Lovrinović: Najbolje da Zvizdić preuzme sve dužnosti u državi

313

Volio bih da mogu shvatiti odakle bošnjačkim političarima tolika samouvjerenost. Njihovo poimanje države, koja je dogovorena i organizirana tako je kako organizirana je fantastična iskrivljena slika stvarnosti, tvrdi za “Glas” šef Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nikola Lovrinović.

 

-Antologijsko je pitanje koje ponavljaju kao papagaji: “zašto se bavimo nacionalnim odnosno nacionalističkim temama kada svaka normalna država i politika gleda od čega se živi”. Volio bih da konačno jednom shvate kako rodoljublje nije jednoznačna stvar, a da je država instrument ostvarenja političkih želja svih koji je čine, a najmanje je “sveta krava”. U BiH izgleda ta” sveta krava” luta od nemila do nedraga – kaže Lovrinović.

 

Prokomentirao je i najavu Zvizdića po kojoj neće odstupiti sa mjesta predsjedavajućeg Vijeća ministara čak i kada preuzme ulogu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

 

-Ako je to put spomenute lutajuće krave onda neka Zvizdić obavlja sve funkcije u ovoj zemlji. Nije ovo prvi put da bošnjački političari zloupotrebljavaju svoje pozicije – rekao je Lovrinović, te dodao kako je trenutna situacija u BiH opasna.