- oglas -

UN-ov vojnik traži djevojčicu koju je upoznao u Mostaru

Pročitajte i ovo

Šutnja, odugovlačenje, prikrivena ljutnja… Ovo je 8 osobina pasivno agresivne osobe

Kad pasivno agresivna osoba odluči potisnuti svoju ljutnju, koliko god ih puta upitate što nije u redu, neće vam...

BiH izveze kilogram mesa, uveze osam, najviše se kupuje svinjetina

Za sedam mjeseci ove godine u BiH je uvezeno meso vrijedno više od 262,5 milijuna KM, dok je izvoz...

SUBOTA: BBrothers u Ex Pontu

U subotu 13.08. opet nam dolaze dobri znanci, duo BBrothers. Garancija su dobre atmosfere i zabave, a za vrhunsku...
- Advertisement -

Irene Puyol, kći španjolskog vojnika koji je 1993. godine u misiji UN-a došao u ratom zahvaćeni Mostar, želi obradovati oca i omogućiti da se on i djevojčica s fotografije ponovno sretnu.

- Advertisement -

Irenin otac, Španjolac Victor Pujol de Lara često se igrao s djecom iz Mostara, a u posebnom sjećanju ostala mu je Alisa te je njihovu zajedničku fotografiju čuvao proteklih trideset godina.

Možemo li napraviti malo Twitter magije? Davne 1993. godine moj tata je otišao u svoju prvu mirovnu misiju UN-a u Mostar. Od tada često razmišlja o djeci koja su se igrala s njima, posebno o ovoj djevojčici Alisi. Zaista bih voljela da se ponovno sretnu. Molim vas, dijelite fotografiju, napisala je Irene na Twitteru, a fotografija se ubrzo počela dijeliti društvenim mrežama.


Irene su se javili brojni tviteraši iz Bosne i Hercegovine i počela je akcija da se Alisa prepozna na ovoj fotografiji, a otkrila je i da je Victor prošli tjedan bio u Mostaru i tražio djecu s kojom se družio tijekom rata.

Bili smo tamo prošli tjedan. Bilo mu je to prvi put nakon rata i bio je jako emotivan zbog toga, prisjećao se svakog kutka i pitao se jesu li neki od odraslih koje smo sreli djeca koja su se s njima družila. No nismo htjeli biti nametljivi ili izazvati nečiju traumu pa nismo puno tražili, kaže Irene za Index.

Bila je to njegova prva UN misija. Ja tada nisam bila rođena, a kasnije mi je rekao da je zbog Alise poželio imati vlastito dijete, dodaje Irene.

Početkom ove godine još je jedan Španjolac tražio djecu s kojom se družio u ratom pogođenom Mostaru. Salvador Andres Pelaez objavio je na Facebook stranici Bosnia Veterans molbu za pomoć u pronalasku djece s kojom se 90-ih godina za vrijeme rata fotografirao u Mostaru. Potraga je završila sretno.

Bio sam stacioniran u SPABAT-u (španjolska bojna) UNPROFOR-a s AGT MADRID između rujna 1993. i travnja 1994. godine u Dračevu, Mostaru i Jablanici, napisao je.

Slike prikazuju niz djece s kojom sam dijelio mnoge dane i malo zabave koju sam im mogao pružiti u djetinjstvu. Volio bih znati poznaje li ih netko od vas. Bio sam u Mostaru 2018., 25 godina nakon misije, ali ih nisam pronašao, jako bih volio da sam ih susreo. Ako ih netko zna ili prepoznaje, javite se. Veliki zagrljaj za sve vas koji ste služili pomažući da ustrajete u miru u tom ratu, dodao je, prenosi agencija.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Šutnja, odugovlačenje, prikrivena ljutnja… Ovo je 8 osobina pasivno agresivne osobe

Kad pasivno agresivna osoba odluči potisnuti svoju ljutnju, koliko god ih puta upitate što nije u redu, neće vam...

BiH izveze kilogram mesa, uveze osam, najviše se kupuje svinjetina

Za sedam mjeseci ove godine u BiH je uvezeno meso vrijedno više od 262,5 milijuna KM, dok je izvoz u istom periodu jedva premašio...

SUBOTA: BBrothers u Ex Pontu

U subotu 13.08. opet nam dolaze dobri znanci, duo BBrothers. Garancija su dobre atmosfere i zabave, a za vrhunsku hranu i kvalitetno piće ćemo...

Odigrane prve utakmice malonogometnog turnira “Putićevo 2022”

Odigrane su prve utakmice malonogometnog turnira Putićevo 2022. Rezultati prvog dana turnira: MNK Putićevo 5 : 1 Mladež HDZ BiH Novi Travnik Gradina 969 2: 4 Šantići MLM...

“Ribarsko večer” povodom Dana općine Busovača; Kad “ribari” zasviraju…(FOTO)

Sinoć je održano “Ribarsko večer” u povodu Dana općine Busovača, u organizaciji Udruge sportskih ribolovaca Busovača, uz potporu sponzora i prijatelja. „Ribarsko večer“ održano je...

Povezane vijesti