Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović (HDZ BiH) danas je u Sarajevu izjavio novinarima da je sastanak lidera HDZ-a BiH i SDA, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, koji je ranije najavljen, na tragu nastavka dogovora oko izmjena Izbornog zakona za Grad Mostar.

Dodao je da je u sporazumu koji je tada potpisan dogovoreno da se nastave razgovori i o drugim pitanjima, kao što je izmjena Izbornog zakona na tragu odluka Ustavnog suda, Suda u Strazburu itd.

-Nadam se da će se on dogoditi i krajnje je vrijeme da se dogodi. Ne vidim razloga da, kao u vezi Mostara, ulazimo u zadnje sekunde, u finiš pred izbore, da nešto o tome odlučujemo – naveo je Lovrinović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, kazao je da je njemu potreban “SDA koji je odgovoran, SDA s kojim smo se dogovorili 90-ih godina kako ćemo stvarati državu”. Dodao je da puno toga, po njegovom mišljenju, “kolege iz SDA improviziraju, puno toga se ne drže što smo se dogovorili”.

-Neprihvatljivo je da sa nama ne mogu dogovoriti kako će izgledati način legitimnog predstavljanja u zakonu – smatra Lovrinović.

Istaknuo je da HDZ BiH od svojih stavova ne odstupa od kada je formiran.

-Zna se točno koga predstavljamo, zna se kako se zovemo, zna se tko su naši birači – kazao je Lovrinović.