- oglas -

U Kiseljaku održana VI. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak

Pročitajte i ovo

SJAJNA NOVOST: Otvorena je viber grupa za laste minute ponudama za ljetovanje u Hrvatskoj

Sve samo ne tipična 2020. godina, na nekoliko je mjeseci odgodila i naše planove za putovanja. Odlazak u inozemstvo...

Navršilo se 15 godina od upisa mostarskog Starog mosta na popis kulturne baštine UNESCO-a

Danas, 15. srpnja 2020. godine navršava se točno 15 godina od upisa Starog mosta na UNESCO-ov popis zaštićene kulturne...

KISELJAK: 40 godina rada Zlatka Devića: Umjetnost je učinio dostupnom svakom čovjeku

Uz poštivanje epidemioloških mjera u paviljonu Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” u Kiseljaku sinoć je upriličena izložba slika Zlatka...
- Advertisement -

Uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera, pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče, u Općinskoj vijećnici u Kiseljaku u subotu, 20. lipnja 2020. godine, održana je VI. sjednica Središnje uprave HKD Napredak.

Domaćini članovima Središnje uprave bili su predsjednik Napretkove podružnice u Kiseljaku dr. sc. Ivo Miro Jović i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

U uvodnom dijelu sjednice, u ime Upravnog odbora podružnice Kiseljak, nazočne je pozdravila članica Upravnog odbora Ivana Ribičić koja je ujedno predstavila projekte i aktivnosti podružnice u Kiseljaku i zahvalila na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i odnosu Središnjice prema podružnici te poželjela sretan i uspješan rad članovima Središnje uprave. Nazočne je također pozdravila i ravnateljica Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ Mirjana Medić.

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak uz riječi pozdrava i dobrodošlice pohvalio je dosadašnji rad i aktivnosti, istaknuvši kako je HKD Napredak središte kulturnih zbivanja na području općine Kiseljak.

Predsjednik HKD Napredak dr. Nikola Čiča zahvalio je na lijepim riječima dobrodošlice i iskazanom gostoprimstvu, kako načelniku Ramljaku tako i članovima Upravnog odbora podružnice u Kiseljaku te naglasio kako je Kiseljak odabran za sjednicu Središnje uprave upravo zbog odličnih rezultata koje u svom radu ostvaruje Napretkova podružnica Kiseljak.

Nakon usvajanja zapisnika s V. sjednice Središnje uprave održane u Jajcu, otvorena je rasprava o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prethodnoj sjednici. Voditeljica Stručne službe HKD Napredak Dragana Radić Poljo istaknula je kako su svi zaključci i odluke realizirane, s izuzetkom onih koje nisu mogle biti realizirane uslijed pandemije koronavirusa.

Predsjednik Povjerenstva za gospodarstvo i dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Josip Križanović prezentirao je članovima Središnje uprave izvješće o aktivnostima Povjerenstva za gospodarstvo u proteklom razdoblju. Izvješće Povjerenstva za mlade i stipendije, bila je također jedna od točaka dnevnog reda, koje je iznio predsjednik Povjerenstva za mlade i stipendije Josip Križanović. Istaknuo je da su ugovori o dodjeli stipendija u akademskoj 2019./2020. godini potpisani te da je HKD Napredak za stipendije u akademskoj 2019./2020. godini izdvojio ukupno 101.000,00 KM.

Jedna od točaka dnevnog reda bio je i prijedlog financijskog izvješća HKD Napredak za 2019. godinu koje je Središnja uprava prmila na znanje.

Predsjednik Povjerenstva za podružnice i članstvo i dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Miroslav Landeka prezentirao je izvješće tog Povjerenstva te istaknuo da je Središnja uprava po raspisanom Natječaju za dodjelu projektnih sredstava aktivnim podružnicama za 2020. ukupno sufinancirala projekte podružnica u iznosu od 54.100,00 KM. Sva dodijeljena sredstva, sukladno odluci Središnje uprave, podružnicama su uplaćena. Povjerenstvo je između ostalog i utvrdilo prijedlog manifestacija podružnica koje su od posebnog interesa za HKD Napredak. Od iduće godine tih manifestacija bit će ukupno osam, a  one podružnice koje su organizatori tih manifestacija dobit će potporu za njihovu provedbu.

Izvješće Povjerenstva za medije i izdavaštvo prezentirao je predsjednik Miroslav Landeka. Tema Napretkovog kalendara za 2021. godinu bit će vodopadi u BiH, a prema odluci Središnje uprave i prijedlogu povjerenstva kalendar će se već idućeg mjeseca naći u tisku. I Napretkov Godišnjak za 2021. godinu je u pripremi, a jedna od tema koja će se obraditi bit će vezana za Bleiburg i ovogodišnje misno slavlje koje je u Sarajevu predvodio kardinal Vinko Puljić. Također, bilo je riječi i o projektu tiskanja monografije „Austrougarske fortifikacije u BiH“ autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak, a koja bi se radila u nakladi Napretka.

Predsjednik HKD Napredak dr. Čiča informirao je članove Središnje uprave o nedavnom posjetu podružnici u Gradačcu te o zajedničkom koncertu svih nacionalnih kulturnih društava u BiH koji bi se trebao održati sredinom mjeseca srpnja u Zemaljskom muzeju u Sarajevu.

Najnovije vijesti

SJAJNA NOVOST: Otvorena je viber grupa za laste minute ponudama za ljetovanje u Hrvatskoj

Sve samo ne tipična 2020. godina, na nekoliko je mjeseci odgodila i naše planove za putovanja. Odlazak u inozemstvo...

Navršilo se 15 godina od upisa mostarskog Starog mosta na popis kulturne baštine UNESCO-a

Danas, 15. srpnja 2020. godine navršava se točno 15 godina od upisa Starog mosta na UNESCO-ov popis zaštićene kulturne baštine. Sagrađen davne 1566. godine,...

KISELJAK: 40 godina rada Zlatka Devića: Umjetnost je učinio dostupnom svakom čovjeku

Uz poštivanje epidemioloških mjera u paviljonu Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” u Kiseljaku sinoć je upriličena izložba slika Zlatka Devića povodom 40 godina rada...

Udruženje Pomozi.ba Radnju dobre volje otvara i u Travniku

(16. 07. 2020) U sklopu Restorana dobre volje, Udruženje Pomozi.ba otvara i prvu Radnju dobre volje u Travniku. Radnja počinje sa radom 17. jula i...

SRCEM ZA SREDNJU BOSNU U akciju se uključio hrvatski teniser Ivan Dodig

Udruga navijača “UVIJEK VJERNI” zajedno sa Sportskim društvom Hrvatske bolnice dr.fra Mato Nikolić i Udrugom PRONT iz Novog Travnika organizira veliku humanitarnu akciju pod...

Povezane vijesti