Poveži se s nama

Vijesti

Karamatić: Helez pokušava provoditi samovolju po mome Posušju

Prenosimo Otvoreno pismo koje je napisao dopredsjednik HSS-a, gospodin Mario Karamatić povodom najave Federalnog ministra Zukana Heleza o obustavi isplata naknada Ratnim vojnim invalidima i obiteljima poginulih branitelja iz Posušja.

Objavljeno

Prenosimo Otvoreno pismo koje je napisao dopredsjednik HSS-a, gospodin Mario Karamatić povodom najave Federalnog ministra Zukana Heleza o obustavi isplata naknada Ratnim vojnim invalidima i obiteljima poginulih branitelja iz Posušja.

Kao aktivni učesnik Domovinskog rata i ratni časnik HVO-a osjećam se dužan reagirati na samovolju koju Federalni ministar branitelja Zukan Helez pokušava provoditi po mome Posušju kršeći sve zakone BiH, Federacije i Županije Zapadnohercegovačke.

     HVO je tijekom Domovinskog rata funkcionirao sukladno Zakonu o Obrani Hrvatske Republike Herceg – Bosne i Zakonu o službi o oružanim snagama Hrvatske Republike Herceg – Bosne i kao takav potpuno organizirano, svojevoljno i ravnopravno, sukladno Daytonskom sporazumu, ušao u vojsku Federacije kao jedna od dvije sastavnice i to ona bolja što smo u Domovinskom ratu i dokazali, dok se danas revizija provodi po mjerilima i vojnoj evidenciji Armije Republike Bosne i Hercegovine.

   O čemu se radi?

Oglas

Timu za reviziju korisnika boračko-invalidske zaštite Ministarstva za pitanje boraca FBIH u Posušju onemogućeno je da radi svoj posao i zbog toga ćemo obustavit isplatu naknada za ratne vojne invalide i porodice poginulih branitelja iz Posušja. Ovo je za „Dnevni avaz“ od 24. srpnja izjavio Zukan Helez, federalni ministar za pitanja branitelja. Naš revizorski tim je prije nekoliko dana htio ući u jedno boračko udruženje ali je spriječen. Kontaktirali smo policiju ,ali niko neće da se miješa pa zbog toga nemam druge opcije nego da obustavim isplatu, jer je naša zakonska obaveza da izvršimo reviziju, kazao je Helez dalje „Avazovim“ novinarima.

     Ono što im nije rekao je kako se u Zapadno-Hercegovačkoj Županiji revizija nesmetano provodi od strane jedinog revizorskog tima koji ima suglasnost Županijskog ministarstva branitelja i kako je taj tim do sada iz prava izveo više korisnika nego svi ostali revizorski timovi u ostalih devet Županija.

     Kako i unatoč tome još uvijek u našoj Županiji ima korisnika koji ni po kakvom osnovu ne zaslužuju nositi časno ime Branitelja je činjenica ali Zukan Helez i njegovi čuvari iz logora u kojima su mučeni i ubijani Hrvati su posljednji koji mogu i trebaju odlučiti tko će ostati u pravu a tko ne.

     Ono što bi Helez želio je da njegovi nezakonito formirani timovi ciljano revidiraju predmete koji su već prošli proces revizije i ciljano izvode iz prava Helezove političke neistomišljenike.

Oglas

     Zbog ovakvoga načina rada Zukana Heleza je prije nekoliko dana na inicijativu Odbora za zdravstvo, socijalnu politiku i stradalnike Domovinskog rata Skupštine ZHŽ, kojega sam i sam član, održana i izvanredna sjednica Skupštine ZHŽ, najvišega zakonodavnog tijela u našoj Županiji sa samo jednom točkom Dnevnog reda – Zukan Helez, ili birokratskim rječnikom „Razmatranje Uredbe o privremenom preuzimanu dijela funkcija prijašnjeg Federalnog ministarstva“, gdje je jednoglasno usvojen Zaključak u kome između ostaloga stoji :

     – inspektorat Federalnog ministarstva branitelja krivotvori povijest tako da pripadnicima HVO-a , bivšim zatočenicima muslimanskih logora, oduzima status logoraša i mijenja potvrde o okolnostima stradavanja što je suprotno izvješćima i Odluci Međunarodnog crvenog križa. Prema izjavi Zukana Heleza na području pod kontrolom Armije BiH nije bilo logora već nekih humanih zatvora.

     – revizijski timovi formirani su nezakonito odnosno suprotno članku 6. Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prva iz oblasti braniteljsko invalidske zaštite.

     – određeni timovi za reviziju vršili su „reviziju na reviziju“ što je isključivo nadleštvo Tima za koordinaciju provođenja revizije. Ovdje je, dakle, prekršen članak 10. Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljske – invalidske zaštite.

Oglas

     – nakon raspuštanja tima za koordinaciju kojega je zakonodavac predvidio za planiranje, nadgledanje i otklanjanje nepravilnosti tijekom provođenja revizije, od strane predsjednika Federacije. U ovom slučaju je federalni ministar samovoljno formirao sva tijela za provedbu revizije, pri tome ne poštujući odredbe Zakona i to od sebi lojalnih povjerljivih kadrova, izravnih sudionika zlostavljanja pripadnika HVO u muslimanskim logorima.

     Od strane Skupštine ZHŽ je također poručeno i ovo „ Tražimo od svih institucija u ŽZH odbijanje bilo kakvog vida suradnje sa svim timovima za kontrolu koji nisu formirani sukladno Zakonu o kontroli zakonitosti korištenja prava iz braniteljsko invalidske zaštite“

     Upravo zbog ovoga je Zukanu i njegovom nelegalno formiranom timu suradnju odbila i policija i braniteljske udruge. Ako Zukan ne zna podsjetit ću ga, ovaj Zaključak najvišeg zakonodavnog tijela u ZHŽ, Skupštine je OBVEZUJUĆI i svaki njegov idući pokušaj provođenja samovolje na SDP način će identično proći, odbijanjem suradnje sa nelegalno formiranim timovima.

     Koliko je Zukan neupućen u stanje u ZHŽ-u govori i njegova izjava novinarima Dnevnog avaza u kojoj kaže „Informirali su me da iza ovoga stoji Budimir“.

Oglas

Ne zna Helez kako se Budimir u ZHŽ-u pita upravo toliko koliko i Zukan Helez, to jest niti malo.

     Koliko se pitaju i vrijede li išta naši legalno i legitimno izabrani dužnosnici vidjet ćemo uskoro. Nakon najave obustave isplata za ove korisnike sa područja Posušja jedini ispravan odgovor je da braniteljske udruge zajedno sa Ministrom branitelja podignu kaznenu prijavu protiv Heleza i njegovoga ministarstva kao i odštetni zahtjev za retroaktivnu isplatu svim korisnicima skupa sa pripadajućim kamatama.

     Ukoliko to ne urade bolje od Zukana Heleza nismo ni zaslužili.

Mario Karamatić

Oglas

Oglas

Društvo

Turistička zajednica i CEM Travnik izradili turističku mapu jezgre grada Travnika

Objavljeno

Piše

Zahvaljući suradnji Centra za edukaciju mladih Travnik i Turističke zajednice Travnik izrađena je turistička mapa jezgre grada Travnika.

“Ponosno objavljujemo da smo vodili proces izrade autentične turističke mape jezgre grada Travnika. Naša suradnja s Turističkom zajednicom Općine Travnik uključivala je izradu idejnog rješenja, grafički dizajn i kreiranje personaliziranih ilustracija kako bismo stvorili jedinstvenu mapu koja prikazuje ljepote našeg grada.

Bila je ovo prilika da kao organizacija doprinesemo našem Travniku i nadamo se da će turisti i svi posjetitelji Travnika doživjeti ovu mapu kao poseban suvenir koji će ih podsjećati na ljepote i gostoprimstvo našeg grada.”- navode iz CEM Travnik.

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

U petak u Busovači: Tribina „Hrvatske povijesne istine“

Objavljeno

Piše

Udruga za promicanje istine o hrvatskoj povijesti u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača organizira tribinu pod nazivom „Hrvatske povijesne isitine“ koja će biti održana u Busovači u petak, 24. svibnja 2024. godine u velikoj dvorani Općine Busovača, s početkom u 20.00 sati.

Sudionici tribine su Tihomir Dujmović i Igor Vukić.

Dujmović je autor knjiga „Hrvatske povijesne istine“ i „Hrvatske povijesne istine 2“ u kojima donosi pregled hrvatske povijesti, intervjue s hrvatskim povjesničarima i istraživačima, te može služiti i kao udžbenička građa.

Vukić je hrvatski novinar, politolog, publicist i istraživač. Posebno se bavi istraživanjem stradanja logora Jasenovac, te je napisao nekoliko knjiga te strane.

Oglas

Nastavi čitati

Društvo

PREKOGRANIČNA SURADNJA: Za projekte u Busovači 80 000 KM

Objavljeno

Piše

Značajna financijska sredstva u iznosu od 39.500,00 eura, odnosno blizu 80.000 KM dolaze u Busovaču, za realizaciju projekata Srednje škole „Busovača“, župe sv. Ante Padovanskog i udruge za održivi razvoj „UZOR“, piše Hrvatski.ba.

Sredstva su dodijeljena na temelju Odluke o odabiru projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, a u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na navedeni Program, srednja škola „Busovača“ aplicirala je s Muzejem grada Pakraca zajednički projekt pod nazivom „Prekogranična suradnja Muzej Grada Pakraca i Srednje škole „Busovača“, za čiju realizaciju je Ministarstvo dodijelilo 35.000,00 eura.

Župa sv. Ante Padovanskog Busovača aplicirala je sa Župom uznesenja BDM Pakrac zajednički projekt pod nazivom „Nastavak prekogranične suradnje župa Pakraca i župe Busovača“, za čiju realizaciju je Ministarstvo dodijelilo 32.379,91 eura.

Oglas

Udruga za održivi razvoj „UZOR“ aplicirala je s udrugom mladih „Mladi u Europskoj uniji“ zajednički projekt pod nazivom „Suradnjom do EU fondova“, koji je Ministarstvo prepoznalo sa 12.040, 00 eura.

Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača uputio je zahvalu Vladi Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske na potpori i prepoznavanju projekata koji su od velikog značaja za cjelokupnu zajednicu, a posebice za Hrvate u Busovači. Posebna zahvala upućena je Busovljaku Denisu Reloti koji živi u hrvatskom gradu Pakrac i uz čiju pomoć su projekti osmišljeni i aplicirani.

Nastavi čitati

Središnja Bosna

Općina Travnik vrši prijem u radni odnos namještenika na neodređeno vrijeme na radno mjesto viši referent – matičar

Objavljeno

Piše

Načelnik Općine Travnik, raspisuje javni oglas  za prijem u radni odnos namještenika na neodređeno vrijeme  na radno mjesto viši referent-matičar.

Naziv radnog mjesta:
– viši referent-matičar
– 1 (jedan) izvršilac
– namještenik se prima na neodređeno vrijeme

Opis poslova:
– na temelju ovlaštenja vodi matične knjige o ličnim stanjima građana, vrše upise u matične knjige i elektronske baze matičnih knjiga i izdaju izvode i uvjerenja iz MKR, MKU, MKV i MKD;
– sastavlja smrtovnice za pokretanje ostavinske rasprave;
– obavještava višeg referenta za poslove registracija birača o svakom upisu smrti lica starijih od 18 godina, o licima koja su navršila 18 godina, osobama lišenim državljanstva i drugim promjenama u MK koje mogu uticati na registraciju birača;
– zaključuje i ovjerava knjigu državljana krajem svake godine;
– vrši unos i vodi bazu podataka građanskih stanja i evidencija u elektronskoj verziji po propisanom programu;
– sarađuje sa Policijskim organima, organima starateljstva, sudovima, Izbornom komisijom, centrom za registraciju birača i drugim organima čiji su poslovi vezani za upise u matične knjige;
– vode statistiku iz oblasti matičnih evidencija, sačinjavaju izvještaje i iste dostavljaju eksternim korisnicima;
– izrađuju spiskove upisa djece u školu;
– vrše ovjeru potpisa, rukopisa i prijepisa;
– obavlja i druge poslove po nalogu pomoćnika načelnika.

Kompletan teskt javnog oglasa možete pronaći ovdje

 

Oglas

Nastavi čitati

Politika

Vučić: Bosna i Hercegovina za Srbiju je međunarodno priznata država

Objavljeno

Piše

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u srijedu kako Srbija poštuje međunarodno javno pravo i da je Bosna i Hercegovina za Srbiju međunarodno priznata država.

“A to što se BiH otvoreno antisrpski postavlja i što donose odluke protiv jednog naroda, čak i jednog od svoja tri konstitutivna naroda, to je njihova stvar, u to nećemo ulaziti”, rekao je Vučić koji boravi u New Yorku gdje će Opća skupština Ujedinjenih naroda u četvrtak razmatrati prijedlog rezolucije kojom bi se podsjetilo na žrtve genocida počinjenog 1995. nad Bošnjacima u Srebrenici.

Vučić je dodao da Srbija neće mijenjati svoje stajalište po pitanju poštovanja normi međunarodnog javnog prava, jer je to, prema njegovim riječima, jedino svijetlo oružje koje trenutačno imaju u rukama.

“Mi nismo genocidan narod i to je jedino što hoće izvući kao zaključak, a onda će dva dana nakon toga razni naši tobožnji prijatelji koji će glasati ‘za’ nešto pitati i hvaliti Srbiju i reći mi dolazimo surađivati. Sve te dječje igre će pokušati, ali srpski narod nikada neće zaboraviti kako su se ponašali i kako se ponašaju u ovom trenutku”, rekao je srbijanski predsjednik u razgovoru za Radioteleviziju Srbije.

Oglas

Uoči sutrašnje sjednice Opće skupštine UN-a na kojoj bi se trebalo glasati o predloženoj rezoluciji o Srebrenici objavljen je video spot s porukom da Srbi nisu genocidan narod na kojem je srbijanska zastava te grbovi Srbije i Republike Srpske.

“Mi nismo genocidan narod. Pamtimo. Ponosne Srbija i Srpska”, objavili su na Instagramu, odnosno društvenoj mreži  X predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izaslanstvo Srbije predvođeno predsjednikom Aleksandrom Vučićem boravi u New Yorku gdje će u četvrtak prisustvovati zasjedanju Opće skupštine UN-a na kojem će se raspravljati o rezoluciji o genocidu Srebrenici a čija je najava u Srbiji i Republici Srpskoj izazvala ogorčenje jer njihovi čelnici tvrde kako im se time pokušava nametnuti kolektivna krivica za ratne zločine, iako se u nacrtu dokumenta ne spominje niti jedan narod ili država.

Vučić je uoči sjednice istaknuo da će se boriti bez obzira na sve poteškoće i razočarenja s kojima će se suočiti uoči zasjedanja Opće skupštine UN-a a tijekom dana imao je brojne sastanke sa stalnim predstavnicima Ujedinjenih naroda tijekom kojih je upozoravao  o  štetnim posljedicama donošenja ove rezolucije na odnose u regiji.

Oglas

Uoči puta u New York Vučić je zatražio blagoslov od patrijarha srpskog Porfirija a molitvi u Hramu Svetog Save nazočio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U rezoluciji kojom bi se ako bude prihvaćena 11. srpnja ustanovio bi se kao međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici navodi se samo potreba za trajnim sjećanjem na žrtve srebreničkog genocida na temelju činjenica sadržanih u presudama međunarodnih sudova koji je za taj zločin osudio pojedince.

Zbog planiranja i provedbe genocida u Srebrenici na doživotni zatvor osuđeni su ratni politički i vojni čelnici bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

Oglas

Nastavi čitati

Svijet

Slovenac u Hrvatskoj stao da se ‘pomokri’ uz cestu, sad mu prijeti zatvor 30 ili tisuću eura novčane kazne

Objavljeno

Piše

Vozaču prijeti kazna do 1000 eura jer je u nezgodno vrijeme stao na cesti da se pomokri.

Kako javlja policija, 62-godišnji Slovenac pišao je oko 10 sati prijepodne u ponedjeljak na državnoj cesti D5 na području Stare Gradiške. Na njegovu žalost, u taj tren je tamo prolazila policijska patrola, piše Danica.

“Policijski službenici su jučer u Staroj Gradiški, utvrdili slučaj remećenja javnog reda i mira. Naime, na kolniku državne ceste D5 zatekli su 62-godišnjeg državljanina Slovenije, koji je urinirao na javnom mjestu.

Na takav način vrijeđao je moralne osjećaje građana. Protiv 62-godišnjaka podnesen je obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, otkrili su u utorak iz Policijske uprave.

Oglas

Za takav prekršaj vozaču prijeti od 200 do 1000 eura kazne ili 30 dana zatvora. Na prekršajni nalog ima pravo prigovora u zakonom određenom roku.

Nastavi čitati

Središnja Bosna

Danas predstavljanje Novotravničkog ljetopisa 2023

Objavljeno

Piše

HKD Napredak, Podružnica Novi Travnik i Gradska knjižnica Novi Travnik pozivaju sve na svečanost predstavljanja Novotravničkog ljetopisa 2023.

Urednici i autori ljetopisa su Velimir Bugarin i Kristijan Krišto.

Predstavljanje će se održati u srijedu, 22. svibnja 2024. godine s početkom u 19 sati u Domu kulture Novi Travnik. Ljetopis će predstaviti: don Anto Ledić, župnik župe Presveto Trojstvo Novi Travnik i Stjepan Dujo, načelnik općine Novi Travnik.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

BH Telecom objavio važan tender: Stiže promjena organizacije u kompaniji, hoće li biti otpuštanja radnika?

Objavljeno

Piše

Organizacione promjene najavio je ranije predsjednik Uprave Amel Kovačević koji je istakao da kompanija bilježi pad dobiti, nema adekvatno korisničko iskustvo i sporo investira u infrastrukturu.

BH Telecom je objavio tender za nabavku konsultantskih usluga u okviru analize i promjene organizacije u kompaniji putem pregovaračkog postupka. 


Inicijalne ponude zainteresovani ponuđači moći će dostaviti do 10.06.2024.godine do 16 sati.rganizacione promjene najavio je ranije predsjednik Uprave Amel Kovačević koji je istakao da kompanija bilježi pad dobiti, nema adekvatno korisničko iskustvo i sporo investira u infrastrukturu.


– Počeli smo analizirati procese i blizu smo do dođemo do nekih izmjena kojima ćemo osigurati da organizaciona šema bude adekvatnija, tržišno orijentirana i da se zna ko odgovara za procese te da imamo propusnost odluka na način kako to odgovara tržištu. Nismo se organizirali kako to tržište zahtijeva i moramo se presložiti – pojasnio je Kovačević krajem januara na godišnjoj press konferenciji kompanije.

Oglas


Kazao je da BH Telecom ima 2.960 uposlenih i da će doći će do unutrašnje reorganizacije, ali neće biti otpuštanja radnika. Ubuduće će, rekao je, biti veći fokus na prodaji, gdje trenutno nije angažovano dovoljno osoblja.


Inače, prije nekoliko dana objavljen je javni konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora BH Telecoma, a koji je uslijedio nakon imenovanja članova Nadzornog odbora društva.


U konkursu se, među ostalim, navodi uslov da kandidat ne smije biti izabrani zvaničnik, nosilac izvršnih funkcija ili savjetnik izabranim zvaničnicima i nosiocima izvršnih funkcija u smislu Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine. Takođe kandidat ne smije da vrši funkciju u političkoj stranci, da ima najmanje 3 godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima, kao i da ima menadžerska znanja i iskustva i organizacione sposobnosti za timski rad koje najbolje odgovaraju za izvršenje operativnih i poslovnih potreba Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, prenosi Indikator.ba

Oglas

Nastavi čitati

BiH

Svečano otvoren Sarajevo Business Forum 2024. godine

Objavljeno

Piše

U svečanoj atmosferi Gradske vijećnice Sarajevo sinoć je otvoren 13. Sarajevo Business Forum.

Na večeri otvaranja prisustvovali su brojni zvaničnici, poslovni lideri, politički predstavnici, ekonomski stručnjaci, te predstavnici medija iz Bosne i Hercegovine te drugih zemalja regiona i svijeta.

Prisutnima su se obratili predsjednik Uprave BBI Banke g. Alek Bakalović,  ministar privrede Kantona Sarajevo, g. Zlatko Mijatović i g. Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Predsjednik Uprave BBI Banke Alek Bakalović

Predsjednik Uprave BBI Banke, Alek Bakalović je istakao važnost Foruma kao platforme za povezivanje investitora i poduzetnika, naglašavajući potencijal Bosne i Hercegovine i istakao ključne teme ovogodišnjeg Foruma, koje su od najvišeg državnog, poslovnog i javnog interesa.

Oglas

Sarajevo Business Forum je vodeći društveno odgovorni projekt BBI Banke koji predstavlja stalnu posvećenost razvoju naše zemlje, a svakako i najutjecajniji doprinos zajednici u kojoj poslujemo. Posvećeni smo poticanju pozitivnog ekonomskog i društvenog utjecaja, a ovaj Forum pokazuje našu predanost tom cilju”.

U sklopu 13. Sarajevo Business Foruma, prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvide u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda. U saradnji sa Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, diskutovat će se o razvoju željezničke infrastrukture, koja je u prošlosti bila zanemarena,  istraživati mogućnosti uvida u strategiju, kapacitete i način pristupa Digitalnoj Evropi za Bosnu i Hercegovinu, te ispitivati potencijale turističke industrije s posebnim naglaskom na franšize i zdravstveni turizam.

U ime organizatora Sarajevo Business Foruma, želim da vam poželim dobrodošlicu, a naročito našim međunarodnim gostima, predstavnicima vlada i cijenjenim poslovnim liderima iz više od 40 zemalja” rekao je predsjednik Uprave BBI Banke Alek Bakalović.

Ministar Zlatko Mijatović je naglasio značaj podrške vlade i lokalnih institucija u privlačenju investicija i stvaranju povoljnog poslovnog okruženja.

Oglas

Sarajevo Business Forum se etablirao u regionalnoj i globalnoj poslovnoj zajednici kao najvažniji poslovni i investicijski forum u jugoistočnoj Europi. Naša predanost je izgradnja snažne ekonomije temeljene na proizvodnji, razvoju poduzetništva, privlačenju investicija te uspostavljanju i jačanju javno-privatnih partnerstava. Pozivam vas da istražite prednosti ulaganja u Kanton Sarajevo i postanete dio naše poslovne zajednice”, izjavio je ministar Mijatović.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović

Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Jasmin Ademović poželio je srdačnu dobrodošlicu svim učesnicima Sarajevo Business Foruma, uspješne sastanke i suradnje u danima pred nama i ugodan boravak u našem gradu.

SBF 2024. trajat će dva dana 22. i 23. maja, i uključivat će niz panela, radionica i prezentacija na kojima će se razgovarati o različitim aspektima poslovanja i investiranja.

Oglas

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Društvoprije 1 sat

Turistička zajednica i CEM Travnik izradili turističku mapu jezgre grada Travnika

Zahvaljući suradnji Centra za edukaciju mladih Travnik i Turističke zajednice Travnik izrađena je turistička mapa jezgre grada Travnika. “Ponosno objavljujemo...

Događanjaprije 1 sat

U petak u Busovači: Tribina „Hrvatske povijesne istine“

Udruga za promicanje istine o hrvatskoj povijesti u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača organizira...

Društvoprije 1 sat

PREKOGRANIČNA SURADNJA: Za projekte u Busovači 80 000 KM

Značajna financijska sredstva u iznosu od 39.500,00 eura, odnosno blizu 80.000 KM dolaze u Busovaču, za realizaciju projekata Srednje škole...

Središnja Bosnaprije 1 sat

Općina Travnik vrši prijem u radni odnos namještenika na neodređeno vrijeme na radno mjesto viši referent – matičar

Načelnik Općine Travnik, raspisuje javni oglas  za prijem u radni odnos namještenika na neodređeno vrijeme  na radno mjesto viši referent-matičar....

Politikaprije 1 sat

Vučić: Bosna i Hercegovina za Srbiju je međunarodno priznata država

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u srijedu kako Srbija poštuje međunarodno javno pravo i da je Bosna i Hercegovina...

Svijetprije 2 sata

Slovenac u Hrvatskoj stao da se ‘pomokri’ uz cestu, sad mu prijeti zatvor 30 ili tisuću eura novčane kazne

Vozaču prijeti kazna do 1000 eura jer je u nezgodno vrijeme stao na cesti da se pomokri. Kako javlja policija,...

Središnja Bosnaprije 2 sata

Danas predstavljanje Novotravničkog ljetopisa 2023

HKD Napredak, Podružnica Novi Travnik i Gradska knjižnica Novi Travnik pozivaju sve na svečanost predstavljanja Novotravničkog ljetopisa 2023. Urednici i...

BiHprije 3 sata

BH Telecom objavio važan tender: Stiže promjena organizacije u kompaniji, hoće li biti otpuštanja radnika?

Organizacione promjene najavio je ranije predsjednik Uprave Amel Kovačević koji je istakao da kompanija bilježi pad dobiti, nema adekvatno korisničko...

Oglas
Oglas
LM