Valent (36) iz okolice Koprivnice pravomoćno je proglašen krivim jer je premlatio suprugu Radmilu koju je zatekao u krevetu s ljubavnikom.
Dobio je godinu i pol dana bezvujetnog zatvora, a sve se odigralo u jednom mjestu blizu Koprivnice. Na sudu je Valent priznao krivnju, ali rekao je da je to učinio u afektu. Te večeri on je svoju suprugu zatekao u vlastitoj kući u krevetu s ljubavnikom koji je uspio pobjeći kroz prozor te proći bez ozbiljnih posljedica. No, zato je teško stradala nevjerna supruga.
Na koncu je, prema medicinskoj dokumentaciji, nesretna žena zadobila “veći broj udaraca u glavu i ruke, i to komadom drvenog okvira vrata duljine oko dva metra kojima joj je optuženik, osim teške tjelesne u vidu višedijelnog prijeloma desne lakatne kosti, uzrokovao i više ozljeda lake naravi”.
Valent je u istražnom zatvoru još od svibnja lani pa će mu se i to uračunati u izrečenu kaznu. Preostaje mu da odsluži još pola godine, a može biti pušten i na uvjetni otpust jer je odslužio više od dvije trećine kazne