Poveži se s nama

Društvo

Na Dušni dan premijera predstave “Fra Vjeko” u Žepču

Frama Osova s radošću poziva na premijeru predstave „Fra Vjeko“ u subotu, 2. studenoga 2013. u 20 sati, dvorana JU „Dom kulture“ Žepče.

Objavljeno

Frama Osova s radošću poziva na premijeru predstave „Fra Vjeko“ u subotu, 2. studenoga 2013. u 20 sati, dvorana JU „Dom kulture“ Žepče.

Karakteristično za ovu predstavu je to da je predstava postavljena u teatru sjenki. Predstava je i humanitarnog karaktera. Framaši će poslije predstave stajati na izlazu s kutijama u koje će posjetitelji moći ubaciti dobrovoljne priloge za izgradnju školske zgrade i srednje škole u župi Kivumu u Ruandi – “Centar Otac Vjeko”. Ulaz je slobodan. Dobro došli!

fra-vjeko

“Fra Vjeko”
Tekst i režija: Anela Križanac
Igraju:
Fra Vjeko: Fra Matija Miletić
Majka: MartinaTadić
U ostalim ulogama:
Ivan Ćurić
Anto Franjić
Ivan Franjić
Maja Kresić
Katarina Pranjić
Matea Jurić
Angela Adžić
Matej Karatović
Anto Šišić
Scenograf: Ante Babić
Autor glazbe: Alojz Čakarić
Ton majstor: Marin Kopić
Majstor svjetla: Dragan Ćurić i Josip Jurkić
Stručni suradnik: Muhamed Nametak

Oglas

Oglas

Društvo

OK je da se roštilja ali ne i da se pokupi smeće!? Grozni prizori na Galici-Vlašiću poslije 1.maja

Objavljeno

Piše

Poražavajuća slika dolazi nam dan nakon proslave 1.maja. Vlašićka Galica jedno je od najljepših mjesta u BiH, pa.su građani 1.maj i neradni dan iskoristili da roštiljaju na Galici. Super, divno,.krasno…

OK je da se roštilja, ali dali je ok da se iza sebe ne pokupi smeće i prirodi ostavi nered.

Građani su bacali otpad gdje god su stigli i za sobom ostavili nered, ali.priroda im to neće zaboraviti pa će do godine biti kiša i biti će kod kuće među četiri zida…

Mi se pitamo jeli to patriotizam o kojem se stalno priča…jel.se tako voli svoja zemlja!?

Oglas

Nastavi čitati

Društvo

Heroj koji je spasio čovjeka iz potopljenog auta: ‘Vozač je bio je u šoku, nije reagirao’

Objavljeno

Piše

Slavonski Brod zahtvatilo je nevrijeme, a jedan nesretni vozač zapeo je sa svojim automobilom u poplavljenom podvožnjaku. Na njegovu sreću naišao je Hrvoje Mužević i izvukao vozača iz vode.

Iako je lijevala kiša, Hrvoje je izašao iz svog auta, iz kojeg, tvrdi, nije baš dobro vidio, ali uočio je da se nešto događa. Nekako je došao do auta i pomogao nesretnom čovjeku.

“Vidio sam da auto pluta u vodi ispod podvožnjaka. Taj je podvožnjak poznat po tome da poplavi čim padne malo više kiše i ljudi često procijene da mogu proći automobilima, pa zaglave”, kaže Hrvoje za 24sata

Istaknuo je da se razina vode jako brzo podizala.

Oglas

“Istrčao sam, a žena je vikala ‘kud ćeš’. Ne znaš tko je u autu niti što se događa, mogao se netko udaviti. Nisam mogao drugačije nego ući u vodu. Kad sam došao do auta, unutra je sjedio čovjek srednjih godina. Kao u šoku, nije reagirao ni na što što sam mu govorio. Počeo sam gurati auto i vidio dva momka koja trče pomoći. Brzo se dizala razina vode, a na kraju nas se skupilo desetak i izgurali smo čovjeka iz poplave”, priča Hrvoje i kaže da je svejedno dovršio dostavu koju je imao.

– Pustolovina. Akcija spašavanja – napisao je na Facebooku Mužević uz sliku sebe kako pomaže u nevolji nesretnom čovjeku, a njegovo herojsko dijelo oduševilo je komentatore.


‘Svaka čast‘, ‘Bravo Hrvoje‘, ‘Na muci se poznaju junaci, kapa do poda‘, ‘Stvarno herojski i ljudski‘, pišu komentatori, a jedan je upozorio i na česte poplave koje se događaju u tom podvožnjaku.

‘Taj podvožnjak od prvog dana prometovanja je uvijek poplavan. Vjerojatno mali kapacitet za primitak oborinskih voda. Kriv projektant i izvođač radova, trebali su predvidjeti i ekstremne uvijete oborinskih voda, poplavu…‘, napisao je jedan komentator.

Oglas

Nastavi čitati

Društvo

Tijekom svibnja svake večeri u 20:00h molitva krunice kod spomen obilježja Osmica u Vitezu

Objavljeno

Piše

“Nekoliko slika sa sinoćnje Krunice. Ovom prilikom napominjemo kako ćemo kroz cijeli mjesec svibanj moliti Krunicu na spomeniku u 20:00. Naravno, tko god nam se želi pridružiti, dobrodošao je,” poručili su iz udruge Osmica Vitez. 

Nastavi čitati

Društvo

FOTO STUDIO FRANJIĆ: Petrina ljubav prema fotografiji i umjetnosti

Objavljeno

Piše

Mnogobrojni obiteljski poslovi i uspjesi se nižu kroz različita djelovanja u društvu. Njihov pozitivan status se stekne vrlo brzo no pitanje je koliko vremenski ostaje. Jedna pozitivna obiteljska priča koja odlikuje čvrstim i posebnom radom jest priča obitelji Franjić iz Novog Travnika.

Koliko je teško zadržati poštovanje i pozitivan status u društvu zbog svog rada, je li moguće iskazati interes za posao još tijekom djetinjstva i koja je tajna dugogodišnjeg djelovanja diljem Bosne i Hercegovine?

Posao obitelji Franjić se pojavio prije 30 godina kada je gospodin JOSIP FRANJIĆ zakoračio u svijet fotografije. Sigurni smo da ne postoji osoba koja se nije susrela s njegovim radom ili da njegov rad nije dodatno uljepšao tuđa vjenčanja, proslave i sve bitne trenutke u životima drugih. Mnogi njegovi sugrađani svoje uspomene čuvaju zahvaljujući njegovom radu. Otvaranje FOTO STUDIA u Novom Travniku pretvorilo se u jedno od najpoznatijih obiteljskih poduzeća koji odlikuje ekstremnim radom i umijećom fotografije. No činjenica koja mnoge ostavlja oduševljenim jest da je Josipovim koracima nastavila njegova kćer PETRA FRANJIĆ.
Petrinu ljubav prema fotografiji i umjetnosti vide svi njezini sugrađani. Mnogi imaju riječi hvale za nju i njezin rad. Komentar koji često možete načuti od drugih jest da je Petrin rad najviše iskazan osmijehom i pozitivnom energijom tijekom obavljanja njezina posla. Njezine prve korake u odrastanju i roditeljska škola fotografiranja urasli su u srca mnogih klijenata njezinog oca a danas njezinih.
S obzirom da građani Novog Travnika s ponosom mogu reći da ovaj studio ima sjedište u njihovom gradu redakcija portala N24 odlučila je razgovarati s ovom divnom djevojkom o njihovoj obiteljskoj priči i upoznati njihov način rada.

– Draga Petra, mnogi znaju za tebe i tvoju obitelj. Vaš foto studio dugi niz godina iskazuje svoj rad i djeluje uspješno. Vaše iskustvo se očituje kroz brojne fotografije. Možeš li nas uvesti u vašu obiteljsku priču i opisati vaš posao?
Hvala vam na divnim riječima i interesu za našu obiteljsku priču i naš posao. Naša obiteljska povijest duboko je povezana s fotografijom. Naš studio već 30 godina predstavlja mjesto gdje se spajaju ljubav prema umjetnosti i obiteljska predanost. Generacijama smo stvarali uspomene za naše klijente, snimajući trenutke koji će trajati vječno kroz naše fotografije, videozapise i ostale radove.

Oglas

– Koliko ti znači podrška obitelji o obzirom da si se vrlo mlada počela baviti ovim poslom?
Podrška obitelji od velikog je značaja u mom radu. Vrlo sam zahvalna što imam priliku raditi u okruženju gdje se cijeni i podržava moja strast prema fotografiji. Njihova podrška nije samo moralna, već i praktična, jer mi omogućava da se fokusiram na svoj rad i nastojim stalno unaprijediti svoje vještine.

– Kako si spoznala ljubav prema fotografiji? Je li i dalje osjećaj prema ovom poslu isti kao i u početku tvog rada?
Kada odrasteš s fotoaparatom u ruci teško se otrgnuti od onoga što stvoriš sa svoje dvije ruke i jedno oko na kvadratiću. Moj tadašnji Pinterest “mood board” gradila sam promatrajući kako moji roditelji prenose emocije i priče kroz svoje fotografije. Taj osjećaj divljenja i čuda koji sam osjetila gledajući njihov rad potaknuo me je da istražim i razvijem svoj vlastiti odnos prema ovom umjetničkom izričaju. I danas, nakon što sam već neko vrijeme u poslu, ljubav prema fotografiji ostala je ista. Svaki put kad uhvatim aparat, osjećam istu strast i uzbuđenje kao i na početku.

Kako nadopunjuješ svoje znanje o poslu?

Kako bih nadopunila svoje znanje o poslu, stalno sam otvorena učenju i istraživanju novih tehnika, trendova i pristupa. Pohađam radionice, seminare i konferencije, čitam stručnu literaturu i pratim online tečajeve kako bih ostala informirana o najnovijim razvojima u fotografiji i vizualnoj umjetnosti. Također, suradnja s drugim umjetnicima i stručnjacima iz različitih područja pruža mi priliku da razmjenjujem ideje i iskustva te neprekidno rastem.

Oglas

Petrina priča ukazuje nam važnost poštovanja roditeljskog posla i želju za nastavkom roditeljskim koracima. Sigurni smo da Petra može biti uzor mnogim mladim ljudima koji možda nemaju hrabrosti da nastave raditi i djelovati u obiteljskom poslu. Foto studio Franjić je jedan od dokaza da istinski rad s puno truda, odricanja i zajendičkih interesa može napraviti veliku priču.
Obitelji Franjić želimo još puno uspjeha koji će se zasigurno očitovati kroz stvaranje uspomena mnogim oko nas.

Posjetite Foto Studio Franjić na lokaciji: Ivo Andrić, 72290
Broj tel: 387 30 791 536

Nastavi čitati

BiH

Efendija Duvnjak: Hrvati i Bošnjaci na Rostovu žive kao “braća” ne trebaju nam problemi!

Objavljeno

Piše

Efendija Medžlisa Islamske zajednice i džemata Rostovo ef.Benjamin Duvnjak djeluje preko 20.godina u Rostovu i za naš portal kazao je kako Hrvati i Bošnjaci žive u miru i suživotu, jedni drugima idu na Bajram, na Božić, a proteklih nekoliko dana nemir u selo izazvala je kako kaže “provokacija” nekoliko mještana, koji su bez ikakve dozvole postavili križ visok preko pet, šest metara.

– Nemam ništa protiv vjerskih obilježja, ali nek se postavljaju tamo gdje im je mjesto. Ima crkva, crkveno dvorište, groblje, gdje se nalazi i Spomen obilježje koje nikome ne smeta. Postavljanje križa na brdo u privatnoj režiji je čista provokacija, a još i Hrvatska zastava, kaže efendija je čista provokacija koja narušava mir u selu.

– Vjerska obilježja ne smiju nikom smetat, a način na koji je ovaj križ postavljen je čista provokacija i zloupotrebljen je vjerski simbol, napisao.je Benjamin Duvnjak na Facebook komentaru.Efendija Medžlisa Islamske zajednice i džemata Rostovo ef.Benjamin Duvnjak djeluje preko 20.godina u Rostovu i za naš portal kazao je kako Hrvati i Bošnjaci žive u miru i suživotu, jedni drugima idu na Bajram, na Božić, a proteklih nekoliko dana nemir u selo izazvala je kako kaže “provokacija” nekoliko mještana, koji su bez ikakve dozvole postavili križ visok preko pet, šest metara.

– Nemam ništa protiv vjerskih obilježja, ali nek se postavljaju tamo gdje im je mjesto. Ima crkva, crkveno dvorište, groblje, gdje se nalazi i Spomen obilježje koje nikome ne smeta. Postavljanje križa na brdo u privatnoj režiji je čista provokacija, a još i Hrvatska zastava, kaže efendija je čista provokacija koja narušava mir u selu.

Oglas

– Vjerska obilježja ne smiju nikom smetat, a način na koji je ovaj križ postavljen je čista provokacija i zloupotrebljen je vjerski simbol, napisao.je Benjamin Duvnjak na Facebook komentaru.

U ovom mirnom selu novotravničke općine živi tek dvadesetak povratnika Hrvatske nacionalnosti, a brojni novotravničani vikend i slobodne dane provode na Rostovu, na svojoj rodnoj grudi.

Postavljanje križa na privatnoj zemlji obitelji Vranješ izazvalo je nemire među Bošnjacima, koji se bune i žele ukloniti križ iz privatnog dvorišta,.a kako doznajemo u petak se spremaju protesti mještana, koji traže reakciju nadležnih institucija općine Novi Travnik.

– Zar je moguće da u 21.vijeku u Bosni i Hercegovini nekom smeta križ ili munara, a ljudi nam odlaze svaki dan?

Oglas

Centralna.ba

Nastavi čitati

Društvo

ANDREJ KAJIĆ KANDIDAT HDS-a ZA NAČELNIKA OPĆINE ŽEPČE

Objavljeno

Piše

Priopćenje  za javnost Hrvatskog Ddmokratskog Saveza prenosimo u cijelosti:

-Danas 2. svibnja 2024. godine održana je konstituirajuća sjednica Općinskog odbora HDS-a Žepče. Za predsjednika Općinskog odbora HDS-a je izabran Andrej Kajić, dopredsjednici su Valentina Trogrlić, Robert Bošnjak i Nikola Spajić, glavni tajnik je Damir Jukić te rizničar Irena Jukić. Ostali članovi OO HDS-a Žepče su: Antonio Šimunović, Goran Tadić, Tijana Galić, Antun Perić, Slaven Perković, Valentina Sinanović, Tomislav Jozinović, Vedran Lovrić, Perica Perić, Mario Kajić, Suzana Papić Širić, Branimir Birčić, Goran Garić, Ivan Tomić, Mirko Džambo i Željko Šumić.
Najvažnija točka naravno bila je izbor kandidata HDS-a za načelnika općine Žepče. Jednoglasnom odlukom OO HDS Žepče za kandidata HDS-a za načelnika općine Žepče izabran je Andrej Kajić, diplomirani ekonomist i uspješni žepački poduzetnik.

Andrej Kajić je rođen 1978. godine, oženjen je i otac četvero djece. Aktivno govori njemački i engleski jezik a skoro cijeli radni vijek je proveo kao menadžer u gospodarstvu. Od 2014.-2018. godine obavljao je funkciju ministra financija u Vladi ZDŽ, te funkciju zastupnika u Skupštini ZDŽ od 2018. – 2022. godine.

Oglas

Nastavi čitati

Društvo

SREDNJA BOSNA: Izašla sam po brata, nestao je misterizono i nikad nije došao

Objavljeno

Piše

Alijana Kaharević već 21 godinu iščekuje svog brata Enesa. Te 2003. godine je nestao i nikad ga nisu pronašli. Ističe da osjeti kao sestra da je živ i ne gubi nadu da će ga pronaći. Nakon toliko godina još uvijek je jaka ljubav sestre prema bratu.

Pogledajte više u reportaži YouTube kanala Srednja Bosna Danas

Nastavi čitati

Događanja

Travnik Fashion Weekend 10. svibnja otvara svoja vrata

Objavljeno

Piše

Travnik Fashion Weekend, zakazan za 10. svibanj u 20 sati u Centru za kulturu Travnik, već sada privlači ogromnu pažnju javnosti.

Organiziran od strane Fakulteta za tehničke studije u Travniku, ovaj događaj ima za cilj ne samo da predstavi vrhunsku modu, već i da oživi modnu scenu u srcu Bosne i Hercegovine, kako je naglasio kreativni direktor Amar Migalo.

Pod sloganom “Moda u srcu Bosne i Hercegovine”, očekuje se da će se ovom događaju odazvati veliki broj posjetitelja iz cijele zemlje i regije. Interes za Travnik Fashion Weekend već je veliko, a atmosfera iščekivanja sve je uzbuđenija kako se datum približava.Na ovom prestižnom događaju, publika će imati priliku da uživa u prezentaciji najnovijih kolekcija vrhunskih modnih dizajnera i brendova. Među zvijezdama večeri su Emina Husedžinović, Adnan Hajrulahović Haad, Dresscode, Bellissima, X.O.S. concept store, Ninela Memić NM design, Optika Vizija – fashion eyewear store, Budi svoja by Sanela Alihodžić, Ladorant by Jurija Milović i SENSES by Mirela Džinić čija imena potpisuju kvalitet i originalnost.

Očekuje se da će Travnik Fashion Weekend biti ne samo modni događaj, već i mjesto okupljanja ljubitelja mode, kreativaca i svih onih koji žele da dožive sjajnu atmosferu uz modne trendove. Ovaj događaj obećava da će unijeti novu energiju u modnu scenu Bosne i Hercegovine, potvrđujući njen značaj i bogatstvo kreativnosti.

Oglas

Nastavi čitati

Društvene mreže

Javna tribina u Vitezu– Opasnosti korištenja društvenih mreža

Objavljeno

Piše

U današnje vrijeme kada gotovo kompletna populacija koristi društvene mreže, opasnosti i izazovi koji proizlaze iz toga su velike i ostavljaju posljedice na pojedinca, porodicu i društvo u cjelosti.

Iz tog razloga odlučili smo se da putem javne tribine otvorimo ovu temu i razgovaramo o svemu onome što se dešava kada su u pitanju društvene mreže, i još važnije kako i na koji način se nositi sa izazovima koji su prisutni, poručili su iz BZK Preporod Vitez.

Organizatori pozivaju sve, bez obzira na starosnu dob, a posebno roditelje, djecu i omladinu, da izdvoje vrijeme i dođu na tribinu na kojoj će se sigurno moći dobiti dosta korisnih informacija jer predavač je jedan od najeminentijih stručnjaka iz ove oblasti u našoj zemlji ali i šire, prof.dr.sc. Hadžib Salkić.

Javna tribina održat će se u subotu, 4. svibnja 2024. godine u 13:00 sati u dvorani Vatrogasnog doma u Starom Vitezu.

Oglas

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Društvoprije 3 sata

OK je da se roštilja ali ne i da se pokupi smeće!? Grozni prizori na Galici-Vlašiću poslije 1.maja

Poražavajuća slika dolazi nam dan nakon proslave 1.maja. Vlašićka Galica jedno je od najljepših mjesta u BiH, pa.su građani 1.maj...

Društvoprije 3 sata

Heroj koji je spasio čovjeka iz potopljenog auta: ‘Vozač je bio je u šoku, nije reagirao’

Slavonski Brod zahtvatilo je nevrijeme, a jedan nesretni vozač zapeo je sa svojim automobilom u poplavljenom podvožnjaku. Na njegovu sreću...

Sportprije 3 sata

Chelsea pobijedio Tottenham i nanio mu težak udarac u borbi za Ligu prvaka

U ZAOSTALOJ utakmici engleskog nogometnog prvenstva igranoj u četvrtak Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao Tottenham Hotspur s 2:0...

Scenaprije 3 sata

Trik za uklanjanje masnoće bez ribanja: Stavite ovo u rernu i ujutro će biti blistavo čista

Postoji mnogo zanimljivih i vrlo jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da se riješite tvrdokorne prljavštine bez jakih hemikalija, a...

Društvoprije 3 sata

Tijekom svibnja svake večeri u 20:00h molitva krunice kod spomen obilježja Osmica u Vitezu

“Nekoliko slika sa sinoćnje Krunice. Ovom prilikom napominjemo kako ćemo kroz cijeli mjesec svibanj moliti Krunicu na spomeniku u 20:00....

Sportprije 3 sata

Crvena zvezda je sedmi put zaredom prvak Srbije

NOGOMETAŠI Crvene Zvezde su se nakon odigranog 33. kola u Superligi ponovo okrunili titulom prvaka Srbije. Zvezda je na stadionu...

Sportprije 3 sata

Kiel nadoknadio devet razlike iz prve utakmice i prošao u polufinale Lige prvaka

NJEMAČKI rukometni klub Kiel prošao je u polufinale Lige prvaka nakon nevjerojatne uzvratne utakmice protiv francuskog Montpelliera. Nakon poraza od...

Društvoprije 4 sata

FOTO STUDIO FRANJIĆ: Petrina ljubav prema fotografiji i umjetnosti

Mnogobrojni obiteljski poslovi i uspjesi se nižu kroz različita djelovanja u društvu. Njihov pozitivan status se stekne vrlo brzo no...

Oglas
Oglas
LM