Danas počinje Europsko mininogometno prvenstvo, a igrat će se u češkom Brnu,vidjet ćemo 24 europske ekipe među kojima je Bosna i Hercegovina.


„Spremni smo, iako je konkurencija jaka, znamo da se možemo nositi sa svima njima.“, rekao je Josip Kupreškić- selektor naše mininogometne reprezentacije. Prvi meč u kojem će naša mininogometna reperezentacija odmjeriti snage je Italije u subotu 10.6.2017.god. u 14 sati, a nakon toga naredna dva meča su u ponedjeljak u 18 sati protiv Srbije te u utorak u 17 sati protiv Crne Gore. Na prvenstvu sudjeluju 24 selekcije podijeljene u šest grupa, a dalje idu po dvije selekcije iz svih grupa, te 4 najbolje trećeplasirane.

Igrači koji će predstavljati našu reprezentaciju su: Bernard Filipović, Robert Milanović, Goran Lovrinović, Marin Jukić, Marko Vujica, Andreas Berović, Ivan Rezdeušek, Boris Grbavac, Adin Škulj, Robert Djotlo, Amel Pjanić, Mirza Zahirović i Nermin Delić.

Selektor Kupreškić je istakao žaljenje što među putnicima neće biti četvorice igrača i to Seada Kapetanovića (posao), Edina Mujezinovića (problemi sa pasošem), Ibrahim Hršumović (fakultetske obaveze) i Daniel Blažić (povreda).

Podsjetimo utakmice naše reprezentacije možete pratiti uz Hayat TV i Arena sport, prenosi Vitez.info.

Odgovori