Poveži se s nama

Društvo

Javna tribina o značaju zaštite prirodnog okoliša

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja 2012. godine (utorak),  Mladež HDZ-a BiH Busovača organizira javnu tribinu u kinu „Theatre“ s početkom u 12 i 30 sati.

Objavljeno

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja 2012. godine (utorak),  Mladež HDZ-a BiH Busovača organizira javnu tribinu u kinu „Theatre“ s početkom u 12 i 30 sati.

Cilj tribine je skrenuti pažnju  na zaštitu prirodnog okoliša i potaknuti građane da učine nešto po tom pitanju. Svjedoci smo svakodnevne devastacije  okoliša, uništavanja prirodnih ljepota koje nam je majka priroda podarila. Kako bi doprinijeli podizanju ekološke svijesti, Mladež HDZ- a BiH Busovača pripremit će prezentaciju i kratki dokumentarni film o značaju zaštite okoliša, kao i o posljedicama konstantnog zagađivanja i uništavanja prirodnih bogatstava. Poseban naglasak bit će na tzv. zelenoj ekonomiji koja stvara veliku šansu za održivi razvoj, široko korištenje obnovljivih izvora energije, povećanje dohotka, smanjenje siromaštva i unapređenje kvaliteta života.

Tribini će nazočiti učenici Srednje škole „Busovača“, ali pozivamo i sve druge koji su svjesni težine ovog problema da nam se pridruže u utorak i uživaju u zanimljivoj prezentaciji, koja će, nadamo se, utjecati na ekološku svijest naših mlađih, ali i starijih građana.

Oglas

Društvo

Turistička zajednica i CEM Travnik izradili turističku mapu jezgre grada Travnika

Objavljeno

Piše

Zahvaljući suradnji Centra za edukaciju mladih Travnik i Turističke zajednice Travnik izrađena je turistička mapa jezgre grada Travnika.

“Ponosno objavljujemo da smo vodili proces izrade autentične turističke mape jezgre grada Travnika. Naša suradnja s Turističkom zajednicom Općine Travnik uključivala je izradu idejnog rješenja, grafički dizajn i kreiranje personaliziranih ilustracija kako bismo stvorili jedinstvenu mapu koja prikazuje ljepote našeg grada.

Bila je ovo prilika da kao organizacija doprinesemo našem Travniku i nadamo se da će turisti i svi posjetitelji Travnika doživjeti ovu mapu kao poseban suvenir koji će ih podsjećati na ljepote i gostoprimstvo našeg grada.”- navode iz CEM Travnik.

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

U petak u Busovači: Tribina „Hrvatske povijesne istine“

Objavljeno

Piše

Udruga za promicanje istine o hrvatskoj povijesti u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača organizira tribinu pod nazivom „Hrvatske povijesne isitine“ koja će biti održana u Busovači u petak, 24. svibnja 2024. godine u velikoj dvorani Općine Busovača, s početkom u 20.00 sati.

Sudionici tribine su Tihomir Dujmović i Igor Vukić.

Dujmović je autor knjiga „Hrvatske povijesne istine“ i „Hrvatske povijesne istine 2“ u kojima donosi pregled hrvatske povijesti, intervjue s hrvatskim povjesničarima i istraživačima, te može služiti i kao udžbenička građa.

Vukić je hrvatski novinar, politolog, publicist i istraživač. Posebno se bavi istraživanjem stradanja logora Jasenovac, te je napisao nekoliko knjiga te strane.

Oglas

Nastavi čitati

Društvo

PREKOGRANIČNA SURADNJA: Za projekte u Busovači 80 000 KM

Objavljeno

Piše

Značajna financijska sredstva u iznosu od 39.500,00 eura, odnosno blizu 80.000 KM dolaze u Busovaču, za realizaciju projekata Srednje škole „Busovača“, župe sv. Ante Padovanskog i udruge za održivi razvoj „UZOR“, piše Hrvatski.ba.

Sredstva su dodijeljena na temelju Odluke o odabiru projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, a u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na navedeni Program, srednja škola „Busovača“ aplicirala je s Muzejem grada Pakraca zajednički projekt pod nazivom „Prekogranična suradnja Muzej Grada Pakraca i Srednje škole „Busovača“, za čiju realizaciju je Ministarstvo dodijelilo 35.000,00 eura.

Župa sv. Ante Padovanskog Busovača aplicirala je sa Župom uznesenja BDM Pakrac zajednički projekt pod nazivom „Nastavak prekogranične suradnje župa Pakraca i župe Busovača“, za čiju realizaciju je Ministarstvo dodijelilo 32.379,91 eura.

Oglas

Udruga za održivi razvoj „UZOR“ aplicirala je s udrugom mladih „Mladi u Europskoj uniji“ zajednički projekt pod nazivom „Suradnjom do EU fondova“, koji je Ministarstvo prepoznalo sa 12.040, 00 eura.

Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača uputio je zahvalu Vladi Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske na potpori i prepoznavanju projekata koji su od velikog značaja za cjelokupnu zajednicu, a posebice za Hrvate u Busovači. Posebna zahvala upućena je Busovljaku Denisu Reloti koji živi u hrvatskom gradu Pakrac i uz čiju pomoć su projekti osmišljeni i aplicirani.

Nastavi čitati

Politika

Vučić: Bosna i Hercegovina za Srbiju je međunarodno priznata država

Objavljeno

Piše

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u srijedu kako Srbija poštuje međunarodno javno pravo i da je Bosna i Hercegovina za Srbiju međunarodno priznata država.

“A to što se BiH otvoreno antisrpski postavlja i što donose odluke protiv jednog naroda, čak i jednog od svoja tri konstitutivna naroda, to je njihova stvar, u to nećemo ulaziti”, rekao je Vučić koji boravi u New Yorku gdje će Opća skupština Ujedinjenih naroda u četvrtak razmatrati prijedlog rezolucije kojom bi se podsjetilo na žrtve genocida počinjenog 1995. nad Bošnjacima u Srebrenici.

Vučić je dodao da Srbija neće mijenjati svoje stajalište po pitanju poštovanja normi međunarodnog javnog prava, jer je to, prema njegovim riječima, jedino svijetlo oružje koje trenutačno imaju u rukama.

“Mi nismo genocidan narod i to je jedino što hoće izvući kao zaključak, a onda će dva dana nakon toga razni naši tobožnji prijatelji koji će glasati ‘za’ nešto pitati i hvaliti Srbiju i reći mi dolazimo surađivati. Sve te dječje igre će pokušati, ali srpski narod nikada neće zaboraviti kako su se ponašali i kako se ponašaju u ovom trenutku”, rekao je srbijanski predsjednik u razgovoru za Radioteleviziju Srbije.

Oglas

Uoči sutrašnje sjednice Opće skupštine UN-a na kojoj bi se trebalo glasati o predloženoj rezoluciji o Srebrenici objavljen je video spot s porukom da Srbi nisu genocidan narod na kojem je srbijanska zastava te grbovi Srbije i Republike Srpske.

“Mi nismo genocidan narod. Pamtimo. Ponosne Srbija i Srpska”, objavili su na Instagramu, odnosno društvenoj mreži  X predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izaslanstvo Srbije predvođeno predsjednikom Aleksandrom Vučićem boravi u New Yorku gdje će u četvrtak prisustvovati zasjedanju Opće skupštine UN-a na kojem će se raspravljati o rezoluciji o genocidu Srebrenici a čija je najava u Srbiji i Republici Srpskoj izazvala ogorčenje jer njihovi čelnici tvrde kako im se time pokušava nametnuti kolektivna krivica za ratne zločine, iako se u nacrtu dokumenta ne spominje niti jedan narod ili država.

Vučić je uoči sjednice istaknuo da će se boriti bez obzira na sve poteškoće i razočarenja s kojima će se suočiti uoči zasjedanja Opće skupštine UN-a a tijekom dana imao je brojne sastanke sa stalnim predstavnicima Ujedinjenih naroda tijekom kojih je upozoravao  o  štetnim posljedicama donošenja ove rezolucije na odnose u regiji.

Oglas

Uoči puta u New York Vučić je zatražio blagoslov od patrijarha srpskog Porfirija a molitvi u Hramu Svetog Save nazočio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U rezoluciji kojom bi se ako bude prihvaćena 11. srpnja ustanovio bi se kao međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici navodi se samo potreba za trajnim sjećanjem na žrtve srebreničkog genocida na temelju činjenica sadržanih u presudama međunarodnih sudova koji je za taj zločin osudio pojedince.

Zbog planiranja i provedbe genocida u Srebrenici na doživotni zatvor osuđeni su ratni politički i vojni čelnici bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

BH Telecom objavio važan tender: Stiže promjena organizacije u kompaniji, hoće li biti otpuštanja radnika?

Objavljeno

Piše

Organizacione promjene najavio je ranije predsjednik Uprave Amel Kovačević koji je istakao da kompanija bilježi pad dobiti, nema adekvatno korisničko iskustvo i sporo investira u infrastrukturu.

BH Telecom je objavio tender za nabavku konsultantskih usluga u okviru analize i promjene organizacije u kompaniji putem pregovaračkog postupka. 


Inicijalne ponude zainteresovani ponuđači moći će dostaviti do 10.06.2024.godine do 16 sati.rganizacione promjene najavio je ranije predsjednik Uprave Amel Kovačević koji je istakao da kompanija bilježi pad dobiti, nema adekvatno korisničko iskustvo i sporo investira u infrastrukturu.


– Počeli smo analizirati procese i blizu smo do dođemo do nekih izmjena kojima ćemo osigurati da organizaciona šema bude adekvatnija, tržišno orijentirana i da se zna ko odgovara za procese te da imamo propusnost odluka na način kako to odgovara tržištu. Nismo se organizirali kako to tržište zahtijeva i moramo se presložiti – pojasnio je Kovačević krajem januara na godišnjoj press konferenciji kompanije.

Oglas


Kazao je da BH Telecom ima 2.960 uposlenih i da će doći će do unutrašnje reorganizacije, ali neće biti otpuštanja radnika. Ubuduće će, rekao je, biti veći fokus na prodaji, gdje trenutno nije angažovano dovoljno osoblja.


Inače, prije nekoliko dana objavljen je javni konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora BH Telecoma, a koji je uslijedio nakon imenovanja članova Nadzornog odbora društva.


U konkursu se, među ostalim, navodi uslov da kandidat ne smije biti izabrani zvaničnik, nosilac izvršnih funkcija ili savjetnik izabranim zvaničnicima i nosiocima izvršnih funkcija u smislu Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine. Takođe kandidat ne smije da vrši funkciju u političkoj stranci, da ima najmanje 3 godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima, kao i da ima menadžerska znanja i iskustva i organizacione sposobnosti za timski rad koje najbolje odgovaraju za izvršenje operativnih i poslovnih potreba Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, prenosi Indikator.ba

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

Pozivamo vas na Dan otvorenih vrata u Baltić Servisu! 

Objavljeno

Piše

Pridružite nam se 24.5.2024. od 08:00 do 16:00 i iskoristite jedinstvenu priliku da se informišete o našim proizvodima, testirate STIHL uređaje i ostvarite popust od 15% na artikle!

– Naša adresa: Donje Putićevo BB

– Kontakt telefon: 063 467 465

Šta možete očekivati?

Oglas

Informacije iz prve ruke o najnovijim STIHL proizvodima.
Praktične demonstracije i testiranje uređaja.

Ekskluzivni popust od 15% samo za posjetioce događaja.

Ne propustite priliku da unaprijedite svoje alate i opremu po povoljnim cijenama. Vidimo se!

Baltić Servis – Vaš pouzdan partner za STIHL proizvode!

Oglas

Nastavi čitati

Društvo

Sazvana XII. sjednica Sabora Kantona Središnja Bosna

Objavljeno

Piše

Predsjednik Sabora Kantona Središnja Bosna Dražen Matišić saziva

XII. sjednicu Sabora Kantona Središnja Bosna za dan 04. lipanj 2024. godine (utorak ) u 10,00 sati u prostorijama Sabora Kantona Središnja Bosna u Travniku, Aleja Konzula- Meljanac bb.

DNEVNI RED

1. Prijedlog zakona o korištenju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade te upravljanju zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade
2. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Srednjobosanskog kantona
3. Inicijativa za vjerodostojno tumačenje Zakona o porezu na promet nekretnina
4. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Službe za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona
5. Odluka o davanju prethodne suglasnosti JU Bolnici Travnik za davanje konačne suglasnosti za rekonstrukciju prometnice
6. Informacija o provođenju Okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH za 2022. godinu
7. Informacija o provođenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH za 2022. godinu

Oglas

Nastavi čitati

Politika

TRAVNIK: Sazvana 45. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna

Objavljeno

Piše

45. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana u četvrtak, 23. svibnja 2024. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade Kantona Središnja Bosna u Travniku.

Na sjednici je predložen sljedeći

DNEVNI RED

1. Zapisnik s 44. sjednice Vlade Kantona Središnja Bosna – tajnik Vlade
2. Smjernice ekonomske i fiskalne politike Kantona Središnja Bosna za razdoblje 2025. – 2027. godina – Ministarstvo financija
3. Izvješća o radu i poslovanju bolnica kojima je osnivač Sabor Kantona za 2023. godinu – Ravnatelji bolnica
a) Hrvatska bolnica „Dr. fra. Mato Nikolić“, Nova Bila
b) Opća bolnica Bugojno
c) Opća bolnica Jajce
e) Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik
f) Bolnica Travnik
4. Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o dodjeli koncesije privrednom društvu „LIV elektronik“ d.o.o. Sarajevo – Ministarstvo privrede
5. Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavku stalnih sredstava za potrebe škola – Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta
a) za zamjenu stolarije u OŠ „Voljevac“, Gornji Vakuf – Uskoplje
b) za zamjenu prozora u OŠ „Guča Gora“, Guča Gora
c) za rekonstrukciju krova i limarije u OŠ „Mehurići“, Mehurići
6. Prijedlog odluke o raspodjeli sredstava za visoko obrazovanje za akademsku 2023./2024. godinu (za mjesec travanj) – Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta
7. Prijedlog odluke o izdvajanju i raspodjeli sredstava iz Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2024. godinu s pozicije „Tekući transferi neprofitnim organizacijama – udrugama branioca“ – Kantonalna uprava za branitelje
8. Prijedlog odluke o izdvajanju i raspodjeli sredstava iz Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2024. godinu s pozicije „Tekući transferi neprofitnim organizacijama – za izgradnju i uređenje spomen obilježja“ – Kantonalna uprava za branitelje
9. Prijedlog odluke o izdvajanju i raspodjeli sredstava iz Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2024. godinu s pozicije „Tekući transferi neprofitnim organizacijama – za manifestacije, obilježavanje značajnih datuma i sportske aktivnosti“ – Kantonalna uprava za branitelje
10. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti školama za ugovore o djelu za obavljanje poslova upražnjenih radnih mjesta za školsku 2023./2024. godinu – Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta
11. Prijedlog odluka o davanju suglasnosti za nabavku roba i usluga za potrebe Općinskog suda u Jajcu – Ministarstvo pravosuđa i uprave
a) za nabavku stolica i klupa
b) za nabavku unutarnje stolarije
12. Prijedlog odluka o davanju suglasnosti za nabavku roba i usluga za potrebe MUP-a – Ministarstvo unutarnjih poslova
a) za reviziju projekta izgradnje zgrade PS Fojnica
b) za rušenje zida i izgradnju zaštitne ograde s kapijom ispred PS Travnik
13. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za plaćanje računa za usluge medicinskog vještačenja – Kantonalna uprava za branitelje
14. Suglasnost za nabavku kancelarijskog namještaja za potrebe Stručne službe Vlade – Stručna služba Vlade
15. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti za raskidanje Ugovora o koncesiji za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje fotonaponske elektrane na lokalitetu „Kremenik“, općina Kreševo – Ministarstvo privrede
16. Suglasnost za sklapanje ugovora o djelu za potrebe Kantonalne uprave za civilnu zaštitu – Kantonalna uprava za civilnu zaštitu
17. Suglasnost za sklapanje ugovora o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa za potrebe Ministarstva zdravstva i socijalne politike – Ministarstvo zdravstva i socijalne politike
18. Inicijativa za pridruživanje Kantona Središnja Bosna Savezu Alpe – Jadran „Alpe -Adria – Allianz, AAA – Ministarstvo privrede

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

Mađioničar Luka Vidović nakon nastupa u New Yorku i Las Vegasu u subotu stiže u Novi Travnik: U čemu je trik?

Objavljeno

Piše

Mađioničar Luka Vidović u subotu 25.05,2024. s početkom u 13 sati prvi će put nastupiti u Novom Travniku i to u urnebesnom mađioničarskom showu koji spaja smijeh, magiju i fenomenalnu zabavu, a sve u sklopu obilježavanja Dana općine Novi Travnik. 

Najpopularniji hrvatski mađioničar Luka Vidović u subotu 25. maja, prvi će put nastupiti u Novom Travniku i to u urnebesnom mađioničarskom showu koji spaja smijeh, magiju i fenomenalnu zabavu “U čemu je trik?” kojim slavi 25 godina uspješne karijere.

U dvorani Doma kulture Novi Travnik nastavlja turneju koja je započela krajem 2023. godine u New Yorku gdje je svojim čarolijama oduševio publiku na najtraženijem američkom mađioničarskom live showu Monday Night Magic koji se u brodvejskom teatru Cutting Room prikazuje već skoro 30 godina. Pozivnicu je dobio nakon što su organizatori vidjeli njegov impresivan nastup na američkom televizijskom showu “Penn and Teller”, a Luki posebno laska činjenica što su mu ponudili nastup u najatraktivnijem, adventskom terminu koji je mjesecima unaprijed rasprodan.

Nakon Amerike, “U čemu je trik?” rasprodan je čak 10 puta u popularnom zagrebačkom teatru Luda kuća čiji su vlasnici Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac oduševljeni interesom publike za magijom.

“Veselim se dolasku u Novi Travnik i nastupu pred novotravničkom publikom, žao mi je samo što se nismo sreli i prije, no znajte da sam u ovih 25 godina imao dovoljno vremena da trikove izvježbam do savršenstva pa publika u Novom Travniku može očekivati pravi spektakl”, govori odlično raspoloženi Luka koji će se nakon predstave fotografirati s publikom.

Oglas

A ko zna, možda neko dijete nakon pogledane predstave “U čemu je trik?” krene Lukinim stopama pa mu magija postane životni poziv, kao što je Luki već punih 25 godina koje su, kako kaže, proletjele kao potez čarobnim štapićem.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Društvoprije 1 sat

Turistička zajednica i CEM Travnik izradili turističku mapu jezgre grada Travnika

Zahvaljući suradnji Centra za edukaciju mladih Travnik i Turističke zajednice Travnik izrađena je turistička mapa jezgre grada Travnika. “Ponosno objavljujemo...

Događanjaprije 1 sat

U petak u Busovači: Tribina „Hrvatske povijesne istine“

Udruga za promicanje istine o hrvatskoj povijesti u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača organizira...

Društvoprije 1 sat

PREKOGRANIČNA SURADNJA: Za projekte u Busovači 80 000 KM

Značajna financijska sredstva u iznosu od 39.500,00 eura, odnosno blizu 80.000 KM dolaze u Busovaču, za realizaciju projekata Srednje škole...

Središnja Bosnaprije 1 sat

Općina Travnik vrši prijem u radni odnos namještenika na neodređeno vrijeme na radno mjesto viši referent – matičar

Načelnik Općine Travnik, raspisuje javni oglas  za prijem u radni odnos namještenika na neodređeno vrijeme  na radno mjesto viši referent-matičar....

Politikaprije 2 sata

Vučić: Bosna i Hercegovina za Srbiju je međunarodno priznata država

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u srijedu kako Srbija poštuje međunarodno javno pravo i da je Bosna i Hercegovina...

Svijetprije 2 sata

Slovenac u Hrvatskoj stao da se ‘pomokri’ uz cestu, sad mu prijeti zatvor 30 ili tisuću eura novčane kazne

Vozaču prijeti kazna do 1000 eura jer je u nezgodno vrijeme stao na cesti da se pomokri. Kako javlja policija,...

Središnja Bosnaprije 2 sata

Danas predstavljanje Novotravničkog ljetopisa 2023

HKD Napredak, Podružnica Novi Travnik i Gradska knjižnica Novi Travnik pozivaju sve na svečanost predstavljanja Novotravničkog ljetopisa 2023. Urednici i...

BiHprije 3 sata

BH Telecom objavio važan tender: Stiže promjena organizacije u kompaniji, hoće li biti otpuštanja radnika?

Organizacione promjene najavio je ranije predsjednik Uprave Amel Kovačević koji je istakao da kompanija bilježi pad dobiti, nema adekvatno korisničko...

Oglas
Oglas
LM