- oglas -

Šokantna snimka iz Kine: Devet muškaraca brutalno tuklo ženu nakon što se suprotstavila nasrtljivcu

Pročitajte i ovo

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža nego ikada

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža je nego ikada do sada, pa pored uobičajenih kuhara, sada...

Zet došao ubiti punca i punicu pa izboden 17 puta

​Muškarac iz Wisconsin koji se uskoro trebao razvesti odvezao se u kuću svoje rodbine u Illinoisu s pištoljem, nožem...

NOVI TRAVNIK: Načelnik Dujo primio predstavnike boračkih organizacija

Ismet Gavranović, predstavnik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca i Safet Rizvić, predstavnik organizacije demobilisanih boraca  Srednja Bosna „92-...
- Advertisement -

Snimke nadzornih kamera, od kojih je jedna osobito uznemirujuća, masovno su se dijelile na društvenim mrežama. Na jednoj je prikazano kako jedan muškarac prilazi stolu i spušta ruku na leđa žene dok ona uživa u obroku s dvoje prijatelja u restoranu u gradu Tangshanu u pokrajini Hebei.

- Advertisement -

Nakon što ga žena odgurne, muškarac je udari, a u pomoć napadnutoj ženi priskočila je njezina prijateljica koja je sjedila za istim stolom. Ustala je i udarila muškarca, nakon čega je nastao totalni kaos. On je uzvratio, a potom su njemu u pomoć priskočili muškarci iz njegova društva za stolom. Oni su potom napadnutu ženu izvukli van te je brutalno mlatili dok je ležala na tlu. Pritom su na pod silovito odgurnuli još jednu ženu koja joj je priskočila u pomoć. Iako se u nekom trenutku činilo da se situacija smiruje, jedan od prisutnih muškaraca nogom je nesretnu ženu koja je sjedila na podu udario u glavu.

Incident u gradu od 3,6 milijuna stanovnika dogodio se u ranim jutarnjim satima u petak.

Policija u Tangshanu je priopćila da je u subotu uhićeno svih devet muškaraca koji su sudjelovali u incidentu. O brutalnom činu nasilja očitovao se i šef Komunističke partije u Tangshanu Wu Weidong koji je rekao da će muškarci biti kažnjeni sukladno zakonu te da bi vlasti trebale pokrenuti kampanju za iskorjenjivanje ‘gangstera i zlih sila’.

Dvije žene prebačene su u bolnicu zbog zadobivenih ozljeda. One su u stabilnom stanju i nisu životno ugrožene, dok su dvije žene lakše ozlijeđene, priopćile su vlasti u petak.

Snimka je vrlo brzo postala viralna u Kini te je poslužila za obnovu rasprave o seksualnom zlostavljanju i rodno uvjetovanom nasilju u Kini, gdje je javna polemika o ženskim pravima sve prisutnija unatoč pritisku patrijarhalnog društva, internetskoj cenzuri i neadekvatnoj pravnoj podršci.

Prošle godine je jedan muškarac bacio vruću tekućinu u lice Xiao Meili, poznate kineske feministice, nakon što ga je ona u restoranu zamolila da prestane pušiti.

Unatoč tomu što je bila žrtva nasilja, Xiao je rekla da su je tada maltretirali preko interneta, a mnogi su smatrali da je ona krivac za incident.

Internetski cenzori blokirali su ključne riječi povezane s pokretom MeToo nakon što je puno žena optužio sveučilišne profesore za seksualno uznemiravanje 2018. godine, prenosi Jutarnji.hr.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža nego ikada

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža je nego ikada do sada, pa pored uobičajenih kuhara, sada...

Zet došao ubiti punca i punicu pa izboden 17 puta

​Muškarac iz Wisconsin koji se uskoro trebao razvesti odvezao se u kuću svoje rodbine u Illinoisu s pištoljem, nožem i željom za osvetom, ali...

NOVI TRAVNIK: Načelnik Dujo primio predstavnike boračkih organizacija

Ismet Gavranović, predstavnik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca i Safet Rizvić, predstavnik organizacije demobilisanih boraca  Srednja Bosna „92- 95“  posjetili su danas Općinu...

Busovača i večeras u mraku, zašto bez najave nestaje električne energije

Grad Busovača i okolna naselja i večeras su iznenada ostala bez električne energije. Stanovnici svoje nezadovoljstvo masovno izražavaju putem društvenih mreža, a nikome više nije...

BRUTALNO UBOJSTVO U NJEMAČKOJ: 28-godišnjak ubo majku 111, a očuha 70 puta

U Hannoveru je u srijedu, 7. prosinca, počelo suđenje Ioannisu K. (28) kojeg se sumnjiči za dvostruko ubojstvo krajem svibnja ove godine. Ioannis K. je...

Povezane vijesti