Poveži se s nama

Društvo

46. Dani fotografije BiH održat će se u Travniku

46. Dani fotografije Bosne i Hercegovine održat će se u Travniku 22. i 23. rujna 2012.

Objavljeno

46. Dani fotografije Bosne i Hercegovine održat će se u Travniku 22. i 23. rujna 2012.

Organizator ove tradicionalne aktivnosti je Foto klub FOT Travnik. U okviru dana fotografije održat će se i tradicionalni foto safari, ovoga puta na Vlašiću.

Obzirom na financijsku situaciju u kojoj se nalaze organizacije kulture u ovoj godini uvedena je skromna kotizacija 25 KM po učesniku. Dobitnici zvanja za 2012. godinu (FIAP i AUF) ne plaćaju kotizaciju. Programom je obuhvaćena izložba fotografija FotoBiH 2012, izložba mladih autora iz BiH te klupsa izložba Foto kluba Fot Travnik. Prijave se primaju do 14. septembra 2012. godine telefonom ili e- mailom, a detalji programa i načina prijavljivanja mogu se pročitati u programu u prilogu ispod.

Program 46 Dana fotografije Travnik 2012

Katalog klupske izložbe FK Fot Travnik

Oglas

Događanja

U prodaji ulaznice za koncert Peđe Jovanovića u motelu “Dačo” u Vitezu

Objavljeno

Piše

U dvorani svadbenog salona – motela Daćo za 25.12.2023. godine najavljen je veliki koncert regionalne zvijezde, kralja “covera” Peđe Jovanovića. 

Sprema se veliki produkcijski show, a za koncert vlada veliko zanimanje, pa su organizatori u  prodaju pustili ulaznice u online prodaju.

Ulaznice za Parter – Regular po cijeni od 25 KM i VIP ulaznice po cijeni od 50 KM možete kupiti online preko sustava www.event.ba.

Cijene ulaznica na dan koncerta iznosit će 30 KM.

Uz kupovinu VIP ulaznice obavezna je rezervacija stola na broj telefona 061 455 383.

Nastavi čitati

BiH

ŽALOSNO: Glavna rasprava na OV Novi Travnik je “Nacionalizam”

Objavljeno

Piše

U 13:30 u velikoj sali Općine Novi Travnik započela je 22.sjednica OV Novi Travnik.

Naša ekipa prisustvuje sjednici vijeća, a glavna tema je nacionalizam. Kome šta treba dati,kome oduzeti, čije je čije, gdje je meta, na kome je…

Do kad će pojedinci shvatiti da je prošlo 30.godina od rata, da je vrijeme da se okrenmo zakesničkim projektima i poslovima…

Nastavi čitati

Događanja

Mostar u subotu slavi Međunarodni dan kave na platou Mepas Mall-a

Objavljeno

Piše

Kako obilježiti Međunarodni dan kave, najbolje znaju Mepas Mall i Franck, koji su i ove godine za sve ljubitelje ovog napitka, osmislili i pripremili zajedničko druženje i obilježavanje ovog dana šalicom vrhunske kave.

Uoči Međunarodnog dana kave koji se obilježava 1.10., svi kavoljupci pozvani su u subotu, 30.9. od 11 sati na plato najvećeg shopping centra u Hercegovini- Mepas Mall-a.

Franckovi profesionalni baristi pripremat će Franck Crema tursku kavu s bogatom pjenom i prirodno prisutnim kremastim notama čokolade i kakaovca, te Franck Specialty 130 Years blend koji se sastoji od kava iz četiri različita „origina“ odnosno zemlje uzgoja – 40% Peru Finca Rosenheim, 25% Colombia El, Diviso Yellow Bourbon, 25% Mexico Las Chicharras, 10% Nicaragua, Flores del Café Womens Project. Ujedno će predstaviti i rješenja za pripremu odličnog espressa kod kuće uključujući i kapsule kompatibilne s Nespresso i Dolce Gusto aparatima za kavu, a posjetitelji će moći sudjelovati i u nagradnom kvizu o kavi.

Uz guštanje u omiljenoj kavi, posjetitelji će se moći I osvježiti vodom Leda, sudjelovati promociji Philips LatteGo aparata za kavu, te uživati u slatkom corneru s okusom kave.

Također, posjetitelji će imati priliku sudjelovati i zabaviti se u nagradnom kvizu o kavi i osvojiti aromatične nagrade.

Kao i ranijih godina, proslavi Međunarodnog dana kave pridružit će se i brojna poznata lica iz Hercegovine., a očekuje se kako će kavu sa sugrađanima popiti i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

Ukoliko ste od onih koji ne mogu zamisliti početak dana bez šalice dobre kave, ne propustite ovu subotu popiti kavu u najvećem društvu. I to besplatnu, jer vas časte Franck i Mepas Mall.

Nemojte zaboraviti označiti Mepas Mall i Franck Global na fotografije s eventa, a za najljepšu se sprema slatko iznenađenje.

Franck je za sve novinare sa novinarskom iskaznicom, pripremio posebno kremasto iznenađenje, koje će ih čekati kod Franck-ovog bariste.

Vidimo se na kavi u subotu od 11 sati!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati

Politika

Fabo Stanić kritizirao rad MZ Bučići: “To je čisti bezobrazluk”

Objavljeno

Piše

Danas u 13:30 započela je sjednica OV Novi Travnik.

Veoma interesanatan nastup imao je gdin Fabo Stanić, koji je od.danas nezavisni vijećnik, jer je napistio HDZ BIH.

Stanić je u uvodnom obraćanju kritizirao rad Mjesne zajednice Bučići, koja kako kaže Stanić nerazumno troši novac na već završene projekte. Naglasio je tri izvora vode, od kojih jedan ima nezdravu vodu, te je prozivao medije kako ne pišu o tome, “To je čisti bezobrazluk”, kazao je Gdin Stanić na 22. Sjednici OV Novi Travnik.

Bit će zanimljiva sljedeća godina jer gdin Stanić od danas djeluje kao Nezavisni vijećnik.

Nastavi čitati

BiH

Dragan Čović razgovarao s državnim ministom Ujedinjenog Kraljevstva za Europu i Sjevernu Ameriku Leom Dochertyjem

Objavljeno

Piše

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru razgovarao s državnim ministom Ujedinjenog Kraljevstva za Europu i Sjevernu Ameriku Leom Dochertyjem.

Susretu je nazočio i veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Julian Reilly.

Dužnosnici su tom prilikom razgovarali o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, reformskom procesu i bilateralnim odnosima.

Predsjednik Čović upoznao je ministra Dochertyja s aktualnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini na različitim razinama vlasti, aktualnim procesima te napretku na europskom putu i mogućnosti otvaranja procesa pregovora. Kazao je kako su povjerenje, dijalog i ravnopravnost tri konstitutivna naroda ključni za budući razvoj europske BiH.

Predsjednik Čović je istaknuo kako su predstavnici hrvatskoga naroda u BiH posebno posvećeni za unaprjeđenje života uz iskreno zalaganje za članstvo BiH u Europskoj uniji i NATO savezu. Iskazao je punu predanost ispunjavanju 14 ključnih prioriteta kako bi BiH napravila važan korak na europskom putu.

Velika Britanija šalje snažnu podrška miru, stabilnosti i napretku BiH, nastavlja podržavati sigurnost, integritet i projektne aktivnosti u Bosni i Hercegovini, kazao je ministar Docherty te je naglasio kako je nastavak reformskoga procesa i stabilan politički dijalog osnova za pristupne pregovore s Europskom unijom.

Sugovornici su na kraju današnjeg susreta izrazili spremnost za nastavak dobre suradnje i bilateralne odnose ocijenili zadovoljavajućima.

 

Nastavi čitati

Politika

Kiseljak: Održana sjednica Županijskog odbora Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača” HDZ-a BiH ŽSB

Objavljeno

Piše

Nakon rasprave o aktualnoj političkoj situaciji, prezentiranih aktivnosti na izradi Publikacije ZŽ HDZ BiH u povodu obilježavanja 15.obljetnice utemeljenja Zajednice žena HDZ BiH, ŽO HDZ BiH ŽSB je donio odluku o organizaciji promocije knjige o “Kraljici Katarini Kosači Kotromanić”, autora Mladena Ante Molinara, koja će se održati 25.listopada 2023.g u Franjevačkom samostanu Sv.Katarine u Kreševu, a kojom se prikazuje put kraljice Katarine, žene značajne za povijest Hrvata u BiH.

Odbore imenovane na prijedlog ŽO ZŽ HDZ BiH ŽSB staviti u potpunu funkciju kako bi unaprijedile rad Zajednice žena, učinkovito provodile naš usvojeni Plan rada i spremno doprinijele izbornim pobjedama koje nas čekaju iduće godine u BiH i RH.

I ove godine članice ŽO ZŽ HDZ BiH ŽSB će podjelom promotivnog materijala i rozih vrpci obilježiti mjesec svjesnosti o karcinomu dojke i ukazivati na važnost ranog otkrivanja karcinoma dojke, te odlaska na redovite dijagnostičke preglede.

Obrazovanje predstavlja jednu od ključnih i najkritičnijih područja osnaživanja za žene. To je i područje koje nudi neke od najjasnijih primjera diskriminacije kojima je žena izložena. Da bi žene mogle imati šansu za zdraviji i sretniji život, neophodno im je omogućiti mogućnost za obrazovanje i napredak. Stoga, kao oblasti iz izričite nadležnosti županije, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja/ica, članice ŽO Z

 

 

 

 

 

Nastavi čitati

BiH

Oglasila se prva supruga Denisa Buntića

Objavljeno

Piše

Ana Primorac, prva supruga nekadašnjeg rukometnog reprezentativca Hrvatske Denisa Buntića, odlučila je javnosti podijeliti svoju stranu priče u vezi s aktuelnim slučajem nasilja u porodici koji potresa medije i javnost.

– Ovo je moja prva i posljednja izjava koju dajem za medije isključivo zbog želje da prestane linč na osobe koje ne zaslužuju biti dio ove priče, nažalost aktuelne u medijima. Radim ovo u svrhu zaštite naše maloljetne djece – istaknula je Ana odmah na početku i nastavila:

-Naša bračna zajednica je okončana u veljači 2018. godine. S Denisom Buntićem sam provela 17 godina, dobili smo kćerku i sina koji su još maloljetni. Do kraja naše bračne zajednice kada smo se razišli sporazumno Denis Buntić nikad nije digao ruku na mene niti sam bila izložena nasilju od strane svog bivšeg supruga. Naš brak je prestao na sporazuman način i dogovorom o brizi naše djece. Sve ostalo, kao i privatan život bivšeg supruga nakon našeg razilaska, nisam u mogućnosti komentirati – kaže Ana, javlja Slobodna Dalmacija.

Navodi da djeca vide oca kad požele i on njih isto.

-Nema nikakvih problema u njihovom odnosu. Kao što sam vam rekla, ovo je moja prva i posljednja izjava za bilo kakav medij i želim posebno naglasiti da ću na bilo kakvo javno spominjanje mene i naše maloljetne djece, biti primorana reagirati sudskim putem – zaključila je Ana.

Podsjetimo, bivši hrvatski rukometaš Denis Buntić priveden je u petak u Ljubuškom nakon napada na suprugu Klaru Buntić, a policija mu je u kući pronašla i cijeli arsenal oružja, uključujući i zolje te automatsko oružje.

Nastavi čitati

Politika

Dužnosnici Mladeži HDZBiH iz ZDK-a podnijeli ostavke na funkcije i članstvo u stranci

Objavljeno

Piše

Ukupno 14 članova Kantonalnog odbora HDZ-a BiH, među kojima su i predsjednici Općinskih odbora Mladeži Zavidovića, Vareša i Maglaja, podnijelo je neopozive ostavke, o čemu su javnost obavijestili u zajedničkom priopćenju. “Ovim putem vas želimo obavijestiti da kao istaknuti članovi HDZBiH dajemo neopozive ostavke na stranačke dužnosti i članstvo unutar HDZBiH.

Ostavku na dužnosti i članstvo podnose:

‐ Robert Bošnjak, član Središnjeg odbora HDZBiH, dopredsjednik Mladeži HDZBiH, član Županijskog odbora HDZBiH ZDŽ, član Općinskog odbora HDZBiH Žepče, član predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZBiH ZDŽ (Žepče),

‐ Ante Kelavić, međunarodni tajnik Mladeži HDZBiH, predsjednik Mladeži Općinskog odbora HDZBiH Maglaj, član predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZBiH ZDŽ (Maglaj),

‐ Ivan Lovrić, član Predsjedništva Mladeži HDZBiH i član predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZBiH ZDŽ (Žepče),

‐ Antonio Šimunović, predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZBiH i član Županijskog odbora HDZBiH ZDŽ (Žepče)”, naveli su u saopćenju.

Objašnjavaju kako su razlozi takve odluke mnogobrojni i da se oni gomilaju godinama, prenosi federalna.

Prava istina

“Prava istina je da je stanje u stranci na našim prostorima nezapamćeno loše. Ono što nas je između ostalog definitivno najviše ponukalo na ovakav radikalan potez su posljednji unutarstranački izbori HDZBiH koje smatramo apsolutno neregularnim, štoviše, izrežirani su i ne oslikavaju stvarnu podršku članova na terenu. Jedan od primjera je Općinski odbor HDZBiH Maglaj, gdje izbori uopće nisu održani”, istaknuli su. Posebno su naglasili “nerazumijevanje, nepoštivanje, a u konačnici i isključivost od strane vječitog načelnika

Općine Žepče i člana predsjedništva HDZBiH Mate Zovke, ali i bivšeg predsjednika Općinskog odbora HDZBiH Žepče Josipa Martića, koji traju već godinama”. Navode kako je “manipulativno ponašanje navedenog dvojca udruženo s namještaljkama i ucjenama” sistemski u nekoliko godina onemogućavalo saradnju Općinskog odbora Mladeži HDZBiH Žepče s Kantonalnim odborom Mladeži HDZBiH ZDK-a, te da ih se na taj način pokušava, kako su naveli, u potpunosti politički eliminirati.

“Bitno je istaknuti da mi gore potpisani, iako smo svi visokoobrazovani, politički ostvareni i prepoznati na državnoj razini, a i šire, nemamo priliku sudjelovati u lokalnoj politici, tj. onemogućeni smo odlukama pojedinaca. Ističemo kako se za ovu niti malo laganu odluku nismo odlučili preko noći, ona je rezultat višegodišnjeg nedjelovanja vrha stranke na naše molbe i ukazivanja na postojeće probleme s ciljem pronalaska zajedničkog rješenja”, poručili su.

Zahvala

Dodali su i da zahvaljuju Predsjedništvu Mladeži HDZBiH na čelu s predsjednikom Matom Lončarom na, kako su naglasili, “izuzetno korektnoj i sveprisutnoj suradnji”. “Nažalost, prisiljeni smo svoje znanje, vizije te političke ideje realizirati na neki drugi način. Ne možemo biti dio politike u općini i županiji u kojoj nam se de facto ne dopušta političko djelovanje, samo zato što slijepo ne slijedimo politiku podjela i frakcija, koja je na kraju krajeva pogubna za HDZBiH te jedinstvo Hrvata na ovom prostoru. Slijedom toga, donijeli smo ovakvu odluku te se nadamo da će nas u istoj razumjeti i podržati Hrvati unutar općine Žepče i Zeničko-dobojske županije, jer nikad interesi pojedinca ne mogu biti ispred interesa hrvatskog naroda na teritoriju kojeg su naši roditelji velikom žrtvom obranili”, poručili su u zajedničkom saopćenju dužnosnici mladeži HDZBiH iz ZDK-a.

Nastavi čitati

Društvo

U petak u Ovčarevu proslava sv.Mihovila

Objavljeno

Piše

U petak, 29.09, župa sv.Mihovila u Ovčarevu slavi svoj patron, arkanđele Mihaela, Gabrijela i Rafaela!

Od sutra ćemo se pripremati misama trodnevnicama u 18h, a prije misa krunica i litanije! Također, prije misa ćete moći obaviti svetu ispovijed!

Na sam dan blagdana, svete mise su u 08h i svečana sveta misa s procesijom u 11h. Svečanu svetu misu predvodit će fra Marinko Didak, župnik u Docu!

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Scenaprije 4 sata

DOLINA LAŠVE: IZ AMERIKE OPET SAM DOŠLA U SVOJ RODNI KRAJ

Sofija došla iz Amerike i pokazala nam gdje je rođena a mi smo s njom snimili priču u mjestu Katića...

Događanjaprije 4 sata

U prodaji ulaznice za koncert Peđe Jovanovića u motelu “Dačo” u Vitezu

U dvorani svadbenog salona – motela Daćo za 25.12.2023. godine najavljen je veliki koncert regionalne zvijezde, kralja “covera” Peđe Jovanovića. ...

Muzikaprije 7 sati

Mate Bulić o komi: ‘Spasili su me Bog, molitva i moja žena’

Na proslavi 25. rođendana zagrebačke oftalmološke bolnice Svjetlost sreli smo brojna poznata lica, a među njima je bio i Mate...

BiHprije 8 sati

Održana 22. sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Na svojoj 22. redovitoj sjednici Općinsko vijeće Novi Travnik razmotrilo je 14 točaka. Nakon vječnićkih pitanja donijeta je Odluku o...

Putovanjaprije 10 sati

Otvoren Turistički ured Turističke zajednice općine Travnik – jedinstvena zajednica turizma za sve

Kao i prethodnih godina, Travnik se kontinurano uključuje u obilježavanje Svjetskog dana turizma, a ove godine tokom četverodnevnog programa, priređeni...

BiHprije 11 sati

ŽALOSNO: Glavna rasprava na OV Novi Travnik je “Nacionalizam”

U 13:30 u velikoj sali Općine Novi Travnik započela je 22.sjednica OV Novi Travnik. Naša ekipa prisustvuje sjednici vijeća, a...

Gospodarstvoprije 11 sati

Velika investicija u Novom Travniku: Njemački div gradi novi proizvodni pogon

U Industrijsko-uslužnoj zoni Neobarje ovog tjedna su započeli radovi izgradnje proizvodno poslovnog objekta “Ruff Cycles Novi Travnik”. Projektant radova je...

Događanjaprije 11 sati

Mostar u subotu slavi Međunarodni dan kave na platou Mepas Mall-a

Kako obilježiti Međunarodni dan kave, najbolje znaju Mepas Mall i Franck, koji su i ove godine za sve ljubitelje ovog...

Oglas
Oglas