- oglas -

VALENTINOVO: Značajka koja muškarce privlači više od fizičkog izgleda

Pročitajte i ovo

Isplivali sočni detalji: Zašto se raspao prvi brak Meghan Markle

Mnogi su joj zamjerali što je rastavljena, ona sama, kao i njezin bivši partner nisu u javnosti rekli ni...

KORONA UPDATE Dnevni bilans u BiH: Koronavirus odnio šest života, pozitivne 253 osobe

U Bosni i Hercegovini u protekla 24h registrovane su najmanje 253 osobe testirane pozitivno na koronavirus. Prijavljeno je i šest smrtnih slučajeva. Pokazuju to...

Umro vlasnik Feal-a Jozo Bogdan

Jozo Bogdan poznati industrijalac i direktor kompanije FEAL iz Širokog Brijega, nakon što ga je prije dva dana ubola...
- Advertisement -

Desetljećima slušamo rečenice kako muškarce privlače ljepota i mladost i da se tu nikad ništa neće promijeniti.

Dečki će biti dečki, zaključuju mnogi, međutim čini se da to i nije istina, barem ako je vjerovati nedavno provedenoj studiji na Sveučilištu Northwestern koja je pokazala da osobine koje privlače muškarce idu ukorak s vremenom.

Naime, u sklopu istraživanja ženski intelekt istaknuo se kao osobina privlačnija od lijepa lica.

Znanstvenici su otkrili da muškarci u zemljama koje favoriziraju ravnopravnost spolova smatraju inteligenciju kod žena vrlo atraktivnom, za razliku od zemalja u kojima i dalje vlada velika nejednakost.

Kako je objašnjeno, taj rezultat ima smisla jer živimo u vremenu u kojem oba partnera vrlo često moraju raditi, odnosno rade za dobrobit kućanstva, a s evolucijskog stajališta, osoba će inteligentnog partnera smatrati privlačnim jer u takvoj osovi vidi nekoga tko će joj pomoći u održavanju financijske stabilnosti.

Dakle, što muškarci točno traže?

Alice Eagly, jedna od voditeljica istraživačkog tima, rekla je da “muškarci traže partnerice koji će im pomoći minimalizirati troškove i povećati korist za njihov budući život”.

Ova promjena u svijetu privlačnosti ima utjecaj i na izlaske – na spojevima se od osoba očekuje da se pojave kao sigurne osobe s određenim postignućima i s odgovorom na pitanje u kojem smjeru žele razvijati svoj život.

Istraživanje je pokazalo i da je od lijepog lica bitnija postala sposobnost samootkrivanja.

Da biste to učinili, postavite si tri pitanja.

1. Tko sam ja? I tu se ne misli da verziju sebe koju predstavljate na društvenim mrežama, nego na vašu pravu verziju.

2. Jesu li moji životni odabiri u skladu s onim što želim u životu?

3. Koje promjene mogu učiniti da svoj životni stil uskladim s vizijom budućnosti koju imam?

S jasnijim osjećajem o tome tko smo i gdje idemo u životu, počet ćemo donositi odluke koje će nas učiniti privlačnijima i u naš život privući osobe koje podržavaju i dijele našu viziju.

Požuda je snažan osjećaj, ali potreba za preživljavanjem s vremenom nadjača bilo kakvu kratkotrajnu žudnju, pokazali su podaci prikupljeni ovim istraživanjem.

Naravno, muškarci moraju imati na umu da će modernoj, samostalnoj ženi morati pružiti puno više od financijske sigurnosti kako bi je osvojili.

Žene žele muškarca s kojim će se zajedno suočiti sa svime što život donosi, posebno njegova današnja užurbana verzija. Igra se polako mijenja i puno toga postalo je važnije od mladosti i ljepote.

izvor: zadovoljna.hr

Najnovije vijesti

Isplivali sočni detalji: Zašto se raspao prvi brak Meghan Markle

Mnogi su joj zamjerali što je rastavljena, ona sama, kao i njezin bivši partner nisu u javnosti rekli ni...

KORONA UPDATE Dnevni bilans u BiH: Koronavirus odnio šest života, pozitivne 253 osobe

U Bosni i Hercegovini u protekla 24h registrovane su najmanje 253 osobe testirane pozitivno na koronavirus. Prijavljeno je i šest smrtnih slučajeva. Pokazuju to podaci entitetskih zavoda za javno...

Umro vlasnik Feal-a Jozo Bogdan

Jozo Bogdan poznati industrijalac i direktor kompanije FEAL iz Širokog Brijega, nakon što ga je prije dva dana ubola pčela u Mostaru i pored...

Tragedija u Njemačkoj: Mladi hrvatski reprezentativac poginuo nakon stravične nesreće

 Šesnaestogodišnjak je zadobio teške ozljede i morao je helikopterom biti prebačen do klinike nakon što je od liječnika dobio prvu pomoć. Prema posljednjim policijskim...

Vozač Mercedesa koji je usmrtio bračni par kod Pala bio je pijan i drogiran

 Foto: Klix.baObdukcija tijela smrtno stradalih bit će obavljena danas u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu RS-a u Bijeljini.Muškarac koji je sinoć izazvao tešku prometnu...

Povezane vijesti