- oglas -

Recept za čokoladne palačinke punjene nadjevom od jagoda

Pročitajte i ovo

Capak gostovao na HRT-u: Dobivam mailove ljutitih mladenki. Neki su pristojni, neki bezobrazni, neki čak i prijete…

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak gostovao je u HRT-ovoj emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' i govorio o suživotu s...

Medicinari KS danas se povlače s trijažnih punktova

Približno tri i po tisuće medicinara, članova Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo danas stupaju u generalni štrajk. Oni će se...

I jutros veliki broj novozaraženih, jedna osoba iz Viteza pozitivna na COVID-19

Klinički centar Univerziteta u Sarajevo (KCUS) završio je testiranja još 457 uzoraka na COVID-19. Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a,...
- Advertisement -

 

Maksimalno iskoristite sezonu jagoda i isprobajte ovaj recept za palačinke punjene ovim omiljenim sezonskim voćem. Ove palačinke čokoladnog okusa sadrže kakao i zato se još bolje slažu s slatko-kiselim jagodama.

SASTOJCI ZA 8-10 PALAČINKI:

– 2 jaja
– 2 velike žlice šećera
– 1 velika žlica kakaa
– 1 prstohvat soli
– 120 grama glatkog brašna
– 50 grama maslaca
– 2 dcl mlijeka
– 1 dcl vode

SASTOJCI ZA NADJEV OD JAGODA:

– 300 grama jagoda
– 3 dcl kiselog vrhnja
– 2 velike žlice šećera

PRIPREMA:

1. Prvo pripremite smjesu za palačinke koja mora kasnije mora mirovati barem sat vremena kako bi se svi sastojci povezali. Palačinke će biti ljepše i svilenkastije zbog stajanja smjese, a također će se i lakše peći. Otopite maslac i rashladite ga malo. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno i kakao. Cijela jaja miksajte ili ručno miješajte sa šećerom i soli. Dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Zatim u zdjelu dodajte mješavinu brašna i kakaa, dobro promiješajte i zatim u par navrata dodajte mlijeko i vodu. Dobro promiješajte kako biste se riješili eventualnih grudica. Ostavite smjesu u hladnjaku na minimalno sat vremena. Smjesu slobodno možete pripremiti i dan prije pečenja, piše Zadovoljna.hr.

2. Odstranite peteljke s jagoda i operite ih. Narežite jagode na manje komade, stavite ih u posudu, posipajte s dvije žlice šećera, dobro pomiješajte i ostavite ih tako oko 30 minuta da puste sok. Nakon toga u jagode dodajte kiselo vrhnje, sjedinite sve i vratite u hladnjak.

3. Palačinke klasično ispecite na tavi. Kad se palačinke ohlade, u svaku stavite malo nadjeva s jagodama, po želji ih složite u trokut ili klasično smotajte i poslužite.

Dobar tek!

Najnovije vijesti

Capak gostovao na HRT-u: Dobivam mailove ljutitih mladenki. Neki su pristojni, neki bezobrazni, neki čak i prijete…

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak gostovao je u HRT-ovoj emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' i govorio o suživotu s...

Medicinari KS danas se povlače s trijažnih punktova

Približno tri i po tisuće medicinara, članova Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo danas stupaju u generalni štrajk. Oni će se povući s trijažnih punktova i...

I jutros veliki broj novozaraženih, jedna osoba iz Viteza pozitivna na COVID-19

Klinički centar Univerziteta u Sarajevo (KCUS) završio je testiranja još 457 uzoraka na COVID-19. Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, kazala je jutros Faktoru da...

OŠTRE REAKCIJE: Politička elita se odrodila od naroda, sebi nisu smanjili plaće

Teret krize uzrokovane koronavirusom definitivno neće podnijeti funkcioneri, parlamentarci, direktori javnih poduzeća, agencija, institucija, državni službenici i namještenici, općenito javni sektor, već samo "obični"...

“Ćale, ovo je zbog tebe jer si umro a nije bilo respiratora”

Novinarka televizije N1 zabilježila je ispred Skupštine Srbije potresnu ispovijest Petra Đurića, sina poznatog umjetnika Ljubiše Đurića, koji je preminuo od korone. On je,...

Povezane vijesti