- oglas -

Uhićen čovjek koji je skupio milijune za bolesnu ženu. Policija: Prokockao je novac

Pročitajte i ovo

Zapalio sam ženi kompletan garderober jer je rekla da nema štO da obuče

Miroslav Ilić važi za čovjeka koji ništa ne sakriva od javnosti i o svim temama otvoreno govori, čak i...

Pogledajte kako se proveo japanski novinar koji je pokušao izdržati Cro Copov udarac

MIRKO FILIPOVIĆ bio je i ostao velika zvijezda u Japanu, gdje su njegove borilačke vještine oduševljavale mase. Pred utakmicu...

Zbog ovog čovjeka naša zvijezda Joško Gvardiol nosi masku: Prošao je bez ozljeda, a Vatrenom je pružena pomoć

Joško je prije mjesec dana morao napustiti igru tijekom susreta njemačke Bundeslige... Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol u zadnje je vrijeme pod povećalom...
- Advertisement -

Njegova supruga doista se teško razboljela tijekom trudnoće s drugim djetetom, a Ljutić je od tada gotovo svakodnevno istupao s apelima za pomoć, dijeleći fotografije i snimke svoje djece te ispijene, izmučene žene.

- Advertisement -

Dino Ljutić, čovjek koji godinama moli građane da uplaćuju novac za liječenje njegove teško bolesne žene, uhićen je zbog sumnje da je donirani novac prokockao, piše Telegram.

Prema tvrdnjama istražitelja, zlorabio je nešto više od 3.1 milijun kuna prikupljenih donacija. Veliki dio primljenog iznosa potrošio je, sumnjaju, u online kladionicama. Dino Ljutić istražiteljima je priznao svoju ovisnost, no tvrdi kako je na sebe potrošio samo dio novca.

Žena mu je doista teško bolesna, no on je donacije počeo trošiti na kockanje

Njegova supruga doista se teško razboljela tijekom trudnoće s drugim djetetom, a Ljutić je od tada gotovo svakodnevno istupao s apelima za pomoć, dijeleći fotografije i snimke svoje djece te ispijene, izmučene žene. Prema kaznenoj prijavi, sva donirana sredstva koja je prikupio od siječnja 2019. do lipnja 2020. prebacio je na svoje privatne račune.

Ljutić je od 2018. godine počeo istupati na društvenim mrežama i u medijima. Objašnjavajući u kakvoj se teškoj situaciji obitelj zatekla, Ljutić je opetovano molio za pomoć. Svakodnevno je objavljivao statuse u kojima traži novčanu pomoć, a tužnu obiteljsku priču objavili su praktički svi glavni mediji. I nakon objava Ljutić se privatno javljao novinarima tražeći da se opet objavi priča s pozivom da se uplati novac.

Sredinom prosinca opet tražio novac

Sredinom prosinca prošle godine, dakle nedugo prije uhićenja, Dino Ljutić javnosti se javio s novim zahtjevom. Rekao je da se stanje njegove supruge pogoršalo pa je zatražio nove donacije na broj računa koji je objavio.

“Svi mi imamo želje… Najveći poklon koji možete dati nekom je vrijeme i uspomene jer vrijeme ne možete vratiti, a uspomene ostaju za cijeli život. Kupiti vrijeme možemo na više načina. Iako bi se reklo novac ne može kupiti život, činjenica da ga može produžiti, a nekom to znači sve. Za ovaj i buduće Božiće vrijedi se boriti. Nastavimo krug dobrih želja”, apelirao je.

Ljutić je na Facebooku bio aktivan i za Božić. Nakon toga nema više objava.

Priznao ovisnost o kocki

Međutim, istražitelji sumnjaju da je od studenoga 2019. Ljutić počeo trošiti donacije za vlastite potrebe te kockati. Otkrile su ga bankovne transakcije, odnosno prebacivanje novčanih iznosa s računa na koji su mu građani i tvrtke uplaćivali novac.

Trag novca dalje je vodio i prema online kladionicama. Zato su istražitelji zaključili da je doveo u zabludu donatore pa su Ljutića prijavili za prevaru i pranje novca. Nakon što je krajem prošle godine uhićen, Ljutić je negirao bilo kakve malverzacije s donacijama. Ipak, priznao je ovisnost o klađenju.

“Pola godine nakon što mi se supruga razboljela počeo sam kockati. Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na online kladionice”, kazao je istražiteljima negirajući krivnju. Uvjeravao je kako je većinu sredstava ipak potrošio na potrebe obitelji.

Najnovije vijesti

Zapalio sam ženi kompletan garderober jer je rekla da nema štO da obuče

Miroslav Ilić važi za čovjeka koji ništa ne sakriva od javnosti i o svim temama otvoreno govori, čak i...

Pogledajte kako se proveo japanski novinar koji je pokušao izdržati Cro Copov udarac

MIRKO FILIPOVIĆ bio je i ostao velika zvijezda u Japanu, gdje su njegove borilačke vještine oduševljavale mase. Pred utakmicu Hrvatske i Japana na Svjetskom...

Zbog ovog čovjeka naša zvijezda Joško Gvardiol nosi masku: Prošao je bez ozljeda, a Vatrenom je pružena pomoć

Joško je prije mjesec dana morao napustiti igru tijekom susreta njemačke Bundeslige... Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol u zadnje je vrijeme pod povećalom javnosti zbog svojih odličnih igara...

Adriano se rastao nakon 24 dana u braku

Poznati brazilski nogometaš Adriano koji je poznat po burnom načinu života razvodi se nakon 24 dana braka sa 15 godina mlađom Mikaelom Meskitom. Naime,...

Naučnici otkrili savršenu formulu pomoću koje ćete se buditi odmorni i svježi

Često se budite uspavani i tromi, a bez obzira na to koliko dugo spavali i dalje se osjećate umorno? Možda imate sreće jer naučnici...

Povezane vijesti