Poveži se s nama

Događanja

Večeras u Novom Travniku veliki koncert Alana Hržice

Objavljeno

Nakon rasprodanih koncerata u Zagrebu i Mostaru Alan Hržica će sa svojim bandom nastupiti u Sportskoj dvorani u Novom Travniku u sklopu obilježavanja 20.godišnjice župe Presvetog Trojstva.

Koncert će se održati večeras 23.09.2023. S početkom u 19:30.

Ulaznice za ovaj događaj možete potražiti na prodajnim mjestima u Novom Travniku (Župni ured Novi Travnik, Caffe Venezia, caffe Milano), u Vitezu (caffe Tropico), na samom ulazu u dvoranu, te online na Event.ba.

Ne propustite “Večer slavljenja i molitve” u Novom Travniku u sklopu obilježavanja 20.godina župe Presvetog Trojstva.

Oglas

BiH

Sarajevo: Najavljeno otvaranje “Zimske čarolije”

Objavljeno

Piše

Danas je u Centru Skenderija održana press konferencija povodom obilježavanja 54. godine postojanja i rada,a  istovremeno je najavljeno i svečano otvaranje „Zimske čarolije“, priopćeno je na stranici Centra.

Kako piše u priopćenju, tim povodom do kraja godine u Skenderiji će se održati brojni događaji koji će podsjetiti na značaj ove godišnjice, ali i na značaj i uticaj koji Skenderija ima na Sarajevo, BiH i sve njene građane.

Taj uticaj je bio evidentan i tokom održavanja XIV. Zimskih olimpijskih igara, koji ove godine obilježava značajan jubilej, 40 godina od održavanja olimpijade u našem gradu.

Direktor Centra Skenderija, Damir Petrinić čestitao je rođendan Centra Skenderije i istakao da je Centar Skenderija jedan značajan kulturni biser, mjesto gdje nam se isprepliću historija, umjetnost i sjećanja generacija. Također je naveo da je Centar Skenderija svjedok vremena, promjena, svjedok naše kolektivne kulturne baštine koja i danas pruža mogućnost da se povežemo sa prošlim, sadašnjim i budućim generacijama.

Petrinić je rekao da je Skenderija aktivni učesnik u oblikovanju kulturnog i sportskog identiteta grada, kantona i BiH i zahvalio se svima koji su doprinijeli očuvanju i njegovanju ovog prostora.

Dodao je još da je ova godišnjica Centra Skenderija prilika da se osvrnemo unazad s ponosom na sve što je postignuto i pogledamo unaprijed sa uzbuđenjem zbog svega onoga što će nam Skenderija donijeti u budućnosti. Najavio je „Zimsku čaroliju“ koja ove godine, kako je naveo, ima velike ambicije i veliku odgovornost.Ove godine smo preuzeli štafetu odgovornosti i suorganizovanja manifestacija koji se pripremaju povodom 40 godina obilježavanja zimskih olimpijskih igara. Sve naše pripreme i organizacija Zimske čarolije je priprema za postavljanje velikog leda i te manifestacije. Naša moralna odgovornost je da učestvujemo u popularizaciji zimskih olimpijskih sportova a bit će organizirane i besplatne škole klizanja, rekao je Petrnić.

Centar Skenderija od 1.prosinca 2023. godine do ožujka 2024. godine najavljuje „Zimsku čaroliju“ sa dvije ledene plohe.Sarajlije i svi posjetioci grada moći će uživati u najvećem otvorenom i zatvorenom klizalištu u BiH i brojnim pratećim sadržajima.

Na ledenoj plohi bit će organizirana Škola karlinga i takmičenja u karlingu, gdje će stručnjaci iz ovog olimpijskog sporta prenijeti svoja znanja zainteresiranim sugrađanima.

Klizalište će se prostirati na 600m2 uz novogodišnje dekoracije koje će upotpuniti sami ambijent.„Zimska čarolija” će se drugim dijelom održavati i u zatvorenom prostoru, u dvorani Mirza Delibašić sa ledenom plohom od 1800m2 na kojoj će biti organzirana i takmičenja u Brzom klizanju, Umjetničkom klizanju i Hokejaška takmičenja – Svjetsko juniorsko I svjetsko seniorsko prvenstvo.

Ispred Hokejaškog saveza BiH obratio nam se sportski direktor Adnan Mrkva i istakao značaj ovoga olimpijskog sporta, njegov blagi rast i kvaliteta hokeja na ledu u BiH i najavio niz takmičenja, ekipa i gostiju.

Potom nam se obratila Samra Selimbegović, bivša reprezentativka u brzom klizanju ispred Saveza klizačkih sportova BiH i predstavila neke od planiranih aktivnosti Saveza klizačkih sportova za ovu klizačku sezonu. Najavila je 03. decembra obilježavanje Svjetskog dana klizanja, i istakla da je riječ o jednodnevnom festivalu klizačkih aktivnosti u organizaciji Međunarodne klizačke unije koja za cilj ima afirmaciju ipromociju klizačkih sportova.

Ove godine Centar Skenderija će učestvovati u 40. Međunarodnom programu sarajevska zima, gdje će biti i partner programa. Tim povodom na press konferenciji nam se obratio direktor Međunarodnog festivala sarajevska zima koji je čestitao rođendan menadžmentu i radnicima.

Naveo da je Centar Skenderija stvorena da bude kreativni centar, jer je taj proces u Skenderiji započet prije mnogo godina

Ovim putempozivamo naše sugrađane da nas posjete jer nudimo mnoštvo raznolikog sadržaja i naravno daposjete“Zimsku čaroliju” i uživaju u sadržajima koje smo im pripremili. Ovo će sigurno biti jedna od najljepših lokacija u našem gradu i znamo da će posjetitelji na kvalitetan način moći iskoristiti vrijeme ove zime.

Svečano Otvaranje “Zimske čarolije” zakazano je za 01. decembar u 18:00 časova uz profesionalne klizačice iz Udruženja “Klub sportista na ledu “Unity”, legendarnu Disco gripu i nezamjenjivog DJ Nodija, uz kilzačice iz Udruženja “Loops Ensemble-a”, a od 20:00 do 22:00 će biti besplatan termin klizanja za sve naše posjetitelje.

(Autor: Centar Skenderija Sarajevo )

Nastavi čitati

BiH

BiH saznala potencijalne protivnike: Objavljene jakosne grupe u žrijebu za EURO 2024

Objavljeno

Piše

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) objavila je četiri jakosne grupe od kojih će se formirati šest skupina na Europskom prvenstvu koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj, piše radiosarajevo.ba.

Prvu grupu činit će Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska. Drugu grupu čine Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija. U trećem ‘šeširu’ nalaze se Nizozemska, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

U posljednjem šeširu se zasad nalaze Srbija, Italija i Švicarska, te tri pobjednika baraža

Tu bi se mogla naći i nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, ako uspije proći baraž koji se igra u ožujku naredne godine.

Žrijeb grupa za EURO 2024 održat će se u subotu, 2.prosinca, a uživo će se moći pratiti na zvaničnoj UEFA stranici, zaključuje radiosarajevo.ba.

Nastavi čitati

BiH

Večeras u Sarajevu komedija “Žena moga muža”

Objavljeno

Piše

Urnebesna komedija “Žena moga muža”, rađena po tekstu Saše Pantića, u režiji Aleksandra Lazića bit će odigrana u srijedu 29.novembra od 20h u Sarajevu u dvorani Doma mladih. 

Ulaznice po cijeni od 20 KM potražite na artikulaciji BKC, platou Skenderija i na online sustavu event.ba.

Sarajevski Dom mladih ugostiti će jedinstvenu komediju mentaliteta, autorsku predstavu Saše Pantića ”Žena moga muža” u kojem gledatelji prate zgode i nezgode jednog muža te njegove dvije žene .Na pozornici su glumci Marko Jovičić, Jelica Kovačević i Dragana Vujić a glazbena podloga djelo je sastava Djura i Mornari.

I bez otkrivanja radnje, dovoljno je samo istaknuti zaplet svo troje glavnih likova koji žive u sreći, slozi i neznanju .

Savršen brak sa dvije žene u isto vreme na relaciji Beograd – Tivat dok jednog dana prva supruga ne otkrije kako njezin suprug već godinama vodi dvostruki život, dapače ima drugu zakonitu suprugu. Dvije se žene najprije posvađaju, pršte dosjetke i na nacionalnoj osnovi, što publiku dovodi do suza no onda shvate da će ga pobijediti jedino ako se ujedine.

Dvije se supruge udruže a kako se pritom proveo suprug, gledatelji će moći otkriti u srijedu 29.novembra. u Sarajevu.

Uz zaplet koji jamči smijeh do suza, dinamičnosti radnje pridonose i prepoznatljivi motivi mentaliteta glavnih likova pa će biti zanimljivo vidjeti kako će, prvenstveno žene premostiti razlike i udružiti se u ostvarenju istog cilja i vratiti njihovom gospodinu milo za drago.

Tekst / Saša Pantić

Režija /Aleksandar Lazić

Glazba / Djura i mornari

Igraju :

Marko Jovičić / Rajo

Jelica Kovačević / Gordana

Dragana Sudžuk / Galja

Nastavi čitati

Događanja

Adventski program ‘U susret Božiću’ od subote u Novom Travniku

Objavljeno

Piše

Svečano otvaranje adventskih programa pod nazivom “U susret Božiću” održat će se u subotu, 2. decembra, na Trgu Drinskih mučenica u 19 sati.

Organizatori navode kako će posjetitelji moći uživati uz domaće kuhano vino, čaj, kobasice i fritule, a sav prihod namijenjen je projektima katoličkih skauta i Čuvara Kristova groba župe Presveto Trojstvo, saopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Novi Travnik.

Nastavi čitati

Događanja

Napretkov svečani božićni koncert 14.12.u Narodnom pozorištu Sarajevo

Objavljeno

Piše

Hrvatsko kulturno društvo Napredak njegujući tradiciju, jezik i kulturu s ponosom najavljuje tradicionalni Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen u četvrtak 14. prosinca 2023. godine s početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
Manifestacija je to koja se čeka i koja iz godine u godinu s umjetničkom voditeljicom i divom Vedranom Šimić podiže ljestvicu kvalitete, sadržine i posjećenosti.
Uz pratnju Sarajevske filharmonije soprano Elvira Hasanagić i Nela Šarić, mezzosopranistica Ivana Srbljan, tenor Roko Radovan i baritoni Matija Meić i Tomislav Perić, a pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića će nas kroz bisere operne i operetne literature, ali i sjajne arije kao i tradicionalne božićne pjesme odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali.
Posjetitelji će u sjajnim izvedbama moći uživati u djelima Mascagnija, Saint-Saënsa, Verdija, Bizeta, Straussa, Puccinija, Grubera, ali i posebnim aranžmanima mladog i perspektivnog Tonija Toplana.
U znak zahvalnosti, a njegujući misiju u službi čovjeka i dijeleći radost Božića sa svima Vama ulaz na koncert je slobodan uz obvezu posjedovanja gratis ulaznice koju možete preuzeti u prostorijama HKD Napredak (M. Tita 56/II), od petka, 1. prosinca, svakim radnim danom u terminu od 09.00 do 16.00 sati.
Dobrodošli da najljepšim notama i najtananijim emocijama okitimo naše božićno kulturno drvce!

 

Nastavi čitati

Događanja

Mjesec dana do koncerta Sergeja Četkovića u Vitezu, osigurajte na vrijeme svoju ulaznicu

Objavljeno

Piše

Jedan od najpopularnijih regionalnih pjevačkih zvijezda, Sergej Ćetković održat će u srijedu, 27. prosinca koncert u Vitezu.

Ulaznice možete kupiti na prodajnim mjestima u Vitezu (Caffe Tropico, SIM mobile GMS), Novi Travnik (Caffe Venezia),.Travnik (Caffe My place) online na event.ba.

Ćetković je svojim brojnim izvanrednim nastupima i rasprodanim koncertnim dvoranama širom regije, a također i arenama u Zagrebu, Splitu i  Beogradu već odavno pokazao zašto je jedan od najpopularnijih izvođača našeg podneblja. A ovaj traženi umjetnik pred svoju publiku uvijek donosi ne samo svoj vrhunski vokal, već i sve svoje najdublje emocije i puno srce.

Sergej je u svojoj bogatoj karijeri koja traje više od dvadeset godina napisao i otpjevao brojne velike hitove, a upravo su emotivne ljubavne pjesme. Sergej je vlasnik brojnih velikih hitova – „Kofer“, „Ljubav“ „25. sat“, „Pusti probleme“, „Bar da odeš“, „Neka te ljubav dočeka“, „Oči nikad ne stare“, „Moj svijet“, „Pogledi u tami“, „Korov“ samo su neke od njegovih bezvremenskih pjesama.

Publika će imati prilike zapjevati u glas s ovim crnogorskim šarmerom i umjetnikom na velikom koncertu u sportskoj dvorani u Vitezu.

Nastavi čitati

Događanja

Za vikend “U susret Božiću” u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku

Objavljeno

Piše

U subota, 2.prosinca 2023. nakon večernje svete mise, upriličit će se blagoslov adventskog vijenca na Trgu Drinskih mučenica te otvaranje adventskih proslava.

Uz besplatno kuhano vino, kobasice, lovački gulaš, nastupit će KUD Stari hrast 2000. Svi dragovoljni prilozi idu za projekte Katoličkih skauta i Čuvara Kristova groba.

A u nedjelju, 3.12.2023.nakon večernje svete mise, članovi udruge Iskra svjetlosti iz Splita izvest će predstavu 7 darova Duha Svetoga. Organizatori žele svima dobrodošlicu!

Nastavi čitati

Događanja

Napretkovi božićni dani 2023.

Objavljeno

Piše

Hrvatsko kulturno društvo Napredak će i u 2023. godini upriličiti tradicionalne Napretkove božićne dane koji će duh Božića u Sarajevo donijeti na krilima kulture i sporta, a koji plam će tinjati, rasplamsavati se i održavati i u drugim podružnicama diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i svijeta.

Božićni dani u Sarajevu započet će na najljepši mogući način, a to je Napretkovim svečanim božićnim koncertom koji će biti upriličen u srijedu 14. prosinca 2023. godine s početkom u 20.00 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Događaj je to koja se čeka i koji iz godine u godinu podiže ljestvicu kvalitete, sadržaja i posjećenosti. Uz pratnju Sarajevske filharmonije soprani Elvira Hasanagić i Nela Šarić, mezzosopran Ivana Srbljan, tenor Roko Radovan i baritoni Matija Meić i Tomislav Perić, a pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića, će nas kroz bisere operne i operetne literature, ali i sjajne arije kao i tradicionalne božićne pjesme, odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali.

Napretkovi božićni dani znani su i po svojim sportskim događajima. Tako će Teniski centar Koševo biti domaćin 11. po redu Napretkovog međunarodnog božićnog teniskog turnira koji je na programu od 15. do 17. prosinca 2023. godine i koji će biti odigran u parovima. Ovo je sportski događaj koji okuplja preko 100 tenisera, a koji ove godine uvodi i novinu, a to je igra u parovima za dame.

U sportskom duhu, približavajući se najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću, na sportskim terenima u Doglodima bit će održan 23. po redu Napretkov božićni turnir u nogometu, a koji će se odigrati u subotu i u nedjelju 16. i 17. prosinca 2023. godine. Kao i do sada snage će odmjeriti 12 mladih ekipa sazdanih od dječaka uzrasta od 12 i 13 godina.

S nogometa ćemo preći na stratešku igru i to tradicionalni 32. Napretkov međunarodni božićni turnir u šahu. Turnir će se održati u NCM “Ivan Pavao II” (ul. Gatačka 18, naselje Otoka Sarajevo) s početkom u 14.00 sati. Natjecanje će se igrati po Švicarskom sustavu od devet kola, s tempom igre od 10 minuta po igraču za partiju. Snage uma i moć strategije će odmjeriti brojni sudionici, velemajstori, međunarodni majstori i FIDE-majstori.

Nakon glazbenih i sportskih lampica, na svom kulturnom drvcetu, Hrvatsko kulturno društvo Napredak upalit će i umjetničke lampice i to uz 31. Likovno Annale 2023. Izložba slika koja će biti otvorena i dostupna ljubiteljima likovne umjetnosti od petka, 22. prosinca 2023. godine u 19.00 sati u Maloj galeriji Sv. Ante, Bistrik Sarajevo. Sjajna su to djela članova Udruge likovnih umjetnika „Napredak“ Sarajevo koji vrijedno rade tijekom cijele godine.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak će i ove godine njegujući tradiciju, jezik i kulturu, okititi svoje božićno kulturno drvce, širom otvarajući vrata za sve dobronamjernike, članove i simpatizere, te bogatim sadržajem i blagdanskim programom, ali prije svega duhom i ljubavlju zahvaliti i pokazati još jednom svoju misiju u službi čovjeka.

Dobro došli na Napretkove božićne dane!

HKD Napredak

 

 

 

Nastavi čitati

Događanja

GOSTOVANJE UČENIKA OGŠ JAKOVA GOTOVCA NOVI TRAVNIK NA SVEČANOM KONCERTU U KUTINI

Objavljeno

Piše

Učenici i nastavnici naše škole, zajedno sa učenicima i nastavnicima OGŠ Borisa Papandopula Kutina održali su svečani koncert u Domu kulture Kutina. Ovim koncertom završen je projekt u sklopu Programa prekogranične suradnje između republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje je financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Ovim projektom naša škola će dobiti svoj prvi, dugo čekan i vrijedan koncertni klavir.

Program je započeo nastupom kvarteta učitelja (Marija Vukšić- saksofon, Karla Križanić – flauta, Saša Begović Matošković – gitara i Lena Vujičić – glasovir), skladbom „Sjećanja“ koju je za ovu prigodu skladala Barica Tutek, mag. mus.

Iznimna čast da predstavljaju našu školu pripala je Lani Šimić (glasovir) u klasi nastavnika Darka Dujmušića, Ivani Šiško (gitara) u klasa nastavnika Ismeta Skrobe, Emanuelu Gabriću (harmonika) u klasi nastavnika Ljubomira Majstorovića, te učenicima Područnog odjela Vitez Domagoju Juriću (harmonika) u klasi profesorice Emine Berbić i Amaru Heldi i Goranu Kuzmanoviću (glasovir četveroručno) u klasi nastavnica Ivane Kuzmanović i Anite Laštro. Publika je sjajno odreagirala na nastupe naših učenika nagradivši ih velikim pljeskom zahvale za odlične glazbene izvedbe za koje su zaslužni i njihovi profesori

U znak prijateljstva između naših škola, kao i za promicanje vrijednosti i ljepote koju glazba nosi, prigodne darove našoj školi uručio je ravnatelj Nikola Šćapec. A u ime učenika, roditelja i djelatnika naše škole, ravnatelj Josip Dujmušić na dar OGŠ Borisa Papandopula Kutina uručio je sliku koja simbolizira zajedništvo u glazbi.

Srdačno zahvaljujemo ravnatelju Nikoli i djelatnicima škole na ukazanom gostoprimstvu, sa željom da nastave nizati glazbene uspjehe te da glazbom usrećuju i oplemenjuju nove generacije mladih glazbenika!!!

Ovaj projekt ima za cilj podizanje kvalitete glazbeno-obrazovnog odgoja
na području grada Kutine (Hrvatska) te Općine Novi Travnik (BiH) kroz nabavu glazbenih instrumenata za kvalitetnije izvođenje nastave za učenike osnovnih glazbenih škola.

Potporu za odlazak na gostovanje u Kutinu pružila je Općina Novi Travnika, na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom.

PROGRAM:
*O. Korčevoj: Baškirski napjevi
Izvodi: Domagoj Jurić, III. r. – harmonika
Klasa: Emina Berbić, prof.
OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik
Područni odjel Vitez

*Julio Sagreras: Maria Luisa
Izvodi: Ivana Šiško, IV.r. – gitara
Klasa: Ismet Skrobo, nast.
OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik

*Gerardo Matos Rodríguez: La Cumparsita
Izvodi: Emanuel Gabrić, IV.r. – harmonika
Klasa: Ljubomir Majstorović, nast.
OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik

*Edvard Grieg: Norveški ples.
Izvodi: Lana Šimić, V.r. – glasovir
Klasa Darko Dujmušić, prof.
OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik

*Sergei Rachmaninoff: “Talijanska polka”
Izvode: Amar Helda, VI.r. i Goran Kuzmanović, V.r. – glasovir
Klasa: Ivana Kuzmanović, prof. i Anita Laštro, prof.
OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik
Područni odjel Vitez

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

BiHprije 2 sata

Za petak i vikend najavljene lokalne padavine, ali i iznad prosječna temperatura zraka

U petak 01.12.2023., umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i iznad prosječno toplo. Kiša i lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini,...

BiHprije 2 sata

Sarajevo: Najavljeno otvaranje “Zimske čarolije”

Danas je u Centru Skenderija održana press konferencija povodom obilježavanja 54. godine postojanja i rada,a  istovremeno je najavljeno i svečano...

BiHprije 3 sata

BiH saznala potencijalne protivnike: Objavljene jakosne grupe u žrijebu za EURO 2024

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) objavila je četiri jakosne grupe od kojih će se formirati šest skupina na Europskom prvenstvu...

BiHprije 4 sata

Usaglašen budžet RS, očekuje se povećanje mirovina

Premijer Republike Srpske Radovan Višković naveo je da je budžet Republike Srpske za 2024. godinu usaglašen u iznosu od 5,735...

Društvoprije 7 sati

Evo koje ulice u Novom Travniku u četvrtak ostaju bez vode

Zbog izmještanja vodovodne linije u ulici Kralja Tvrtka, pojedine ulice u Novom Travniku u četvrtak, 30. studenog ostat će bez...

Središnja Bosnaprije 7 sati

Načelnik Dujo pomogao rad udruge penzionera/umirovljenika

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo  odlučio je pozitivno odgovoriti na traženja dvije novotravničke udruge/ udruženja penzionera i umirovljenika. Iz...

BiHprije 7 sati

U dijelovima BiH zbog snijega upaljen žuti meteoalarm

Federalni hidrometeorološki zavod upalio je žuti meteoalarm u tri bh. regije. Žuto upozorenje je upaljeno zbog snijega i to u...

BiHprije 7 sati

TAKSISTA ERNES VOZI BESPLATNO RODITELJE I DJECU S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU: OD KUĆE, DO ŠKOLE, DO DOKTORA”

Humani taksista Ernes Bećarević iz Banovića odlučio je pokrenuti humanitarnu incijativu i akciju. Kako kaže, nada se da će i...

Oglas
Oglas