Poveži se s nama

Vijesti

Danas počinje 13. moto susret u Novom Travniku

Moto klub „The Crows“ iz Novog Travnika organizira već tradicionalni, trinaesti po redu, moto susret.

Objavljeno

Moto klub „The Crows“ iz Novog Travnika organizira već tradicionalni, trinaesti po redu, moto susret.

Susret će se održati od 19. do 21. srpnja ove godine u Novom Travniku. Ulaz na moto susret je besplatan, a za sve bajkere je osiguran besplatni kamp, kao i ručak nakon defilea. Također, osigurana je mogućnost spavanja u obližnjem motelu po izrazito povoljnim cijenama.

Više informacija možete dobiti na broj tel: 00387-63/333/991 – Milko

Oglas

Društvo

Čestitka premijera Srednjobosanskog kantona

Objavljeno

Piše

Premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo, u povodu 1. maja, Međunarodnog praznika rada, uputio je čestitku svim građanima:

Povodom 1.maja – Međunarodnog praznika rada – upućujem iskrene čestitke svim građanima Srednjobosanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Sretan vam 1. maj, Međunarodni praznik rada.

PREMIJER KANTONA
Tahir Lendo, dipl.ing.

Oglas

Nastavi čitati

Društvo

KAKO ME JE BOG VODIO: Promocija autobiografije Antona Puntigama u KŠC-u „Petar Barbarić“ Travnik

Objavljeno

Piše

U nakladi Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog povijesnog instituta u Beču te Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ u Travniku, prošle godine je dovršen tisak prijevoda autobiografske knjiga Antona Puntigama „Kako me je Bog vodio: Doživljaji i sjećanja“. Autor je rođen u Salzachu u Štajerskoj 15. svibnja 1859., a umro u Beču 4. rujna 1926. Kao svećenik i član Družbe Isusove, ostavio je neprocjenjiv doprinos u duhovnosti, kulturi i odgoju bosanske mladeži, napose učenika Nadbiskupskog sjemeništa u Travniku i bogoslova u Sarajevu. Našoj je zemlji dao 27 godina plodonosnog redovničkog rada.
Autobiografija dovršena je 1920. godine, samo šest godina prije Puntigamove smrti, a ovo je prvi prijevod integralnog djela na hrvatski jezik.


Teško je u nekoliko riječi obuhvatiti značaj ove knjige, koja je osobni dnevnik prepun zanimljivih crtica iz bosanskog života, kronika jednog vremena: školske prilike, požar u Travniku, vjerski život naroda, sjemenište i učenici, posebnost Petra Barbarića te božansko nadahnuće da napiše njegovu biografiju, akcije pomoći za Bosnu i Hercegovinu… Zatim, osobna svjedočanstva velikih povijesnih dešavanja kao što je ubojstvo Franza Ferdinanda i njegove žene te suđenje atentatorima. O ovoj knjizi recenzent prof. dr. sc. Trpimir Vedriš kaže: „Premda je napisana kao autobiografija, predmetna knjiga sadrži elemente povijesnog svjedočanstva, etnografske radoznalosti i literarno uobličenih uvida u društvene odnose, političke ideje i psihologiju aktera. (…) Pristupačan stil pisanja kao i anegdotalna narav Puntigamova pripovijedanja, uza sve navedeno, primjereni su i za vrlo široku čitateljsku publiku.“

Knjigu je preveo i uredio Ivan Šestak, a promocija u našem Centru očekuje se 17. svibnja 2024.

Nastavi čitati

BiH

Brojni turisti uživaju u glavnom gradu BiH

Objavljeno

Piše

Praznični dani su brojne turiste doveli u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Tako su iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo istakli za N1, da su hotelski kapaciteti u Sarajevu uoči praznika popunjeni do 80 posto.

U ovih nekoliko dana poklapaju se dva praznika, vjerski i prvomajski, i onda su gosti već došli. Biće ih više za predstojeći vikend, nego što će ih biti sutra ili prekosutra. Ovo je sigurno 10tak dana kada će promet u turizmu značajno i vidljivo povećati, naglasila je za N1 Adisa Kušundžija iz Turističke zajednice KS.

 

Oglas

Nastavi čitati

BiH

Održana protestna šetnja u Sarajevu

Objavljeno

Piše

Sindikat metalaca FBiH započeo je Prvomajsku protestnu šetnju u Sarajevu, koja se kreće od Doma sindikata, prema Udruženju poslodavaca, pa do sjedišta Vlade Federacije BiH, piše portal radiosarajevo.ba

Oni će izvesti protestnu šetnju i vlastima dostaviti dva zahtjeva –  povećanje najniže neto satnice u Granskom kolektivnom ugovoru za metalski sektor sa 4,40 na 5,68 KM, te hitno upućivanje u proceduru i donošenje zakona o minimalnoj plaći neto, te zakona o doprinosima i zakona o porezu na dohodak koji će značajno umanjiti poreske obaveze i omogućiti povećanje plata svim radnicima.

Kako prenosi portal, naveli su da drastičan i nezaustavljiv rast svih troškova života, odnosno veoma težak materijalni položaj metalskih radnika, nameće potrebu hitnog povećanja plaća radnicima u metalskom sektoru. Prvomajski protestni marš, kao i prošle godine, organizira i Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH), a fokus je na na zelenom svjetlu za priključenje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji.

Vlasti u Bosni i Hercegovini su od toga napravile neki, rekla bih imaginarni događaj, sasvim otuđen od građana i od radnika. Želimo naglasiti cijeli taj proces i reći da u principu želimo vidjeti BiH u EU, ali imamo i određene zahtjeve u tom smislu. Mi ćemo poslati svoje zahtjeve Vijeću ministara BiH, ali i Delegaciju EU, a tražimo da sindikat bude dio tog procesa, vrlo aktivno i vrlo odgovorno,  rekla je Feni predsjednica STBiH Mersiha Beširović.

Oglas

Kada je riječ o položaju trgovaca smatram da je nešto bolji nego prošlog 1. maja, ali je još nedovoljno dobar, odnosno još nismo ostvarili ona rješenja koja čekamo. Nažalost, u ovoj zemlji procesi idu jako sporo i mi smo trenutno u fazi kada je nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini trebao da osigura i slobodne praznike i zabranu rada nedjeljom. Radnici u ovom sektoru zavise od dobre volje poslodavaca, a mi još čekamo na sistemska rješenja, dodala je Beširović.

Izvor: radiosarajevo.ba

 

Oglas

Nastavi čitati

BiH

Obilježena druga godišnjica smrti velikog Ivice Osima

Objavljeno

Piše

U Sarajevu je na gradskom groblju Bare obilježena druga godišnjica od smrti Ivice Osima bosanskohercegovačkg nogometaša i trenera.

Ivica Osim je rođen 6. svibnja 1941. godine u Sarajevu, svoju nogometnu karijeru započeo je u Željezničaru 1959. godine za koji je igrao do 1968. odakle odlazi u nizozemski Zvole. Ubrzo se vraća u Željezničar, a 1970. prelazi u Francusku.

Po završetku igračke karijere bio je trener Željezničara od 1978. do 1986. godine kada je preuzeo reprezentaciju Jugoslavije na čijoj klupi je ostao do 1992. godine.U sezoni 1991/1992 je vodio beogradski Partizan, a potom je prešao u Panatinaikos. Od 1994. do 2002. godine je vodio Šturm kojeg je pretvorio u austrijskog velikana, a 2003. godine je otišao u Japan.

Nakon moždanog udara kojega doživljava 2007.godine, Osim prekida karijeru.

Oglas

Preminuo je 1.svibnja 2022.godine.

 

Nastavi čitati

Društvo

Travnik će biti domaćin 19. Svjetskog prvenstva dijaspore BiH u futsalu

Objavljeno

Piše

U organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine (SSD BiH), tradicionalno, 19. po redu Svjetsko prvenstvo dijaspore BiH u malom nogometu-futsalu održat će se u Bosni i Hercegovini, na Vlašiću/Travnik, od 3. do 5. svibnja 2024. godine.

Svi mečevi će biti odigrani u subotu, 4. svibnja 2024. godine, u sportskoj dvorani hotela “Sunce”, dok će se žrijebanje odviti u petak, 3. avibnja 2024. godine, u 18 sati u hotelu “Sunce” na Vlašiću.

Prema riječima predsjednika SSD BiH Hasana Šehovića, sve ekipe će imati osiguran doček na aerodromu u Sarajevu i prevoz do Vlašića na dan 3. svibnja 2024. godine, pri dolasku, kao i 5. svibnja 2024. godine, pri odlasku, pod uvjetom da ekipa koja bude zahtijevala doček i prevoz, dolazi/odlazi grupno, a ne pojedinačno, piše Oslobođenje.

Oglas

Svjetska prvenstva bh. dijaspore u futsalu su najmasovniji oblik okupljanja mladih iz BiH ili porijeklom iz BiH koji žive u dijaspori. Prvo prvenstvo je bilo organizıvano u Linzu, Austrija, nakon toga održava se svake godine u drugoj zemlji i zasnovano je na principu okupljanja mladih iz 16 država svijeta i po osnovu jedna zemlja jedna ekipa.

Dosadašnja prvenstva su bila organizirana u gradu Linzu u Austriji, trostrukom organizatoru ovog eminentnog natjecanja, zatim Antverpenu u Belgiji, Munchenu u Njemačkoj, Birminghamu u Velikoj Britaniji, Luksemburgu, Velikoj Kladuši u BiH, u mjestu Bielle u Italiji, a čast da bude domaćin 10. SP pripala je Savezu BiH udruženja u Švedskoj i gradu Vesterasu. Poslije Švedske domaćini su bili Ljubljana i Slovenija, Hobro (Danska), Piacenza (Italija), Rotterdam (Nizozemska), Oslo (Norveška) i dva puta grad Izmir u Turskoj. SP prošle godine održano je u Sarajevu.

Inače, domaćini SP su članice SSD BiH koje organiziraju prihvat ekipa, pehare, medalje i nagrade za najuspješnije, a svakako da je uvijek pobjednik Bosna i Hercegovina i ljubav prema domovini.

Oglas

Događaj će pratiti 25 televizija, u prvenstvu će sudjelovati 15 ekipa.

Nastavi čitati

Društvo

Proslavljena 29. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

Objavljeno

Piše

Središnje spomen-slavlje, 1. svibnja u župnoj crkvi Sv. Vida u Okučanima predvodio je apostolski upravitelj Požeške biskupije Antun Škvorčević u zajedništvu s vojnim ordinarijem u Hrvatskoj Jurom Bogdanom, svećenicima Novogradiškog dekanata i okupljenim vjernicima, prenosi Nedjelja.ba.

Biskup Škvorčević na početku mise je pozdravio sve prisutne rekavši da žele Isusu Kristu, Pobjedniku nad smrti, povjeriti sve one koji su svojom smrću života omogućili našu slobodu i dostojanstvo.

U homiliji je apostolski upravitelj Požeške biskupije poručio da su teški i tužni hrvatski rastanci i oproštaji, kako nekad tako i danas. Prisjetio se odlazaka mladih u inozemstvo koji su na taj način ostavili svoje roditelje i domovinu. „Neki od njih pate zbog daljine svojih najbližih i zbog njihova nemara za roditelje, prepuštene osami, a nerijetko i neimaštini“, rekao je dodavši da su na svoj način još uvijek živi odlasci mladih ljudi u obranu domovine u VRO Bljesak.

01.05.2024., Okucani – Sredisnja svecanost obiljezavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Bljesak. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

01.05.2024., Okucani – Sredisnja svecanost obiljezavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Bljesak. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

„Odjekuju riječi njihovih roditelja, supruga i drugih najbližih punih nostalgične nade: ‘Vratite nam se!’ Nemali njihov broj položio je svoje živote na oltar domovine, a u srcima njihovih najmilijih ostala je tuga, popraćena sjećanjem i pamćenjem koje blijedi“, kazao je.

Istaknuo je da se tom stanju približio i Isus u naviještenom evanđelju svojom oproštajnom riječju, upućenom učenicima prije svoje muke i smrti. „U naviještenom evanđeoskom ulomku Isus sedam puta kaže učenicima da ostanu u njemu i on u njima. Polazeći od navedenih Isusovih riječi, ne spominjemo se danas hrvatskih branitelja tek nekim svojim razumskim pamćenjem, koje je uvijek u pogibelji izblijediti i konačno nestati, da bismo onda sa psalmistom prestrašeno zaključili: ‘Nestalo me kao mrtvaca iz sjećanja ljudi’ (Ps 31,13). Ovdje se kod Isusa i s Isusom radi o višoj razini spomena i pamćenja, dioništva na životu kojeg nam može podariti samo on, pobjednik nad smrću“, rekao je mons. Škvorčević te podsjetio je nazočne da je prijateljstvo temeljeno na duhovnoj moći nazvanoj „povjerenje“.Propovjedik je nadalje izrazio uvjerenje da su i poginuli branitelji ušli u zajedništvo s Isusom Kristom te da se on nastanio u njima i oni u njemu. „Postali su dionici rasta života i donošenja ploda, kao što se to događa u lozi ucijepljenoj na trs“, poručio je biskup Škvorčević.

Oglas

Na kraju euharistijskog slavlja, biskup je izrazio želju da Isus Krist, Pobjednik nad smrću bude sudbina svih hrvatskih branitelja, a najbližima je poželio da im Gospodin udijeli svoju utjehu. Zahvalio je svima što su se spomenuli svih poginulih i povjerili ih Isusu Kristu rekavši da je to zajedništvo koje povezuje nebo i zemlju, ali i međusobno ljude na zemlji.

Liturgijsko pjevanje predvodila je Klapa Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj i Policijska klapa Sv. Mihovil, javlja IKA.

Vojno-redarstvena operacija „Bljesak“

Operacija Bljesak započela je 1. svibnja 1995. u 5:30. Hrvatske snage munjevitom su brzinom započele s napadom na južni i središnji dio zapadnoslavonskog bojišta. Glavni pravci napada išli su iz smjera Novske i Nove Gradiške. Na njima su djelovale 81. gardijska bojna i 5. gardijska brigada Sokolovi te dijelovi 1. gardijske brigade Tigrovi i 3. gardijske brigade Kune. U potpori su bile pričuvne i domobranske postrojbe potpomognute protuoklopno topničko-raketnim postrojbama, Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, a iznimno važan zadatak presijecanja neprijateljskih snaga na komunikaciji Pakrac – Okučani povjeren je skupnim snagama specijalne policije.Vrhunac operacije dogodio se 2. svibnja kada je proveden i završni, usklađeni udar snaga Hrvatske vojske i Skupnih snaga Specijalne policije usmjeren prema snagama neprijatelja u Okučanima koji su ubrzo oslobođeni. Do kraja dana hrvatske su snage izbile na Savu i osigurale državnu granicu čime su postignuti zadani ciljevi operacije Bljesak.

Oglas

Dana 4. svibnja oko 15:40 zapovjednik 51. brigade zapadnoslavonskog korpusa, Stevan Harambašić, panično preko radija javlja kako se bezuvjetno predaju. Ubrzo UNPROFOR-ov transporter odlazi prema okupiranom području i vraća se prema policijskoj postaji Pakrac. Iz njega izlaze uhićeni Stevan Harambašić i Veljko Džakula, vođa pobunjenih Srba u zapadnoj Slavoniji. Tim činom je, nakon 1 285 dana, Pakrac napokon u potpunosti oslobođen. Taj čin ujedno je označio i završetak operacije Bljesak kojom je Republika Hrvatska pokazala međunarodnim faktorima da je spremna vojno osloboditi okupirana područja.

Nastavi čitati

BiH

Započela svibanjska pobožnost u Gospinu svetištu u Olovu

Objavljeno

Piše

U Gospinu svetištu u Olovu, 1. svibnja tradicionalno je svečanim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić započela svibanjska pobožnost, piše nedjelja.ba.

Program je započeo već od 9 sati kada je bila prilika za svetu ispovijed. Potom je slijedio blagoslov hodočasnika, a zatim procesija s čudotvornom slikom Gospe Olovske uz molitvu krunice.

U 11 sati nadbiskup vrhbosanski započeo je misno slavlje, u koncelebraciji s provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravkom Dadićem, čuvarom olovskog svetišta fra Ilijom Božićem i drugih 40-ak svećenika.

Na misnom slavlju sudjelovali su hodočasnici iz: Kotor Varoši, Uskoplja, Kraljeve Sutjeske, Vareša, Borovice, Kaknja, Jelaški, Zenice, Osove, Novog Šehera, Tuzle, Sarajeva, Tramošnice, Breze, Visokog, Busovače, Kiseljaka, Kreševa, Viteza, Lepenice, Vijake, Dubrava kod Brčkog, Tolise, časne sestre iz Kloštar Ivanića, Drinovaca, Suhog Polja, Kupresa, Dobretića, Bistrice, Skopaljske Gračanice, Kandije, Bugojnog, Glavica, Guče Gore…

Oglas

Ne zaboraviti duhovna zvanja!
Na početku je okupljene u svetištu ali i one koji slušaju prijenos mise, i gledaju izravni video, Hrvatskog radija Bobovac Vareš i Radio Marije koja preuzima signal, pozdravio domaćin fra Ilija. Poimence je nabrojio sve misnike i zahvalio svima na dolasku.

Potom se kratko obratio i provincijal Dadić, koji je uz sve, posebno pozdravio sjemeništarca, postulante, časnog brata i bogoslove naglasivši kako je na otvaranju svibanjske pobožnosti važno moliti i za duhovna zvanja. „Blažena Djevica Marija je majka svih svećenika i uvijek negdje iskoristim tu priliku progovoriti koliko je to važno za ovaj narod i da se uvijek ohrabrite. Čini mi se da je ove godine vas još više u Olovu nego inače, to govori da mi u sebi još imamo života, a najbolje kršćanski život svjedočimo da smo sposobni odvojiti dijete za svećeničko i redovničko zvanje“, poručio je fra Zdravko.

Uvodeći u misno slavlje mons. Vukšić je pozvao da ova sveta misa bude zahvalna molitva Gospodinu jer je po Blaženoj Djevici Mariji dao Spasitelja svijeta.

Skromna poveznica
Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja, nadbiskup Tomo uputio je prigodnu propovijed.
Napomenuo je najprije kako je Gospa u životu, pobožnosti, teologiji i vjeri Crkve nazvana Bogorodicom upravo zato što je majka Gospodinova. „Tijekom izricanja molitve današnjeg predslovlja, ponizno ispovijedajući vjeru u Gospino bogomajčinstvo, kao članovi Crkve i sljedbenici njezina Sina, i obraćajući se svemogućemu vječnom Bogu, zajedno s cijelom zajednicom katoličkih vjernika, izreći ćemo joj ove pohvalne riječi: ‘Ti si roditeljici svoga Sina učinio velike stvari i ne prestaješ po njoj u nama tvoriti spasenje. Ona uistinu po tvome mudrom promislu vrši majčinsku službu u Crkvi te je vjerna djeliteljica tvoje milosti: njezinim nas riječima potičeš, primjerima privlačiš da nasljedujemo Krista, a molitvama nam bivaš milostiv.’
Kao današnja generacija Isusovih učenika koja, uza sve ostalo što jesmo i što se od nas očekuje zbog toga našeg dostojanstva i poslanja, nastavljajući neprekinuti niz naraštaja kršćana koji ispovijedaju vjeru u Marijino bogomaterinstvo, i mi smo također dokaz da se kroz svu povijest bez prekida ostvaruje Gospino proroštvo da će nju, upravo zato što ju je Bog izabrao da bude majka Gospodinova, svi naraštaji zvati blaženom jer je Gospodin pogledao na neznatnost službenice svoje. Mi smo i skromna poveznica s budućim naraštajima koji će nastaviti ispovijedati istu vjeru tamo gdje mi stanemo“, naznačio je vrhbosanski nadbiskup.

Oglas

Biti duhovni kovčeg Gospodnji
„U odlomku iz Ivanova evanđelja ponovno smo čuli vrlo poznatu zgodu iz Kane Galilejske gdje se Isus, zajedno sa svojom Majkom, odazvao na poziv u svadbeno slavlje (…) kao središnju poruku ovog odlomka treba prepoznati Marijin zagovor za pomoć, koji prethodi Isusovu čudesnom djelu kojim On tu pomoć pruža i rješava nelagodan položaj ljudi u potrebi.
I drugu vrlo važnu poruku i istinu, koja je sadržana u događaju iz Kane i koja je mnogo važnija od ove prve, čitamo u posljednjem retku današnjeg evanđelja koji glasi: ‘Tako, u Kani Galilejskoj, učini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu te povjerovaše u njega njegovi učenici’. Odnosno, budući da je ovo bilo prvo čudo, koje je Isus učinio svojom božanskom moći, cijeli događaj Božja objava i kršćanska vjera tumače kao trenutak objave i očitovanja Isusova božanstva, na koje je najvažniji odgovor bilo to što su u njega povjerovali njegovi učenici (…) Majka Gospodina našega Isusa Krista nije bila samo ‘škrinja zavjetna’, u kojoj je Bog imao dolično prebivalište, već je ona svijetu i ljudskom rodu donijela i darovala Spasitelja. A slijedeći njezin primjer, svi Isusovi učenici, pozvani su biti duhovni ‘kovčeg Gospodnji’“, poručio je mons. Vukšić.

Na kraju se još jednom obratio fra Ilija izrazivši radost zbog velikog broja hodočasnika, što je, kako je rekao, i za njega iznenađenje koji je ovdje 12 godina. Također, uputio je i riječi zahvale svima onima koji su utkani u ovu proslavu u olovskom svetištu.
Spomenuo se i radova na obnovi crkve koji bi trebali biti završeni ove godine, a izvode se po originalnom nacrtu Karla Paržika iz 1925. te pozvao one koji mogu pomoći da to učine, i uputio zahvalu onima koji su do sada pomogli.

Misno slavlje skladnim pjevanjem animirali su bogoslovi Franjevačke teologije predvođeni fra Emanuelom Josićem, koji su asistirali i kod oltara.

Tradicionalno, nakon mise, pripadnici Ministarstva odbrane BiH za sve okupljene pripremili su ručak.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

Župa Turbe proslavila svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa Radnika

Objavljeno

Piše

U srijedu 1. svibnja 2024. godine, župa Turbe proslavila je svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa Radnika svečanom patronskom misom koju je predslavio vlč. Miljenko Džalto, uz koncelbraciju 15-tak svečenika.

Sveto misno slavlje je uljepšalo liturgijsko pjevanje župskog zbora župe Turbe. Na kraju svete mise župnik vlč. Butum je svima zahvalio na dolasku a posebno na lijepom vremenu kao dar od Boga. Poslije svete mise je uslijedilo druženje uz čašicu razgovora i pjesme u pastoralnom centru župe Turbe.

 

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Društvoprije 53 minute

Čestitka premijera Srednjobosanskog kantona

Premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo, u povodu 1. maja, Međunarodnog praznika rada, uputio je čestitku svim građanima: Povodom 1.maja –...

Društvoprije 2 sata

KAKO ME JE BOG VODIO: Promocija autobiografije Antona Puntigama u KŠC-u „Petar Barbarić“ Travnik

U nakladi Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog povijesnog instituta u Beču te Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“...

BiHprije 2 sata

Brojni turisti uživaju u glavnom gradu BiH

Praznični dani su brojne turiste doveli u glavni grad Bosne i Hercegovine. Tako su iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo istakli...

BiHprije 2 sata

Održana protestna šetnja u Sarajevu

Sindikat metalaca FBiH započeo je Prvomajsku protestnu šetnju u Sarajevu, koja se kreće od Doma sindikata, prema Udruženju poslodavaca, pa...

BiHprije 3 sata

Obilježena druga godišnjica smrti velikog Ivice Osima

U Sarajevu je na gradskom groblju Bare obilježena druga godišnjica od smrti Ivice Osima bosanskohercegovačkg nogometaša i trenera. Ivica Osim...

Društvoprije 3 sata

Travnik će biti domaćin 19. Svjetskog prvenstva dijaspore BiH u futsalu

U organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine (SSD BiH), tradicionalno, 19. po redu Svjetsko prvenstvo dijaspore BiH u malom...

Sportprije 3 sata

Novotravničanin Ivan Franjić potpisao za njemački Wiesbaden

Novotravničanin Ivan Franjić potpisao je ekskluzivni ugovor sa ovogodišnjih prvakom regionalne lige Bayerna  SV Wehen Wiesbaden. Naš Novotravničanin i ofezivni...

Društvoprije 3 sata

Proslavljena 29. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

Središnje spomen-slavlje, 1. svibnja u župnoj crkvi Sv. Vida u Okučanima predvodio je apostolski upravitelj Požeške biskupije Antun Škvorčević u...

Oglas
Oglas
LM