- oglas -

Modrić: Puno mi znači igranje u Dalmaciji. Zadnji put sam se naježio

Pročitajte i ovo

Nove cijene goriva u BiH: Na nekim pumpama litar skuplji od 2,5 marke

Federalnom ministarstvu trgovine od 11. do 19. siječnja 2022. godine stiglo je 846 obavijesti o promjeni cijena i marži...

U Vujeviću akcija za pet!

‼️AKCIJA 5 ZA 5‼️ SAMO U VUJEVIĆU!Dragi naši, samo u Vujević Company očekuje vas akcija koju ne smijete propustiti‼Čak...

Novi Travnik: Zabrinjava podatak da je u 2021.godini više umrlih nego rođenih

Iz novotravničkog Matičnog ureda smo dobili informacije vezane za prethodnu 2021. godinu, a koje se tiču broja rođenih, umrlih...
- Advertisement -

LUKA MODRIĆ sutra će od 15 sati na Poljudu kao kapetan povesti Hrvatsku protiv Rusije u zadnjoj utakmici kvalifikacija za SP. Hrvatska mora pobijediti.

- Advertisement -

Pred utakmicu u Splitu gosti drže prvo mjesto skupine s dva boda više od Hrvatske. Pobjednik skupine ide izravno na SP, dok drugoplasirana reprezentacija mora igrati nikad teže dodatne kvalifikacije za SP.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Modrić je govorio kakvo je ozračje prije njegove 146. utakmice za Hrvatsku:


“Mladi igrači pokazuju da se s pravom može na njih računati i da će biti nositelji ove reprezentacije. Neki to već postaju i zadovoljan sam budućnošću hrvatske reprezentacije. U hotelu smo, ne idemo nigdje. Svatko je u svojem filmu, razgovaramo i čekamo utakmicu. Najbitnije je ostati miran. Imamo puno iskustva igranja velikih utakmica tako da nas ambijent tu ne može poremetiti. Dapače, može biti samo motivacija.”

Kako se postaviti od početka?

Bilo bi lijepo rano zabiti, ali po meni moramo biti jako strpljivi bez obzira na ambijent. Moramo biti čvrsti, agresivni, mora prštati svaki duel. Moramo pokazati što želimo u toj utakmici i detalji će biti jako važni.

Reprezentacija Hrvatske se definitivno vratila u Dalmaciju?

Puno mi znači igranje u Dalmaciji. Na zadnjoj utakmici sam se naježio kad smo izašli na teren. Jedva čekam utakmicu.

Što će se dogoditi ako ne pobijedite? 

Ne razmišljamo tako. Bit će vremena za razmišljanje ako tako ne bude. Fokusirani smo maksimalno, u dobrom smo ritmu i o drugim stvarima ne razmišljamo.

Imali ste problema sa zdravljem. Kako se sada osjećate?

Dobro sam. Viroza je prošla, dobro mi je došla utakmica na Malti. Spreman sam.

Koliko je važna utakmica s Rusijom?

Ne mogu se sjetiti neke kvalifikacijske utakmice koja je bila ovako važna. Možda ona s Ukrajinom. Po meni, od Svjetskog prvenstva ovo je najvažnija utakmica reprezentacije. Spremni smo za nju, jedva čekamo da istrčimo na Poljud.

U zadnje vrijeme ovdje ste jako uspješni?

Zadnje dvije utakmice kvalifikacijske u Splitu smo pobijedili u Splitu i vjerujem da ćemo nastaviti u tom tonu.

Je li vas iznenadila Rusija kao vodeća u zadnjem kolu?

Kad je izašao ždrijeb kvalifikacija za SP, znali smo da će Rusija biti glavni konkurent. Nije mi iznenađenje da su ovako dobri, uostalom, prvi su na tablici. No sutra je druga utakmica i sve dosad pada u vodu. Sutra je finale i za nas i za njih i sve drugo se zaboravlja. Mi smo favoriti pred našim navijačima.

Hoće li se Rusi bojati ambijenta?

Nitko nikoga se ne treba bojati. Ni oni nas ni mi njih. Mi imamo super ekipu, mislim da smo jako dobri bez obzira na to što Rusi možda misle da nije tako. Teren je jedino mjerilo i teren će pokazati tko je zaslužio ići u Katar.

Kako je vama i ostalim igračima Hrvatske igrati ovdje?

Osjećamo se ugodno igrati u Splitu, ambijent je uvijek bio fenomenalan. Vjerujem da će tako biti i sutra i da će nam ta podrška biti dodatan motiv da budemo pravi i da pobijedimo.

Koga od Rusa izdvajate kao najopasnije?

Poznajem skoro sve ruske igrače. Imaju jako dobru ekipu, puno mladih i talentiranih igrača, ali ne bih nikoga posebno izdvajao.

Kako će Rusi igrati?

Vidjet ćemo na koji način će Rusija igrati. Mi moramo biti strpljivi od početka, ali isto tako se u svakom duelu mora osjetiti da znamo što želimo, da budemo čvrsti i agresivni. Ako će igrati zatvoreno, moramo igrati brzo, to će biti jako važno.

Do sada je Hrvatskoj bilo teško protiv ovog suparnika?

Igrao sam nekoliko puta s Rusijom. Nismo ih pobjeđivali, ali nadam se da sutra hoćemo. Treba nam pobjeda i nadam se da ćemo to ostvariti.

Najnovije vijesti

Nove cijene goriva u BiH: Na nekim pumpama litar skuplji od 2,5 marke

Federalnom ministarstvu trgovine od 11. do 19. siječnja 2022. godine stiglo je 846 obavijesti o promjeni cijena i marži...

U Vujeviću akcija za pet!

‼️AKCIJA 5 ZA 5‼️ SAMO U VUJEVIĆU!Dragi naši, samo u Vujević Company očekuje vas akcija koju ne smijete propustiti‼Čak 5 artikala za nevjerovatnih 5,00...

Novi Travnik: Zabrinjava podatak da je u 2021.godini više umrlih nego rođenih

Iz novotravničkog Matičnog ureda smo dobili informacije vezane za prethodnu 2021. godinu, a koje se tiču broja rođenih, umrlih te broja vjenčanih.U 2021.godini na...

Objavili ljestvicu: Hakiranje je najveća prijetnja za kompanije

Hakiranje je zauzelo prvo mjesto na ljestvici prijetnji, prema barometru rizika koji izrađuje Allianz Global Corporate & SpecialtyKibernetički napadi najveća su prijetnja poslovanju kompanija...

Netflix podiže cijenu pretplate

Netflix je za korisnike iz SAD-a i Kanade odlučio pripremiti jedno novogodišnje iznenađenje u vidu povećanja cijena pretplate. Tako će sada osnovni plan za...

Povezane vijesti