- oglas -

Ona je među deset najljepših na svijetu. U svojoj Bosni nije dobila priliku, a onda je dospjela na naslovnicu Voguea

Pročitajte i ovo

Hrvatska sa dva gola Kovačića srušila Tursku

Nogometaši Hrvatske, nakon što su u prošlom kolu ispustili pobjedu protiv Velsa u Splitu primivši gol u 93. minuti,...

VIDOVIĆ: HDZ BiH je pokazao kako su Hrvati iz SBŽ “trinaesto prase”, a politiku zajedništva kroz HNS u potpunosti obesmislio

Zabrinjavajuće je da u nizu političkih previranja HDZ BiH i njegovom snažnom zagrljaju HNS-a na političkoj sceni je doskora...

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Policija objavila snimku likvidacije napadačice koja je u školi pobila devetogodišnju djecu

Audrey Elizabeth Hale (28), koja je jučer u pucnjavi na jugu SAD-a, u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu, ubila...
- Advertisement -

Zamislite da surfate internetom i onda slučajno ugledate svoju fotografiju i podatak da ste proglašeni jednom od najljepših neobičnih djevojaka na svijetu. I to ne da vas je proglasio tamo neki nebitni portal, već planetarno popularni BrightSide, čiji YouTube kanal ima gotovo 45 milijuna pratitelja s više od sedam milijardi pregleda.

- Advertisement -

Upravo to se dogodilo Asimi Sefić, crvenokosoj djevojci plavih očiju iz Bihaća, koja je upravo zbog te dobitne kombinacije, ali i fascinantnih pjegica – koje posjeduje svega dva posto ljudi na svijetu, ostavila nezaboravan dojam na brojne svjetske face iz modne industrije. Kako je reagirala kad joj se to dogodilo?

– Za priznanje koje je stiglo od BrightSidea, a koji su me smjestili među deset najljepših neobičnih žena na svijetu, doznala sam dok sam pretraživala internet. Niti sam se tome ikada nadala, niti takvo što očekivala. Svakako da sam bila oduševljena, ali i ponosna jer znam da takvo što nije došlo slučajno, a i dosta sam se trudila da bih ostvarila takve rezultate. Međutim, htjela bih naglasiti kako osobno ne smatram da sam jedna od najljepših žena, niti sam to ikada pomislila. Svaka žena ima posebnu ljepotu i svaka je najljepša po nečemu – skromna je djevojka koja je u modelingu gotovo deset godina.

Baš kao što je za ovo priznanje doznala slučajno, Asima je i u modeling ušla pukim spletom sretnih okolnosti.

Primijetila ju je fotografkinja Maja Topčagić, a onda su njezine fotografije, najkraće rečeno, osvojile svijet.

image

Fotografija koja je krasila i naslovnicu Voguea

 Maja Topčagić

Ako vam je već na prvu njezino lice odnekud poznato, a ne možete ga točno smjestiti, nije ni čudno jer ste se s njezinim likom mogli “susresti” na mnogim mjestima. Djevojka s Une nekoliko puta krasila je naslovnicu Voguea. Zahvaljujući svojoj upečatljivoj pojavi, angažirao ju je i Garnier, a osim toga Asimin lik krasi i naslovnice nekoliko knjiga. Sudjelovala je u spotovima, u mnogim brojnim modnim kampanjama, a ako ste ikad pretraživali pojam “red hair”, male su šanse da niste naletjeli upravo na junakinju naše priče, za koju bismo ruku u vatru dali staviti da dolazi iz Škotske ili Irske, a ne susjedne nam BiH.

S neobičnom ljepoticom razgovarali smo o modnoj branši, ali i njezinim drugim interesima, kojih nije malo, ali koje će teško i nikako ostvariti u svojoj državi.

– Što se tiče moje budućnosti u Bosni i Hercegovini, trudila sam se ostvariti rezultate u državi, biti primjer drugim mladima koji mahom odlaze iz zemlje, ali, nažalost, ni ja sebe više ne mogu vidjeti u državi za koju znam da ne mogu ostvariti svoje planove i raditi na napretku. I dalje živim u Bihaću, ali svakako ne planiram svoju budućnost graditi ovdje – otvorena je bosanska ljepotica, koja je već godina članica naše poznate agencije Midikenn.

– S obzirom da se nisam htjela nastaviti u BiH baviti modelingom, jer znam da ne bih postigla ciljeve i želje koje sam nakanila, počela sam raditi za hrvatsko tržište. Često sam dolazila u Hrvatsku, prvenstveno jer je sjedište moje agencije u Zagrebu pa sam zbog poslovnih suradnji imala priliku dolaziti u Hrvatsku. Jedno od najljepših mjesta koje sam posjetila je Krk; tamo sam snimala jednu kolekciju odjeće i mogu reći da je bilo divno iskustvo snimati na takvom mjestu – govori nam Asima, koja bi, unatoč tome što je u ovoj branši ostvarila sjajne rezultate, htjela svoj poslovni fokus u budućnosti staviti i na neke druge stvari.

U karijeri je krasila stranice Huffington Posta, Voguea, snimala kampanje za prestižne svjetske brendove… Koji su joj najzanimljiviji modni projekti u kojima je sudjelovala, jer sigurno ih je bilo poprilično?

– Ostvarila sam ih dosta, a meni jedna od najdražih suradnji jest suradnja s Garnierom, bila sam model za mnoge kolekcije odjeće, a posebno mi je drago što moje fotografije krase naslovnice raznih knjiga, većinom romana. Imam u planu još neke projekte, ali još je rano o njima govoriti.

image

Jedna od Asiminih kampanja

 Maja Topčagić

A jedna od njezinih želja je i okušati se u glumi.

– Što se tiče neostvarenih ambicija, voljela bih se pronaći u svijetu glume. Dosta toga ima na vidiku po tom pitanju, ali o tome ću kada se stvari realiziraju – nadodaje ona.

Zahvalna je što su joj se otvorila mnoga vrata i što je uspjela realizirati brojne suradnje, a ona kojoj se posebno obradovala jest spoj s Harisom Dubicom, redateljem glazbenih spotova.

– Evo, zadnja poslovna suradnja koju sam ostvarila bila je reklama za jednu tradicionalnu zlatarnicu iz Bihaća, a to je ujedno i jedini projekt u gradu u kojem sam rođena. Moje su slike bile na jumbo plakatima po cijelom gradu, to je također divno iskustvo za mene.

Modni svijet mnogi zamišljaju kao teški glamur, no modeli često znaju reći kako je to svojevrstan rudarski posao. Ni Asimina iskustva nisu baš sva u superlativima. Nije htjela ulaziti u detalje, ali daleko od toga da je sve idealno.

image

‘Jedna od najdražih suradnji bila je ona s Garnierom‘

 Nina Mašić

– U modni svijet ušla sam vrlo mlada i nezrela. Naravno, trebalo mi je dosta vremena da steknem samopouzdanje, pa samim time i da naučim kako mi ne žele baš svi dobro. Naučila sam da se za svoj uspjeh i cilj treba uistinu dosta truditi jer sve ono što sam dosad ostvarila – trebalo je dosta patnje da do toga i dođem. Svaki posao, pa tako i ovaj, ima i svoje mane i vrline – rezonira ova neobična ljepotica, koja je tijekom stjecanja iskustva u fashion industriji paralelno i studirala, te nam ističe kako je uvijek veće značenje davala obrazovanju, dok joj je modeling, bez obzira što rezultati koje je ostvarila govore potpuno suprotno, bio hobi kojim se bavila paralelno sa školovanjem, a poslije i studijem.

Asima je diplomirala prije dvije godine. Završila je socijalnu pedagogiju i duhovnu skrb, no u struci, neovisno o tome što bi htjela, nije se imala priliku okušati. To je, dakako, još jedan od razloga zbog čega Asima namjerava napustiti Bosnu. Pitali smo je vidi li se u toj struci u budućnosti, te s kojom bi se problematikom na tom polju najviše htjeli uhvatiti u koštac.

– Završila sam studij 2021. godine, ali u struci nikad nisam počela raditi i to zbog političke situacije u državi, ali da imam priliku raditi u području za koje sam se školovala, voljela bih da se fokusiram na rad s djecom – poručila je.

Komplimenata joj ne fali

Bihać je mali grad, svi se znaju pa tako i mene većina građana zna. Znam čuti lijepe komentare od prolaznika na ulici, u kafiću… To se ne događa baš svaki dan, ali imala sam priliku dosta puta čuti komplimente. Lijepo je to…

 Centralna.ba

Najnovije vijesti

Hrvatska sa dva gola Kovačića srušila Tursku

Nogometaši Hrvatske, nakon što su u prošlom kolu ispustili pobjedu protiv Velsa u Splitu primivši gol u 93. minuti,...

VIDOVIĆ: HDZ BiH je pokazao kako su Hrvati iz SBŽ “trinaesto prase”, a politiku zajedništva kroz HNS u potpunosti obesmislio

Zabrinjavajuće je da u nizu političkih previranja HDZ BiH i njegovom snažnom zagrljaju HNS-a na političkoj sceni je doskora ugušen prualizam među Hrvatima u...

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Policija objavila snimku likvidacije napadačice koja je u školi pobila devetogodišnju djecu

Audrey Elizabeth Hale (28), koja je jučer u pucnjavi na jugu SAD-a, u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu, ubila troje djece i troje odrasle...

‘Nikad mi se to nije dogodilo!‘: Djevojka se hvalila na TikToku, pa poginula u stravičnoj nesreći

Tinejdžerica s Floride poginula je u prometnoj nesreći samo nekoliko dana nakon što je na TikToku objavila video u kojem kaže da nikada nije...

Žena se sakrila od psa i snimila njegovu reakciju kad je shvatio da je “nema”, pogledajte snimku

Društvenim mrežama kruži smiješan video u kojoj je snimljena odlična reakcija jednog psa. Naime, njegova vlasnica mu je bacila lopticu i onda se sakrila...

Povezane vijesti