Macron proglasio lockdown, kreće od petka i trajat će najmanje do 1. prosinca: ‘Virus cirkulira brzinom koju nisu predvidjeli ni najveći pesimisti

Pročitajte i ovo

S koronom otišla u trgovinu, a onda je posjetila užu obitelj

Uz to, sumnjiči se da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji čime je dovela u opasnost...

Novi kiks Real Madrida, prijeti mu ispadanje iz Lige prvaka

Odigrane su prve dvije utakmice 5. kola Lige prvaka, a veliko iznenađenje priredio je ukrajinski Šahtar koji je sa...

Ne glumi žrtvu, ustani i kreni dalje: 12 lekcija holivudskog glumca

Prije nekoliko godina, poznati glumac Matthew McConaughey, održao je motivacioni govor za diplomce Univerziteta u Houstonu, koji je ostavio...
- Advertisement -

Francuski predsjednik Emmanuel Macron obratio se javnosti oko novih mjera,prenosi Index.hr.

- Advertisement -

Proglasio je lockdown koji kreće u petak i trajat će najmanje do 1. prosinca.

“Virus cirkulira brzinom koju nisu predvidjele ni najpesimističnije prognoze”, rekao je Macron na početku obraćanja. Kazao je kako su sve francuske regije u crvenom.

“Val zahvaća cijelu Europu. Jesmo li sve napravili sve kako treba? Ne. Ali napravili smo sve što smo mogli. Naša strategija je, s obzirom na informacije koje smo imali, bila ispravna”

Kazao je da je Francusku preplavio drugi val “koji će nesumnjivo bili snažniji i ubojitiji od prvog”. Kazao je kako je siguran da će 9000 pacijenata biti na intenzivnoj do sredine studenog, što bi značilo da će kapaciteti biti gotovo potpuno popunjeni.

“Virus zahvaća sve generacije u svojim teškim oblicima”, rekao je Macron inaglasio da je zadatak zaštititi one koji pružaju njegu bolesnima.

“Moramo zaštititi ekonomiju”, rekao je Macron dodavši kako je važan balans. “Za nas, ništa nije važnije od ljudskih života”, rekao je.

“Francuska nikada neće usvojiti strategiju kolektivnog imuniteta. Ova bi opcija dovela do ukupno gotovo 400 000 dodatnih smrtnih slučajeva”, izjavio je francuski predsjednik.

Macron je proglasio lockdown, kreće od petka.

Tolerancija će vrijediti za vikend, kako bi se dopustio povratak s odmora. Bit će zabranjena okupljanja, a samo će neka putovanja biti dozvoljena. Škole će ostati otvorene, kao i vrtići.

“Ostanite kod kuće koliko god možete”, rekao je Macron.

Pojasnio je kako će lockdown trajati najmanje do 1. prosinca. Ublažene nakon dva tjedna mogu biti odredbe za neke trgovine, ako se stanje popravi, rekao je.

Macron se nada cjepivu na ljeto, pozvavši se na procjene znanstvenika.

“Imam povjerenja u nas. Još ćemo se jednom uzdignuti ako budemo ujedinjeni, i bit ćemo ujedinjeni. Dugo nam živjela Republika i dugo nam živjela Francuska”, zaključio je Macron svoje izravno televizijsko obraćanje.

Macronova objava lockdowna stiže nakon rekordnih brojki oboljelih u Francuskoj koje se danima kreću oko 50.000 i dovele su do pritiska na bolnice, a porastao je i broj smrtnih slučajeva.

Najnovije vijesti

S koronom otišla u trgovinu, a onda je posjetila užu obitelj

Uz to, sumnjiči se da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji čime je dovela u opasnost...

Novi kiks Real Madrida, prijeti mu ispadanje iz Lige prvaka

Odigrane su prve dvije utakmice 5. kola Lige prvaka, a veliko iznenađenje priredio je ukrajinski Šahtar koji je sa 2:0 pobijedio Real Madrid i...

Ne glumi žrtvu, ustani i kreni dalje: 12 lekcija holivudskog glumca

Prije nekoliko godina, poznati glumac Matthew McConaughey, održao je motivacioni govor za diplomce Univerziteta u Houstonu, koji je ostavio utisak na ljude širom svijeta....

Zbog pogrešno odgojenog djeteta mnogi ljudi pate: Psiholozi izdvajaju najveće greške roditelja

Djeca koja nisu bila dovoljno voljena u djetinjstvu se kasnije prepoznaju po svom načinu ponašanja.Takva djeca se susreću sa velikim problemima u ljubavnim vezama:...

Potvrđeno: Do daljnjeg nema turističkih putovanja ili posjeta u Njemačku

Osobe, koje su prije pooštravanja ograničenja ulaska uslovljenog pandemijom ušle u Njemačku bez vize,  podliježu kao i do sada ograničenju boravka na maksimalno 90...

Povezane vijesti