Connect with us

Ljepota i zdravlje

SENZACIJA U AUSTRIJI: Čovjek već mjesec dana živi bez srca!

Published

on

 

Austrijski mediji u utorak izvještavaju o medicinskoj senzaciji u Općoj bolnici AKH u Beču, jednoj od najvećih u Europi. Zahvaljujući eminentnom bečkom medicinsko-liječničkom timu 35-godišnji Austrijanac Sascha K. iz grada Spittal na Dravi u Koruškoj, inače prodavač po struci, živi već mjesec dana bez vlastitog srca.

Kako je to uopće moguće pojasnio je sveuč. prof. dr. Günther Laufer, voditelj Odjela za kirurgiju srca i voditelj Centra za kardiovaskularnu medicinu u bečkoj Općoj bolnici.

Kod mladog pacijenta razvio se je poseban oblik slabosti srca i k tome još izuzetno visoki plućni tlak. Stoga nije bila moguća ni transplantacija niti bilo koja druga djelomična potpora radu srca“, istakao je prof. dr. Laufer pojasnivši: „Pacijentu je srce bilo već toliko oštećeno da sigurno ne bi moglo dugo kucati. Tu funkciju sada su preuzele dvije u prsnom košu implantirane centrifugalne pumpe“.

Advertisement

Napomenuo je kako je operativnim zahvatom mladom Austrijancu prethodno izvađeno vlastito srce i zamijenjeno dvjema rotirajućim pumpama. Uz to, ugrađen mu je i senzor za mjerenje plućnog tlaka, koji ima zadaću pokazati kada će pacijentu biti moguće transplantirati srce. Dok se stanje ne normalizira pacijent, koji je trenutačno još u bolnici, moći će, kako tvrdi bečki medicinski tim, čim se dovoljno oporavi kući u Korušku i od kuće čekati kada će senzor dati „zeleno svjetlo“ za transplantaciju.

„Pacijentovo stanje je već toliko dobro da je napustio Stanicu za intenzivnu njegu“, rekla je sveuč. prof. dr. Edda Tschernko, nova šefica Odjela za srce, pluća i anesteziju krvnih sudova Medicinskog Sveučilišta AKH u Beču. Operacija je trajala šest sati, a vodio ju je vrhunski austrijski i međunarodni stručnjak, sveuč. prof. dr. Daniel Zimpfer, „jednom novom vrstom zahvata spašavanja života“, navode mediji.

Također prenose pojašnjenje visoko profesionalnog i inovativnog medicinskog tima bečkog AKH-a kako je „mali Heartmates“ američke tvrtke Abbott toliko precizan, da može „nadomjestiti ljudsko srce mnogo godina“. Što na kraju reći neko iskrene čestitke i fantastično! U svakom slučaju jedno veliko olakšanje i za one „male, obične ljude“, kojima vlastito srce zadaje velike probleme, prenosi Fenix-magazin.

Advertisement

Advertisement

Ljepota i zdravlje

Snižava kolesterol, a koristi se i kao začin: Ova vrtna biljka može vam spasiti srce

Published

on

By

U prehrani, korištenje ljekovitog bilja može značajno doprinijeti zdravlju. Među raznim začinima, ružmarin se izdvaja kao izuzetno koristan za srce i smanjenje visokog kolesterola. On je popularan među osobama na dijeti zbog svoje bogate nutritivne vrijednosti. Ova biljka obiluje antioksidansima koji pomažu u borbi protiv upala i oksidativnog stresa, prenosi Krstarica.

Prema dijetetičaru Jordanu Hillu, antioksidansi iz ružmarina mogu spriječiti štetnu oksidaciju LDL kolesterola, poznatog kao ‘loš’ kolesterol. Jedno istraživanje je pokazalo značajne rezultate kod ljudi koji su konzumirali ružmarin. U studiji je sudjelovalo 48 dobrovoljaca koji su tijekom četiri tjedna dnevno uzimali dva, pet ili deset grama mljevenog ružmarina. Rezultati su pokazali da su oni koji su uzimali najveću dozu imali znatno nižu razinu lošeg kolesterola.

Mediteranska prehrana, poznata kao jedna od najzdravijih na svijetu, često uključuje ružmarin. Ova prehrana je bogata voćem, povrćem, mahunarkama, orašastim plodovima, masnom ribom i maslinovim uljem. Dodavanje ružmarina u kuhanje unosi antioksidanse, vlakna i poboljšava okus hrane.

Advertisement

Osobe s visokim kolesterolom trebaju paziti na unos zasićenih masti. Mariniranje mesa ružmarinom može pomoći u smanjenju unosa tih masnoća. Ružmarin, kao začinsko bilje, nema masnoće, a njegov zemljani i drvenasti okus odlično se slaže s drugim začinima poput majčine dušice, mažurana i origana.

Nutricionistica Sarah Haas napominje da ružmarin posebno pomaže kod mariniranja govedine jer spojevi u ružmarinu sprečavaju stvaranje kancerogenih spojeva tijekom roštiljanja.

Uključivanjem ružmarina u prehranu ne samo da ćete poboljšati okus svojih jela, već ćete i značajno unaprijediti svoje zdravlje, posebno kada je riječ o zdravlju srca i smanjenju razine kolesterola. Male promjene u prehrani mogu imati veliki utjecaj na vaše zdravlje!

Advertisement

Continue Reading

Ljepota i zdravlje

Recept za tradicionalnu orahovaču

Published

on

By

Orahovača je liker star stoljećima. U svakom kraju Balkana su je pravili. Negdje su kombinirali samo zelene orahe i alkohol, negdje su dodavali i med.

Treba vam malo sastojaka, ali dosta vremena, jer orahovača je spremna tek poslije 40 dana.

Ljekoviti liker od oraha, popularna orahovača, u narodnoj medicini stoljećima se koristi za bolesti želuca i štitne žlezde.

Ovaj prirodni recept idealan je za jačanje imuniteta, a pomaže i kod anemije

Advertisement

Mlad orah, dok je još zelen, bogat je vitaminom C i jodom i blagotvoran za štitnu žlijezdu.

Ako želite da napravite ukusnu i zdravu orahovaču, na stranici City Magazine prenose savršen recept star 90 godina.
Sastojci

18 mladih zelenih oraha
1 kg šećera (ili još bolje meda)
2 litra domaće rakije
2 limuna
1 naranča
2 karanfilića
2 do 4 listića pelina
1 štapić cimeta
1 mahuna vanilije
5 zrna kave
1 vanilin šećer
1 litar bijelog vina

Priprema

Advertisement

Orahe operite, isijecite ih napola ili čak na četiri dijela.
Limun i naranču operite, isijecite na tanke komade i dodajte u lonac
U veliki lonac ili plastičnu posudu stavite red oraha, pa ih posipajte polovicom šećera.
Dodajte limun, naranču, karanfilić, pelin, cimet, vaniliju i zrnca kave, potom ostatak oraha i šećera.
Na kraju sve prelijte rakijom i dobro promiješajte i poklopite.
Posudu držite na suncu 40 dana, ali svaki dan je malo promiješajte kako bi se sastojci što bolje povezali.

Nakon 40 dana mješavinu procijedite kroz gazu, dodajte litar vina i vanilin šećer.

Dobifeni liker prelijte u staklene boce i držite ih na tamnom i hladnom mjestu.

Izvor: Agrosavjet

Advertisement

Continue Reading

Ljepota i zdravlje

Mjesec borbe protiv raka kože – melanoma

Published

on

By

Mjesec svibanj se u svijetu tradicionalno obilježava kao mjesec borbe protiv raka kože – melanoma.

Melanom, najopasniji oblik raka kože, može imati pogubne posljedice ako se ne otkrije na vrijeme, a može zahvatiti svakoga, bez obzira na spol, uzrast ili rasu. Procijenjeno je da je u svijetu 2020. godine zabilježeno 325.000 slučajeva ove bolesti, dok je 57.000 ljudi izgubilo život kao posljedicu ovog oboljenja. Međutim, većina melanoma može se spriječiti adekvatnom zaštitom od sunca i redovnim pregledima kože.

Liječenje melanoma može varirati u zavisnosti od stadija bolesti i individualnih karakteristika pacijenta.

Moguće metode liječenja ove bolesti su:

Advertisement

Kirurško uklanjanje: Ovo je često prvi korak u liječenju melanoma. Kirurg će ukloniti zahvaćeno područje kože zajedno sa okolnim tkivom radi sprečavanja širenja raka. U nekim slučajevima, limfni čvorovi takođet mogu biti uklonjeni ako postoji sumnja na širenje melanoma.

Imunoterapija: Ova terapija podstiče imunološki sustav pacijenta da prepozna i napadne ćelije raka. To se može postići upotrebom lijekova kao što su inhibitori PD-1 i inhibitori CTLA-4.

Terapija ciljanim lijekovima: Ovaj pristup koristi lijekove koji ciljaju specifične mutacije u tumorskim ćelijama melanoma. Na primjer, lijekovi koji ciljaju mutacije u BRAF genu mogu se koristiti kod pacijenata sa odgovarajućim genetskim karakteristikama.

Radioterapija: Ova terapija koristi visoko energetsko zračenje kako bi uništila tumorske ćelije ili smanjila njihov rast. Može se koristiti kao dodatak kirurškom uklanjanju ili kao samostalna terapija u određenim situacijama.

Advertisement

Kemoterapija: Tradicionalna k

emoterapija, koja koristi lijekove za uništavanje ćelija raka, može se koristiti za liječenje melanoma u određenim slučajevima. Međutim, ona se sve rjeđe koristi zbog dostupnosti novijih i efikasnijih terapija.

Liječenje melanoma je u posljednjoj deceniji doživjelo revoluciju u svijetu. Nekada je ova bolest bila karakterisana kao teško izlječiva sa tada dostupnim lijekovima u obliku kemoterapije. Pronalaskom ciljane i imunoterapije stopa preživljavanja je mnogostruko povećana a neki pacijenti su iz statusa onkoloških bolesnika prešli u status osobe sa kroničnim oboljenjem.

Iako su moderni lijekovi za liječenje melanoma dostupni u našoj zemlji, broj pacijenata koji čeka na početak liječenja ovom vrstom terapije se stalno uvećava na tzv. listama čekanja koje mi često zovemo i liste smrti. Trenutno se na listi čekanja u Fondu solidarnosti za liječenje onkoloških oboljenja suvremenim lijekovima kao i na listama čekanja za medicinske usluge nalazi 2012 osoba a od toga 19 njih čeka na odobrenje lijekova za liječenje melanoma. Broj ljudi na listama čekanja je od prošle godine uvećan za 400.

Advertisement

Izvor: BHRT

Continue Reading

Ljepota i zdravlje

Tri jutarnje navike koje trebate promijeniti da biste izgubili kilograme

Published

on

By

Doručak nije samo ključ za energiju tokom cijelog dana, već i deo ishrane na koji treba obratiti pažnju prilikom mršavljenja. Prema stručnjacima ovo su 3 navike jutarnje navike koje treba da korigujete ako želite da smršate.

Ne preskačite doručak

Nakon buđenja popiti čašu tople vode. Činjenica je da u trenutku buđenja nivo kortizola u tijelu dostiže svoj vrhunac. A ovo je važan hormon koji je uključen u regulaciju metabolizma ugljenih hidrata. Kortizol aktivira razgradnju glukoze u mišićima i izaziva kratkotrajnu inzulinsku rezistenciju u ćelijama, te je najbolje doručkovati 60 minuta nakon buđenja.

Nemojte piti kafu odmah nakon buđenja

Ispijanje kafe na prazan stomak može iritirati zid želuca i izazvati bol i žgaravicu. Također će izazvati prekomjerno oslobađanje kortizola. Rezultat je povećan apetit, anksioznost i razdražljivost.Kafa podstiče lučenje želudačnog soka u želucu. Njegova glavna komponenta je hlorovodonična kiselina, a agresivna je prema sluzokoži unutrašnjih organa.

Za doručak vam je potreban pun tanjir, a ne zalogaj s nogu

Morate uzeti običnu ravnu ploču za večeru prečnika od 20 do 26 centimetara. Zatim ga treba vizuelno podijeliti na dva dela, a jednu od polovine – ponovo na dva. Tako dobijamo jedan dio od 50% i dva od 25%. Veći deo tanjira je ispunjen povrćem, a preostala dva su podjednako ispunjena proteinskom hranom i složenim ugljenim hidratima.

Advertisement

Stručnjaci preporučuju da u tanjir dodate dodatnu masnoću u vidu orašastih plodova ili pola avokada, a možete dodati i punomasnu pavlaku, prenosi Sensa.

Continue Reading

Ljepota i zdravlje

Donosimo recept za kolač koji vraća u djetinjstvo, evo o čemu se radi

Published

on

By

S ovim receptom, na trenutak će te “odletjeti” u djetinjstvo i prisjetiti se neki slatkih događaja koji vas vežu uz ovaj desert.Radi se o kolaču, u kojem su uživali naši stari jer je prije svega bio jeftin i jednostavan za napraviti. Vjerujem da se i u vašoj obiteljskoj kulinariki nalazi recept za ovaj kolač, ako se slučajno ne nalazi, mi vam ga donosimo u nastavku.

Sastojci:

– 350 g kukuruznog brašna
– 1 i 1/2 dl ulja
– 3 jaja
– 1/4 žličice soli
– 200 g šećera
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 4 dl mlijeka
– šalica višnji iz kompota

Priprema: 

Advertisement

U zdjeli pomiješajte mlijeko, ulje, šećer, sol i kukuruzno brašno. Stavite na laganu  vatru i miješajte dok se ne zgusne. Prebacite u drugu posudu i ostavite neka se hladi. U mlaku smjesu postepeno dodajte jaja i prašak za pecivo. Kalup obložite papirom za pečenje, izlijte malo smjese, posložite po njoj ocijeđene višnje i ravnomjerno rasporedite preostalu smjesu. Pecite zlevanku na 180°C, oko 40 minuta, piše 24sata.

Continue Reading

Ljepota i zdravlje

Šta se dešava s tijelom kada mu nedostaju ugljeni hidrati

Published

on

By

Kada se pokušava skinuti nekoliko kilograma, jedna od mogućih strategija je smanjenje unosa ugljenih hidrata. Ali, tijelo zbog toga može ozbiljno patiti. Ugljeni hidrati nalaze se ne samo u namirnicama kao što su hljeb, tjestenina i voće nego i u orašastim plodovima, mahunarkama, zelenoj salati i brokuli.

Voće i povrće

Voće i povrće najbolji su izvor ugljenih hidrata, jer sadrže najviše vitamina, minerala i vlakana. Zato kada se priča o prelasku na ishranu s malo ugljenih hidrata, govori se o smanjenju unosa rafiniranih šećera, rafiniranih žitarica kao što su one u tjestenini, žitarica s cijelim zrnom i škrobom, smeđa riža i kinoa. Žitarice od cijelog zrna povećavaju šećer i inzulin u krvi do zdravog nivoa i reguliraju mikrobe.

Unosom premalo ugljenih hidrata dobiva se manje probiotika i ukupnih vlakana, a većini ljudi potrebno je više, a ne manje probiotika, jer su oni „gorivo“ za korisne probiotike u crijevima.

Izaziva ketozu

Ako se želi odmah prijeći na ishranu s malo ugljenih hidrata, mora se znati da će oni biti potrebni za energiju, hranljive materije i vlakna, tako da je najbolje osigurati ih iz izvora s malo ugljenih hidrata koji su bogati hranljivim materijama, kao što su povrće, orašasto voće i sjemenke.

Advertisement

Također, treba voditi računa da najniži dnevni unos ugljenih hidrata ne treba biti manji od 20 grama. Manje od toga izaziva ketozu u organizmu, od koje može doći do mučnine, slabosti i opće neprijatnosti.

Continue Reading

Ljepota i zdravlje

Znate li kako prepoznati promjene na mladežu? Evo kada trebate konsultirati doktora

Published

on

By

Jako je važno da pratite sve promjene na svom tijelu, a posebno na mladežima.

Razlikovanje atipičnog madeža i melanoma

Atipični mladež, koji se naziva i displastični nevus, razlikuje se od tipičnog mladeža po većem, nepravilnom obliku. Iako su općenito bezopasni, atipični mladeži mogu povećati rizik od melanoma, teškog raka kože koji se formira u melanocitima, stanicama koje proizvode pigment.

Melanom se često manifestira kao nova mrlja na koži ili kao promjene na postojećim mladežima, što naglašava važnost ranog otkrivanja i liječenja.

Razlikovanje atipičnog mladeža i melanoma može biti izazovno. Sljedeće sličnosti, objedinjene pod ABCDE pravilom, mogu pomoći pri prepoznavanju atipičnog mladeža ili melanoma:

Advertisement

 

1. Asimetrija – jedna polovica ne odgovara drugoj, stvarajući nepravilan oblik

2. Rub – granice mogu biti neravne, nejasne, urezane ili zamagljene

3. Boja – oboje često imaju miješane boje, uključujući različite nijanse smeđe, žute ili ružičaste

Advertisement

4. Promjer – općenito su veći od običnih madeža, često veći od šest milimetara; međutim, melanom može biti manji od ovog kada se prvi put otkrije

5. Evolucija – izgled se mijenja tijekom vremena; atipični madeži mogu se razvijati sporije od melanoma, koji mogu pokazati primjetne promjene tijekom tjedana ili mjeseci.

Ključne razlike

Iako atipični mladež i melanom mogu dijeliti nekoliko osobina, postoje ključne razlike. Naprimjere, melanom često ima izraženiju asimetriju, nepravilne rubove i raznoliku boju nego atipični mladeži.

Atipični mladež obično ne boli i ne svrbi, nema brzih promjena veličine, oblika ili boje, obično se nalazi u područjima izloženim suncu.

Advertisement

S druge strane, melanom može svrbiti, boljeti ili krvariti, brze promjene u izgledu, može se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Liječenje i prevencija

Atipični mladeži, iako sami po sebi nisu kancerogeni, povećavaju rizik od razvoja melanoma. Međutim, ne napreduju svi atipični mladeži do melanoma. Redoviti pregledi kože i praćenje promjena ključni su za osobe s atipičnim mladežima.

Mogućnosti liječenja melanoma kreću se od hirurškog uklanjanja u ranim stadijima do terapija usmjerenih na specifične gene ili proteine u stanicama raka. Odluka o uklanjanju atipičnih mladeža ovisi o različitim faktorima, uključujući promjene na mladežu, rezultate biopsije i ličnu ili porodičnu historiju raka kože.

Neophodno je konsultirati se s liječnikom ako se pojave novi mladeži ili promjene na postojećim, posebno ako su usklađeni s ABCDE pravilom ili svrbe, krvare ili se stvara krasta. Praćenje postojećih mladeža pomaže u otkrivanju bilo kakvih promjena, osiguravajući pravovremenu intervenciju.

Advertisement

Continue Reading

Ljepota i zdravlje

Što se događa organizmu ako često jedete zelenu salatu: Poslije ovog ćete dobro razmisliti

Published

on

By

Zelena salata spada u namirnice koje su pravi izvor vitamina, prirodno sredstvo za jačanje imuniteta i dobra zaštita od raznih bolesti. Preporuka stručnjaka je da je koristite što češće, posebno posijle zime, kada mnogi pate od manjka vitamina, prenosi Healthline.

Ona sadrži oko 4% vode, od hranjivih tvari ima najviše ugljikohidrata oko 2,5%, bjelančevina oko 1,2 i masti oko 0,2%. Zelena salata sadrži vitamine A i C, a od minerala ima željezo, kalcij, cink, bakar, magnezij i fosfor. Vitamini B1, B2, B6, koji su neophodni za razmjenu materija i funkcije živaca, a također za stvaranje bjelančevina, sadržani su u ovoj namirnici.

Tamnije zeleno lišće salate bogatije je vitaminom A od svjetlijih sorti. Dakle, pravilnim izborom ove namirnice opskrbljujemo se u dovoljnoj mjeri svim onim što je organizmu potrebno. Nutricionisti podsjećaju da postoji bar sedam razloga zbog kojih bi ovo povrće trebalo uvrstiti u prehranu, osobito u ovom dijelu godine.

1. Ima malo kalorija i masnoća

Manja posuda zelene salate sadrži samo 12 kalorija, pa je tako odličan dodatak svakom obroku, ali može poslužiti i kao zdrava užina. Također, ako na početku obroka pojedete zelenu salatu, napunit ćete želudac, pa ćete pojesti manje glavnog jela, što povoljno utiče na kilažu kod onih koji žele da smršaviti.

Advertisement

2. Pomaže mršavljenju

 

Zelena salata sadrži dosta biljnih vlakana. Pored toga što će vas zasititi, ona će poboljšati rad želuca. Također, vlakna pomažu u izbacivanju viška soli iz organizma i utječu na osjećaj sitosti.

3. Za zdravije srce

Vitamin C i beta-karoten iz zelene salate zajedno sprečavaju oksidaciju kolesterola, tako da se ona smatra jednom od namirnica koje čuvaju zdravlje srca.

4. Sadrži omega-3 masne kiseline

Zelena salata im savršen odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Budući da ih tijelo ne može samo proizvesti, ljudi kroz prehranu moraju da uzimati posebne, esencijalne masne kiseline. Linolna kiselina (omega-6 masna kiselina) i alfa-linolenska kiselina (ALA, omega-3 masna kiselina) pripadaju ovim masnim kiselinama. Posebno su važne za razvoj moždanih i živčanih ćelija.

Advertisement

5. Bogata proteinima

Čak 20% kalorija iz zelena salate dolazi od proteina koji su važni za izgradnju i očuvanje mišića. S obzirom na to da je bogata vlaknima, neće negativno uticati na peristaltiku crijeva, što se inače događa prilikom unosa većih količina proteinskih namirnica koje ne sadrže dovoljno vlakana.

6. Omogućuj miran san

Zelena salata sadrži materiju laktukarium, koja ima svojstva slična opijumu, ali bez štetnih sporednih efekata. Ukoliko redovno konzumirate ovo povrće poslije nekog vremena primijetit ćete da vam se popravila kvaliteta sna.

7. Održava optimalan nivo kiselosti organizma

Minerali u zelenoj salati pomažu u otklanjanju toksina iz organizma i održavaju optimalan balans kiselosti. Ovo je značajno, jer dobar nivo kiselosti daje tijelu energiju i povoljno utječe na ljepotu kože.

Advertisement

Continue Reading

Događanja

Više od 400 natjecatelja nastupilo na 5. Viteškoj utrci “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

Published

on

By

ZAVRŠENA 5. VITEŠKA UTRKA

Više od 400 natjecatelja nastupilo je na današnjoj 5. Viteškoj utrci “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”, koju je iznimno uspješno organizirala Udruga dijaliziranih i transplantirani bolesnika KSB.

Radio Vitez donosi rezultate najuspješnijih sudionika.

SENIORKE:
1. Amela Trožić,
2. Vesna Čavar i
3. Lejla Hodžić.
SENIORI:
1. Berin Mušanović,
2. Džemal Bukvić i
3. Josip Martinović.

Advertisement

JUNIORKE:
1. Anđela Talić,
2. Nika Kusin i
3. Antea Pavličević.
JUNIORI:
1. Rijad Brodlija,
2. Mario Lovrinović i
3. Ivan Marković.

VETERANKE:
1. Ajla Pinjo,
2. Nermina Gegić i
3. Jasna Buturac.
VETERANI:
1. Ante Klišanin,
2. Zoran Dedić i
3. Željo Bošnjak.

Continue Reading

Najnovije vijesti

Servisne informacije2 minute ago

OBAVIJEST: Ovi dijelovi Travnika u četvrtak bez struje!

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice “Elektrodistribucija“ Travnik obavještava kupce da će u dane od 30.05.2024 godine...

Sport16 minuta ago

OSOBA DANA: Antonio osvojio naslov prvaka Srednje Bosne sa svojim klubom, ošišao se i donirao kosu za djecu oboljelu od raka

Antonio Čović rođen 2013.godine iz Travnika osvojio nogometnu ligu sa svojim klubom NK ROMARI iz Viteza i donirao svoju kosu...

Društvo38 minuta ago

Počinje glavni dio teniskog turnira u Kiseljaku

JUICY KISELJAK OPEN: U glavnom dijelu turnira igrači sa šest kontinenata i 20 država Okončan je kvalifikacijski dio teniskog turniru “Juicy...

BiH2 sata ago

DNEVNICE BERAČA MALINA KREĆU SE OD 70 DO 100 KM

U Podrinju je započela berba ovogodišnjeg roda malina, ali uz nadu u bolju naplatu od prošle godine, proizvođači su suočeni...

Sport3 sata ago

Hrvatski mediji: Radeljić uskoro pravi transfer karijere!?

Iza Stjepana Radeljića je sjajna sezona u dresu Rijeke. Stasiti stoper rodom iz Novog Travnika se s Rijekom nije uspio okititi...

Promo3 sata ago

Natječaj Pirotehnike “Orion” Vitez za prijem komercijaliste u radni odnos

„Pirotehnika Orion“d.o.o. Vitez, firma sa dugogodišnjim iskustvom u trgovini pirotehnike objavljuje natječaj za prijem u radni odnos: KOMERCIJALISTA Opis posla:...

Crna kronika3 sata ago

STRAAŠN SUDAR AUTOBUSA I AUTOMOBILA: Poginuo vozač, više od 30 ozlijeđenih

U srijedu u Srbiji kod Malog Požarevca dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo vozač automobila. U srijedu u...

Sport3 sata ago

Modrić će u subotu srušiti Lothara Matthausa, a ostati na korak do Paola Maldinija

SAMO TRI dana nas dijele od najveće utakmice klupskog nogometa. U finalu Lige prvaka, na legendarnom stadionu Wembley u Londonu,...

Advertisement
Advertisement
LM