Održan pokladni karneval u Bugojnu

35

HKD Napredak Bugojno u saradnji s Općinom i KSC-om, organizirao je u nedjelju Pokladni karneval na Gradskom trgu, piše RTV Bugojno.

-- Oglas ---

Učesnici s maskama, praćeni mažoretkinjama i limenom glazbom prošetali su ulicama Bugojna. Karnevalska povorka krenula je ispred Hrvatskog doma, a zaustavila se na trgu u Sultan Ahmedovoj ulici. Uz učesnike karnevala, na trgu su se okupili i brojni gradjani Bugojna koji su uživali u veseloj atmosferi, glazbi i raznovrsnim maskama učesnika.

Na kraju karnevalskog programa izabrani su i najuspješniji kostimi-maškare .Najsimpatičnije maškare bili su mališani iz Igraonice Framice, treća nagrada pripala je grupi Štrumpfete iz Uskoplja, drugoplasirane su članice bugojanskog Udruženja Kraljica Katarina Kosača obučene u kostime medicinskih sestara, a pobjednici su mali Gusari iz Prve osnovne škole Jaklić.

Paljenjem lutka Krnje, koji simbolizira sve nedaće iz prošle godine, okončan je pokladni karneval u Bugojnu. U programu su učestvovali i bend No comment, članovi Limene glazbe Napredak, kao i Tamburaški sastav Zlatne žice. 

RTV Bugojno