- oglas -

Nakon obitelji Krstić, Mate Grizelja i Vele Bušića samo je jedno pitanje. Ima li pravde i sigurnosti u ovoj državi i za koga?

Pročitajte i ovo

Dopredsjednik RS Davor Pranjić posjetio Generalni konzulat RH u B.Luci

Dana 29. studenog 2022. godine, dopredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda, dr. Davor Pranjić bio je u službenoj posjeti...

ODBJEGLI GENERAL ARMIJE BIH: Interpol raspisao crvenu međunarodnu tjeralicu za Sakibom Mahmuljinom

Međunarodna policijska agencija Interpol danas je raspisala crvenu tjeralicu za Sakibom Mahmuljinom kojeg je Sud Bosne i Hercegovine osudio...

Medvedev upozorio NATO: Ne šaljite Ukrajini sustave Patriot

BIVŠI ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je NATO da Ukrajini ne šalje proturaketne obrambene sustave Patriot jer će postati...
- Advertisement -

Osim ekonomske i pravne nesigurnosti Hercegovci zadnjih mjeseci osjećaju i fizičku. Dojam je da te u ovoj zemlji nije ubio samo onaj tko nije pokušao, nije te zgazio samo onaj tko na tebe nije naletio, i zapravo je jedina vjera i povjerenje usmjereno prema Bogu. Sustav ne reagira, osim kada politici zatreba.

- Advertisement -

Zašto je to tako trebala bi odgovoriti na skupovima politika koja se bori ovih dana za glasove u ŽZH i HNŽ, a gdje se opet pričaju bajke.

Slučaj Gorica.

Nakon reportaže Gorica, i novinar debelo oguglao na razne priče osjeti bol u želucu. Nije lako ugaziti u kuću Mate Grizelja, koji je majci otrgnut u najboljim godinama života. Pa umjesto da ga ženi ona ga u groblje isprati. Tko ga je ubio? Jozo je pucao, a presudio je sustav, zaključili smo. Isto vrijedi i za Velu.

Nije lako obilaziti stratište i bilježiti potpunu prazninu sustava zahvaljujući kojemu su braća Jasak otela Grizeljima i Bušićima članove obitelji. No otišli smo na poziv obitelji, jer nitko drugi nije htio, a zvali su mnoge.
Da je sreće i pravne države nakon Gorice bi padale ostavke. Nasuprot tome mještani se bore da drugog brata Draženka Jasaka ne puste kući, a njegova je hospitalizacija produžena na samo 15 dana.

Sustav nema rješenje za osobe protiv Jasaka, općenito za osobe koje su kad jugo puhne spremni u podrum po pušku i ubiti koga stignu. Sustav ima rješenje za podići ruke i podići sebi ionako prevelike plaće za dodatnih 500 km.

Što smo utvrdili u Gorici?
Utvrdili smo da je 25 policajaca na derneku jelo pečenje, a da je Jozo Jasak više stotina metara nosio automatsku pušku i nigdje jednog policajca da ga bar podapne. Da Dom zdravlja Grude nema ni kartone od braće, da Centar za socijalni rad također nije radio svoj posao.

Nakon brojnih propusta policije i nespremnosti Centra za socijalni rad ni Tužiteljstvo ŽZH nema i ne daje jasne odgovore koje je daljnje postupanje u ovom predmetu.

Upitani što će biti s Draženkom Jasakom kazali su da su 21. rujna zaprimili kaznenu prijavu protiv njega, te da u ovoj fazi nisu u mogućnosti dati više informacija.

Iz ZHŽ idemo u HNŽ.

Sutra ćemo zakopati obitelj Krstić.

Njihova djevojčica još živi, a i ako preživi nikad više neće zagrliti majku, oca, brata. Čeka je samoća, praznina, slike na kojima će gledati obitelj koju neće ni upamtiti. Ima samo tri godine. Kad poraste slaviti će godišnjicu smrti svoje obitelji 24. rujna. Neće biti mame i tate kad krene u školu, kad krene na ekskurziju, kad se bude udavala. Neće biti brata da je brani kad je dirnu. Velikog brata.

Čiji bjesni sinovi su zgazili tri života, jesu li ih zgazili iz obijesti, jesu li se utrkivali magistralnom prometnicom i odakle im hrabrost. Jesu li to ranije činili i je li im opraštano zbog mame i tate. Hoće li se znati ili zatrpati. Ništa sa sigurnošću još ne znamo, a saznati ćemo. Mi ćemo se sa Hercegovina.info truditi da saznamo, zbog Krstića, zbog male Gabrijele i svih nas.

Tužiteljstvo pak HNŽ-a šuti na vapaj javnosti za istinom tko je ubio Krstiće i kako su poginuli, a piše da je u medijima puno dezinformacija. Inače, dezinformacija u medijima je uglavnom posljedica manjka pravovremene informacije koju vi uskraćujete dragi tužitelji, i to ne samo u ovom slučaju.

Ne možete nakon što je na nebo otputovala cijela obitelj reći da su mediji puni dezinformacija, ne navodeći što su dezinformacije i ne navodeći točne informacije ni tada.

Pravde je u ovoj zemlji na kapaljku. Nekome je spora i ukopana u mjestu, a nekome dostižna. Narod to vidi. Narod koji još vjeruje samo u Boga piše hercegovina.info

AUTORA: K. Perić/ hercegovina.info

Najnovije vijesti

Dopredsjednik RS Davor Pranjić posjetio Generalni konzulat RH u B.Luci

Dana 29. studenog 2022. godine, dopredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda, dr. Davor Pranjić bio je u službenoj posjeti...

ODBJEGLI GENERAL ARMIJE BIH: Interpol raspisao crvenu međunarodnu tjeralicu za Sakibom Mahmuljinom

Međunarodna policijska agencija Interpol danas je raspisala crvenu tjeralicu za Sakibom Mahmuljinom kojeg je Sud Bosne i Hercegovine osudio na osam godina zatvora zbog...

Medvedev upozorio NATO: Ne šaljite Ukrajini sustave Patriot

BIVŠI ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je NATO da Ukrajini ne šalje proturaketne obrambene sustave Patriot jer će postati legitimna meta te je nazvao...

Legenda Njemačke se divi Hrvatu: On je najbolji napadač na svijetu po završnici

ANDREJ KRAMARIĆ je protiv Kanade odigrao jednu od najboljih utakmica u reprezentativnoj karijeri. U 4:1 pobjedi dao je golove za 1:1 i 3:1, što...

U Zagrebu održana 69. Svečana glavna izvještajna skupština HKD Napredak

U organizaciji Središnje uprave HKD Napredak te uz svesrdnu pomoć Napretkove Glavne podružnice u Zagrebu, uz nazočnost oko 150 napretkovaca i gostiju, Hrvatsko kulturno društvo Napredak...

Povezane vijesti