- oglas -

Raskol u žepačkom HDZ-u!

Pročitajte i ovo

Bivšeg svjetskog prvaka zatrpala lavina

Svijet alpskog sporta rastužila je vijest koja je stigla iz Japana. U 32. godini poginuo je Kyle Smaine, bivši...

Potrošio sam 200 milijuna eura na Ronalda, a on samo zna reći ‘See ya‘

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo ne može se pohvaliti početkom iz snova u Saudijskoj Arabiji. U prva dva nastupa za...

Raste broj mrtvih u Pakistanu: U krvavom napadu 83 ubijenih, 150 ranjeno

Najmanje 83 osobe su ubijene i 150 ih je ranjeno u samoubilačkom napadu na džamiju u sjedištu policije u...
- Advertisement -

Usprkos činjenici da su izbori završeni prije par mjeseci gdje je HDZ ostvario odličan izborni rezultat i ostvario svoj izborni cilj, tenzije u strujama žepačkog HDZ-a ne jenjavaju.

- Advertisement -

Kako saznajemo od izvora bliskog HDZ-u, ovih dana je na adrese 50-ak članova HDZ BiH stigla obavijest od predsjednika OO HDZ BiH Žepče Josipa Martića da su jednoglasnom odlukom izbačeni iz ove stranke. Neslužbeno doznajemo da se radi o članovima koji su mahom Martićevi neistomišljenici, a čak njih 40-ak su visokoobrazovani i ugledni članovi stranke. Ovom odlukom predsjednik OO Žepče načinio je opasan presedan u politici HDZ BiH, te teško oštetio članstvo i stranku općenito.

Ovakav obračun Martića s neistomišljenicima ne začuđuje Žepčake, jer već godinama traje “tihi sukob” unutar ove organizacije HDZ-a.

Indikativno je da je sve glasnija i poslovično tiha oporba u OO HDZ BIH Žepče, koja vidi da odluke koje donosi Martić graniče s potezima očajnika.

Naime, uskoro će vrijeme unutarstranačkih izbora, te potonji na sve načine pokušava utišati oporbu i još jednom odstraniti svakoga tko se i usudi misliti drugačije.
Činjenica da odnedavno umjesto jednog, u Žepču kao središtu HDZ-a u županiji Zeničko-dobojskoj egzistiraju čak 2 ureda, jedan Općinskog a drugi Županijskog odbora dovoljan je dokaz navedenoga. Ono što začuđuje Žepčake je da Martić umjesto da poziva na zajedništvo u trenucima kad sve više Žepčaka napušta svoj rodni kraj i kada se prijeti izbacivanjem HDZ-a iz županijske vlade, on se bavi izbacivanjem najpotentnijeg i najobrazovanijeg članstva i unošenjem nereda u ogromnu organizaciju.

Nezadovoljstvo ovakvim vodstvom stranke iskazuje veliki broj članova stranke među kojima su i visokopozicionirani dužnosnici HDZ BiH ZDŽ koji su spremni napustiti organizaciju ako vrh stranke ne zaštiti izbačene članove.

Navodno to nije sve, jer nakon što je prekrižen od vrha stranke u novoj kadrovskoj politici, Martić se odlučio na obračune u Zeničko-dobojskoj županiji, te je tako prethodnih dana radio i na razjedinjavanju OO HDZ Usora. Poseban kuriozitet je da je navodno sudjelovao na pregovorima u Zenici gdje je dogovorena smjena ravnatelja Službe za zapošljavanje ZDŽ Ante Pešića, inače predsjednika OO HDZ Tešanj.

Sve u svemu biti će zanimljivo vidjeti reakciju Dragana Čovića na raskol u žepačkom ali i Zeničko-dobojskom HDZ-u BiH.

AUTOR: L.F.

Najnovije vijesti

Bivšeg svjetskog prvaka zatrpala lavina

Svijet alpskog sporta rastužila je vijest koja je stigla iz Japana. U 32. godini poginuo je Kyle Smaine, bivši...

Potrošio sam 200 milijuna eura na Ronalda, a on samo zna reći ‘See ya‘

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo ne može se pohvaliti početkom iz snova u Saudijskoj Arabiji. U prva dva nastupa za Al Nasr nije ostavio upečatljiv...

Raste broj mrtvih u Pakistanu: U krvavom napadu 83 ubijenih, 150 ranjeno

Najmanje 83 osobe su ubijene i 150 ih je ranjeno u samoubilačkom napadu na džamiju u sjedištu policije u Pešavaru, na sjeverozapadu Pakistana, novi...

Sve manje djece u školama u BiH, za 10 godina broj je smanjen za čak 93.000!

Bijeljina je jedan od rijetkih gradova u Bosni i Hercegovini u kojem je u novu školsku godinu upisano više prvačića nego ranije Bosna i Hercegovina...

Britanski zastupnici pozvali Schmidta da vrati hrvatski orden koji mu je uručen pred dolazak u BiH

Britansku zastupnicu Aliciu Kearns, predsjedavajuću Komiteta za vanjske poslove parlamenta Velike Britanije, danas je tokom saslušanja visokog predstavnika Chrstiana Schmidta zanimalo zašto nije vratio...

Povezane vijesti