Connect with us

Politika

OV Busovača: HDZ podržao davanje suglasnosti za osiguranje kredita za zaduženje JU Dom zdravlja Busovača

Published

on

U četvrtak, 28. 4. 2022. održana je 11. sjednica Općinskog vijeća Busovača. Razmatrana su i usvojena izvješća o radu općinskog pravobraniteljstva, JU Gradska knjižnica Busovača te Udruge dobrovoljnih vatrogasaca za 2021. godinu.

Nakon što su prijedlogom kolegija Općinskog vijeća Busovača, u prijedlogu Proračuna usvojena sredstva za isplatu naknada porodiljama za 2022. godinu, danas je na sjednici usvojena i odluka o načinu i uvjetima provođenja odluke. Odluka stupa na snagu danom donošenja, ali pravo na naknadu imaju i porodilje koje su djecu rodile u periodu od 1. 1. 2022. do danas.

No ono što su “režimski” lokalni mediji prešutjeli danas je činjenica kako se na dnevnom redu našao i prijedlog odluke o davanju suglasnosti načelniku za potpisivanje sredstava osiguranja  kredita za kreditno zaduženje JU Dom zdravlja Busovača. Ovo je samo još jedna potvrda kako je profesionalizacija predsjedatelja OV Busovača bila osnovni razlog da OO HDZ-a Busovača unatoč višegodišnjim problematiziranjem ove teme u tišini i temu oko JU Dom zdravlja Busovača gurne u zaborav.

Centralna.ba

Advertisement

 

Advertisement

Politika

Novi Travnik drastično smanjuje troškove vodovodnih priključaka: Sa 76.000 na 1.000 KM

Published

on

By

Danas je na 28. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Novi Travnik usvojeno svih 13 točaka koje su bile na dnevnom redu. Između ostalog, usvojena je i Izuzetno značajna odluka i to o izmjeni cjenika usluga JP „Vilenica Vodovod“.

Što u konačnici usvajanje ove odluke donosi? Ključne promjene obuhvaćaju smanjenje naknada za priključke, posebno za domaćinstva koje će sada plaćati priključak jeftinije za 200,00 KM. Najviše će koristi imati gospodarstvenici, s obzirom na to kako će jednokratna naknada za gospodarske subjekte biti smanjena na 1.000,00 KM, a prethodno su dosezala i do 76.000 KM, što bi moglo potaknuti razvoj novih investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Načelnik Stjepan Dujo nakon usvajanje ove točke izjavio je kako se aktivno radilo na ovom koraku: “Već duže vrijeme smo predlagali ovu mjeru i nakon provedenih odluka na tijelima Vilenica – Vodovoda i konačno odluke Općinskog vijeća, postignut je cilj umanjenja troškova priključka, za nove investicije gospodarskih subjekata, koji će najviše osjetiti usvajanje ove odluke, ali i cjelokupno građanstvo će imati manje cijene priključaka na vodovodnu mrežu.”

Dodatno, Općina Novi Travnik će JP „Vilenica Vodovod“ uplatama mjesečne naknade tijekom sljedećih 24 mjeseca davati potporu, kako bi se ublažili financijski utjecaji ove promjene. Kako su ranije kazali iz Vilenica – Vodovoda, ovime Novi Travnik nakon izmjena ima jednu od najnižih naknada za priključke ne samo u KSB, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Advertisement

 

 

Continue Reading

BiH

Imena svih kandidata za načelnike 12 srednjobosanskih općina

Published

on

By

Prema trenutno dostupnim podacima za načelnike 12 srednjobosanskih općina, uz dva nezavisna kandidata, natjecat će se kandidati i kandidatkinje sedam političkih partija i jedne koalicije, njih ukupno 31.

Zanimljivo je da je među kandidatima na predstojećim lokalnim izborima osam aktuelnih načelnika općina: Kiseljak (HDZ BiH), Fojnica (SDA), Busovača (SDA), Vitez (HDZ BiH), Novi Travnik (HDZ BiH), Travnik (SDA), Jajce (SDA) i Dobretići (HSS – Stjepana Radića).

Za načelničku fotelju borit će se i pet zastupnika u Skupštini SBK. Među pretendentima za prve u općinama ovog kantona, samo su četiri kandidatkinje i to iz HDZ BiH.

Na megdan stranačkim kandidatima usudila su se izići i dva nezavisna i to u općinama Bugojno i Donji Vakuf. Kandidata za načelnika ni u jednoj općini, jedino nema HDZ 1990. Dobro upućeni kažu, cijena je to očuvanja pozicija ove političke partije na federalnom nivou.

Advertisement

KREŠEVO:

Boris Marić, kandidat HDZ BiH

KISELJAK:

Mladen Mišurić-Ramljak, kandidat HDZ BiH
Armin Halilović, kandidat SDA
Anel Topalović, kandidat NS

Advertisement

FOJNICA: 

Sabahudin Klisura, kandidat SDA
Mirjana Golub, kandidatkinja HDZ BiH
Ramiz Meša, kandidat Stranke za BiH
Emir Sulejmanović, kandidat NS

BUSOVAČA:

Asim Mekić, kandidat SDA
Ivana Smoljo, kandidatkinja HDZ BiH

Advertisement

VITEZ: 

Boris Marjanović, kandidat Koalicije HDZ BiH,HDZ 1990 i HSS Stjepana Radića
Mujo Trako , kandidat SDA

NOVI TRAVNIK: 

Stjepan Dujo, kandidat Koalicije HDZ BiH,HDZ 1990 i HSS Stjepana Radića
Eldin Delić, kandidat SDA
Asmir Brljak ,kandidat SDP

Advertisement

TRAVNIK: 

dr. sc. Kenan Dautović, kandidat SDA
Ilija  Nakić, kandidat koalicije HDZ BiH i HSS Stjepana Radića

Tarik Šečić, kandidat NIP

DONJI VAKUF: 

Advertisement

Senad Selimović, kandidat SDP
Safet Sultanović, kandidat DF
Elvedin Hamzakadić, kandidat SDA
Mehemed Ninčević, nezavisni kandidat

JAJCE:

Edin Hozan, SDA
Božana Bilandžija, kandidatkinja HDZ BiH
Redžo Kurić, kandidat NS

DOBRETIĆI:

Advertisement

Ivo Čakarić, HSS Stjepana Radića
Stipo Sivonjić, kandidat HDZ BiH

BUGOJNO:

Mirza Idrizović, kandidat SDA
Lucija Pavlović, kandidatkinja HDZ BiH
Edin Mašić, kandidat SDP
Davor Ivoš, nezavisni kandidat
Namir Haračić, Stranka za BiH

GORNJI VAKUF-USKOPLJE

Advertisement

Esmin Hajdarević, kandidat SDA
Edin Gekić, kandidat SDP
Marin Novaković, kandidat Koalicije HDZ BiH,HDZ 1990 i HSS Stjepana Radića

 

(Nađa Ridžić/hronika.ba)

Advertisement

Continue Reading

Politika

Danas sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Published

on

By

28. redovita sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u srijedu, 17.7.2024. godine u dvorani Općine Novi Travnik, u  10,00 sati.

Za sjednicu je predložen dnevni red:

 • Prijedlog Odluke o imenovanju člana Općinskog izbornog povjerenstva;
 • Prijedlog Odluke o usvajanju Izvješća o izvršenju proračuna i o realizaciji kapitalnih potpora i izdataka Riznice Općine Novi Travnik za razdoblje 1.1.- 31.3.2024.godine;
 • Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na odluke skupštine JP „ORŠK“ d.o.o. Novi Travnik o usvajanju Izvješća o radu za 2023. godinu i Plana poslovanja za 2024. godinu;
 • Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na odluke skupštine JP „Vilenica-Vodovod“ d.o.o. Novi Travnik o usvajanju Izvješća o radu za 2023. godinu i Plana poslovanja za 2024. godinu;
 • Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o usvajanju Odluke o izmjeni cjenika usluga JP „Vilenica vodovod“ doo Novi Travnik;
 • Prijedlog Odluke o prodaji zemljišta Anti Propadalo iz Novog Travnika;
 • Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu za Adnana Aščića iz Novog Travnika;
 • Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu za Sabahudina Muslimovića iz Novog Travnika;
 • Prijedlog Odluke o prodaji zemljišta Dragici Brkan iz Novog Travnika.
 • Prijedlog Rješenja o izmjeni Rješenja o formiranju Povjerenstva za provođenje postupaka Javnih nadmetanja (licitacija) u Općini Novi Travnik;
 • Prijedlog Rješenja o imenovanju Povjerenstva za davanje stručne ocjene;
 • Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog nadmetanja putem licitacije u obuhvatu Regulacionog plana „Međuvode“ radi izgradnje stambeno-poslovnog objekta;

Informacija o realiziranim projektima kapitalnih ulaganja.

Continue Reading

Politika

Bojan Vidović nositelj liste HDZ 1990 za Općinsko vijeće Viteza

Published

on

By

Kako se vrijeme izbora približava, sve više detalja o listama i kandidaturama je poznato javnosti, a jedna od onih službeno potvrđenih je da je jednoglasnom odlukom općinskog odbora nositelj liste HDZ 1990 Vitez Bojan Vidović, ujedno i predsjednik Općinske organizacije.

Javnost je već upoznata sa činjenicom da je HDZ 1990 odlučila odustati od svoje kandidature za načelnika nakon razgovora sa strankama u Vitezu koje nose hrvatski predznak.

Razloge povlačenja svoje kandidature već su ranije obznanili javnosti.

Samim tim se nameće činjenica da je HDZ 1990 jedina stranka koja je javno podržala kandidaturu Borisa Marjanovića iz reda HDZ BiH.

Advertisement

Međutim, u utrku za općinsko vijeće ulaze samostalno i neovisno kao i do sada.

Podsjećamo, HDZ 1990 u OV u Vitezu participira s dva vijećnika, sukladno tome u svome kapacitetu činimo konstruktivnu oporbu što ne znači da nismo podržavali projekte od sveopćeg značaja,a istovremeno za govornicom kritizirali i predlagali inicijative koje su nerijetko uvažene od strane vladajuće većine.

Po riječima predsjednika i nositelja liste i ove godine kreću u izborni proces sa jednom kvalitetnom listom kandidata, s novim snagama, ljudima različitih profila i djelovanja, koji se ostvaruju kao pojedinci u oblastima kulture, obrazovanja, javnog i političkog života, te mnogim drugim djelatnostima. Samim tim, lista kandidata čini jednu kompletnu, zaokruženu priču s kojom se može identificirati bilo koji građanin. Pored nekih javnosti poznatih kandidata, tu su i novi članovi, iznimni pojedinci i ljudi koji su i mimo politike vlastitim snagama radili na dobrobiti zajednice u kojoj žive, te nam je iznimna čast što su od naših glasača postali naši kandidati i time nam dali do znanja da se ipak prepoznaje i vrednuje ono što radimo. Zasad je to sve što može reći o listi kandidata, a broj kandidata i imena istih biti će poznati široj javnosti kada završi procedura ovjera CIK.

“Prethodnu godinu dana HDZ 1990 u Vitezu je intenzivno radio prvenstveno na svojim kadrovima i vlastitoj organizaciji i definitivno spremni čekamo predizbornu kampanju, za koju znamo da će biti turbulentna i zahtjevna, ali za nas to nije ništa novo. Raduje nas broj novopristiglih članova i činjenica da u razgovorima s ljudima nailazimo na podršku, a to je, pored činjenice da godinama opravdavamo povjerenje svojih glasača i njihov broj raste, naša najveća motivacija da se potrudimo zaslužiti još više tako da budemo glas svakog građanina u općinskom vijeću”- poručuju iz OO HDZ 1990 Vitez.

Advertisement

Continue Reading

Politika

Devet političkih stranaka će imati kandidatske liste za Općinsko vijeće Novi Travnik

Published

on

By

Centralna izborna komisija ovjerila je liste političkih subjekata koji će imati kandidate za Općinska i Gradska vijeća na narednim Lokalnim izborima, a koji će se održati u prvoj sedmici mjeseca oktobra tekuće godine.

Tako je sada poznato da će devet različitih političkih subjekata imati kandidatske liste sa kandidatima za Općinsko vijeće Novi Travnik.

Radi se o sljedećim strankama:

1 SBIH – STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
2 SDP – SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE
3 SDA – STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
4 DEMOKRATSKA FRONTA – DF
5 NAROD I PRAVDA (NIP)
6 BOSANSKA STRANKA PROSPERITETA
7 SNAGA NARODA
8 HDZ BIH, HSS STJEPANA RADIĆA
9 HSP BIH – HDZ 1990

Advertisement

Continue Reading

BiH

Predstavnički dom sutra o budžetu institucija BiH

Published

on

By

U Sarajevu je za sutra zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će poslanici raspravljati o Prijedlogu zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu po hitnom postupku.

Prema ovom dokumentu, ukupni prihodi, primici i financiranje institucija BiH iznose 1.355.400.000 KM, što je više za 40 miliona KM od prošlogodišnjeg budžeta.

Hitna sjednica bit će održana od 16.00 sati, po okončanju redovne sjednice Predstavničkog doma koja je zakazana za isti dan u 12.00 sati, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Predlagač Prijedloga zakona o budžetu je Predsjedništvo BiH, prenosi Srna.

Advertisement

Continue Reading

BiH

ČOVIĆ ČESTITAO PLENKOVIĆU: Uvjeren sam kako ćemo nastaviti i dalje osnažiti rad naših sestrinskih stranaka

Published

on

By

Predsjednik Čović čestitao Plenkoviću na reizboru za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice

-Poštovani predsjedniče Plenković, dragi Andrej,

koristim ovu priliku izraziti iskrene čestitke, kako u osobno ime tako i u ime Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, na Vašem reizboru na mjesto predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Dominantna podrška koju ste, zajedno sa zamjenikom i potpredsjednicima, ostvarili na upravo održanim unutarstranačkim izborima još je jedan dokaz Vaše spremnosti kao i Vaših brojnih uspjeha na čelu stožerne stranke hrvatskoga naroda, stranke koja je ostvarila i nastavlja ostvarivati sve temeljne i strateške ciljeve domovine nam Hrvatske i našega hrvatskog naroda.

Advertisement

Ujedinjeni u zajedničkim načelima utkanima u našu povijest i današnjicu, uvjeren sam kako ćemo nastaviti i dalje osnažiti rad naših sestrinskih stranaka, doprinoseći time zaštiti hrvatskoga naroda, njegovih prava i prosperiteta kako u Republici Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini i diljem svijeta.

S vjerom u daljnji uspjeh Vašega vodstva Hrvatske demokratske zajednice kao i Vlade Republike Hrvatske, srdačno Vas pozdravljam – navedeno je u čestitci.

Continue Reading

BiH

Zdeno Dominović nositelj liste HSP BIH – HDZ1990 za Općinsko vijeće Novog Travnika

Published

on

By

Zapovjednik HOS-a i ibrane Novog Travnika, predsjednik HSP BIH gdin Zdeno Dominović nositelj je koalicijske liste HSP – HDZ 1990 za Općinsko vijeće Novog Travnika.

U borbi za općinska/gradska vijeća HDZ 1990. na ovogodišnje lokalne izbore ide u većem broju općina samostalno, no vidljivo je i nekoliko koalicija

U okviru redoslijeda predizbornih aktivnosti i procesa koje je utvrdilo Središnje izborno povjerenstvo, ovoga tjedna političke stranke predale su kandidacijske liste za ovogodišnje lokalne izbore, a kada govorimo o strankama s hrvatskim predznakom, HDZ 1990. nastupa u 37 općina i gradova u Bosni i Hercegovini s više od 550 kandidata, piše Večernji list BiH.

Zajednički kandidati

U okviru samostalnog nastupa HDZ 1990. je predložio osam kandidata za načelnike i gradonačelnike pozicije, uz opasku da je dvoje kandidata dogovoreno u koaliciji s nekim drugim hrvatskim strankama. Prvi primjer je u Odžaku, u kojemu se za poziciju načelnika natječe Drago Zečević, kandidat koalicije HRS, HDZ 1990., HSP.

Drugi primjer je Tomislavgrad u kojemu je Ivan Buntić iz HNP-a kandidat koalicije HNP – HDZ 1990. U kontekstu onih općina i gradova u kojima HDZ 1990. ima samostalnog kandidata za čelnu poziciju, u pitanju su lokalne zajednice s većinski hrvatskim biračkim tijelom, pa je tako, kada govorimo, primjerice, o Posavskoj županiji, Anto Kobaš kandidat za gradonačelnika Orašja. Nešto južnije, u Usori, Daliborka Matošević je kandidatkinja za načelnicu općine.


U Hercegbosanskoj županiji u utrku za gradonačelnika Livna kreće Mate Vukadin, a za poziciju načelnika Kupresa Domagoj Turalija. U Zapadnohercegovačkoj županiji Žarko Lasić je kandidat HDZ-a 1990. za gradonačelnika Širokog Brijega, dok će se u ostatku Hercegovine za pozicije prvih ljudi općina/gradova natjecati još tri kandidata – Ivan Odak kandidat je za načelnika općine Čitluk, Luka Faletar kandidat je za načelnika općine Prozor-Rama, a Kristijan Falak kandidat je za gradonačelnika Čapljine.U borbi za općinska/gradska vijeća HDZ 1990. na ovogodišnje lokalne izbore ide u većem broju općina samostalno, no vidljivo je i nekoliko koalicija, i to ne samo u općinama i gradovima u kojima su Hrvati u manjini.

Advertisement

Tako je, primjerice, u Kiseljaku dogovorena koalicija HS, HSP BiH HB, HDZ 1990., pri čemu je Marinko Ilijašević nositelj liste za Općinsko vijeće.

Kada govorimo o nekim nacionalno mješovitim jedinicama lokalne samouprave, u Novom Travniku je ostvarena koalicija HDZ 1990. – HSP BiH, a Zdenko Dominović je nositelj liste za Općinsko vijeće.

U nekim primjerima HDZ 1990. ostvario je i koalicijski dogovor s HDZ-om BiH; u Šamcu su tako dvije stranke zajedno u utrci za Općinsko vijeće, a Đuro Ivanović je nositelj liste. U Uskoplju su dvije stranke također ostvarile koalicijski nastup.


Kada je riječ o općinama i gradovima u kojima HDZ 1990. nastupa samostalno kroz liste za općinska/gradska vijeća, između ostaloga, Marijan Dominković nositelj je liste za Gradsko vijeće Orašja, Marija-Silva Vidović nositeljica je liste za Općinsko vijeće Travnika, Ilija Cvitanović nositelj liste za Općinsko vijeće Prozor-Rame, a Matea Raič nositeljica liste za Općinsko vijeće Stoca…

AdvertisementIdući koraci

Podsjećamo, ovoga tjedna istekao je rok za podnošenje kandidacijskih lista za sudjelovanje na lokalnim izborima, a Središnje izborno povjerenstvo je najavilo kako će izvršiti provjere i ovjeriti kandidacijske liste i kandidate koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega će do 22. kolovoza 2024. godine ovjerene kandidacijske liste objaviti u službenim glasilima, medijima i internet-stranici www.izbori.ba.

Continue Reading

BiH

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH jednoglasno usvojio izmjene Zakona o transplantaciji

Published

on

By

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj izvanrednoj sjednici usvojio Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, nakon što ga je danas usvojio Zastupnički dom tog parlamenta.

Dom naroda je, kako izvještava Fena, usvojio Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja s 54 glasa ‘za’, bez suzdržanih i bez glasova protiv. Slijedi potpis predsjednice FBiH Lidije Bradare, nakon čega treba biti objavljen u Službenom listu FBiH.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine utvrdila je, na jučerašnjoj hitnoj sjednici na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, te ga uputila u hitnu parlamentarnu proceduru na usvajanje.

Predloženi zakon predviđa dodavanje novog stava kojim se precizira da se uzimanje organa, odnosno tkiva od živog darivatelja može provoditi od nesrodnog živog darivatelja isključivo ukoliko ne postoji mogućnost darivanja u slučaju rodbinske veze, bračnog i izvanbračnog partnerstva i srodstva po tazbini, a pod uvjetima propisanim ovim zakonom.

Advertisement

Također, dodaje se stav prema kojem o uzimanju organa, odnosno tkiva od živog darivatelja u svrhu presađivanja primatelju prethodno odlučuje multidisciplinarni stručni tim i etičko povjerenstvo zdravstvene ustanove u kojoj će se izvršiti presađivanje. Pri tome će se izvršiti procjena i analiza razloga darivanja, kao i potpuna medicinska, fizička i psihosocijalna procjena darivatelja, te ishoditi pisano mišljenje i suglasnost izabranog doktora medicine primarne zdravstvene zaštite darivatelja. Prijedlogom se Zakon dopunjava i stavom da, ukoliko je riječ o uzimanju organa, odnosno tkiva od nesrodnog živog darivatelja, ne provodi se dokazivanje rodbinske, tazbinske, bračne ili izvanbračne veze između darivatelja i primatelja.

U razlozima za donošenje ovog zakona predlagač je istakao da je Kolegij Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH zaključkom od 8. srpnja ove godine zatražio hitnu dostavu izmjena Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, čijim bi se odredbama omogućila transplantacija oboljelim osobama bez ograničenja u smislu rodbinskih veza pogodnih za darivanje, odnosno da donor može biti punoljetna zdrava osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost, ili da zakon predvidi izuzetke.

Predlagač je obrazložio da je „omogućavanje bez ograničenja“ neprihvatljiva opcija, jer bi se takvim normiranjem prioritetno urušio cjelokupni sustav transplantacije definiran pozitivnim odredbama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, s potrebom izrade novog zakonskog okvira, te cjelokupne nove regulative. S druge strane, napomenuto je i da se, u svjetlu Direktive Evropskog parlamenta i Vijeća od 7. srpnja 2010. godine o standardima kvalitete i sigurnosti ljudskih organa namijenjenih transplantaciji, „omogućavanjem bez ograničenja“ objektivno otvara mogućnost nelegalnog tržišta organa, te da se stoga Federalno ministarstvo zdravstva opredjeljuje za drugu mogućnost, a to je normiranje iznimke, uz primjenu određenih pravila i postavljenih uvjeta.

Federalno ministarstvo je navelo da se uz etičko povjerenstvo, normira i formiranje multidisciplinarnog stručnog tima koji će, kao određena pomoć etičkom povjerenstvu, imati primarnu ulogu i zadatak baviti se, procijeniti i analizirati razloge darivanja organa

Advertisement

Continue Reading

Najnovije vijesti

Društvo4 sata ago

HUM u Središnjoj Bosni nesebično pomaže onima kojima je naša pomoć potrebna

Hrvatska Udruga mladih u Središnjoj Bosni iz Viteza je realizirala još jednu u nizu humanitarnih akcija i posjetili obitelji na...

BiH4 sata ago

STARIJA ŽENA BILA U VIKENDICI NA VLAŠIĆU ZA VRIJEME UDARA GROMA (VIDEO)

U naselju Babanovac na Vlašiću, kako smo danas objavili izgorjela je vikendica uslijed udara groma. U trenutku požara u vikendici...

Sport4 sata ago

Borac nakon penala izbacio prvaka Albanije i zakazao duele s PAOK-om

Nogometaši Borca iz Banje Luke plasirali su se u drugo pretkolo Lige prvaka nakon što su u dvomeču prvog pretkola...

Događanja4 sata ago

Za vikend “moto susreti” u Novom Travniku

Kod Vojne baze u Stojkovićima 19. i 20. srpnja, održat će se 22. Moto susret koji organizira MK “The Crows”...

Crna kronika4 sata ago

Udar groma zapalio vikendicu na Vlašiću

Uslijed udara groma jedna vikendica u naselju Babanovac na Vlašiću se zapalila danas u poslijepodnevnim satima. Kako pišu lokalni mediji,...

Servisne informacije12 sati ago

Ovi dijelovi Travnika u četvrtak neće imati struje

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice “Elektrodistribucija“ Travnik obavještava kupce da će u dana od 18.07.2024 godine...

Društvo12 sati ago

Promocija Guče Gore u subotu 20.07.2024. na glavnom trgu u Travniku

U cilju promocije turističke ponude Guče Gore kao najljepšeg sela Bosne i Hercegovine obavještavamo Vas da će u subotu 20.07.2024.godine...

BiH12 sati ago

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

ŽEPČE – Na dionici Poprikuše – Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela...

Advertisement
Advertisement
LM