- oglas -

Pomladak po uzoru na seniore: čistke, diskriminacija i karijerizam u Mladeži HDZ-a BiH

Pročitajte i ovo

Vlasnik pizzerije u Bihaću odlučio počastiti radnike odlaskom na more

‘‘To je jedna motivacija za rad‘‘ Vlasnik pizzerije City u Bihaću Ismir Hodžić odlučio je ove godine radnike svog kolektiva počastiti odlaskom...

Mikolajiv i Odesa pod snažnim ruskim napadima. Među poginulima i 12-godišnjak

SNAŽNE eksplozije potresle su ukrajinski grad Mikolajiv rano ujutro u subotu, rekao je gradonačelnik Oleksandr Senkevič, dan nakon što...

EUROPSKA PRIČA: FEAL podijelio dobit sa svim radnicima i ide u nove investicija

Grupacija FEAL sa sjedištem u Širokom Brijegu odlučila je dio dobiti podijeliti sa svim radnicima. Dio je to dobre prakse...
- Advertisement -

Dnevni list doznaje da bi Dragan Čović i Borjana Krišto voljeli vidjeti djevojku na čelu stranačkog mladog
naraštaja, međutim, sadašnje vodstvo Mladeži HDZ-a BiH u grčevitoj borbi za očuvanje privilegija preventivno
provodi čistke, cijenu za sada platile Ibrulj, Matuško…

Dnevni list, doznaje iz nekoliko vrlo pouzdanih izvora iz vrha Mladeži HDZ-a BiH kako se u toj stožernoj sastavnici odvijaju tektonski kadrovski poremećaji i kako infrastruktura Mladeži HDZ-a BiH puca po svim regionalnim podružnicama.

- Advertisement -

U predvečerje izbora za novo čelništvo HDZ-ovog pomlatka vodi se bezočna ‘diferencijacija’, po uzoru na kumunističke uzore, nepodobnih i opasnih kadrova, a poglavito je goropadna eliminacija mladih i sposobnih djevojaka koje su očigledno prijetnja sadašnjem rukovodstvu Mladeži HDZ-a BiH.

Sugovornik za Dnevni list otkriva kako lokalna rukovodstva, ali i kruti vrh Mladeži HDZ-a BiH, po uzoru na starije perjanice, nemilosrdno provode čistke i vrše progon svojih kolegica koje su prepoznatljive pod učinkovitom političkom djelovanju .


‘Glavom’ su za sada platile Tonina Ibrulj u zapadno-hercegovačkoj organizaciji mladog naraštaja u stožernoj stranci, odnosno u Ljubuškom, te Marija Matuško u Hercegovačko-neretvanskoj podružnici, koja je inače iz Neuma.

Obje su u radu pokazale zapažene rezultate što je, kako tvrdi naš sugovornik, očigledno bio veći minus nego plus. Otužno je da glavni čelnici Mladeži nisu učinili ništa da spriječe lokalnu bahatost i samovolju i obrane dvije dame, nego naprotiv, oštro su vodili kampanju njihove smjene te instaliranja kadrova koji odgovaraju pojedincima koji su, u potpunosti zatočili Mladež.

Iako to, za sada, neće javno kazati, upire se prstom u predsjednika Mladeži HDZ-a BiH Matu Lončara. Osim što prešućuje ili podržava brutalno ‘metlanje’ potencijalne opasnosti, Lončar je izazvao i gnjev stranačke mladeži svojim ustoličenjem na poziciju savjetnika u Vijeću ministara, dok se veliki broj mladih ljudi u HDZ-u BiH nutješno i neuspješno bori za prvi, trajni posao. Inače, Lončar je donedavno bio član HSP-a BiH.

Postavlja se pitanje kako će Mladež u Hercegovini biti motivirana da svoga predsjednika Čovića i seniore povuče ka novoj pobjedi kada stanje unutar Mladeži nije nimalo bajno.

Uz Ibrulj i Matuško doznaje se kako su još dvije mlade dame napustile Predsjedništvo Mladeži čime je eliminirano nekoliko žena u kojima Lončar vidi konkurenciju.

Navodno zbog sve većih govorkanja kako je idući favorit za predsjednika Mladeži žena, nikada u povijesti djevojka nije bila predsjednica Mladeži, aktualno vodstvo očevidno želi po svaku cijenu eliminirati sve snažne i aktivne žene koje bi mogle preuzeti Mladež degradirajući ih i smjenjujući sa svih pozicija unutar struktura.

Vodstvo HDZ-a strahuje da neki pojedinci u Mladeži nisu svjesni pogibeljnih poteza koji otvaraju prostor da se mladi hadezeovci okrenu drugim strankama koje su otvorene prema mladima.

Da stvari nisu nimalo benigne govori i nagovještaj da se i u organizaciji Mladež na sjevernom dijelu BiH spremaju unutarstranački prevrati, jer, navodno određeni ženski kadrovi „pucaju na visoko“.

Stanje ni u drugim dijelovima BIH nije ništa bolje. Mladi, ali i seniori u Hercegbosanskoj županiji vode pravi rat vodi na liniji Livno-Duvno. Kako doznaje Dnevni list mladi stranački lavovi osokoljeni potporom iskusnog Joze Bagarića traže premoć u odnosu na Livnjake.

Na koncu ostaje za vidjeti kako će na sve ovo gledati vodstvo HDZ-a BiH i predsjednik Dragan Čović. Sigurno je kako mu ne odgovara kaos u stranci koji je vidljiv u HBŽ-u, Busovači, Žepču, Jajcu i drugim mjestima, ali jednako tako i anarhija u Mladeži koja se trudi jeftinim PR-om sakriti unutarnje probleme piše Dnevni list.

IZVOR: dnevni.ba

Najnovije vijesti

Vlasnik pizzerije u Bihaću odlučio počastiti radnike odlaskom na more

‘‘To je jedna motivacija za rad‘‘ Vlasnik pizzerije City u Bihaću Ismir Hodžić odlučio je ove godine radnike svog kolektiva počastiti odlaskom...

Mikolajiv i Odesa pod snažnim ruskim napadima. Među poginulima i 12-godišnjak

SNAŽNE eksplozije potresle su ukrajinski grad Mikolajiv rano ujutro u subotu, rekao je gradonačelnik Oleksandr Senkevič, dan nakon što su vlasti objavile da je...

EUROPSKA PRIČA: FEAL podijelio dobit sa svim radnicima i ide u nove investicija

Grupacija FEAL sa sjedištem u Širokom Brijegu odlučila je dio dobiti podijeliti sa svim radnicima. Dio je to dobre prakse koju su prihvatili funkcionirajući na...

Užas: Dvojica Gruzijaca nakon svađe izbola trojicu hrvatskih državljana

Lošinjska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Gruzije u dobi od 25 godina zbog sumnje da su pokušali ubiti trojicu hrvatskih državljana...

Fantastična atmosfera prvog dana Gastro Festa u Novom Travniku

Večeras je u Novom Travniku na Centralnom gradskom trgu započela manifestacija pod nazivom "Gastro Fest" u organizaciji udruge Stari grad Kaštel Novi Travnik. https://youtu.be/fzFj3hydNbk   Organizatori su...

Povezane vijesti