- oglas -

Županijski odbor HDZ BiH Soli uzvratio HSP-u BiH: Zna li izvjesni Nermin iz Mostara (HSP) gdje se uopće nalazi Srebrenik?

Pročitajte i ovo

Četiri prijateljice otišle na ručak, jedna ih sve zarazila, među njima i trudnica

BiH iz dana u dan niže rekorde po broju zaraženih i umrlih od COVID-19. Prema riječima člana Kriznog stožera...

Pobjeda Bayerna, Inter se napromašivao u Kijevu

U 2. kolu grupe A Lige prvaka Bayern je kao gost savladao moskovsku Lokomotivu sa 1:2, dok su Šahtar...

Kruščica će podržati HDZ BiH i Borisa Marjanovića

Koalicijska lista za Općinsko vijeće na čelu s nositeljem liste Rankom Križanovićem te zajednički kandidat stranaka HNS-a za načelnika općine Vitez Boris...
- Advertisement -

Nakon jučerašnje razmjene “paljbe” između HDZ BiH Soli i HSP BiH, novi dan donio je i novo priopćenje. Ovaj put priopćenje se stiglo sa službenog maila HDZ BiH Soli pa ga prenosimo u cjelosti.

Županijski odbor HDZ BIH Soli je u svom pismu od 21.rujna 2020. godine upoznao Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH o postupcima koje su određene članice ovog tijela činile na području Tuzlanske županije, a što nikako nije u interesu hrvatske zajednice. Postupak kandidiranja i odabira nositelja listi za gradska vijeća kojeg je primijenio HDZ 1990 i HSP BiH je pogreršan i apsolutno nepotreban u ovako složenim političkim prilikama.

„Takav potez je nanio veliku političku štetu, a naročito u sredinama gdje se Hrvati bore da ostvare parlamentarnost. Posebice je takav postupak dao vjetar u leđa politikama koje na području Tuzlanske županije snažno zagovaraju tezu da legitimitet predstavljanja nije važan.“ istaknuo je Danijel Nikolić, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli.

Na optužbe i vrlo prizemne uvrede iz HSP BiH, Nikolić odgovara da HDZ BiH nema nikakav sporazum sa Strankom demokratske akcije kada se govori  o podršci kandidatu ove stranke za načelnika u Srebreniku. Također,  upitno je, znaju li predstavnici HSP-a  gdje se uopće nalazi Srebrenik i kako funkcionira tamošnja hrvatska zajednica i kakve političke prilike tamo vladaju.

„U ime HSP BiH koliko je meni poznato za Srebrenik i ostale općine je pregovarao izvjesni Nermin iz Mostara pa je pitanje tko ima kakve sporazume i interese. I ne želim ulaziti u pozadinu svega toga, ali smo jasno izrazili stav da je takvo postupanje izvan svakog razuma i neprihvatljivo“ dodaje Nikolić.

Također pozivamo nadležne istražne organe i stranačko vodstvo HSP-a BiH da ispitaju na koji način i pod kojim uvjetima je Daniela Hašimović se našla  na listi ove stranke za nacionalne manjine za Gradsko vijeće Tuzla. Pozivamo da  javno obznane tko je razgovarao i je li uopće netko razgovarao s gospođom Hašimović  o njezinom kandidiranju,  ili je i ona to saznala nakon objave listi!?

ŽO HDZ BiH Soli ovim putem dostavlja pismo koje je upućeno na adresu HNS BiH kako ne bi bilo dvojbi oko istinitosti navoda koji su se pojavili u medijima.

„Dobro je da se pismo našlo u medijima jer je pokazalo stav određenih pojedinaca i njihovu viziju političkog djelovanja u sredinama kao što je Tuzlanska županija“, zaključio je Danijel Nikolić, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli.

 

Ured za informiranje ŽO HDZ BiH Soli

Najnovije vijesti

Četiri prijateljice otišle na ručak, jedna ih sve zarazila, među njima i trudnica

BiH iz dana u dan niže rekorde po broju zaraženih i umrlih od COVID-19. Prema riječima člana Kriznog stožera...

Pobjeda Bayerna, Inter se napromašivao u Kijevu

U 2. kolu grupe A Lige prvaka Bayern je kao gost savladao moskovsku Lokomotivu sa 1:2, dok su Šahtar iz Donjecka i Inter remizirali...

Kruščica će podržati HDZ BiH i Borisa Marjanovića

Koalicijska lista za Općinsko vijeće na čelu s nositeljem liste Rankom Križanovićem te zajednički kandidat stranaka HNS-a za načelnika općine Vitez Boris Marjanović predstavljeni su biračima Kruščice na...

Knjiga velike dokumentarne vrijednosti Josip Kalaica o stradanju Hrvata Bugojna

Ovih dana  svjetlo dana ugledala je vrlo zanimljiva knjiga – „Porušeno sve hrvatsko za i nakon sukoba Armije BiH i Hvo-a u bugojanskim župama...

U četvrtak 29. listopada 2020. koncert viteških glazbenika

U dvorani Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Vitez, u četvrtak 29. listopada 2020. godine s početkom u 19,00 sati održat će se koncert viteških...

Povezane vijesti