- oglas -

ONLINE NASTAVA: Evo što kažu busovački srednjoškolci

Pročitajte i ovo

Dalić nakon ždrijeba: Možda i najteži mogući protivnik

U Nyonu je održan ždrijeb polufinala Lige nacija - Hrvatska će igrati protiv Nizozemske 14. lipnja, a 15. lipnja...

Vlada SBK proširila esencijalnu listu lijekova

Vlada Srednjobosanskog kantona proširila je esencijalnu listu lijekova za pacijente u ovom kantonu. Kantonalni ministar zdravstva i socijalne politike Anto...

Tradicionalna Ugostiteljsko – glazbena noć ove subote u svadbenom salonu “Buba”

Tradicionalna Ugostiteljsko – glazbena noć i ove će godine biti održana u Svadbenom salonu “Buba” u Vitezu. Ugostiteljsko – glazbena...
- Advertisement -
Na 40. izvanrednoj sjednici Vlade Županije Središnja Bosna, održanoj 22. ožujka 2021. godine, a na kojoj je razmatran Prijedlog mjera za suzbijanje pandemije Covid 19 na području Županije Središnja Bosna, donesen je između ostalih i zaključak o izvođenju nastave u srednjim školama putem online platformi.

Odluka je stupila na snagu danas, 23. ožujka 2021. godine.
Novonastaloj situaciji ponovno se treba prilagoditi nastavno osoblje i učenici srednjih škola u našoj županiji.

- Advertisement -

Razgovarali smo sa nekoliko učenika SŠ “Busovača” i pitali ih za njihovo mišljenje o online nastavi, kako ono može utjecati ili već utječe na obrazovanje te koliko i kako se privatno pridržavaju epidemioloških mjera.

 

Dora Relota – II. razred ( Gimnazija )
Mislim da je online nastava dobra ideja jer stanje sa Covid-19 nije baš najbolje. U školama ima dosta zaraženih i profesora i učenika pa je online dobra ideja.
Online nastava sigurno nije kao i obična, ali u ovoj situaciji to je najbolje rješenje. Možda nećemo naučiti toliko, ali sigurno neće puno utjecati na naše obrazovanje jer ipak zdravlje je prvo.
Pridržavam se koliko god mogu, ne samo zbog sebe nego i svojih roditelja,baka i djedova. Trebamo biti odgovorni i ovog se riješiti što prije možemo.

 

Mihael Lekić – II. razred (Gimnazija)
Mislim da je prelazak na online nastavu najbolje rješenje u ovakvoj situaciji. Smatram da bi to moglo pomoći da se situacija sa Covidom-19 poboljša jer ipak je zdravlje na prvom mjestu. Naravno da nije isto kao klasična nastava, ali smatram da to ne bi toliko trebalo utjecati na obrazovanje. Isto vremena posvećujem učenju, kao i u školi. Od početka ove pandemije pridržavam se mjera. Tako štitim sebe, svoje bližnje, ali i sve ostale.

 

Katarina Livaja – I. razred ( Gimnazija )
Prelazak na online nastavu može biti jako kompleksna tema za razgovor. Smatram da su i učenici u mišljenjima podijeljeni, neki se raduju, a neki baš i ne. Po mojem mišljenju, online nastava je dosta iscrpljujuća zbog svih postavljenih rokova i velike količine zadataka. Mnogo je teže shvatiti nastavno gradivo kada ga učiš sam, bez ikoga tko bi ga objasnio.
Na obrazovanje nas učenika bi online nastava mogla utjecati jako loše. Tijekom online nastave dolazi do opuštanja i nerada koji su uzroci “rupa” u znanju koje bi nas u daljnjem školovanju mogle dosta koštati. Epidemioloških se mjera i u privatnom životu, van škole, strogo pridržavam. Na taj način štitim druge,ali i sebe od opasne zaraze, te se nadam da će se, i oni koji do sada nisu, početi pridržavati epidemioloških mjera.

 

Ivana Čičak – IV. razred ( Ugostiteljstvo i turizam )

Po mom mišljenju prelazak na online nastavu mislim da nije bio potreban, jer u našoj smo školi jako dobro pridržavali epidemioloskih mjera i lako smo se suočavali sa problemima i bilo smo jako dobro organizirani u školi.
Mislim da obrazovanje na online nastavi neće biti jako dobro kao što bi bilo u školi jer mnogo nas učenika tj. djece online nastavu ne shvaća ozbiljno.
Mislim da se dosta ljudi ne pridržava mjera jer ovu situaciju sa korona virusom ne shvaćaju ozbiljno. Ja se trudim što više zaštiti sebe i sve ljude oko mene jer mislim da ćemo tako najprije uspjeti savladati situaciju sa korona virusom.

 

Vedran Batinić – II. razred ( Gimnazija)
Online nastava je sigurno nastava budućnosti, ali, za mene, jedina prednost takve nastave što nismo izgubili školsku godinu. Sve ostalo je bolje i kvalitetnije u školskim klupama. Moramo se prilagoditi ovoj situaciji i izvući maksimum. Smatram da će online nastavom učenici biti uskraćeni u mnogim stvarima. Koliko god se  trudili shvatiti neko gradivo, postoje određena gradiva koja je teško samostalno savladati, ali nije nemoguće. Također, online nastava nas je spriječila da se svakodnevno viđamo sa školskim prijateljima koji su školske dane činili zanimljivijim. Epidemioloških mjera se pridržavam onoliko koliko je to moguće. Izbjegavam velika okupljanja, nosim masku kako bih zaštitio sebe i druge i kako ne bih doveo u opasnost svoje najbliže.

 

Lea Milinović – II. razred ( Frizerska )
Mislim da online nastava nije u redu.
Smatram da cemo biti uskraćeni sa znanjem.
Mjera se pridržavam umjereno.

 

Nera Akrap – II. razred ( Gimanzija )
Online nastava je jedno od odličnih rješenja u ovakvim situacijama da bismo zaštitili sebe i druge. Bez obzira koliko nam se činilo tesko u početku kada nam je to sve bilo još potpuno novo sada se mnogo bolje snalazimo. Učenje i znanje stečeno na online nastavi se ne može usporediti sa onime sto naučimo kada sjedimo u školskim klupama. Iako se profesori trude biti uvijek na raspolaganju i imati razumijevanja za sve nas, biti će mnogo teže jer nećemo imati mogućnost međusobne suradnje i razgovora kao što ju imamo kada na satu obrađujemo neku temu. Online nastava nam je onemogućila druženje unutar razreda koje je odlazak u skolu činilo mnogo zabavnijim. Bez obzira na naše nošenje maski, držanje distance i dezinfekciju bili smo primorani učiniti ono što nitko od nas nije želio. Sada nam ostaje samo želja za učenjem i potreba za pridrzavanje svih epidemioloških mjera kako bismo se što prije vratili na staro.

 

David Čaljkušić – I. razred ( Ugostiteljski tehničar kuharstva)

Za online nastavu mislim da je dobra zbog epidemioloških mjera i cijele situacije. Meni kao učeniku osobno je ljepše i lakše kada idem u školu.
Ja se iskreno nadam da nećemo biti oštećeni online nastavom.
U privatnom životu trudim se maksimalno pridržavati svih mjera i uputa.

 

Marko Jurić – IV. razred ( Tehničar za vozila i vozna sredstva )

Smatram da je online nastava negativno utječe na učenike i na profesore.
Profesorima otežava prenošenje znanja učenicima, a samim tim i nama otežava učiti i pratiti gradivo
Utjecati će negativno za učenike jer nemaju dovoljno slobode , mogućnosti za druženje s kolegama i radove u timovima.
Trudim se da što više poštujem epidemiološke mjere, nastojim više provoditi vremena u prirodi i sa svojom obitelji.

Na koncu, sigurno je jedno. I učenicima i nastavnom osoblju pandemija Covid 19 predstavlja izazov, ali ne sumnjamo i vjerujemo da će djelatnici SŠ “Busovača” prenijeti svoje znanje na najbolji mogući način svim učenicima. Želimo im svima puno sreće, piše grad-busovaca.com

Najnovije vijesti

Dalić nakon ždrijeba: Možda i najteži mogući protivnik

U Nyonu je održan ždrijeb polufinala Lige nacija - Hrvatska će igrati protiv Nizozemske 14. lipnja, a 15. lipnja...

Vlada SBK proširila esencijalnu listu lijekova

Vlada Srednjobosanskog kantona proširila je esencijalnu listu lijekova za pacijente u ovom kantonu. Kantonalni ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić, rekao je kako će...

Tradicionalna Ugostiteljsko – glazbena noć ove subote u svadbenom salonu “Buba”

Tradicionalna Ugostiteljsko – glazbena noć i ove će godine biti održana u Svadbenom salonu “Buba” u Vitezu. Ugostiteljsko – glazbena noć bit će održana u...

Bogata nasljednica dobila sina

Bogatašica Paris Hilton šokirala je svoje obožavatelje kada im je otkrila da je u tajnosti dobila sina putem surogat majke. Ona i njezin suprug...

Koliko može doživjeti zdrav čovjek?

Smrt najstarije osobe na svijetu u dobi od 118 godina ponovno je potaknula raspravu koja dijeli znanstvenike stoljećima: postoji li granica do koje zdrav...

Povezane vijesti