- oglas -

Turisti nakon pandemije pohrlili u Veneciju

Pročitajte i ovo

Pogledajte video romantične prosidbe na Gradskom stadionu u Ilijašu

 Danas se na Gradskom stadionu u Ilijašu desio prelijep događaj. Riječ je o prosidbi. Kako prenosi "Avaz", jedan od...

Zaraženi prešućuju kontakte, žele spasiti prijatelje koji idu na ljetovanje

 “Nemoj me stari prijaviti kao kontakt” ili “Čuj, ispitni je rok,ne mogu u samoizolaciju, a možda uopće ne dobijem...

Novi apel Kriznog stožera: Situacija se pogoršava, izbjegavajte javna okupljanja

 Preporučuje se stanovništvu na području Federacije BiH, da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i...
- Advertisement -

Turisti su se u subotu, nakon četiri mjeseca pandemije, u većem broju vratili u Veneciju u prigodi ponovnog otvaranja Duždeve palače javlja France Presse.

Stotinjak posjetitelja, domaćih i stranih, stajalo je u redu na 300 četvornih metara velikom Trgu svetoga Marka, ispred šaltera Duždeve palače.

Tisuću ulaznica rezervirano je putem interneta za taj dan kada se palača ponovo otvara za posjete, izvijestila je mjesna novinska agencija.

Opisujući taj nagli priljev, agencija Ansa piše o “navali” na Duždevu palaču.

“Bilo je onih koji jutros od 8 sati čekaju u redu i moram priznati da smo ih željno iščekivali”, rekla je za AFP Maria Cristina Gribaudi, predsjednica Zaklade za gradske muzeje u Veneciji.

“Jako smo uzbuđeni, kao prvog dana škole”, dodala je.

U palači je obavezno nošenje maske i posvuda su postavljena upozorenja o “držanju razmaka”. Sve dvorane su pod nadzorom kako bi se spriječilo okupljanje ljudi.

Nakon više mjeseci bez – ili gotovo bez – turista, ova je subota donijela naglu promjenu i u gradu je bila uobičajena gužva, kao i svakog vikenda u proljeće.

Veći broj posjetitelja mogao se vidjeti u uličicama oko Duždeve palače i mosta Rialto, a glasovite gondole i vaporetti s turistima opet su plovili kanalima.

“Premda se najčešće čuje talijanski, dobar dio turista su Nijemci i Francuzi”, navodi Ansa.

“Nadamo se da ćemo ubuduće imati polagani turizam. To ne znači manje turizma, nego bolju organizaciju, rekla je čelnica gradskih muzeja Gabriella Belli.

Dok se čini da epidemija covida-19 jenja (više od 34.000 umrlih) i dok zemlja od početka svibnja postupno izlazi iz karantene, gotovo svi spomenici, povijesne znamenitosti i muzeji u Italiji ponovo su otvoreni, od Bazilike svetog Petra u Rimu i Vatikanskih muzeja, preko Galerije Borghese i Kapitolskih muzeja do arheološkog nalazišta u Pompejima, tornja u Pisi te milanske i firentinske katedrale.

Italija je 3. lipnja otvorila granice u nadi da će što prije pokrenuti važan sektor turizma i privući na ljeto što veći broj turista.

U Italiji se u subotu broj umrlih od covida-19 povećao za 78 na 34.301 od početka širenja te bolesti 21. ožujka, objavila je talijanska civilna zaštita, a zabilježeno je 346 novih slučajeva zaraze novim koronavirusom.

Italija je po broju umrlih od covida-19 četvrta u svijetu iza SAD-a, Britanije i Brazila, a po broju zaraženih sedma./Hina/HMS/

Najnovije vijesti

Pogledajte video romantične prosidbe na Gradskom stadionu u Ilijašu

 Danas se na Gradskom stadionu u Ilijašu desio prelijep događaj. Riječ je o prosidbi. Kako prenosi "Avaz", jedan od...

Zaraženi prešućuju kontakte, žele spasiti prijatelje koji idu na ljetovanje

 “Nemoj me stari prijaviti kao kontakt” ili “Čuj, ispitni je rok,ne mogu u samoizolaciju, a možda uopće ne dobijem koronu”. Neki su to od...

Novi apel Kriznog stožera: Situacija se pogoršava, izbjegavajte javna okupljanja

 Preporučuje se stanovništvu na području Federacije BiH, da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja.Ovo je ponovljeni...

MILANOVIĆ: UZP nam podmeću, to su gluposti; HVO oslobađao Bihać i Hrvatsku

Svečanim završetkom obuke drugog naraštaja za razvoj vođa Marko Babić i prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata započelo je danas obilježavanje VRO Oluja na...

Akcijski katalog Vujević company!

Samo za svoje vjerne kupce, Vujević company predstavlja akcijski katalog za mjesec august!I ovog puta očekuje vas samo najbolje, SUPER ponuda i najbolje cijene!Prilika...

Povezane vijesti