Connect with us

Politika

Ukrajinci tvrde: ‘Pogledajte koga očajni Putin šalje u rat! Već je krenuo prvi vlak…‘

Published

on

Rusija po prvi put šalje zatvorenice u ratnu zonu u Ukrajini.

Zbog teških gubitaka u ratu u kojem posljednjih tjedana dnevno gine više od 1000 ruskih vojnika, Vladimir Putin je tražio ‘alternativne izvore popune ljudstva‘, tvrdi ukrajinska vojska, a prenosi Daily Mail,

– Prošlog tjedna prema Donjeckoj regiji krenuo je vlak za prijevoz zatvorenika. Jedan od vagona bio je namijenjen osuđenim ženama – tvrde Ukrajinci.

Ove informacije dolaze u trenutku nakon što je u subotu ubijeno 1009 ruskih vojnika u najsmrtonosnijem danu na bojnom polju od početka rata.

Advertisement
image

Ženski zatvor u Rusiji/Ilustracija

Ranije ovog tjedna pojavila su se izvješća da je Rusija premjestila osuđenice u Kusčevku u Krasnodarskoj regiji, blizu ratne zone.

Ovdje su neke zatvorenice vjerojatno raspoređene kako bi pomogle opskrbi vojske. Puštene su iz pritvora kako bi radile na poljima te u staklenicima i štalama, piše Daily Mail.

Olga Romanova iz zaklade Russian Behind Bars (Rusija iza rešetaka) vjeruje da je oko 100 žena poslano u Ukrajinu.

Advertisement

Inače, u Rusiji su regrutirani deseci tisuća muških zatvorenika te im je ponuđen dogovor koji im poništava kaznu, ako odsluže i ostanu živi šest mjeseci na bojišnici.

image

Andrey Bulbashov/Afp

Ta praksa dovela je do toga da su ubojice, silovatelji i drugi nasilni kriminalci pušteni, a onda i konačno oslobođeni od strane Putina, a većina osuđenika služila je u Wagnerovoj privatnoj vojsci.

Međutim, šef Wagnera Jevgenij Prigožin prošlog je mjeseca tvrdio da njegova skupina više neće regrutirati zatvorenike za rat u Ukrajini, iako nije pojasnio zašto odustaje od te prakse. Ipak, sada su se pojavili neki dokazi da rusko ministarstvo obrane izravno upisuje osuđenike na ukrajinsku frontu.

Prošlog mjeseca iz ukrajinskog glavnog stožera poručili su da Rusija aktivno ‘pokušava regrutirati osuđene žene za sudjelovanje u borbama‘. To bi trebalo Rusima ‘nadoknaditi gubitke u osoblju‘, tvrde Ukrajinci.

Advertisement

Navodno su neke zatvorenice su bile regrutirane iz ženske kaznene kolonije u Snježnom, gradu u okupiranoj Donjeckoj regiji .

– Također, poznato je da se zatvorenice na teritoriju Ruske Federacije šalju na obuku – poručili su iz ukrajinskog glavnog stožera.

Nekoliko stotina žena u zatvorima u regiji Sverdlovsk, koja se nalazi u okrugu Ural, navodno je već zatražilo od lokalnog zastupnika da ih pošalje u Ukrajinu, objavili su Ukrajinci.

Advertisement

Advertisement

BiH

REFIK LENDO UPOZORAVA: VUČIĆ JE ZAPOČEO REALIZACIJU DEKLARACIJE SVESRPSKOG SABORA

Published

on

By

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo izjavio je da je “svesrpski sabor“ usvojio deklaraciju koja predstavlja pravne i političke alate za ostvarivanje ideoloških, teritorijalnih i historijskih pretenzija srpske nacionalne politike protiv teritorijalnog integriteta, političkog suvereniteta i nezavisnosti drugih država i naroda.

“Iz sadržaja deklaracije proizlazi stvarna i neposredna opasnost koja se ogleda u jasnim instrukcijama i otvorenoj podršci Srbije vlastima entiteta RS da nastave s podrivanjem Dejtonskog sporazuma i urušavanjem ustavnog i pravnog poretka države Bosne i Hercegovine,” kaže Lendo.

On je ocijenio da su izjave o miru i poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, sadržane u deklaraciji, samo prazne floskule bez stvarne namjere.

Dodatno, Lendo tvrdi da je srpska nacionalna politika već započela realizaciju deklaracije, što potvrđuje jučerašnje otvoreno i neposredno miješanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Srbije Miloša Vučevića u pitanje državne imovine Bosne i Hercegovine.

Advertisement

“Duboko me zabrinjava odsustvo reakcije vlasti i nadležnih institucija koje su dužne štititi teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost države. Posebno je zabrinjavajuće što raspravu o državnoj imovini Bosne i Hercegovine vode predsjednik Srbije i diplomatski predstavnici, prijateljskih ali ipak stranih država,” poručio je Lendo.

Podsjetio je da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine u Odluci u predmetu U-1/11 utvrdio da je država Bosna i Hercegovina jedini titular prava vlasništva nad državnom imovinom, da je državna imovina sredstvo provođenja javne vlasti i da se pitanje državne imovine može urediti samo i isključivo zakonom usvojenim u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, navedeno je iz Službe za odnose s javnošću potpredsjednika FBiH Refika Lende.

Continue Reading

Društvo

Načelnik Marjanović održao sastanak s predsjednikom Bosna International Foruma

Published

on

By

Danas je općinski načelnik Boris Marjanović u svome uredu primio Hasiba Hadžića, predsjednika Bosna International Foruma.

Tema sastanka bio je Memorandum o suradnji sa Općinom Vitez, a sve nakon uspostavljenog funkcionalnog Registra i Servisa za potrebe dijaspore u Bosni i Hercegovini.

Inače, ovaj registar služi za svakodnevnu izravnu komunikaciju sa građanima širom svijeta, a koji su porijeklom sa prostora određenih lokalnih zajednica iz BiH. Osim komunikacije, cilj je uspostava funkcionalnog Servisa na prostoru BiH.

Na ovome sastanku Hadžić je načelnika Marjanovića upoznao sa osnovanom Poslovnom unijom dijaspore, gospodarskim projektima koji će biti realizirani u Bosni i Hercegovini sa partnerima iz dijaspore.

Advertisement

Continue Reading

BiH

Čović na svečanosti otkrivanja spomenika “Zora Slobode”: Ponosni na Lipanjske zore zajedno se spominjemo hrabrosti hrvatskih branitelja

Published

on

By

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je sudjelovao na svečanosti otkrivanja spomenika „Zora slobode“ kao i središnjoj svečanosti „Lipanjske zore“ u vojarnoj Stanislav Baja Kraljević u Rodoču.

Svečanost je održana povodom obilježavanja 32. obljetnice „Lipanjskih zora“, prve velike pobjede i oslobađanja dijela Hercegovine. Središnja svečanost započela je otkrivanjem i blagoslovom spomenika „Zora slobode“ koju je izradio je hrvatski akademski kipar Kuzma Kovačić, kao simbol hrabrosti, odvažnosti i žrtve hrvatskih vojnika koji su se borili za slobodu.

“Dragi prijatelji, zaslužujemo stati malo, do kraja biti ponizni i skrušeni, koliko god ponosni i prkosni, na svaki dan slave hrvatskoga naroda kroz povijest, na osobit način danas, dragi branitelji, kroz obitelj Kraljević (op.a. obitelj Stanislava Baje Kraljević), dragi predstavnici poginulih hrvatskih branitelja, ali i svi Hrvati koji su svoje živote dali kroz povijest i sve križne puteve hrvatskog naroda, da bismo mi danas bili ovdje i osjećali slobodu, osjećali ponos da smo Hrvati u svojoj domovini. Siguran sam danas, obilježavajući Lipanjske zore ovih dana u svakom kutku Hercegovine, da uvezujemo u jedan veliki hrvatski pleter i ovaj mali mozaik našeg muzeja ovdje, zavjetne kapele, a sada pridodano i ovog veličanstvenog spomenika žrtvi hrabrosti hrvatskog čovjeka. Jednako kroz Hercegovinu, Središnju Bosnu i Posavinu, to je kultura sjećanja koju želimo graditi i na koju želimo biti do kraja ponosni. Ponosni na Lipanjske zore ovih dana, obilježavajući ih svaki dan, kao i 32. obljetnicu. Presretan sam da mogu uputiti ove riječi, svjestan da iz ove zore slobode, iz ovog veličanstvenog spomenika akademika Kovača, moramo raditi na kulturi mira. Kulturi kojom ćemo osigurati potpunu jednakopravnost svoga naroda i, kako smo ponizni i skrušeni danas ovdje”, kazao je prilikom obraćanja predsjednik Čović.

“Hvala hrabrim ljudima koji su dali sve za slobodu hrvatskoga naroda i hrvatske države. Kada govorimo o Hrvatima na ovim područjima i Hrvatima općenito, govorimo o narodu koji je stoljećima čekao svoju neovisnost, državu i životni prostor. Narod koji je stoljećima krvario i ginuo za ovo što danas imamo. Zahvaljujući tim ljudima i njihovoj hrabrosti, požrtvovnosti, odlučnosti i spremnosti na žrtvu, a to je život, danas imamo hrvatsku državu, hrvatsku domovinu, zastavu, himnu, budućnost za one koji dolaze poslije nas, a to su djeca koja trebaju uživati u miru i onome što su im svojom žrtvom osigurali ovi ljudi koji su danas na ovom spomeniku uklesani te svi oni drugi diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To ne smijemo zaboraviti jer da nije bilo njih, ne bi bilo ovoga svega; njihova žrtva i spremnost za domovinu ostvarili su preduvjet da imamo ovo danas. Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati u Bosni i Hercegovini su nerazdvojni i nitko ih ne može razdvojiti niti će ikome to uspjeti. Mi smo jedan narod koji se mora podržavati i biti jedni uz druge. Želim naglasiti nekoliko stvari: politika je ključna u opstojnosti i budućnosti našega naroda. Stvorili smo sve preduvjete devedesetih godina da imamo kvalitetnu politiku. Ključ je da politički mudro djelujemo i radimo, kako bi budućnost koja je pred nama nikad više ne bila ista kao što je bila prije kada se hrvatski narod borio za svoju opstojnost. Želim zahvaliti na pozivu, na svemu što ste učinili za hrvatski narod, državu i Hrvatsku kao takvu. Želim zahvaliti što ste se žrtvovali i zahvaliti na svemu što ćete učiniti u budućnosti. Hrvatski narod i hrvatska država su uz vas, to uvijek morate znati. Zajedno ćemo zauvijek biti u obrani vaših interesa i naših vrijednosti, to nemojmo nikada zaboraviti i budite u to sigurni,” istaknuo je ministar Anušić.

Advertisement

Svečanost otkrivanja spomenika „Zora slobode“ okupila je brojne uzvanike.

Uz predsjednika Čovića svečanosti je nazočila i dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Ivan Anušić, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić, ministar pravde u Vladi Federacije BiH Vedran Škobić,  izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Damir Džeba, predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH-a i predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a BiH Mladen Begić, ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ, branitelji i pripadnici HVO-a, obitelji poginulih i umrlih branitelja, predstavnici udruga Domovinskog rata, predstavnici vjerskog i društvenog života, kao i brojni drugi uvaženi gosti.

Continue Reading

Politika

U četvrtak 47.sjednica Vlade SBK

Published

on

By

Na osnovu člana 28. Zakona o Vladi Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj: 5/03 – pročišćeni tekst i 14/03) i člana 9. Poslovnika o radu Vlade Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj 12/16 – prečišćeni tekst),

S A Z I V A M
47. sjednicu Vlade Srednjobosanskog kantona, za petak, 14. 6. 2024. godine, u 9 sati

 

DNEVNI RED

Advertisement

1. Zapisnik sa 46. sjednice Vlade Srednjobosanskog kantona – sekretar Vlade
2. Izvještaj o izvršenju Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2023. godinu – Ministarstvo finansija
3. Prijedlog odluke o izdvajanju i raspodjeli sredstava za manifestacije, obilježavanje značajnih datuma i sportske aktivnosti – Kantonalna uprava za branioce
4. Prijedlog zaključaka o davanju suglasnosti za nabavu usluga za potrebe Ministarstva finansija – Ministarstvo finansija
a) usluga fiksne telefonije
b) usluga pristupa internetu

Continue Reading

Društvo

TAHIR LENDO: Povećava se standard nastavnika, policije i drugih kantonalnih uposlenika: Povećanje plaća na dnevnom redu ovaj tjedan

Published

on

By

Vlada Srednjobosanskog kantona uskoro će razmatrati rebalans budžeta za ovu godinu, što nestrpljivo očekuju zaposleni koji primaju platu iz kantonalnog budžeta, kao i općine. Zaposleni iščekuju zbog pregovora između Vlade i sindikata o povećanju osnovice plate, dok općine čekaju kredit od 40 miliona KM koji će, između ostalog, finansirati projekte od interesa za kanton i općine.

Premijer Tahir Lendo najavio je da je čitav proces rebalansa u završnoj fazi, te da će se na sljedećoj sjednici Vlade rebalans i kredit naći na dnevnom redu.

“Ovaj kanton ide svojim pravcem razvoja i uvijek smo za to da podržimo bolji standard zaposlenih u granicama, naravno, naših mogućnosti. Naši sindikati to prate, mislimo da su vrlo realni, mi dokle god realno možemo, dižemo osnovicu. U Ministarstvu finansija svaki dan rade na novom budžetu u smislu da dobijemo što veću osnovicu jer su rasli materijalni troškovi, mi to moramo pratiti i balansirati budžet,” kazao je Lendo.

Projekti koji će biti finansirani kreditom od 40 miliona KM, dodao je premijer, su spremni. “Kad je u pitanju kredit, on je u završnoj fazi priprema i mislim da ćemo već na sljedećoj sjednici Vlade imati i kredit i rebalans budžeta. Imat ćemo projekte od interesa za kanton, putne komunikacije regionalnih cesta, projekte od interesa za općine, tako da ćemo podržati ta tri segmenta. Sve su to važni, razvojni i infrastrukturni projekti koji će koristiti građanima. Lista projekata je već finalizirana, ja ću danas dobiti konačan prijedlog odluka, a Ministarstvo finansija će pripremiti odluku o kreditu i projektima koji će ići u rebalans,” kazao je Lendo.

Advertisement

Continue Reading

Politika

HDZ dobio izbore, ovo je 12 ljudi iz Hrvatske koji idu u Europski parlament

Published

on

By

HDZ je pobjednik izbora za Europski parlament! Vodeća stranka u Hrvata osvojila je šest mandata. Slijedi je SDP s 4, Domovinski pokret ima 1 mandat, te Možemo! također 1 mandat. Najveći gubitnici su MOST i Ivica Kolakušić koji je dosad bio europarlamentarac! Preferencijalno, Andrej Plenković je osvojio najviše glasova, preferencijalno više od sto tisuća, druga je Biljana Borzan iz SDP-a, a treći Stipo Bartulica iz Domovinskog pokreta!

Nešto više od 3,7 milijuna birača imalo je danas priliku odlučiti kojih će 12 hrvatskih zastupnika idućih pet godina biti u Europskom parlamentu. Izlaznost na EU izbore bila je slaba te je, nakon obrađenih 99,87% biračkih mjesta, bila 21,34%. HDZ je osvojio šest mandata, SDP četiri, a Domovinski pokret i Možemo! po jedan mandat na izborima za Europski parlament, pokazuju prvi neslužbeni rezultati koje je u nedjelju u 23 sata objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP), piše Večernji list BiH.

HDZ je dobio 34,6 posto glasova, lista SDP-a i partnera osvojila je 25,96 posto glasova, a na trećem mjestu je DP s 8,82 posto glasova Na četvrtom je mjestu Možemo! s 5,92 posto glasova. Plaća u Europskom parlamentu iznosi 10.075,18 eura bruto, a na to idu i još druge beneficije i dodaci.

Nositelj liste HDZ-a bio je Andrej Plenković. Iza njega redom idu Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Karlo Ressler, Nikolina Brnjac i Željana Zovko. Budući da Andrej Plenković neće ići u EU parlament iduća na listi je Sunčana Glavak. Ukoliko netko od ovih kandidata neće u parlament idući na listi je Tomislav Sokol.

Advertisement

Biljana Borzan predvodila je listu SDP-a i partnera te će ponovno ući u EU parlament. Budući da su osvojili četiri mandata u Europarlament bi trebali ići još Predrag Fred Matić, Romana Jerković Kraljić i Tonino Picula.

Listu Domovinskog pokreta predvodio je Ivan Penava, no već je ranije dogovoreno da će, ako osvoje mandat, u EU parlament ići Stephen Nikola Bartulica. On je osvojio čak 35 256 preferencijalnih glasova.

Jedan mandat prema anketama osvaja i politička platforma Možemo koju će, kako se čini u EU parlamentu predstavljati Gordan Bosanac koji je vodio tu listu.

Advertisement

Continue Reading

BiH

ŽELI BITI NAČELNIK BUGOJNA: PAŽNJU PRIVUKAO SKUPIM AUTOMOBILIMA

Published

on

By

U susret lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, jedno ime privlači pažnju u Bugojnu. Davor Ivoš, nezavisni kandidat, odlučio se upustiti u političku arenu s ciljem osvajanja mandata načelnika ovog grada. Iako je krajnji rok za prijavu stranačkih lista tek na početku narednog mjeseca, već se naziru zanimljivi kandidati koji bi mogli promijeniti političku scenu u mnogim općinama.

Davor Ivoš nije nepoznat u Bugojnu. Prije nekoliko godina, ovaj mladi investitor privukao je pažnju svojih sugrađana svojim poslovnim poduhvatima. Vlasnik je nekoliko ugostiteljskih objekata, koji se ubrajaju među najpopularnije u gradu, a također je preuzeo upravljanje fudbalskim klubom Iskra, čiji je bio glavni finansijer.

U lokalnim medijima se isticao kao investitor u izgradnju novog stadiona i kupovinu novog autobusa za igrače, dok je istovremeno planirao izgradnju staračkog doma vrijednog 4 miliona KM. Međutim, njegovi odnosi s klubom kasnije su postali turbulentni, s ostavkom na mjesto predsjednika i optužnicom za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Ivoš je također privlačio pažnju luksuznim automobilima u ovom manjem mjestu. Ipak, objasnio je da je porodično preduzeće u Švicarskoj osnova njegove financijske stabilnosti te da ulaže zarađeni novac u Bugojno, podržavajući ekonomiju zemlje i lokalnu radnu snagu.

Advertisement

Upitan je i o tome što često mijenja luksuzne automobile.

“Da, istina je, to mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzna i sportska auta, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac, a u tim autima mogu da uživam jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno sa korisnim, ali opet srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe”, kazao je Biznis portal.

Međutim, Ivoš ističe ljubav prema svom rodnom gradu i svoju posvećenost društvenim i humanitarnim potrebama. Iako priznaje svoju slabost za skupocjenim automobilima, tvrdi da je njegov prioritet ulaganje u dobrobit zajednice.

Davor Ivoš, kao nezavisni kandidat za načelnika Bugojna, želi predstavljati svježu perspektivu u lokalnoj politici, s fokusom na razvoj grada i poboljšanje života njegovih građana.

Advertisement

Continue Reading

BiH

Dodik u Rusiji: Organizirat ćemo referendum o neovisnosti

Published

on

By

ČELNIK bosanskih Srba Milorad Dodik najavio je tijekom posjeta Rusiji kako će Republika Srpska organizirati referendum o neovisnosti, odnosno o odcjepljenju od BiH, a kada će se to točno dogoditi, odlučit će naknadno.

Dodik, koji je boravio u Sankt Peterburgu i tamo se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, potvrdu o planovima za organiziranje referenduma o secesiji dao je u izjavi agenciji TASS objavljenoj u petak.

“Još nije određen konkretni dan. Treba još puno istražiti, treba napraviti analizu. Mi bismo to željeli napraviti sada, ali tu su još dvije strane uključene u ovo pitanje. Naravno, potrebno je vrijeme”, rekao je Dodik.

U UN-u prošli mjesec usvojena rezolucija o Srebrenici

On je početkom lipnja uspostavio radnu skupinu koja bi trebala izraditi prijedlog “sporazuma o mirnom razdruživanju”, koji bi onda bio ponuđen Federaciji BiH. Dodikova je teza kako je sadašnja BiH nastala udruživanjem dva entiteta pa je tako moguće okončati postojanje države čiji su oni dio ukoliko se postigne dogovor kojim bi bio ukinut Daytonski sporazum.

Advertisement

Za rusku je agenciju rekao kako je sada najvažnije nastaviti taj “pregovarački proces” dodajući kako su u RS-u sigurni da u ovoj fazi već postoji dovoljno “povijesne, opće civilizacijske zrelosti i razumijevanja da se to treba dogoditi i da će se dogoditi”.

Dodik je inicijativu o “razdruživanju” pokrenuo nakon što je Opća skupština UN-a u svibnju usvojila rezoluciju kojom trajno podsjeća na genocid u Srebrenici 1995. godine koji su nad Bošnjacima počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba.

Tvrdi kako su tom rezolucijom Srbi proglašeni genocidnim narodom pa stoga oni više nemaju razloga živjeti u istoj državi s Bošnjacima. Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković ranije je Dodiku poručio kako “lupeta gluposti” kada predlaže razdruživanje jer od toga sigurno neće biti ništa.

Advertisement

Continue Reading

Društvo

Irena Čavara nova vijećnica HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Busovača

Published

on

By

Naposljednjoj sjednici Općinskog vijeća Busovača verificiran je mandat novoj vijećnici HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Ireni Čavara.Ova promjena uslijedila je nakon što je dosadašnji vijećnik Dario Plavčić preuzeo novu dužnost u Sarajevu.

Irena Čavara po struci je magistar hrvatskog jezika i književnosti, radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u Srednjoj školi „Busovača“, članica je OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača, voditeljica velikog crkvenog zbora sv. Ante Padovanskog, te članica Vokalnog sastava “Ivančice i prijatelji”.

Continue Reading

Najnovije vijesti

Društvo7 sati ago

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Novi Travnik 

Novi Travnik danas slavi svoj 75. rođendan! Povodom obilježavanja Dana općine, danas su položeni vijenci ispred spomen obilježja poginulim braniteljima...

Sport9 sati ago

CILJ JE BERLIN: Hrvatski navijači putuju vozilima, autobusima, vlakovima – pogledajte fotogaleriju

Brojni hrvatski navijači već su u petak, a neki i ranije, otputovali za Berlinu gdje će sutra od 18 sati...

Društvo13 sati ago

Danas je Svjetski dan darivatelja krvi

Dragi darivatelji krvi,Danas slavimo vas, heroje bez plašta, koji svojim nesebičnim činom darivanja krvi spašavate živote i širite nadu. Vaša...

BiH15 sati ago

U Širokom Brijegu proglašeno stanje prirodne nesreće nakon nevremena

Na prijedlog Štaba civilne zaštite gradonačelnik Širokog Brijeg donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće u ovom gradu, a...

Društvo16 sati ago

PROSLAVA BLAGDANA SV. ANTE PADOVANSKOG U WIESBADENU: Fra Janko Ćuro poručio: Praznim još nitko nije uspio ispuniti prazninu

U četvrtak, 13. lipnja, u Hrvatskoj katoličkoj župi Wiesbaden, koju vodi fra Kristijan Montina, svečano je proslavljen blagdan sv. Antuna...

Sport16 sati ago

Seniori Romarija pobjednici nogometnog Kupa SBK

Seniorska selekcija Nogometnog kluba Romari osvojila je Kup Srednjobosanske županije, i to na kakav način! Dečki iz Viteza na Stadionu...

BiH16 sati ago

Binas Bugojno radnicima danas uplaćuje 2520 KM, jednokratno

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Ministarstva finansija donijela uredbu kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od...

Sport19 sati ago

Večeras počinje Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj

Svečanom ceremonijom otvaranja i utakmicom između Njemačke i Škotske koja se igra na stadionu Allianz Arena u Minhenu od 21...

Advertisement
Advertisement
LM