Vitežanin Nikica Grgić uspješno plovi poljoprivredno-poduzetničkim vodama

1023
Jedino poljoprivredno gazdinstvo u BiH, koje je svoje sadnice izvezlo i na zahtjevno tržište Europske unije je poduzeće “Paulovnija” iz Šantića kod Viteza.
Proizvode jednogodišnje sadnice paulovnije i sadnice visine od 20 do 30 cm. Na istom mjestu besplatno ćete dobiti sve potrebne savjete za sadnju paulovnije, uzgoj, prehranu, navodnjavanje i zaštitu sadnica. Vlasnik ovog poduzeća je mladi 20-godišnji Vitežanin Nikica Grgić, koji je, kako nam kaže, ponosan na postignuto.
Radom i zalaganjem može se uspjeti i u BiH, mi imamo sve potrebne dozvole i za izvoz a sezonski zapošljavamo i do dvadesetak ljudi, kazao nam je Nikica. Obratite nam se s punim povjerenjem ili pogledajte našu ponudu na Facebook stranici Paulovnija – Vitez BiH, poručio je ovaj mladi poduzetnik.
Paulovnija osim jednostavnog uzgoja i održavanja raste zaćuđujućom brzinom, pa je dobila epitet najbrže rastućeg drveta na svijetu. A to je bitan podatak s obzirom na to da se koristi za izradu luksuznog namještaja, furnira, ploča, kao sirovina za papir i biološka goriva, u brodogradnji i avioindustriji. Sve to čini je dobrom prilikom za zaradu.
Ukoliko želite naručiti sadnice, kontakt je:
Info tel. (+387) 063/466-780
Radno vrijeme od 08 do 20 h
Subota od 08 do 16 h.