- oglas -

Ubojicu djece stalno čuva policija, još nije rekao ni riječi. Uskoro izlazi iz bolnice

Pročitajte i ovo

Teška nesreća u BiH: Poginula jedna osoba, ima povrijeđenih

U prometnoj nesreći koja se noćas oko 2.20 sata dogodila na regionalnom putu Bosanski Novi-Karan, u mjestu Bojišta, jedna...

Dodik fantazira o Đokoviću: Sve se ovo izdešavalo zato što si Srbin

Podršku Novaku Đokoviću, nakon što mu je Federalni sud Australije odbacio žalbu na ukidanje vize, pružio je u pismu...

Preminuo Ivan (Ivo) Bošnjak – Janjetov

Pokoj vječni daruj mu Gospodine, svjetlost vječna neka mu svjetli.
- Advertisement -
Obdukcija nije dala odgovor na ključno pitanje o smrti troje djece, sedmogodišnjih blizanaca i četverogodišnjeg dječaka, koje je u noći na subotu u Zagrebu ubio njihov otac Harald Kopitz.

Naime, kako je Index prvi sinoć objavio, istražitelji, koji su prvo vjerovali kako su djeca ubijena tako da ih je otac ugušio, sve su skloniji verziji da je ključno za smrt bilo trovanje, vjerojatno tabletama.

- Advertisement -

No, na tijelima troje ubijene djece nađene su ozljede od gušenja pa istražitelji sumnjaju kako je otac djecu i otrovao i gušio, doznaje Index. Moguće je i da je kod neke od djece smrt nastupila trovanjem, a kod neke gušenjem.

Sve bi to trebalo utvrditi toksikološko vještačenje nesretne djece koje je zatraženo.


Osim pitanja što je bio neposredni uzrok smrti djece, istražitelji će u danima koji slijede tragati za odgovorima na pitanja što je počinitelja nagnalo na ovakav zločin, je li sve planirao, ali i je li bio pod utjecajem sredstava koja bi utjecala na njegovo rasuđivanje.

Ubojica kroz dva dana izlazi iz bolnice

Ubojica Harald Kopitz je u međuvremenu i dalje na bolničkom liječenju i tek treba biti ispitan.

“Pacijent je smješten na jedinici intenzivne skrbi i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije pacijenta su stabilne, i dalje je pri svijesti”, naveo je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, dr. Davor Vagić u kratkom priopćenju medijima.

Dodao je da se otpuštanje 56-godišnjeg pacijenta iz bolnice očekuje u sljedeća dva dana.

Svoj iskaz otac ubojica policajcima još nije dao. Od trenutka buđenja do danas u bolnici nije progovorio ni riječi, piše RTL. Službeno još nije uhićen.

“Onog trenutka kad liječnici procijene da je njegovo psihološko stanje zadovoljavajuće, da on može pratiti tijek postupka odnosno da je procesno i raspravno sposoban, on će biti predan pritvorskom nadzorniku koji će zasigurno predložiti sucu istrage određivanje istražnog zatvora”, objasnio je odvjetnik Krešimir Škarica.

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić o zdravstvenom stanju oca

Detalji stravične noći

Djeca su za vikend bila s ocem jer mu ih je u petak ostavila bivša supruga, koja se zaputila na poslovni put u Dubrovnik. Oko ponoći je Kopitz, sumnja se, spremio djecu za spavanje, no prije toga im je svima dao koktel raznih tableta i lijekova. Prema informacijama Večernjeg lista, djeca, ili netko od njih, ipak su se počela buditi, a Kopitz ih je tada krenuo gušiti.

No još se ne zna od čega su mališani točno umrli i je li im presudilo gušenje ili ipak trovanje, kako sve više vjeruju istražitelji.

Kada se uvjerio da nijedno od troje djece više ne diše, jedno po jedno ih je uzeo u naručje i odnio na kauč u dnevnom boravku. Polegao ih je jedno pokraj drugoga i oko njih poslagao njihove omiljene igračke.

Jeziva scena dočekala je policajce koji su izašli na dojavu o mogućem samoubojstvu. Naime, nedugo nakon ponoći 56-godišnji Austrijanac natipkao je i objavio neku vrstu oproštajnog statusa na Facebooku i Instagramu.

“Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu. Ljubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila jako loša prema njoj i nemam novca. Sve što sam pokušao u zadnjih godinu i pol nije me vratilo na posao, čak mi ni braća iz masonske lože nisu mogla pomoći, na kraju mi nisu ni odgovarali na pozive. Samo su mi prijatelji Manfred, Roland i brat Helmut pomogli koliko su mogli. Sada sam došao do kraja. Zato, zbogom”, napisao je na engleskom.

Taj status uočio je netko od njegovih poznanika te odmah obavijestio policiju, koja je odmah krenula u stan. No bilo je prekasno.

Policajce je šokirala stravična scena. I iskusnim istražiteljima ovo je bila jedna od najstrašnijih scena koje su ikada vidjeli. Zbog svega će policajcima koji su bili na poprištu jezivog zločina trebati psihološka pomoć, rekli su jučer iz zagrebačke policije.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Teška nesreća u BiH: Poginula jedna osoba, ima povrijeđenih

U prometnoj nesreći koja se noćas oko 2.20 sata dogodila na regionalnom putu Bosanski Novi-Karan, u mjestu Bojišta, jedna...

Dodik fantazira o Đokoviću: Sve se ovo izdešavalo zato što si Srbin

Podršku Novaku Đokoviću, nakon što mu je Federalni sud Australije odbacio žalbu na ukidanje vize, pružio je u pismu i član Predsjedništva BiH Milorad...

Preminuo Ivan (Ivo) Bošnjak – Janjetov

Pokoj vječni daruj mu Gospodine, svjetlost vječna neka mu svjetli.

Planinarska sekcija HKD Napredak Busovača organizirala zimski pohod na Busovačke staje

Petak 14. siječnja planinarska sekcija HKD Napredak podružnica Busovača organizirala je zimski pohod na Busovačke staje.Uspon od 10 km mali planinari su savladali za...

Svaki šesti građanin BiH živi od 90-150 KM mjesečno

Više od pola milijuna građana Bosne i Hercegovine u sustavu je socijalne zaštite. Među njima je gotovo 120 tisuća djece, a pandemija koronavirusa Bosnu...

Povezane vijesti