- oglas -

KOLUMNA: Kada “građanke i građani” drže lekcije o temeljnim ljudskim pravima, onda i pravo na život postaje ugroženo!?

Pročitajte i ovo

Adriano se rastao nakon 24 dana u braku

Poznati brazilski nogometaš Adriano koji je poznat po burnom načinu života razvodi se nakon 24 dana braka sa 15...

Naučnici otkrili savršenu formulu pomoću koje ćete se buditi odmorni i svježi

Često se budite uspavani i tromi, a bez obzira na to koliko dugo spavali i dalje se osjećate umorno?...

Pobjednički ritual nastavljen, zastava dolazi i na stadion

Pobjednički ritual se nastavlja, navijačka zastava je još jednom razvučena na plaži ispred hotela Hilton Doha u kojem je...
- Advertisement -

Trebala je ovo medijski biti mirna nedjelja u znaku Eurosonga i svih onih “priča i pričica” nakon istog.

- Advertisement -

No kako to već biva za nešto više prvo se pobrinula “nadaleko” poznata Ivana Marić, politička analitičarka koja je na svom faceobook statusu bez imalo bar onog ljudskog osjećaja za tragediju ,stradanje i smrt poistovjetila sve žrtve Bleiburške kalvarije sa Pavelićem i nazvala ih “u najvećoj mjeri ratnim zločincima”.

FOTO: Facebook status Ivane Marić

 

Trebalo bi sada vremena i prostora kako bi uvaženoj “analitičarki” pojašnjavali sve ono što se događalo nakon završetka sukoba, no sumnjamo kako nije sposobna bar malo pretražiti YouTube ili Googlati na ovu temu pa malo detaljnije proučiti ovu kalvariju i “paradu klanja i smrti” tzv “antifašista”, ako već joj predstavlja problem bar malo znanstveno pretražiti ovu temu.

No umjesto da joj na dugo i na široko argumentirano pojašnjavamo Bleiburšku tragediju  prije svega hrvatskih, ali i bošnjačkih civila i vojnika, što bi ona i onako lakonski ironično prokomentirala u svojim kratkim “analitički preciznim facebook osvrtima”, možda bolje bi bilo zapitati se što nam to ova “građanka” poručuje pa čak i u 21 stoljeću.

Nije to neka prevelika mudrost, današnje konvencije predviđaju kako se čak i najtežim ratnim zločincima mora suditi i dokazivati krivnja, no to je i onako nepoznat pojam “građankama i građanima” koji bez problema negiraju temeljno ljudsko pravo na život i suđenje nego se evo čude kako to netko može raditi komemoracije ljudima koji su ubijeni bez ikakve optužbe i bez ikakve presude. Po toj “bolesnoj” logici, jesu li svi oni vojnici koju su ubijeni na Ovčari ili pak u Srebrenici, a koji su kao zarobljenici morali biti tretirani potpuno drugačije su to i “zaslužili” bez prava na suđenje, bez prava na obranu!?

To i jeste bila “logika” “građana i građanki” koji su se volili nazivati “antifašistima”, ali su bez ikakvog pardona spremno sa svojim “drugovima” nakon 1945. i kraja rata “metkom presuđivali” i “dekretom pljačkali”, pa se tako igrali “malih Bogova”.

Nakon svega onog što smo doživjeli još nedavno kada su “građanke i građani” odlučivali za koga se to može služiti Misa, a za koga ne, nije ni čudno što se vrlo brzo nakon neslužbene glasnogovornice “građanki i građana” pojavi potpuno besmisleni pamflet SDP-a BiH, stranke koja je bi trebala braniti temelje antifašizma i zagovarati poštivanje minimuma ljudskih prava.

Bizarno priopćenje SDP-a BiH: Tražimo da se Milanović i Plenković ispričaju zbog izjava Grlića Radmana

“Slučajno” je u obje varijante spomenut MVP Republike Hrvatske Grlić Radman. SDP BiH je u svom priopćenju optužio hrvatskog šefa diplomacija zbog činjenice što se rekli bi ukratko Ministar bavi svojim poslom. Naime Grlić Radman od trenutka imenovanja na ovu političku poziciju vrlo uporno i istrajno radi na tome kako bi Hrvati u skladu s Ustavom i Daytonskim sporazumom kroz izmjene izbornog Zakona mogli birati svoje predstavnike i to javno komunicira,  što je uostalom i njegova Ustavna obveza jer predstavlja Republiku Hrvatsku koja Ustavom ima obvezu braniti prava Hrvata u BiH. I da priopćenje bude još bizarnije Republiku Hrvatsku su prozvali za jačanje fašizma.

I tu dolazimo do apsurda, tzv “građanke i građani” odnosno strastveni “antifašisti” pravdaju jedan od najtežih poslijeratnih ratnih zločina na Bleiburgu, otvoreno zagovaraju suđenje “po kratkom postupku”, a sve one koji pokušavaju osigurati minimalna i temeljna politička prava jednom konstitutivnom narodu nazivaju fašistima. Kada malo bolje razmislim i sam Goebbels ne bi se posramio ovakve političke propagande.

Već dugo znamo kako je javni prostor poprilično postao “javni toalet”, no ovo prelazi i granice dobrog ukusa i zapravo pokazuje kako “građanke i građani” vide Vlast i što misle o osnovnim temeljnim ljudskim pravima i poštivanju ratnih konvencija te kako se ne trebamo čuditi ako im smetaju naše vjerske slobode, kao i borba za temeljna politička prava.

AUTOR: JK

 

Najnovije vijesti

Adriano se rastao nakon 24 dana u braku

Poznati brazilski nogometaš Adriano koji je poznat po burnom načinu života razvodi se nakon 24 dana braka sa 15...

Naučnici otkrili savršenu formulu pomoću koje ćete se buditi odmorni i svježi

Često se budite uspavani i tromi, a bez obzira na to koliko dugo spavali i dalje se osjećate umorno? Možda imate sreće jer naučnici...

Pobjednički ritual nastavljen, zastava dolazi i na stadion

Pobjednički ritual se nastavlja, navijačka zastava je još jednom razvučena na plaži ispred hotela Hilton Doha u kojem je smještena hrvatska nogometna reprezentacija tijekom...

Pogledajte zašto je vodopad Kravica posebna turistička atrakcija u BiH

Vodopad Kravica na rijeci Trebižat u Ljubuškom koji slovi za jedan od najljepših prirodnih fenomena u Evropi, predstavljen je kao jedna od turističkih destinacija...

Dojave o bombi stigle u sudove diljem Hrvatske, policija istražuje

Dojave o bombi u obliku prijetećeg maila stigle su jutros sudove diljem zemlje, od Zagreba do Splita. Inicijalno nam je stigla informacija da je mail...

Povezane vijesti