Connect with us

Muzika

Džej financirao dom u kojem je odrastao

Published

on

Džejeva želja da pomogne i uljepša život djeci koja su u domu bila je toliko jaka da je često odustajao od vlastitih planova i velikih projekata. Pomagao je djeci i opremao je dom…

Džej Ramadanovski preminuo je u nedjelju u 57. godini, a danas će ga obitelj i prijatelji ispratiti na posljednji počinak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Pjevač je imao teško djetinjstvo. S 11 godina bio smješten u jedan beogradski popravni dom.

– Navečer kad legnem kroz glavu mi prolaze razne slike iz prošlosti. Često sanjam popravni dom. Za sve vrijeme mog boravka tamo, majka me nijednom nije posjetila, dolazio je samo otac – ispričao je Džej jednom prilikom.

24sata

Upravo zbog svoj djetinjstva, Džej je posljednjih nekoliko godina financijski pomagao i opremao popravni dom u kojemu je odrastao. Želio im je pružiti ljepše djetinjstvo od onoga koje je on imao.

Advertisement

– Otkako se pojavio na sceni, Džej je iskreno govorio o teškom odrastanju i siromaštvu s kojim se borila njegova obitelj. Ipak, na njega je više od siromaštva i bijede utjecao život u popravnom domu u kojem je završio kao tinejdžer. Iako je bio buntovno dijete koje je svakodnevno pravilo probleme, odlazak u dom za njega je bilo vrlo traumatično iskustvo jer se prvi put odvojio od roditelja i sestara – rekao je Džejev prijatelj za Alo.rs.

24sata

Pjevaču se nikako nije svidjelo što je morao živjeti u domu.

– Jako je patio što je tamo, ali su ga svi u domu izuzetno voljeli od prvog dana. Iako su uvjeti bili loši, zaposleni su se trudili da svako dijete bude sito, čisto i na sigurnom. Zbog toga svega, Džej je odlučio financijski pomagati i djeci i opremanju doma u kojem su bili primorani boraviti – dodaje prijatelj pjevača.

24sata

Napominje kako je Džejeva želja da pomogne i uljepša život djeci koja su u domu bila toliko jaka da je često odustajao od vlastitih planova i velikih projekata.

Advertisement

– Želio je da prostorije doma u kojem je odrastao budu čiste i okrečene, a sobe mladih opremljene bar toliko da svatko ima svoj krevet – govori prijatelj.

24sata

Džej je često prepričavao anegdote iz doma. Tamo je upoznao prijatelje s kojima se družio cijeli život.

– Bol koju je osjećao kada su ga poslali tamo pretvorila se u želju da uspije i bude netko i nešto. Pod svaku cijenu je htio da njegovi roditelji, posebno majka, budu ponosni na njega. U tome je na kraju i uspio – rekao je prijatelj za kraj.

Izvor: 24sata.hr

Advertisement

Advertisement

Društvo

Sutra u Jajcu kreće Kraljevski festival zabave

Published

on

By

Na Kraljevski festival koji se održava u Jajcu, stižu regionalne glazbene zvijezde gdje će u subotu 22. lipnja na najljepšoj pozornici uz vodopad Plive nastupiti Crvena Jabuka, a u nedjelju, 23. lipnja Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Kraljevski festival zabave ove se godine održava po drugi put, a na njemu su prošle godine nastupili Jelena Rozga i Željko Bebek. Festival se održava u razdoblju kada se slavi blagdan svetog Ivana Krstitelja i kada se u Svetištu u Podmilačju okupe vjernici i ne samo katolici, iz više država okruženja.

Za potrebe ovog festivala prethodno je izgrađena montažna bina iznad rijeke Vrbas ispod veličanstvenog Plivinog vodopada, veličine 120 m2. Ove godine na festivalu će nastupiti jedan od najpopularnijih bendova bivše države, Crvena jabuka te Tomislav Bralić i klapa Intrade čiji je nastup izazvao veliko zanimanje u Jajcu i okolici. Očekujemo kraljevsku zabavu u Kraljevskom gradu Jajcu., najavio je Anto Brtan, ravnatelj Agencije za kulturno – povijesnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca koja je ujedno i glavni organizator festivala.

Koristim prigodu i zahvaliti se našim partnerima iz Mostara, prije svega Ivanu Glibi, što su prepoznali Jajce i njegove potencijale i što su ovim festivalom dodatno osnažili turističku ponudu našega grada, naglasio je dodatno Brtan!

Advertisement

Continue Reading

Događanja

Objavljen natječaj za dječji glazbeni festival “Dok teče Lašva”

Published

on

By

Na temelju članka 19. Statuta Udruge „Dok teče Lašva“ i Odluke Upravnog odbora od 17. 6.2024.godine, Udruga «Dok teče Lašva“ raspisuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene 12.10.2024.godine na XVIII. Međunarodnom festivalu dječje glazbe „Dok teče Lašva“

1. Festival je glazbeno-umjetnička manifestacija novih autorskih skladbi.

Skladbe koje se šalju na natječaj do zatvaranja natječaja (31. 7.2024.g.) ne smiju biti objavljivane ni javno izvođene.

2. Skladbe koje se šalju na natječaj trebaju sadržavati;

Advertisement

– ime i prezime autora teksta, glazbe, aranžmana i izvođača,

– notni zapis melodije vokala s potpisanim tekstom i harmonijskim simbolima,

– tekst pjesme u tri primjerka,

– audio zapis pjesme.

Advertisement

3. Pristigla skladba na natječaj ne smije biti duža od tri i pol minute.

4. Izvođači nastupaju u tri dobne skupine. Starosna dob izvođača za kategoriju „ZVJEZDULJCI“ od 6 – 8 godina, „ZVJEZDICE“ od 9 – 10 godina i „ZVIJEZDE“ od 11 – 12 godina. Godine izvođača se određuju prema datumu održavanja festivala.

5. Izvođači pjevaju uživo uz glazbenu podlogu tj. instrumentalnu matricu na kojoj mogu biti snimljeni prateći vokali.

6. Stručni ocjenjivački sud festivala dodjeljuje nagrade za izvođače po dobnim skupinama te dodjeljuje nagradu autoru najboljeg teksta, glazbe i aranžmana.

Advertisement

7. Autori iz inozemstva (tekst i glazba) mogu se prijaviti ili sudjelovati samo sa jednom skladbom na festivalu. Prednost pri odabiru skladbi izvan BiH, daje se prijavama koje pristižu sa dječjih festivala.

8. Slanjem radova na natječaj autori i izvođači prihvaćaju u cijelosti njegove uvijete i prenose pravo na Udrugu „Dok teče Lašva“ (Međunarodni festival dječje glazbe „Dok teče Lašva“) da odabranu skladbu:

– snimi na nosač zvuka ili slike bez naknade izvođačima i autorima,

– objavi na internetskim stranicama te nosačima zvuka ili slike bez posebne naknade izvođačima i autorima,

Advertisement

– koristi za promociju festivala sa domaćim izvođačima na lokalnoj razini uz obvezu isticanja autora skladbe,

– koristi za najavu i emitiranje festivala putem radija ili televizije bez naknade izvođačima i autorima.

9. Prijave skladbi slati na e-mail info@doktecelasva.com ili adresu:

Udruga „Dok teče Lašva“

Advertisement

Stjepana Tomaševića 8A

72290 Novi Travnik

Continue Reading

Muzika

Thompson zapjevao u širokobriješkim svatovima

Published

on

By

Poznati hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson svojom pojavom oduševio je prisutne na svadbi mladenaca u Širokom Brijegu.

Thompson, koji je posljednji put u Širokom Brijegu nastupio 2019. za Veliku Gospu, sinoć je zabavljao goste Kristine Vidulin i Filipa Pavkovića u svadbenom salonu Jabuka.

Uz pratnju grupe Takt zapjevao je svoje velike hitove poput “Pukni puško”, “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova”, “Geni kameni”…, a širokobriješki svatovi su s njim pjevali u jedan glas.Video su na društvenim mrežama podijelili Imocki crnjaci, a upravo nakon dvije godine pauze, jedan od najomiljenijih hrvatskih izvođača nastupit će 6. kolovoza na stadionu Gospin Dolac, uz Matu Bulića i Dražena Zečića, zbog čega jedan od komentara glasi: Imao je generalku pred nastup u Imotskom.

  

Continue Reading

Muzika

Dženan Lončarević u Novom Travniku održao koncert za pamćenje (FOTO)

Published

on

By

Dženan Lončarević održao je nezaboravan koncert u Novom Travniku povodom obilježavanja Dana općine i odigravanja Sportskih igara mladih u našem gradu.

Atmosferu sa koncerta pogledajte OVDJE.

https://x.com/CentralnaB/status/1801340885483065422?t=6t5Yjoh4FiyFjRVHFDFxaQ&s=19

Publika je uživala u njegovim hitovima, a atmosfera je bila ispunjena emocijama i energijom. Lončarević je još jednom pokazao zašto je jedan od najomiljenijih izvođača na ovim prostorima, pruživši svojim fanovima veče puno odlične muzike i nezaboravnih trenutaka. Njegov prepoznatljiv glas i strastveni nastup oduševili su prisutne, čineći ovaj koncert događajem za pamćenje.

Advertisement

Continue Reading

Muzika

Antonija Čerkez u narodnoj nošnji priredila spektakl za pamćenje

Published

on

By

Širokobriježanka Antonija Čerkez oduševila je nastupom u finalu Zvezda Granda.

Duh Hercegovine na pozornici Zvezda Granda je donijela Antonija Čerkez koja je nastupila s pjesmom “Igraj Mare prašina se diže”.

Na veliko iznenađenje gledatelja, Antonija se pojavila u narodnoj nošnji, dok su izvedbu dodatno uveličali folkloraši.

Pogledajte Antonijin nastup.

Došla do 6 najboljih pa ispala

U finalu se natjecalo 20 natjecatelja, Antonija je ispala nakon 3. finalnog kruga u kojem je bila među 6 najboljih natjecatelja čime je ostvarila ogroman uspjeh.

Advertisement

Continue Reading

Muzika

Nova Zvezda Granda je Šejla Zonić

Published

on

By

Zonić je za finale birala jednostavnu crnu haljinu, a sve je oduševila izvedbom sevdalinke. Nakon proglašenja pobjede pjevačica ja zaplakala i pala u zagrljaj suprugu i roditeljima.

U prvom intervjuu nakon finala Šejla je kazala da se “ostvarilo ono za šta se borila”.

“Trenutno sam u pozitivnom šoku. Svi mi kad se prijavimo očekujemo pobjedu. Pobjedu posvećujem svom suprugu i svojoj porodici i naravno sebi prije svega”, kazala je.

Priznala je koliko je takmičenje za nju bilo izazovno: “Titula favorita je za mene bila veliko breme. Ja bih sebe predstavila kao velikog borca koji je vjeran sebi i svojim načelima, neko sam ko je ambiciozan i uporan”.

Advertisement

Podsjetimo, bh. pjevačica je osvojila 132.047 glasova publike, od ukupno 530 hiljada pristiglih.

Continue Reading

Muzika

Antonija Čerkez: I kad mi je bilo najteže i kad nisam mogla više, roditelji su bili uz mene i da nije njih ne bih ni bila ovdje nazad u ovom natjecanju

Published

on

By

Antonija Čerkez nakon neočekivanog napuštanja natjecanja vratila se u ovoj sezoni da nastavi gdje je stala i da novu šansu ostvarenju glazbenih snova, kada se nakon deset mjeseci borbe plasirala u veliko finale, piše Grand online.

Iako šira javnost upoznala u „Zvezdama Granda“, glazbena priča dvadesetosmogodišnje natjecateljice iz Širokog Brijega počela je u ranom djetinjstvu, a prvi nastup imala je prije desetak godina o čemu je svojevremeno govorila za Grand.

-Bila je svadba u Ljubuškom. Tada sam imala uz sebe još jednu pjevačicu. S tim što sam ja od rođenja u glazbi, moji su išli a i ja u glazbene škole. Bilo je tada treme u smislu hoću li se uhodati. Više sam bila u strahu hoću li da znam tekstove pjesama. Kada se danas sjetim toga, sada mi je to, ih. Danas i kad pogriješim nastavim dalje kao da ništa nije bilo – otkrila je Antonija koja se prvi put prijavila za „Zvezde Granda“ u sezoni 2021/22.

– Sasvim slučajno sam se prijavila za natjecanje „Zvezde Granda“. Inače, dosta sam spontana. Toj odluci najviše je doprinijelo to što moji roditelji već godinama neprestano prate emisiju. Poželjela sam da me gledaju na TV-u kao sve ostale kandidate u nadi da ću ih učiniti ponosnima– ispričala je svojevremeno Antonija.

Advertisement

Često ističe da joj najveću podršku pruža majka, a Antonija kaže da joj ona nije samo podrška već joj daje i savjete koji joj pomažu tijekom natjecanja.

-Svaka majka svom djetetu kaže sve najbolje, normalno. Ona zna što ću ja pjevati, prije nego što odaberem. Ona je upućena u sve, zato što svaki dan pita – objašnjava pjevačica.

Kada se prvi put pojavila na Grandovoj sceni, pokupila je velike simpatije javnosti kako zbog glasa, tako i zbog scenskog nastupa na što je posebno bio ponosan njen mentor Dragan Stojković Bosanac koji joj od početka predviđa veliku karijeru.

– On me toliko podržava i nekako vjeruje u mene. Daje mi tu snagu koja mi je potrebna da prebrodim svaki strah kada izađem na scenu. I kada izađem, uvijek mi je cilj da on bude zadovoljan. On mi je istovremeno i krajnji kritičar. On uvijek kaže „Briga te, znaš da si tu s razlogom i da nitko drugi nema bolji od tebe“ – rekla je o svom mentoru.

Advertisement

Nakon što je u prvom krugu prebrodila tremu koju priznaje da je imala zbog velikih imena koja sjede u žiriju, Antonija je već prilikom drugog pojavljivanja napravila šou kada su Saša Popović i Dragan Stojković Bosanac izašli na scenu tijekom njenog izvođenja pjesme „Minus i plus“.

Usprkos velikoj podršci i pohvalama koje je dobivala, nakon šestog kruga donijela je neočekivanu odluku da napusti natjecanje iz privatnih razloga koje nije željela da otkriva.

-Ne bih da pričam o tome, jer to je u vezi sa mojim privatnim životom. U međuvremenu sam radila i dalje. Roditelji su uvijek uz mene. I kada sam mislila da ne mogu više, i kada mi je bilo najteže, oni su uvijek bili tu uz mene. Vjerojatno da njih nije bilo u tim trenucima ne bih ni bila ovdje nazad u ovom natjecanju– rekla je za Grand.

Na obostranu radost, talentirana pjevačica vratila se u ovoj sezoni u tim kod Dragana Stojkovića Bosanca, a oduševljenje njenim povratkom nije krio ni Mili.

Advertisement

-Antonija je po mom mišljenju jedan od najvećih potencijala koji se pojavio u ovom natjecanju i drago mi je da je vidim na ovoj sceni – govorio je Mili tijekom prvog kruga za nju.

Njen direktan prolaz u finale nije iznenađenje za mnoge koji su prepoznali njen talenat i predanost glazbi tijekom cijele sezone, a ona je u razgovoru za Grand otkrila svoje utiske.

-Čast mi je što ću biti u finalu „Zvezda Granda“. Dat ću sve od sebe i od sad ide strogi dogovor sa Bosancem oko svega i svih detalja, ne mogu trenutno reći što očekujem. Nijedan krug nije bio lagan, ali Bosanac nije bio toliko strog, a sad imam osjećaj da ću morati dobro da poslušam što mi on kaže. Svi kandidati su dobri i biće gusto, moram priznati – objasnila je Antonija, piše Grand Online.

Advertisement

Continue Reading

Društvo

NOVE NAGRADE ZA UČENIKE I NASTAVNIKE OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE

Published

on

By

Učenici i nastavnici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik sa područnim odjelima iz Viteza i Busovače, postigli su odlične rezultate na Internacionalnom festivalu „AKORDEON ART plus 2024“ u Istočnom Sarajevu u okviru koga su održana sljedeća natjecanja.

Na 6. Međunarodnom takmičenju pijanista u disciplini klavir solo osvojena je 1 prva i 3 druge nagrade.

Prvu nagradu (93 boda) u I. kategoriji osvojila je Franka Kajić u klasi profesora Darka Dujmušića.

Drugu nagradu (86 bodova) u I. kategoriji osvojila je Jelena Jozipović u klasi profesorice Željke Babić.

Advertisement

Drugu nagradu (82 boda) u I. kategoriji osvojila je Nermina Smajić iz PO Vitez u klasi profesorice Gabriele Blaž.

Stručni ocjenjivački sud za I. kategoriju činili su glazbeni pedagozi: Nenad Kačar – Hrvatska, Alma Hodžić-Pašić – BiH, Lejla Alajbegović-Šećerović – BiH i Bartolomej Stanković – BiH.

Drugu nagradu (80,75 bodova) u II. kategoriji osvojila je Iva Tokalić u klasi profesora Darka Dujmušića.

Stručni ocjenjivački sud za II. kategoriju činili su glazbeni pedagozi: Nenad Kačar – Hrvatska, Alma Hodžić-Pašić – BiH, Vesna Podrug Kossjanenko – Hrvatska i Maja Đogo – BiH.

Advertisement

Na 14. Internacionalnom festivalu harmonike osvojene su 1 druga i 2 treće nagrade.

Drugu nagradu (82,33 boda) u II. kategoriji osvojio je Stjepan Šakić iz PO Busovača u klasi profesorice Azre Halitović.

Stručni ocjenjivački sud za II. kategoriju činili su glazbeni pedagozi: Mirko Patarini – Italija, Vladimir Blagojević – Srbija i Danijela Gazdić – BiH.

Treću nagradu (78,33 bodova) u I. kategoriji osvojila je Maša Džambas u klasi profesora Marka Plavčića.

Advertisement

Treću nagradu (77,33 bodova) u I. kategoriji osvojio je Luka Matošević u klasi profesorice Azre Halitović.

Stručni ocjenjivački sud za I. kategoriju činili su glazbeni pedagozi: Ana Vyparinova – Slovačka, Katja Pupovac – Srbija i Miradet Zulić – BiH.

Natjecanje je održano od 28. do 31.svibnja 2024.godine u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacije za njegovanje akademske muzike „Novi zvuk“.

Čestitke učenicima i nastavnicima na postignutim uspjesima te roditeljima na pruženoj potpori u realizaciji odlaska na natjecanje!

Advertisement

 

Continue Reading

Događanja

Žika Todorović i “Deca iz vode” u Banja Luci

Published

on

By

Nakon rasprodatih nastupa u Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu i Skoplju EKV tribute bend Deca iz vode dolaze 8. juna u Banja Luku gdje će na krovu Doma omladine održati ekskluzivni koncert posvećen grupi Ekatarina Velika.

Specijalni gost koncerta biće Srđan Žika Todorović, proslavljeni glumac i nekadašnji član EKV-a pa će tako publika u Banja Luci imati privilegiju da prva u BiH vidi Žiku uživo na sceni.

Srđan Žika Todorović EKV-u se pridružio 1987. godine i s njima svirao u njihovom najuspješnijem razdoblju. Prije toga svirao je u grupi Disciplina kičme, ali s EKV-om je stekao afirmaciju i popularnost.

Nakon odlaska iz EKV-a Žika Todorović je svirao u nekoliko grupa, među kojima su Partibrejkers i Električni orgazam poslije čega se posvetio glumačkoj karijeri.

Advertisement

Deca iz vode jedini su tribute bend s kojim je Žika pristao da nastupa, a kako sam kaže, oni su ga duhom i energijom podsjetili na EKV.

U ulozi M.M. kao vokal i gitara je Aleksa Vučković, bas gitara Lazar Ostojić, bubnjevi Nikola Rajović a kao nekad Margita klavijature svira Luna Škopelja, kćerka poznate umjetnice Madam Piano.

Na koncertu u Banja Luci Deca iz vode i Žika obilježiće 35 godina od čuvenog albuma “Samo par godina za nas” na kojem se pored naslovne nalaze i pjesme “Krug”, “Srce”, “Iznad grada”, “Amerika”…

Osim numera sa ovog albuma publika će moći da čuje i ostale hitove Ekatarine Velike.

Advertisement

Organizator gostovanja je agencija Venturo uz podršku Gradskog omladinskog savjeta a ulaznice možete kupiti na Trgu Krajine ili putem sistema Event.ba

Foto: Deca iz vode promo

 

 

Advertisement

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

Advertisement

 

 

Continue Reading

Najnovije vijesti

Društvo55 minuta ago

Veliki broj vjernika na proslavi svetog Ive u Travniku (FOTO)

Tradicionalna proslava svetog Ive, zaštitnika Travnika, okupila je ove godine veliki broj vjernika i posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine,...

BiH2 sata ago

PODACI KOJI NE ZANIMAJU VLAST Skoro 100 tisuća osoba odreklo se bh. državljanstva

Državljanstva BiH se od 1. siječnja 1996. godine odreklo 99.991 osoba, najviše radi stjecanja državljanstva Njemačke, Austrije i Slovenije, podaci...

Središnja Bosna2 sata ago

Konjic spreman za Summer Fest 2024.

Od 5. do 7. srpnja u Konjicu će biti održan Summer Fest 2024., po šesti put u organizaciji Atletskog Kluba...

Društvo3 sata ago

U Vitezu održan veliki plesni i mažoret festival pod nazivom “LDF Dance fest”

Proteklog vikenda u Vitezu u kongresnoj dvorani FC BiH,održan je veliki plesni i mažoret festival pod nazivom LDF Dance fest,15.po...

BiH3 sata ago

IMA 335.386 NEZAPOSLENIH OSOBA – ZAŠTO ONDA ZAPOŠLJAVAMO STRANE RADNIKE?

Novi trend zapošljavanja stranih radnika nikako ne odgovara evidencijama prema kojim Bosna i Hercegovina ima 335.386 nezaposlenih osoba. Ovo je...

Sport4 sata ago

Najavljen tradicionalni 14. turnir u malom nogometu župe Brajkovići u Švicarskoj

Župljani u iseljeništvu župe sv. Petra i Pavla u Brajkovićima najavljuju 14. tradicionalni turnir u malom nogometu župe Brajkovići u Švicarskoj, u...

Društvo4 sata ago

“Da sam ja neko” Enisa Bešlagića ovoga ljeta u Travniku

Bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić posljednjih dana rasprodaje dvorane širom regije sa svojom predstavom “Da sam ja neko”, ovog ljeta predstava...

BiH4 sata ago

NEVRIJEME VAM JE OŠTETILO AUTOMOBIL? PRIJAVITE POLICIJI KAKO BI OD OSIGURANJA NAPLATILI ŠTETU

Vozilo vam je oštećeno usljed jakog nevremena, kakvo je u subotu i nedjelju pogodilo brojne gradove BiH? Trebalo bi da...

Advertisement
Advertisement
LM