- oglas -

Nissanov nastup na sajmu automobila u Ženevi

Pročitajte i ovo

Tragedija u Travniku: Pronađeno beživotno tijelo oca sedmero djece

Policijska stanica Travnik jučer je zaprimila dojavu o pronađenom beživotnom tijelu muške osobe. Naime, PS Travnik obratila se muška osoba,...

Bolne riječi oca ubijenog Almira Raščića za “Avaz”: Ne dao Bog nikome da dijete treba ukopati

Ne dao Bog nikome da dočeka da svoje dijete ukopa, ovo su riječi kojima je počeo svoju ispovijest za...

U Busovači obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika PPN “Ludvig Pavlović”

Danas je udruga nositelja ratnih odličja HVO Busovača u suradnji sa udrugom dragovoljaca Busovača i pripadnicima postrojbe Ludvig Pavlović...
- Advertisement -

Konstruirano i proizvedeno u Europi. Ovogodišnji Ženevski sajam automobila označava početak još jednog uzbudljivog poglavlja Nissanove povijesti.

- Advertisement -

Inspiriran željom da buduće tehnologije pretvori u sadašnjost, Nissan izlaže novu generaciju inovativnih modela oblikovanih, konstruiranih i proizvedenih u Europi, koji će redefinirati standarde u svojim klasama.

Ustaljena pravila Nissan namjerava promijeniti i kad je riječ o budućnosti dizajna crossovera. Stvorivši tu klasu modelima poput Qashqaija, Murana i Jukea, Nissan otkriva hrabru viziju budućnosti iduće generacije svojih crossovera. Inspiriran svemirskim putovanjima za bogate pojedince, koncept Resonance predstavlja nove ideje i napredne tehnologije u unutrašnjosti upakirane u atraktivnu vanjštinu. 
 
Osvajanje Evrope predvode dva modela koja savršeno utjelovljuju Nissanov pristup približavanju novih tehnologija tržištu. Novi je Note potpuno preoblikovan u skladu s novim dizajnerskim smjernicama i svojom je kombinacijom upadljivo elegantnog dizajna, malog ispuštanja CO2 i inovativnim tehnologijama, još neviđenima u tom segmentu, predodređen za ulazak u klasu B.
 
Među mnogobrojnom novom opremom koju Note uvodi u klasu B su Nissanov napredni i intuitivni panoramski monitor (Around View Monitor) i sveobuhvatna mreža sigurnosnih sistema koji zajedno čine tzv. Nissanov štit. Proizišli iz Nissanove vizije sigurnije budućnosti, to su sistemi koji mijenjaju način na koji tehnologije dolaze na tržište i Nissan promoviraju među predvodnike na području prihvatljive i bitne tehnologije.
 
Novi Note nije jedini model iz evropskih tvornica koji će imati premijeru u Ženevi. Novi Leaf, odsad u cjelini uklopljen u Nissanovu paletu koja se proizvodi u Europi, pravi je izlog tehničkih i konstrukcijskih poboljšanja. Nastao na uspjehu revolucionarnog originala, dosad proizvedenog u 50.000 primjeraka, novi Leaf nudi povećanu i praktičnu autonomiju, više izbora za kupce i mnogobrojne promjene kako bi život s najprodavanijim električnim automobilom na svijetu bio još lakši.
 
Premijera Notea i Leafa potvrđuje Nissanovu snažnu prisutnost u Europi koja je iz dana u dan sve primjetnija. Uprkos izazovnim ekonomskim okolnostima, Nissan je dokazao kako su oblikovanje, inovativnost i prihvatljivost ključni elementi uspjeha. Tvornica NMUK u Sunderlandu proizvela je 2012. više od 500.000 automobila (novi rekord), a pogoni u Rusiji i Barceloni proširuju se kako bi se zadovoljila povećana potražnja. Ukupna je evropska proizvodnja upravo ostvarila važan rekord: deset miliona vozila.

Nissan u Ženevi, usto, slavi svoju bogatu automobilističku tradiciju službenim europskim početkom prodaje Nismove palete. Na čelu s izvanrednim modelima Juke Nismo i 370Z Nismo, sportski ogranak daje novu dimenziju Nissanovoj ponudi. Kupcima nudi prihvatljive performanse, vrhunski dizajn i naprednu tehnologiju automobilističkih korijena.
 
Nissan na Ženevskom sajmu automobila ukratko
 
Novi Nissan Note
Inovativnim dizajnom, novim tehnologijama u klasi i naprednom paletom motora, novi će Note prodrmati B segment. Konstruisan u Europi kako bi odgovarao europskim cestama i s proizvodnjom također u Europi, Note u salone donosi jedinstvena obilježja hvaljenog koncepta Invitation  hrabar dizajn, vrhunsku tehnologiju i izvanrednu praktičnost. Note, usto, postavlja nove mjerila u segmentu B kad je riječ o tehnologiji: opremljen je inovativnim Nissanovim panoramskim monitorom i sigurnosnim štitom. Note će evropsku premijeru imati na Ženevskom salonu, a prodaja u Europi počinje u jesen.
 
Novi Leaf
Novi Leaf, električni automobil iz europskih pogona koji tehnologiju vožnje bez ispušnih emisija podiže na novi nivo, u Ženevi će imati svjetsku premijeru. Razvijen i konstruisan posebno za europsko tržište, novi Leaf označava početak uzbudljivog novog poglavlja Nissanove povijesti. U potpunosti uklopljen u Nissanovu europsku proizvodnu paletu – proizvodi se u Nissanovoj tvornici u Sunderlandu – opremljen je novim tehnologijama koje mu omogućavaju veću, praktičnu autonomiju i mnogobrojna manja poboljšanja koja život s Leafom čine još jednostavnijim.

Koncept Resonance
Nissanova hrabra vizija budućnosti dizajna crossovera evropskom premijerom inovativnog koncepta Resonance postaje stvarnost. Oblikovan u Nissan Design America, Resonance pomiče granice oblikovanja crossovera i oličenje je svježih ideja i novih tehnologija koje vozačima omogućavaju da potpuno iskoriste potencijal svojih automobila. Unutrašnjost mu je inspirisana konceptom svemirskih putovanja bogatih pojedinaca, a pokreće ga podjednako napredan hibridni pogonski sklop koji spaja izvanrednu efikasnost i male emisije.

Juke Nismo
Nissan Juke Nismo utjelovljuje duh inovativnosti i uzbuđenja zbog kojeg je Nismo jedno od najcjenjenijih imena u automobilizmu i svijetu videoigara. Kao predvodnik Nismova dolaska u Europu, Juke Nismo tržištu crossovera donosi prihvatljive i praktične performanse, jačajući Nissanov ugled zbog inovativnosti u sektoru koji se neprestano razvija. Moćnog izgleda i sa detaljima inspirisanim automobilističkim sportom, Juke Nismo pokreće 1.6-litarski turbomotor DIG-T od 200 KS koji spaja žustre performanse s podnošljivim troškovima korištenja.

370Z Nismo
Tragovima Juke Nisma kreće novi 370Z Nismo, potvrđujući Nissanovu odlučnost da evropskim kupcima ponudi široku i cjelovitu Nismovu paletu cestovnih automobila. Uzbudljivi novi 370Z Nismo, opremljen je unaprijeđenom izvedbom poznatog Nissanovog šestocilindarskog motora koji sada razvija još više snage i obrtnog momenta. Šasija je također izmjenjena kako bi vožnja bila uzbudljivija, a izduvni je sistem nov kako bi dosad najbrži 370Z zvučao uzbudljivo kao što izgleda.

GT-R 2013.
Oštrijih performansi, veće stabilnosti na velikim brzinama i osjetljivijeg upravljanja, GT-R za 2013. postavlja nove standarde među sportskim automobilima. Stvoren na krilima uspješnih Nissanovih trkaćih programa, najnoviji GT-R ima mnogobrojne izmjene. Naprimjer, nove brizgaljke radi tačnijeg ubrizgavanja, novi regulacijski ventil turbopunjača koji omogućava veću elastičnost i nove postavke ovjesa. Kao rezultat tih konstrukcijskih poboljšanja, novi GT-R za 2013. od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,7 sekundi – 0,1 sekundu brže od modela za 2012.

Juke n-tec
Hvaljena Jukeova porodica premijerom novog modela n-tec dobija još jednog člana. Još bogatiji inovativnom tehnologijom i atraktivnim dizajnom, n-tec postaje posljednja napredna izvedba modela koji je sa svakim utjelovljenjem sve uspješniji. Najzanimljivija tehnička poboljšanja obuhvataju sistem Nissan Connect s Googleovom tehnologijom Send-To-Car koja omogućava slanje ruta automobilu kako biste putovanja mogli isplanirati unaprijed (ovisno o tržištu). Sistem, usto, obuhvata i neograničen pristup Googlevoj bazi zanimljivih mjesta (POI) te ima preglednije autokarte na većem, 15-cm ekranu.
 
Nissan u Evropi
Nissan je jedan od najzastupljenijih prekomorskih proizvođača u Europi. Zapošljava više od 14.500 osoba u lokalnim dizajnerskim, razvojno-istraživačkim, proizvodnim, logističkim i prodajno-marketinškim podružnicama. Nissanove tvornice u Španjolskoj, Velikoj Britaniji i Rusiji prošle su godine proizvele više od 695.000 vozila, uključujući mini MPV-e, nagrađivane crossovere, SUV-ove i komercijalna vozila. Nissan danas u Evropi nudi 24 različita i inovativna proizvoda i teži postati vodeća azijska marka u Europi.

Najnovije vijesti

Tragedija u Travniku: Pronađeno beživotno tijelo oca sedmero djece

Policijska stanica Travnik jučer je zaprimila dojavu o pronađenom beživotnom tijelu muške osobe. Naime, PS Travnik obratila se muška osoba,...

Bolne riječi oca ubijenog Almira Raščića za “Avaz”: Ne dao Bog nikome da dijete treba ukopati

Ne dao Bog nikome da dočeka da svoje dijete ukopa, ovo su riječi kojima je počeo svoju ispovijest za "Avaz" Muhidin Raščić, otac ubijenog...

U Busovači obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika PPN “Ludvig Pavlović”

Danas je udruga nositelja ratnih odličja HVO Busovača u suradnji sa udrugom dragovoljaca Busovača i pripadnicima postrojbe Ludvig Pavlović upali li svijeća na mjestu...

Konaković: Refik Lendo može pokušati zaustaviti život u FBiH, a zna kakva će biti reakcija javnosti

Novoimenovani ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je, nakon što je imenovan na tu poziciju, da BiH ima mnogo posla u tom sektoru...

Ovo je trenutno najpopularnija pjesma na svijetu: 105 milijuna pregleda na YouTubeu!

Mogu sama sebi kupiti cvijeće Napisati svoje ime u pijesku Pričati sama sa sobom, satima Reći stvari koje ti ne razumiješ Mogu sama sebe odvesti na ples I mogu...

Povezane vijesti