Poveži se s nama

Gospodarstvo

Proizvođači namještaja iz BiH otvorili izložbeni salon u Londonu

Deset proizvođača namještaja iz Bosne i Hercegovine, uz podršku USAID-Sida FIRMA Projekta i Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, izložili su svoj namještaj u posebno dizajniranom veleprodajnom izložbenom salonu u Londonu kao dio nastojanja da se podstakne izvoz Bosne i Hercegovine u Veliku Britaniju.

Objavljeno

Deset proizvođača namještaja iz Bosne i Hercegovine, uz podršku USAID-Sida FIRMA Projekta i Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, izložili su svoj namještaj u posebno dizajniranom veleprodajnom izložbenom salonu u Londonu kao dio nastojanja da se podstakne izvoz Bosne i Hercegovine u Veliku Britaniju.

U bh. izložbenom salonu površine 200m2, koji se nalazi u objektu „Target House“ na Aveniji Bryant (Romford, šire područje Londona), izložen je namještaj firmi Scontoprom iz Prijedora, Urban  i Vrbas iz Banjaluke, Ećo iz Sarajeva, Izazov iz Kalesije, FIS i  Economic iz Viteza, Nova Forma iz Šamca, Standard iz Prnjavora, te Stil iz Cazina.

Organizaciju izložbenog salona USAID- Sida FIRMA Projekta i Vanjskotrgovinska komora BiH započeli su na inicijativu kompanija, neposredno prije zajedničkog izlaganja bh. kompanija na sajmu namještaja Interiors NEC u Birminghamu u januaru 2011. godine. Nakon nastupa na sajmu FIRMA je pomogla domaćim proizvođačima namještaja da uspostave i da se organiziraju u okviru Proizvodno-prodajne agencije (PPA) za tržište Velike Britanije, WoodLine Marketing Ltd, a od tada najmanje dvije bh. firme, Nova Forma i Krivaja, izvoze svoj namještaj preko Wood Line Marketinga u Veliku Britaniju.

U koordinaciji sa lokalnim partnerima u implementaciji projekta FIRMA – Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA), Udruženjem „Drvni klaster u BiH“, Privrednom komorom Republike Srpske, Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona i Regionalnom razvojnom agencijom REZ iz Zenice, WoodLine Marketing je u Velikoj Britaniji za firme iz BiH organizirao još nekoliko promotivnih događaja. Među njima su i pojedinačni poslovni susreti između bh. proizvođača i uvoznika i agenata iz Velike Britanije.

Oglas

Kompanije su također izradile i zajedničku prezentaciju prilagođenu tržištu Velike Britanije, a pojavile su se i u dva poznata magazina posvećena namještaju u Velikoj Britaniji — Furniture Today i Interiors Monthly — i to u 2011. i januaru 2012. godine. Osim toga, WoodLine Marketing je organizirao i „kružne ture“ u okviru kojih su se u posebno opremljenim vozilima prevozili i distributivnim centrima izvan šireg područja Londona predstavljali uzorci namještaja iz BiH.

Očekuje se da će izložbeno-prodajni salon u Velikoj Britaniji, kao i prateće promotivne aktivnosti doprinijeti daljem uspjehu u smislu značajnog povećanja izvoza namještaja iz BiH u Veliku Britaniju i Irsku.

USAID-Sida FIRMA projekat otvara ovaj distributivni kanal i za druge bh. firme kako bi sarađivale i izvozile putem Proizvodno-prodajne agencije u Velikoj Britaniji. Nakon jednogodišnje podrške njihovim aktivnostima, očekuje se da će proizvođači namještaja iz BiH u narednom periodu izvršiti značajniji prodor na tržište Velike Britanije te uspostaviti uspješne i dugotrajne tržišne veze s firmom WoodLine Marketing Ltd. kao proizvodno-prodajnom agenicijom na tržištu Velike Britanije.

Oglas

Oglas

BiH

Uskoro direktne aviolinije iz Sarajeva za Oslo i Štokholm

Objavljeno

Piše

Kao rezultat Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji provodi Vlada Kantona Sarajevo u saradnji sa Turističkom zajednicom KS i Međunarodnim aerodromom Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine će uskoro biti direktno uvezan sa skandinavskim zemljama.

Komisija za stručnu ocjenu, nakon razmatranja zaprimljenih prijava, zapisnikom je utvrdila da je po Javnom pozivu pristigla jedna blagovremena prijava, a u pitanju je aviokompanija Norwegian Air AS.

Podsjetimo da su Sarajevu nedostajale upravo linije ka Skandinaviji.

Prethodno je kroz javne pozive Sarajevo dobilo više novih direktnih aviokonekcija ili je povećan broj polazaka na destinacijama od strateškog značaja, te kao krajnji cilj ovog projekta Sarajevo će biti direktno povezano sa 12 atraktivnih destinacija: Milano, Geteborg, London, Memingen, Brisel, Solun, Antalija, Izmir, Atina, Skoplje, Oslo i Štokholm.

Oglas

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Novotravnički IT gigant preuzima servis Genesis

Objavljeno

Piše

U najnovijem razvoju događaja na tržištu web hostinga i IT usluga, vodeća bosanskohercegovačka web hosting kompanija Globalhost d.o.o. koja nudi svoje usluge na web stranici www.global.ba objavila je preuzimanje servisa Genesis, poznatog po svojoj izvrsnosti u pružanju web hostinga i povezanih usluga na domaćem tržištu preko svoje platforme genesis.ba.

Ova strateška akvizicija je jedan od ključnih koraka u dugoročnom planu poslovanja Globalhosta, koji za cilj ima jačanje njegovog uticaja ne samo na tržištu Bosne i Hercegovine već i na međunarodnoj sceni.

Sa impresivnom poviješću, koja seže do 2002. godine, Globalhost nastavlja svojim putem lidera u pružanju pouzdanih, sigurnih i pristupačnih Web Hosting rješenja.

Uključivanjem Genesis servisa u našu poslovnu porodicu Globalhost d.o.o. ne samo da potvrđuje svoju dominaciju u sferi kvalitete usluga u Web Hosting industriji, već ovim potezom potvrđujemo i našu neprestanu težnju ka izvrsnosti u obavljanju naseg posla ali i našu obavezu da klijentima pružimo superiornu tehnologiju i uslugu, a sve to uz podršku našeg naprednog Data Centra smještenog u samom srcu Bosne i Hercegovine.” izjavio je Perica Dujmović, direktor poduzeća Globalhost d.o.o.

Jedan od razloga zašto se Globalhost izdvaja u Web Hosting industriji je njihov vlastiti data centar koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom, uključujući direktnu optičku povezanost sa svim većim internet provajderima u zemlji, redundantnu mrežu, redundantno napajanje i sistem hlađenja, kao i vrhunsku server opremu premium brendova DELL i HPE. Ovo omogućava ovoj kompaniji da svojim korisnicima u Bosni i Hercegovini nudi neusporedivo brže vrijeme odziva, i maksimalnu dostupnost servisa.

Oglas

Preuzimanjem Genesis servisa, Globalhost ne samo da proširuje svoje poslovanje, već i jača svoju ponudu u segmentima kao što su Shared Web Hosting, Reseller Hosting, VPS i Dedicated serveri, te uslugu Kolokacija servera. Od 01.03.2024. svi postojeći klijenti Genesis servisa moći će iskoristiti prednosti koje nudi Globalhost, uključujući vrhunsku tehničku podršku, visoku dostupnost servisa, i konkurentne cijene.

Ovo preuzimanje simbolizira novi korak u našoj strategiji rasta, otvarajući put ka novim mogućnostima i jačanju naše pozicije kao lidera u pružanju web hosting rješenja koja našim klijentima omogućavaju da ostvare svoje vizije u digitalnom prostoru”, dodao je Dujmović. “Radujemo se što možemo klijentima Genesis servisa poželjeti dobrodošlicu u Globalhost porodicu, i zajedno raditi na ostvarivanju njihovih online ciljeva.”

Ovaj strateški potez Globalhosta d.o.o. ne samo da redefinira pejzaž Web Hostinga u Bosni i Hercegovini već i postavlja nove standarde u pružanju digitalnih usluga, dokazujući da su predanost, inovacije i kvaliteta ključne za uspjeh u digitalnom dobu.

Oglas

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Općina Kreševo nastavlja s ulaganjima u razvoj Poslovne zone Resnik

Objavljeno

Piše

Da je gospodarstvo i privlačenje novih investitora jedan od glavnih strateških ciljeva općine Kreševo dokazano je i danas.

Nakon provedenog postupka javne nabavke, između tri prihvatljive ponude, najpovoljniji ponuđač je obrt Panda.

Ovaj postupak je završen danas potpisivanjem Ugovora vrijednog 23.538,82 KM s uključenim PDV-om. Ugovor su potpisali načelnik Renato Pejak i vlasnik najpovoljnijeg ponuditelja Mirko Puljić.

Ovim postupkom Općina Kreševo nastavlja ulaganja u PZ Resnik, a konkretno, radit će se na sustavu kanalizacije i odvodnje oborinskih voda, kako bi se stvorili što bolji uvjeti za dolazak novih investitora i razvoja gospodarstva, kojih u Kreševu ne nedostaje.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

Vjekoslav Vuković: Godina oporavka i razvoja bh. ekonomije

Objavljeno

Piše

Ekonomija Europske unije oporavlja se brže od očekivanog, što vraća optimizam i domaćim privrednicima da je pad izvoza prošlost i da je pred nama godina oporavka, prenosi avaz.ba.

Prema podacima Eurostata, industrijska proizvodnja u eurozoni u prosincu 2023., suprotno svim procjenama, zabilježila je rast od 2,6 posto, što je najveći rast od kolovoza 2022. godine.

Bliža tržišta

– Naš izvoz je prošle godine pao za milijardu KM, ali u poređenju s 2019. mi smo porasli za 6 milijardi. Zato je ovo bio jedan blagi pad koji se desio kao refleksija problema unutar EU – kaže Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH za Dnevni avaz.

Oglas

Osim statističkih podataka iz prosinca, važnim smatra i to što se EU odmiče od tržišta Kine, Indije i drugih, koja postaju predaleka i preskupa, pa se okreće bližim destinacijama.

– BiH tu vidi svoju priliku. Inflacija nam je pala s 14 na 6,1 posto, naš industrijski razvoj je u koeficijentu – 3,8, ali već ove godine očekujemo + 2. BiH još ima najniže cijene energenata, najnižu stopu poreza, jako veliku blizinu EU i nisku cijenu transporta. Možemo biti vrlo konkurentni – ističe Vuković.

Otvaranje pregovora s EU, aktiviranje Plana rasta i otvorenog tržišta zapadnog Balkana bio bi dodatni poticaj razvoju.

Regija CEFTA-e

Oglas

– Europa ne promatra samo BiH kao zemlju s 3 milijuna stanovnika već kompletnu regiju CEFTA-e, gdje ste povezani bez ikakvih carinskih barijera uz Sporazum o slobodnoj trgovini. To je za njih tržište od 20 milijuna stanovnika, a, naravno, i ogromna koncentracija radne snage. Zato se kroz Plan rasta nudi šest milijardi eura. BiH tu ima vrlo veliku prednost, jer smo prva zemlja tik do članice EU i na granici smo sa Šengenom – poručuje Vuković.

U dogovorima o infrastrukturnim projektima koji bi bili financirani sredstvima EU VTKBiH će nastojati da se čuje i glas privrednika, jer Vuković ističe da nitko od njih ne prepoznaje šanse, ali i prepreke koje imamo.

U slučaju otvaranja pregovora s EU i aktiviranja Plana rasta i europskih fondova, rezultati bi mogli biti i bolji od očekivanih.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

U Vitezu bi trebala krenuti proizvodnja borbenih vozila, donosimo detalje

Objavljeno

Piše

Do toga će doći kada se riješe sve peripetije u vezi s Vitezitom i kada se novom vlasniku omogući da uđe u posjed i pokrene proizvodnju.

Podsjetimo, prije više od godinu dana zagrebačka kompanija “WDG promet” Matiasa Zubaka, sina hrvatskog trgovca oružjem i poduzetnika Zvonka Zubaka, kupila je nekretnine tvornice u stečaju “Vitezit”, nekadašnjeg giganta vojne industrije u Bosni i Hercegovini.

Novi vlasnik je kupio “Vitezit” za skoro 11 miliona KM, a najavio je značajna ulaganja kako bi ova kompanija ponovo stala na noge i kako bi joj se vratila stara slava.

Oglas

Ne samo da će aktivirati proizvodnju eksploziva, po čemu je ova fabrika nekada bila poznata širom Europe i svijeta, već planiraju i proizvodnju borbenih vozila, potvrdio je Zvonko Zubak.

– Mi smo već trebali početi proizvodnju. Oni su nas gore opstruirali, ovi koji su zapravo opljačkali Vitezit do temelja, onda su neki fiktivni vlasnici bez ikakvih dokaza sve osporavali. Nema šta nam nisu radili – kazao nam je Zubak.

Kako je istaknuo, trebali su davno pokrenuti proizvodnju kompozitnih baruta i raketnog goriva.

– Plus i borbenih vozila za koje imamo kompletan projekt i možemo ih početi raditi vrlo brzo, imamo kompletnu tehnologiju, znači od osam mjeseci do godinu dana. To je rok kada bi ušli, jer mi moramo uspostaviti hale, dio toga osposobiti, gore nešto ima, ali ustvari ništa nema. Mi smo kupili čistu zemlju koju smo platili možda pet puta više nego što su ovi dosad je plaćali – rekao je Zubak.

Oglas

Što se tiče kompozitnih baruta, kaže da su također pripremili svu tehnologiju, od najboljih firmi, ali nažalost tapkaju u mjestu.

Potvrdio nam je da bila bi osnovana nova kompanija na koju bi bile prenesena nekretnine Vitezita.

Posljednjih dana neki mediji su pisali da postoje problemi s uknjižbom imovine. Pitali samo Zubaka šta se zapravo čeka s početkom proizvodnje.

– Mi čekamo samo da se stavi koliki je porez, koliko ćemo pratiti poreza i ništa više – naglasio je.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

KINA I SAUDIJSKA ARABIJA ZAJEDNO ULAZE U BIH: OSNIVANJE ZAJEDNIČKE FIRME ZA PROIZVODNJU ČELIKA

Objavljeno

Piše

U saradnji s Saudijskom Arabijom, Kina planira uspostaviti zajedničko privredno društvo u Bosni i Hercegovini, a ovaj korak odobrilo je Konkurencijsko vijeće BiH.

Proizvodne gigante, saudijsku naftnu kompaniju Saudi Arabian Oil Company (Aramco) i kineskog proizvođača čelika Baoshan Iron & Steel Ltd. (Baosteel), povezat će i državni fond Kraljevine Saudijske Arabije Public Investment Fund Tower.

Uprkos pojedinim nejasnoćama u rješenju Konkurencijskog vijeća, Kina i Saudijska Arabija planiraju zajedno djelovati u proizvodnji i prodaji teških čeličnih ploča i direktno reduciranog željeza u BiH.Većinski vlasnički udio u novoj kompaniji bit će podijeljen tako da Kinezi posjeduju 50%, dok saudijski naftni gigant i fond imaju po 25%.

Oglas

Zanimljivo je da rješenje Konkurencijskog vijeća ističe kako planirano zajedničko ulaganje neće utjecati na konkurenciju u BiH i da nijedan od učesnika koncentracije nema aktivnosti u zemlji.

Uprkos tome, tržište BiH definirano je kao relevantno geografsko tržište u postupku odobravanja koncentracije.

Nastavi čitati

BiH

Vjetroelektrana Vlašić: Europska unija odobrila kredit od 36 miliona eura

Objavljeno

Piše

EIB Global, finansijski ogranak Evropske investicijske banke (EIB) za aktivnosti izvan EU, odobrio je kredit u iznosu od 36 miliona eura za izgradnju vjetroelektrane snage od 50 MW na Vlašićkoj visoravni, koja se nalazi oko 15 km sjeverozapadno od Travnika.

Ovaj kredit upotpunjuje bespovratna sredstva u iznosu od 21 miliona eura koja je Evropska unija dodijelila u decembru 2023. putem Investicijskog fonda za Zapadni Balkan (WBIF).

Pogon je usklađen sa državnim strategijama za obnovljivu energiju i podrazumijeva izgradnju do 18 vjetroturbina i njihovo priključenje na državnu energetsku mrežu te se očekuje da će godišnje proizvoditi oko 115 GWh električne energije.

Ta proizvodnja jednaka je godišnjim energetskim potrebama 20.000 domaćinstava i godišnjim emisijama od 140.000 tona CO2. Osim što doprinosi ostvarenju ciljeva zemlje u pogledu obnovljivih izvora energije i smanjuje oslanjanje na ugalj, ovaj projekat podržava prelazak na niskokarbonsku ekonomiju i jača održivi razvoj.

Oglas

Ovo strateško ulaganje pokazuje odlučnost EIB-a kao EU klimatske banke da poveća svoju finansijsku i tehničku podršku za rješavanje problema vezanih za zelenu tranziciju u BiH i regiji Zapadnog Balkana te podržava ostvarenje energetskih i klimatskih ciljeva zemlje, istovremeno jačajući otpornost ekonomskog razvoja da bi osiguravao stabilno snabdijevanje energijom i stvarao nova radna mjesta. Za EIB Global kao jednog od vodećih finansijera energetske tranzicije i djelovanja na području klime važno je podržavati sve zemlje i regije te se pobrinuti da ova tranzicija bude pravedna i održiva“, izjavio je Kyriakos Kakouris, potpredsjednik EIB-a.

U pogledu obaveza Bosne i Hercegovine u pogledu provođenja Zelene agende, zemlja je već počela ulagati u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, što će pomoći u borbi protiv klimatskih promjena, obezbijediti čist zrak i podstaknuti ekonomiju BiH.

Srđan Amidžić, ministar finansija BiH, rekao je da su projekti ovakvog tipa važni, ne samo u pogledu sve većih klimatskih promjena, već i uticaja na život svih nas.

Realizacija ovakvih projekata važna je za cijelu Bosnu i Hercegovinu te se nadam da će ih u budućnosti biti mnogo više, a posebno da će naši partneri pomagati razvoj i ulagati u sve krajeve Bosne i Hercegovine ravnopravno. Važno je i nastaviti govoriti o ovakvim i sličnim temama, te podizati svijest javnosti o obnovljivim izvorima energije“, rekao je.

Oglas

Projekat vjetroelektrane Vlašić, čija se vrijednost procjenjuje na preko 91 milion eura, u Ekonomskom i investicijskom planu EU označen je kao Glavni projekat 4 – Obnovljivi izvori energije. Evropska unija je izdvojila 21 milliona eura bespovratnih sredstava za njenu izgradnju. Bosna i Hercegovina doprinosi iznosom od 16,7 miliona eura, a razvojna banka KfW kreditom od 16,5 miliona eura.

Drago mi je da je EU za izgradnju vjetroelektrane na planini Vlašić u mogućnosti obezbijediti bespovratnu pomoć u iznosu od 21 milion eura. Zajedno sa svojim partnerima želimo Bosni i Hercegovini pomoći da iskoristi svoje povoljne klimatske i geografske uslove i počne napredovati na putu prema niskokarbonskoj ekonomiji, smanjenju ovisnosti o uglju i jačanju održivog razvoja. Evropska unija je spremna da BiH obezbijedi finansijska sredstva i stručnost za energetsku tranziciju putem Zelene agende za Zapadni Balkan, Ekonomskog i investicijskog plana kao i novog Plana rasta te da pomogne u energetskoj tranziciji. Energetska tranzicija ključna je za poboljšanje kvaliteta života u BiH i za put prema EU“, izjavio je šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler.

Pored toga, za razvoj ovog glavnog projekta na području obnovljivih izvora energije EIB je u okviru svoje Inicijative za ekonomsku otpornost obezbijedio bespovratna sredstva za tehničku pomoć u iznosu od otprilike 300.000 eura, s namjerom da podrži otporan i inkluzivan rast na Zapadnom Balkanu.

Očekuje se da će se ovo ulaganje provesti u saradnji s njemačkom razvojnom bankom KfW u okviru Inicijative o uzajamnom povjerenju (MRI), koja pored finansiranja može ponuditi i ekspertizu.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

LIDL dolazi u BiH, prva trgovina već izgrađena

Objavljeno

Piše

Kompanija Lidl BH objavila je fotografije svoje prve poslovnice u Bosni i Hercegovini koja je u potpunosti izgrađena, piše BiznisInfo.ba.

– Prva je početak velike priče. Našu prvu poslovnicu izgradili smo u Bijeljini po visokim Lidl standardima. Mi smo njome baš zadovoljni, a kako se vama čini? – napisali su iz kompanije Lidl BH uz fotografiju koju su objavili na jednoj društvenoj mreži.

Podsjetimo da je kompanija Lidl u procesu ulaska na tržište BiH, kao i tržišta Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova.Prema informacijama BiznisInfo.ba, na otvaranje Lidlovih prodavnica u BiH sačekat ćemo još dvije do tri godine.Iako se mnogi pitaju zbog čega proces tako sporo ide, zapravo je riječ o standardnoj Lidlovoj proceduri.

poster

Oglas

Kompanija se i inače godinama priprema za ulazak na neko novo tržište, tako da su i ovi rokovi zapravo u skladu s Lidlovim standardima.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

GS Tvornica mašina Travnik zapošljava na radno mjesto: Asistent voditelja projekta

Objavljeno

Piše

Uspjeh projekata ovisi o ljudima i učinkovitosti načina na koji rade i komuniciraju jedni s drugima. Iza uspjeha naših projekata stoji predan, marljiv i posvećen rad tima koji trenutno broji 570 ljudi. Ukoliko želiš postati dijelom naše uspješne priče, prijavi se na oglas za poziciju:

Asistent Voditelja projekta

Uslovi koje kandidati trebaju ispunjavati:

– VSS Inženjer mašinstva
– poznavanje tehničkog crtanja
– poznavanje engleskog jezika
– informatička pismenost (MS Office, AutoCAD, SolidWorks)
– sklonost ka timskom radu
– komunikativnost
– analitičko razmišljanje.

Kratki opis poslova:

Oglas
– podrška kod upravljanja projektima
– priprema tehničke dokumentacije
– praćenje toka proizvodnje, te aktivno učestvovanje u rješavanju problema u proizvodnji
– komunikacija sa kupcima
– kontinuiran rad na poboljšanju postojeće tehnologije.

Prijavu možete poslati putem e-mail adrese posao@gs-tmt.com sa naznakom ”Prijava na oglas Asistent Voditelja projekta”.

Kandidati koji ispunjavaju uslove bit će pozvani na testiranje i intervju. Nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Muzikaprije 3 sata

Baby Lasagna predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu

Donedavno javnosti nepoznati mladić iz Umaga, Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna “upao” je kao rezerva na ovogodišnju Doru. No,...

Politikaprije 3 sata

Busovača: Obilježena 34. obljetnica utemeljenja OO HDZ-a BIH

U Busovači je upriličena svečanost u povodu 34. obljetnice utemeljenja Općinskog odbora HDZ-a BiH. Kod spomen obilježja položeno je cvijeće...

Sportprije 3 sata

Real se 75 minuta mučio protiv Seville. Onda je ušao Modrić i zabio golčinu

REAL MADRID je na Santiago Bernabeuu pobijedio Sevillu 1:0 u 26. kolu La Lige, a pogodak vrijedan tri boda postigao...

Crna kronikaprije 3 sata

Teška nesreća: Zabio se u betonsku ogradu i poginuo. Promet otežan

DANAS je oko 20:05 na A1 na vijaduktu Drežnik u Karlovcu u smjeru Zagreba došlo do prometne nesreće u kojoj...

BiHprije 5 sati

Zagonetna odjava Hadžifejzovića: “Dobio sam pasoš i idem na Zapad! Vidimo se u petak!”

Hadžifejzović: “Ja vam odoh živjeti na Zapad, pa vas srdačno pozdravljam do gledanja sa Zapada. Svi idu na Zapad, pa idem...

Sportprije 7 sati

Van Dijk golom u 118. minuti donio pobjedu Liverpoolu u finalu EFL kupa

LIVERPOOL je osvojio EFL Carabao kup pobjedom u finalu protiv Chelsea rezulatom 1:0. Utakmica je odlučena nakon produžetaka, a jedini...

Društvoprije 9 sati

Javni poziv organizacijama civilnog društva i nevladinim organizacijama iz Općine Travnik

Općina Travnik poziva sve organizacije civilnog društva (OCD)/nevladine organizacije (NVO) da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim...

Sportprije 9 sati

Zrinjski u 9 minuta zabio 4 gola Igmanu

U posljednjem susretu 20. kola WWin lige BiH Zrinjski je u Mostaru pobijedio Igman rezultatom 5:0. Gosti iz Konjica držali...

Oglas
Oglas
LM