U sklopu izborne nastave iz zemljopisa, učenici IV.1 i IV.2 opće gimnazije su prije nekoliko mjeseci s profesoricom Irenom Magerl započeli, a u četvrtak i dovršili, oslikavanje zida učionice broj 16.

- Advertisement -

Iako su svoj doprinos dali svi, najveći dio posla uradili su Mihaela Ikić, Andrea Nikolić i Mirna Maros i Šimun Marko Vuleta.

Zavirili smo u učionicu i nakratko prekinuli talentirane Mihaelu i Andreu koje su nam pojasnile da desni dio slike predstavlja čovjekov utjecaj na Zemlju. Ispuštanjem otrovnih plinova brojne industrije zagađuju okoliš što uzrokuje globalno zatopljenje, a na to dodatno utječu pojave poput efekta staklenika, kisele kiše i istinske rupe.

Lijeva strana slike predstavlja sve ono što imamo na našoj planeti i što trebamo na najbolji način iskoristiti te kako prirodnim putem dobiti potrebnu energiju za život umjesto brzih, zagađujućih procesa.

“Hvala svima koji tijekom školovanja u Srednjoj školi “Vitez” ostavljaju lijep trag, a ovom prigodom posebne zahvale našim mladim umjetnicima”, poručili su iz rukovodstva Srednje škole Vitez.

 

Centralna.ba