Poveži se s nama

Crna kronika

VALENTINOVO IZ DRUGOG KUTA: Bivša ga otrovala antifrizom? ‘Nakratko se probudio iz kome’

Objavljeno

U Općoj bolnici Karlovac rekli su nam da je muškarac, za kojeg sumnjaju da ga je otrovala 27-godišnjakinja u Ozlju, nešto bolje, no i dalje je na intenzivnom liječenju. Opet su ga stavili u induciranu komu…

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv Kristine Ferko (27) iz Vrškovca kod Ozlja zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju 40-godišnjaka, trovanjem tekućinom koja sadrži etilen-glikol, inače glavnog sastojka antifriza. Otrovani muškarac D.M. (40) iz susjednog naselja osumnjičene, Vivodine, navodno je Kristinin bivši dečko s kojim je nedavno obnovila vezu.

Karlovac: Na sud privedena Kristina Ferko optužena za trovanje muške osobe | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELLfoto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

– Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjakinja 22. siječnja 2020. u Ozlju, u namjeri da usmrti 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, a nakon što je prethodno na benzinskoj postaji pribavila tekućinu koja sadrži etilen-glikol (otrovna supstanca), potajice mu, bez njegova znanja, tu tekućinu stavila u piće koje je on popio. Nakon toga, 40-godišnjaku je tijekom večeri pozlilo te je prevezen u bolnicu gdje je hospitaliziran zbog upale moždane ovojnice i zatajenja bubrega, te se nalazi u teškom i po život opasnom zdravstvenom stanju – priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

‘Nisam ni znao da je u vezi’

Otrovani muškarac i dalje je u teškom i po život opasnom stanju. Doznajemo da je iz zagrebačke bolnice ponovno vraćen u karlovačku bolnicu, te da je dolazio k svijesti i izrekao nekoliko riječi.

Podvrgnut je dijalizi zbog oštećenja bubrega, ali kako trpi jake bolove ponovno je stavljen u induciranu komu. U Općoj bolnici Karlovac su nam rekli da je njegovo stanje nešto bolje, no i dalje se nad njime provode mjere intenzivnog liječenja i nalazi se u induciranoj komi.

Oglas

Karlovac: Na sud privedena Kristina Ferko optužena za trovanje muške osobe | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELLfoto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

‘Što si mi u Janu stavila?’ – Ne bu ti niš, samo bu ti se mišići opustili.

Podsjetimo, osumnjičenica za trovanje 40-godišnjaka proteklog je petka ispitana na odvjetništvu nakon čega joj je sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ometanja kaznenog postupka.

– Ne znam što se i kako dogodilo, a niti sam znao da mi je prijatelj bio u vezi. Ništa ne znam, nije mi išta govorio, niti se žalio da ima probleme. Šokiran sam cijelim događaje jer se radi o dobrim ljudima, i jedni i drugi su dobri ljudi i dobre obitelji. Samo se nadam da će se izvući i ozdraviti, stanje mu je nešto bolje, ali i dalje teško. – rekao je prijatelj otrovanog muškarca koji je zatečen i šokiran cijelim događajem kao i cijeli Vivodinski kraj.

Inače se na odmah nije niti sumnjalo da je muškarca otrovan, već da je sam uzeo otrovnu tekućinu. Desetak dana nakon što je ležao u bolnici u stanju kome član obitelji uspio je otključati njegov mobitel i u njemu otkrio sadržaj koji je bacio sumnju na to da je zapravo otrovan. Radilo se o SMS porukama koje je kobnog dana izmjenjivao s Kristinom.

“Kristina, što si mi stavila u Janu, ne osjećam se dobro” poslao je D. M. Kristini, na što mu je ona odgovorila

Oglas

“Ne bu ti ništa, samo bu ti se mišići opustili”, dok mu je sutradan ujutro poslala još jedan SMS sa sadržajem

“Brinem se, javi se”.

Nakon tog otkrića odmah je pokrenuta istraga.

Inače se kobnog dana, 22. siječnja D.M. nalazio na bolovanju zbog loma ruke. Kući se vratio kasno poslijepodne i požalio se majci da se ne osjeća dobro i otišao leći u sobu u potkrovlju stana u središtu Vivodine.

Oglas

U još jednom navratu, iza 22 sata majci se požalio da mu je loše i da mu su magli pred očima, no na njeno pitanje da li je pio ili ga je tko tukao samo odvratio da neće nikoga izdati i otišao ponovo u sobu.

Kako ujutro nije dolazio na doručak kao po običaju, majka se uputila u njegovu sobu i šokirala se prizorom. Oči su mu bile krvave, a na usta mu je izlazila pjena, nije bio pri svijesti, teško je i slabo disao, na što su odmah pozvali Hitnu pomoć.

Inače mještani i susjedi 40-godišnjaka opisuju kao samozatajnog, zaposlenog u tvornici kupaonske opreme u Ozlju, a Kristinu pak kao dobru i dragu djevojku iz dobre obitelji, školovanu i zaposlenu, aktivnu u lokalnoj zajednici, pjevala je u crkvenom zboru, bila orguljašica u crkvi, predsjednica KUD-a Vivodina.

U njihov odnos mnogi su neupućeni, nekada su navodno bili u vezi i raskinuli nakon čega ga je Kristina prijavljivala policiji da joj je izbušio gume na autu, te počupao trsje na imanju, za što je bio i osuđen, a čini se da su se nastavili tajno viđati.

Oglas

IZVOR: 24sata.hr

Oglas

Crna kronika

TKO JE BIO FRA NIKICA ZLATUNIĆ: Rođen na Docu kod Travnika, 30.godina misonar u Australiji, umro u Bučićima

Objavljeno

Piše

Poštovana braćo Bosne Srebrene, prijatelji i poznanici javljamo vam tužnu vijest da je sinoć 15. travnja 2024. u Bučićima u 69. godini života iznenada preminuo naš subrat fra Nikica Zlatunić.

Fra Nikica Zlatunić rođen je 14. siječnja 1955. u mjestu Dolac na Lašvi od oca Stipe i majke Marije r. Dilber. Nakon završene osnovne škole u rodnom mjestu pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom (1970-1974), a zatim teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu (1975-1982).

Franjevački habit fra Nikica je obukao 15. srpnja 1974. u Visokom. Prve redovničke zavjete dao je 13. srpnja 1975. u Visokom, a svečane redovničke zavjete položio je u ruke provincijala fra Alojzija Ištuka 25. travnja 1981. godine. Red đakonata primio je 5. srpnja 1981. u Sarajevu, a za svećenika je zaređen 19. ožujka 1982. po rukama mons. Marka Jozinovića, vrhbosanskog nadbiskupa.

Nakon svećeničkog ređenja fra Nikica je najprije obnašao službu župnog vikara u župi sv. Juraja u Vitezu od 1982. do 1984. Od 1984. do 1985. obnašao je službu župnog vikara u župi Svih Svetih u Livnu, a zatim istu službu od 1985. do 1988. u župi Duha Svetoga u Novoj Biloj.

Oglas

Godine 1988. fra Nikica se odlučio poći u daleku Australiju i brinuti se za pastoralne potrebe našega naroda u Hrvatskoj katoličkoj misiji Brisbane, gdje je ostao sve do 2016. godine. Te godine vratio se u svoj matični samostan sv. Franje u Gučoj Gori, gdje je najprije bio član samostanskog bratstva, a početkom 2018. imenovan je župnim vikarom u župi Guča Gora. Iste 2018. godine, zbog pastoralnih potreba u Australiji, ponovno je pristao poći u Australiju, gdje je preuzeo službu voditelja Hrvatskog katoličkog centra u Adelaidu i ondje ostao do 2021. godine, kada je provincijskim dekretom imenovan članom samostanskog bratstva i župnim vikarom u Gučoj Gori. Na provincijskom Kapitulu 2022. imenovan je župnikom u župi sv. Martina u Bučićima i tu službu će obnašati sve do svoje smrti.

O pokojnom fra Nikici će pričati oni koji su ga bolje poznavali, ali bitno je naglasiti jednu njegovu karakternu crtu po kojoj će ostati trajno u sjećanju svih onih koji su ga poznavali. Fra Nikica je bio radostan i druželjubiv čovjek i tu radost na osobit način pronosio je preko dara koji mu je Bog dao: predivnog glasa! I nakon njegovog odlaska u vječnost ostat će predivni stihovi koje je otpjevao kao vokal VIS-a Jukić, kojeg su činili franjevački bogoslovi Provincije Bosne Srebrene. Neka Ti dobri Gospodin bude nagrada za sve dobro koje si za života učinio, a sve slabosti i propuste neka Ti oprosti po svome beskrajnom milosrđu.

Obitelji pokojnika iskrena sućut. Počivao u miru Božjem!

Sveta misa zadušnica i sprovod pokojnoga fra Nikice Zlatunića bit će u četvrtak 18. travnja u 13 sati u Gučoj Gori. Ranije istoga dana bit će ispraćaj iz župe Bučići u 9 sati.

Oglas

Pokoj vječni daruj mu Gospodine. I svjetlost vječna neka mu svijetli.

Nastavi čitati

BiH

BUGOJNO: ŠUMSKI POŽAR STAVLJEN POD KONTROLU

Objavljeno

Piše

Požar koji je izbio u petak iznad naselja Vesela u Bugojnu stavljen je pod kontrolu, obavijestio je Federalni operativni centar.

Prema informacijama dobivenim iz Općinske službe civilne zaštite Bugojno i odgovorne osobe iz Vatrogasnog društva Bugojno, šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen je pod kontrolu, navodi se u izvještaju.

Šumski požar je izbio u petak, 12. aprila, oko 22 sata, iznad naselja Vesela, desna strana lokaliteta Garački podovi.Dodaje se da su na terenu dežurni vatrogasni timovi koji vrše preventivni nadzor požarišta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Poznat datum sahrane bučićkog župnika fra Nikice Zlatunića

Objavljeno

Piše

U noći sa ponedjeljka na utorak iznenada je preminuo fra Nikica Zlatunić, župnik župe svetog Martina u Bučićima.

Posljednji ispraćaj iz župe Bučići biti će u četvrtak u 09 sati, a sveta misa zadušnica biti će istog dana u 13 sati u samostanu svetog Franje u Gučoj Gori, a sahrana je nakon svete mise na groblju Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Umro fra Nikica Zlatunić, župnik iz Bučića

Objavljeno

Piše

Kako doznaje naš portal u noći sa ponedjeljka na utorak iznenada je preminuo fra Nikica Zlatunić, župnik župe svetog Martina u Bučićima.

Fra Nikica je dužnost župnika obnašao posljednje dvije i pol godine, a tridesetak godina bio je u misijama u Australiji.

U ime redakcije portala Centralna.ba franjevačkoj provinciji i obitelji izražavamo iskrenu sućut.

 

Oglas

Nastavi čitati

BiH

SREDNJA BOSNA: Poznat datum sahrane 34-godišnjakinje

Objavljeno

Piše

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će se u utorak, 16. aprila 2024, poslije ikindije namaza u Vukeljićima, kod tekije gdje će se obaviti i ukop merhume.

Mještani Vukeljića kod Fojnice ne pamte da je ovakva tuga pogodila njihovo mjesto.

Podsjetimo, u petak prije ponoći PU Stari Grad zaprimila je prijavu da je u Miljacki, područje Bentbaše, u koritu uočeno tijelo. U 01.30 sati, izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi i, uz nju tijelo djeteta do 4 godine. Ljekari su na licu mjesta konstatovali smrt obje osobe.

Nastavi čitati

BiH

Zemljotres pogodio dio BiH

Objavljeno

Piše

Bosnu i Hercegovinu je pogodio zemljotres. Naime, zemljotres još uvijek neutvrđene magnitude prije nekoliko trenutaka zatresao je šire područje Mostara.

Kako se navodi na stranici Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar je bio u blizini Mostara.

“Kratko, ali jako”, “Jako je zatreslo”, neki su od komentara na stranici EMSC-a.

Nastavi čitati

Crna kronika

Preminuo Josip Manolić – Joža

Objavljeno

Piše

Jedan od događaja koji su obilježili njegov život upravo je bio zadatak da otprati kardinala Alojzija Stepinca u zatvor.

Bivši predsjednik hrvatske Vlade i najpoznatiji hrvatski špijun Josip Manolić preminuo u 105. godini života, piše Nacional. Za novine je to potvrdila njegova kći.

Manolić je u javnosti smatran kontroverznom ličnošću s obzirom na to da mu se predbacuje njegovo djelovanje u Udbi, među kojima se ponajviše ističu optužbe u kojem se njega krivi za smrt nadbiskupa Alojzija Stepinca. S druge strane, on je bio među ključnim akterima u razdoblju kad se stvarala hrvatska država, a u kasnijim godinama života postao je dio meme kulture mlađih generacija kao posljednji pripadnik generacije političara koji su stvarali noviju povijest Hrvatske.

Rođen je 22. ožujka 1920. u mjestu Kalinovac kod Đurđevca. Imao je brata i dvije sestre, a otac mu je umro kad je imao šest godina.
U intervju danom 2016. godine za Večernji list ispričao je kako mu je otac nedostajao cijelog života, ali i to da se njegova majka preudala u obitelj s čovjekom koji je imao četvero djece pa ih je bilo ukupno osmero.

Oglas

Kao 18-godišnjak ušao je u Savez komunističke omladine Jugoslavije, a 1939. godine primljen je u Komunističku partiju Jugoslavije. Manolić je izabran 1940. godine za sekretara Okružnog komiteta SKOJ-a za Novu Gradišku i člana pokrajinskom komiteta Partije.
U ožujku 1944. postao je član Okružnog komiteta Partije za Bjelovarski okrug, a potom i organizacijski sekretar. U listopadu 1944. imenovan je za načelnika Ozne 2 u Bjelovaru, komunističke policije osnovane u svibnju te godine, te je upućen u akciju oslobođenja Bjelovara i okolice.

Nastavi čitati

BiH

Teška nesreća kod Tešnja: Sudar dva automobila i kamiona, ima povrijeđenih

Objavljeno

Piše

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u mjestu Karuše, kod Tešnja, u kojoj su povrijeđene dvije osobe.

Kako nam je rečeno iz Operativnog centra MUP-a ZDK, u nesreći su sudjelovala tri automobila, dva putnička i jedno teretno.

– Povrijeđene su dvije osobe i prevezene na ukazivanje pomoći u bolnicu u Doboju – rečeno je za portal “Avaza” iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Kao što se vidi na fotografijama, osim policije i Hitne pomoći, na terenu su bili i vatrogasci.

Oglas

Nastavi čitati

Crna kronika

Prometna nesreća na dionici Kiseljak – Busovača

Objavljeno

Piše

Kako javljaju čitatelji u naselju Bilalovac dogodila se prometna nesreća.Nije poznato ima li ozljeđenih u prometnoj nesreći.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Sportprije 10 minuta

Xabi Alonso iz Viteza: Goran Lovrinović trener kola Druge lige FBIH Zapad!

Trener seniorske selekcije Nogometnog kluba Romari, Goran Lovrinović proglašen je od strane Druge lige FBiH – Zapad najboljim trenerom 20....

Muzikaprije 2 sata

Zabranjeno pušenje najavilo novi koncert u Sarajevu: Jedna svirka za tri jubileja

Grupa Zabranjeno pušenje će 24. svibnja 2024. godine u Sarajevu održati veliki koncert. Nastup će biti organiziran u Dvorani Mirza...

Društvoprije 2 sata

Internacionalni univerzitet Travnik nastavlja implementaciju projekta iz oblasti međunarodne suradnje

Internacionalni univerzitet Travnik nastavlja s uspješnom implementacijom projekata iz oblasti međunarodne suradnje. Profesori Fakulteta politehničkih nauka i Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog...

Promoprije 2 sata

Poznati trgovački lanac “Sinsay” otvara poslovnicu u Travniku, prilika za posao!

Poznati trgovački lanac “Sinsay” uskoro otvara trgovačku radnju u Travniku. Lokacija još nije poznata ali na svojoj Instagram stranici objavili su oglas...

Društvoprije 3 sata

OO HDZ BiH Vitez zajedno s Udrugama Domovinskog rata HVO-a Vitez obilježio  16. travnja 1993. – početak sukoba na općinu Vitez

Općinski odbor HDZ BiH Vitez i Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Vitez u ponedjeljak, 16. travnja 2024. godine položili...

Društvoprije 3 sata

JKP „Vilenica -Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik nabavila za svoje potrebe auto dizalicu sa košarom

JKP “Vilenica-Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik je nabavila teretno vozilo auto dizalicu sa košarom. Vozilo, osim standardnih tehničkih osobina, posjeduje radnu...

Crna kronikaprije 3 sata

TKO JE BIO FRA NIKICA ZLATUNIĆ: Rođen na Docu kod Travnika, 30.godina misonar u Australiji, umro u Bučićima

Poštovana braćo Bosne Srebrene, prijatelji i poznanici javljamo vam tužnu vijest da je sinoć 15. travnja 2024. u Bučićima u...

BiHprije 3 sata

BUGOJNO: ŠUMSKI POŽAR STAVLJEN POD KONTROLU

Požar koji je izbio u petak iznad naselja Vesela u Bugojnu stavljen je pod kontrolu, obavijestio je Federalni operativni centar....

Oglas
Oglas
LM