- oglas -

SEVERININE PORUKE RAVNATELJICI: ‘Zadavila bih te rukama, babo. Sjedit ćeš i drhtat krivonoga, jedva čekam da te uhapse. Ti si bagra’

Pročitajte i ovo

Ukupni dug Bosne i Hercegovine gotovo 13 milijardi KM

Javni dug Bosne i Hercegovine na dan 30. lipnja ove godine dosegao je gotovo 13 milijardi maraka, navodi se...

HDZ1990 BUSOVAČA: HDZ Busovača bez problema pregovara s “Komšićevim” DF-om, a izbjegava razgovarati s hrvatskim udrugama i hrvatskim političkim strankama

Iz ureda za informiranje HDZ1990 stiglo je i priopćenje OO HDZ1990 Busovača na našu jučerašnju objavu dokumenta iz kojeg...

Zemlje širom svijeta vape za vozačima

Plaće vozača u europskim zemljama iznose oko 2.500 tisuća eura u prosjeku, i mogu dosezati i do 4.000. Pritom...
- Advertisement -

Ravnateljica Ljiljana Klinger obratila se ministru Davoru Božinoviću e-mailom, navodeći da policija nakon njenih prijava ništa nije učinila te je napisala: ‘… ozbiljno se bojim za svoju sigurnost, molim Vas da mi pomognete kako ne bismo, umjesto upozorenja gospođi, morali slati brzojave sućuti’

Moje dijete si poslala u Heinzlovu sa sedam i po godina. Pa zadavila bi te rukama, babo“, „Stara šepava ružna babo“, „Sjedit ćeš i drhtat i trest se krivonoga kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dijete“, „Stara, zovi donatora koji te uvalio u problem. Jedva čekam da te uhapse i da život provedeš kako zaslužuješ. Mog sina si maltretirala. Svi nalazi će izaći van. Samo da stigne presuda“, „Napravit ću ti prosvjed ispred škole da te izbace, ne s mamama kojima djecu iz škole kupi tko stigne, nego ću okupit ljude na fejsbuku. Tvoje neistine koje si pisala ću čitati kod Šprajca. Dosta je bilo tvoje tiranije…”

- Advertisement -

Dio je to sadržaja SMS-ova koje je i u posljednje vrijeme pjevačica Severina Kojić slala Ljiljani Klinger, ravnateljici zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koju pohađa njezin malodobni sin Aleksandar.

Nacional je došao u posjed dijela SMS-ova koje je slala Severina Kojić, a koji su dio službenog predmeta jer je ravnateljica škole Ljiljana Klinger putem svoje odvjetnice protiv Severine Kojić podnijela kaznenu prijavu DORH-u s obzirom na to da je sporne poruke doživjela kao prijetnju.

Tijekom proteklih tjedana Ljiljana Klinger podnijela je DORH-u i dvije dopune toj kaznenoj prijavi protiv Severine Kojić – zbog nametljivog ponašanja i zbog prijetnje. Prije toga prijave je podnosila i policiji. Štoviše, Ljiljana Klinger uputila je i dramatičan e-mail Davoru Božinoviću, potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović primio je 30. srpnja od Ljiljane Klinger, ravnateljice OŠ Matije Gupca, e-mail naslovljen ‘Zaštita sigurnosti’, u kojem mu se žali da je već više puta prijavila policiji Severinine prijetnje i moli za pomoć. FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

U e-mailu pod naslovom „Zaštita sigurnosti“, poslanom 30. srpnja, napisala je sljedeće:

„Poštovani, budući sam već u nekoliko navrata 7. policijskoj postaji prijavljivala prijetnje i strašenje koje mi sustavno upućuje gospođa Severina Kojić, molim vas za zaštitu jer dosadašnje postupanje je bilo svedeno na moje prijave i ništa. U prilogu šaljem novu prijetnju iz koje je vidljivo da ima namjeru sakaćenja i nanošenja zla. Nije u pitanju prijetnja meni kao osobi, već prijetnja kojom me upozorava da će mi nauditi, zato što obavljam svoju zakonski određenu zadaću. Sada ne mogu reći da sam u strahu, već se ozbiljno bojim za osobnu sigurnost i posljedice ovih opsesivnih radnji koje gospođa čini. Molim Vas da mi pomognete, kako ne bismo, umjesto upozorenja gospođi, morali slati brzojave sućuti. Jasno je svima u sustavu, da već nekoliko godina majka učenika škole u kojoj sam ravnateljica, pokazuje koliko je sustav učinkovit, a koliko je učinkovita njezina upornost da prijetnjama ometa i zastrašuje osobe koje rade s njenim djetetom. Ovo je neizdrživo i neprihvatljivo. Sigurna sam da postoji način da se osjećam zaštićeno u okviru javne dužnosti koju obnašam. Šaljem posljednju, jučerašnju poruku. Zahvaljujem i srdačno pozdravljam, ravnateljica, Ljiljana Klinger.“

Nakon toga Ljiljana Klinger obratila se i DORH-u.

Gnjevna zbog postupanja ravnateljice, koju je u nizu svojih javnih istupa prozvala da je pod velikim utjecajem njezina bivšeg partnera Milana Popovića koji je donator škole, Severina Kojić se, izgleda, počela s njom i osobno obračunavati. Smatra je odgovornom i za maltretiranje svog sina jer nije dozvolila da dijete iz škole preuzme Severinin suprug Igor Kojić, i to zbog „pick-up lista“. Osim na ravnateljicu škole, Severina je bila i još uvijek je ljuta i na pravosudni sustav i sustav socijalne skrbi zbog načina na koji su prvotno odlučili o skrbi nad njezinim malodobnim sinom.

Pjevačica Severina Kojić slala je Ljiljani Klinger (desno), ravnateljici Osnovne škole ‘Matija Gubec’ koju pohađa njezin maloljetni sin Aleksandar, SMS-ove koje je ravnateljica doživjela kao prijetnju. Severina Kojić tvrdi da su odbačene dvije kaznene prijave koje je protiv nje navodno već ranije podnijela ravnateljica. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO, Nacional, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Iz korespondencije u koju je Nacional imao uvid, dobro se vidi razina te frustracije.

Izvor koji je Nacionalu otkrio sadržaj spornih poruka tvrdi:

“Severina je kroz vrlo kratko razdoblje poslala 30-ak manijakalnih poruka ne samo Ljiljani Klinger, već i drugim osobama uključenima u slučaj s njezinim sinom. Obrazac je uvijek isti. Prijeti Zoranom Šprajcom i Miljenkom Jergovićem, kao i svojim fanovima na Facebooku koje planira okupiti i uz njihovu pomoć ‘uništiti’ onoga tko joj se zamjerio. Prijeti da će ta osoba završiti u zatvoru. U tim porukama Severina ljude proganja, naziva pogrdnim imenima kao što je ‘stara šepava baba’, prijeti im zatvorom i medijima, a u jednoj od poruka, dva dana prije sudske presude, ona daje do znanja da zna kakav će biti njen sadržaj. To, pak, otvara niz drugih ozbiljnih pitanja. Kako je ona, primjerice, mogla znati kakva će biti sudska odluka prije nego što je objavljena? Pod kakvim je doista okolnostima ta odluka donesena? Ravnateljica škole Ljiljana Klinger je izvan sebe, u velikom je strahu ne samo za sebe, već je zabrinuta i za svoju obitelj.”

Evo što je sve Severina Kojić pisala ravnateljici škole koju pohađa njezin sin:

“Dobila sam pick up listu, i ti bi me opet zajebavala. Ne možeš više. Mi smo dva odvojena kućanstva i vaš donator Milan Popović nema veze s mojom pick up listom. Već sam obavijestila službe da su te reizabrali tajno prije mjesec i po. Napravit ću ti prosvjed ispred škole da te izbace, ne s mamama kojima djecu iz škole kupi tko stigne, nego ću okupit ljude na fajsbuku. Tvoje neistine koje si pisala ću čitati kod Šprajca. Dosta je bilo tvoje tiranije. Tvoj donator nije u Hrvatskoj pa ne može potpisati ugovor za školu. Reci Moniki da ću nju tužit zbog Vinodolskog i laži da sam ti prijetila. Neće se niko izvuć. Sve si ih uvukla u svoje zlo.”

Na jednu od poruka ravnateljica Ljiljana Klinger odgovorila je:

“Ovo ne pristaje ni Severini ni Aleksandrovoj mami!” Na to joj je Severina odgovorila:

“Ne pristaje tebi da budeš portirka na vratima škole, a kamoli ravnateljica škole. Ti si kvarni zub ovog društva. Mučila si mog sina… i mene…. jednom sam došla po njega u školu s operacijskog stola jer si zabranila da itko dođe osim mene po dijete. Ne pristaje to ravnateljicama škole. To rade u seriji ‘Sluškinjina priča’. Mučila si mog sina koji je imao traumu iz škole pa je morao u Heinzlovoj svjedočit. Moje dijete si poslala u Heinzlovu sa 7 i pol godina. Pa zadavila bi te rukama, babo. A potom si izbacila i njegovu mamu iz svog ureda kad sam donijela pick-up listu sa suda. Pa si mi ispisala dijete s vjeronauka. Znaš li da je Milan prekrstio Aleksandra? Znaš li da će i to u novine? Mama je jako ljuta na vas bagru koja za lovu prodaje djecu, ali Severina će joj pomoći da to što si radila svi znaju.”

Dalje Severina Kojić piše:

“Druge mame nisu bile te sreće da se zovu Severina. Jer nije samo Flanderica bad guy (zato sam ti slala članke), tu su i ravnateljice koje pišu centru svakakve laži pa centar šalje policiji, sudu…. Gotovo je s tim. U osmom mjesecu si poslala još jedan podnesak. Valjda da se opravdaš donatoru. Znaš da je donator od jednog tipa tražio lovu natrag? Nije mu obavio posao. Zove se Damir Primorac. A ti si mi puno pizdarija radila ove tri godine. I nisi obavila posao. I nećeš. Čuvaj lovu za sudove. Trebat će ti. Ti si bagra, nikakva ravnateljica.”

Severina je Ljiljani Klinger poslala i linkove na neke od članaka s portala H-Alter objedinjene naslovom „Sustav za zaštitu ili za zlostavljanje djece“. Taj serijal, čija je autorica novinarka Jelena Jindra, završio je Severininim intervjuom objavljenim 15. rujna. No Severina je ravnateljici slala i prethodne članke iz istog serijala, u kojima su se iznosili primjeri zlostavljanja djece i propitivao rad Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Prvi članak objavljen je 12. srpnja i bavi se pojmom “otuđenja od roditelja”. Severina je u 21.45 i u 21.54 navečer poslala ravnateljici Klinger link na taj članak i poruke sljedećeg sadržaja:

“Dobra večer. Stara, zovi donatora koji te uvalio u problem. Jedva čekam da te uhapse i da život provedeš kako zaslužuješ. Mog sina si maltretirala… Svi nalazi će izaći vani. Samo da stigne presuda.”

Nacional

Četvrti članak iz serijala objavljen je 28. srpnja, a Severina je ravnateljici u 19:01 poslala link uz poruku “evo i 4. nastavka”. U nastavku SMS-a nastavila je s izričajem koji je ravnateljica doživjela kao prijetnju i prijavila policiji:

“Ma di je moja najdraža ravnateljica? Jesi se javila donatoru? Jesi svjesna da ću te ganjat do kraja života za sve gadosti koje si radila meni, ostalim majkama i učiteljicama? Aleksandar je dao izjavu u Heinzlovoj šta su mu radile učiteljice zbog tebe, stara šepava ružna babo. Zbog tebe je doživio stres i prste su mu izvukle. Ali ti se nećeš izvuć. Sjedit ćeš i drhtat i trest se krivonoga kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dijete. A za lažne prijave imaš još jednu kaznenu, babo.”

Na jednu od poruka Ljiljana Klinger odgovara: “Zašto mi šaljete takve poruke?” Severina joj potom šalje novi SMS:

“Kako zašto? Šta se praviš luda? Zato što zaslužuješ. Ne od Severine, za to bi trebala platit da ti išta napišem… Ali kao Aleksandrova mama te neću pustiti do kraja života. Mog sina si maltretirala (ti si dala nalog učiteljicama da ga ne puste iz škole) i za to ćeš odgovarat. Mene si maltretirala. Ispisala si mi sina s vjeronauka bez mog znanja. I još pustih sranja si napravila. Digla si dvije kaznene prijave protiv mene u kojima si pisala neistine. Sve je odbačeno. Pa si za tvog donatora, prije mjesec i pol, prije ročišta u Splitu, poslala izvještaj o meni, pun neistina i gadosti kakve samo ti možeš smislit. Pišem ti zbog maltretiranja mog sina i mene. Strahovat ćeš po sudovima kao i brojni učitelji i majke kojima si zagorčavala život, ali ti se nisu mogli suprotstaviti. Jel ti sad jasno zašto? Pošalji mi ugovor jer ću odmah otić na Uskok i to prijavit. Dosta je više bagro!”

Nacional posjeduje i dio prepiske u kojem se Ljiljana Klinger žali jednoj osobi, koju je očito upoznala sa sadržajem Severininih poruka, te navodi:

“To sve piše ona. To sve izgovara kao pokvarena ploča. Svima i svaki dan.”

U jednoj od Severininih poruka koju je Ljiljana Klinger, po svemu sudeći, proslijedila sebi bliskoj osobi, Severina Kojić piše:

“Poslali ste mail gdje se opet igrate suda. Sutra vaš i tatin mail ide u novine. Isto kao i tvoj. Da svi vide kako donirana ravnateljica i dalje sluša Milana, reizbor preko ljeta. Isto kao i broj učenika u razredu. Zatvaranje majke u učionicu dva sata i nalazi mog sina kojeg si primala u školu mimo liječničke upute. Svatit ću i to. Nedate mi radit, ne smijem biti bolesna. Sve to ide u novine jer ste Milan i ti od djetetovog života napravili realiti.”

Sve se to događalo u danima i tjednima uoči i nakon velikog preokreta koji se dogodio kada je Županijski sud u Splitu 30. kolovoza vratio Severini skrbništvo nad sinom, odnosno, odlučio da će dijete pola vremena provoditi s majkom, a pola s ocem, a ne kao do tada – da će živjeti s ocem, a da ga majka može viđati samo u određenim terminima. Svega dva tjedna nakon te odluke Severina je dala intervju portalu H-Alter u kojem je iznijela teške optužbe na račun hrvatskog sustava socijalne skrbi zbog svega što je doživjela u borbi za skrbništvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem. Teško je optužila mnoge javnosti više ili manje poznate pojedince i institucije. Osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalnu skrb, a i pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske suradnike, ponajprije poznatog zagrebačkog liječnika Gzima Redžepija. Ukratko, ponovila je sve ono što je prije dvije godine ekstenzivno iznijela u Nacionalu.

Zbog tog je slučaja Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi prije desetak dana izuzelo svu dokumentaciju iz Severininog slučaja te tako i operativno započelo postupak izvanrednog nadzora kako bi se utvrdilo jesu li točne optužbe da su Milan Bandić i njegovi suradnici svojim postupcima utjecali na tijek postupka za utvrđivanje skrbništva te jesu li manipulirali u korist djetetova oca Milana Popovića, kao što tvrdi Severina Kojić.

Na listi osoba koje je Severina prozvala kao dio mreže koja je radila u korist Milana Popovića su i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba Gordana Buljan Flander, odvjetnica i bivša pravobraniteljica za djecu Ljubica Matijević Vrsaljko, bivši šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš, bivši zagrebački pročelnik za školstvo Ivica Lovrić, bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota i njegova supruga Sheila Šurbat Šegota – pedijatrica za koju Severina tvrdi da je “prva rodica Gordane Buljan Flander”, predsjednica Upravnog vijeća Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba Romana Galić, sutkinja Tea Golub za koju Severina tvrdi da je „razvela nju i njezinog supruga“, Centar za socijalnu skrb Maksimir, ali i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

Neki od njih, kako tvrde Nacionalovi izvori, također su od Severine primali poruke slične onima koje je upućivala ravnateljici Ljiljani Klinger.

Ljiljana Klinger protiv Severine je već ranije podnijela dvije kaznene prijave. Zbog jedne od tih prijava Severina je jednom prilikom, kako je objavio Novi list, provela dva sata na ispitivanju na policiji. Moguće da je i tada bila riječ o sličnim SMS-ovima koje je Severina slala.

Nacional je pokušao telefonski kontaktirati Severinine odvjetnike Matu Matića i Andriju Matića iz Odvjetničkog društva Matić i partneri, ali oni do zaključenja broja nisu odgovorili na pozive ni SMS-ove, kao ni na e-mail upućen na njihove adrese i službenu adresu ureda.

Pokušali smo kontaktirati i ravnateljicu Ljiljanu Klinger, ali ni ona nije odgovorila na pozive.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Ukupni dug Bosne i Hercegovine gotovo 13 milijardi KM

Javni dug Bosne i Hercegovine na dan 30. lipnja ove godine dosegao je gotovo 13 milijardi maraka, navodi se...

HDZ1990 BUSOVAČA: HDZ Busovača bez problema pregovara s “Komšićevim” DF-om, a izbjegava razgovarati s hrvatskim udrugama i hrvatskim političkim strankama

Iz ureda za informiranje HDZ1990 stiglo je i priopćenje OO HDZ1990 Busovača na našu jučerašnju objavu dokumenta iz kojeg je vidljivo kako u najtežim...

Zemlje širom svijeta vape za vozačima

Plaće vozača u europskim zemljama iznose oko 2.500 tisuća eura u prosjeku, i mogu dosezati i do 4.000. Pritom je važno znati da vozači...

Fatalna Sunita ponovo pred Vrhovnim sudom F BiH

U Vrhovnom sudu Federacije BiH je za 29.prosinca zakazan pretres u predmetu protiv Sunite Hindić (23), optužene za ubojstvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja.Ovu...

Schmidt poslao pismo kolegiju Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Visoki predstavnik Christian Schmidt u pismu poslanom danas kolegijima Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pozvao je na formiranja ekspertske...

Povezane vijesti