- oglas -

“Liječnik iz Frankfurta” ispraznio novčanik naivnoj Hrvatici

Pročitajte i ovo

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža nego ikada

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža je nego ikada do sada, pa pored uobičajenih kuhara, sada...

Zet došao ubiti punca i punicu pa izboden 17 puta

​Muškarac iz Wisconsin koji se uskoro trebao razvesti odvezao se u kuću svoje rodbine u Illinoisu s pištoljem, nožem...

NOVI TRAVNIK: Načelnik Dujo primio predstavnike boračkih organizacija

Ismet Gavranović, predstavnik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca i Safet Rizvić, predstavnik organizacije demobilisanih boraca  Srednja Bosna „92-...
- Advertisement -

Nakon nedavne priče o dvije žene iz Bavarske koje je lažni liječnik uspio prevariti za oko 150 tisuća eura, a o čemu je priopćila bavarska policija, redakciji portala Fenix-magazin.de se javila Hrvatica iz Frankfurta koja je, želeći ostati anonimna, otkrila što se njoj dogodilo.

- Advertisement -

“Odlučila sam vama iz Fenix-magazina poslati svoju tužnu priču koja je počela krajem 2020. godine. Dobila sam zahtjev za prijateljstvo na Facebooku. Najprije nisam obraćala pažnju i odbacila sam ga. U siječnju je isti poslao zahtjev koji sam na žalost prihvatila. Godinama živim nevjenčana iako imam životnog partnera s kojim imam sina od 38 godina. Taj moj partner nikad nije brinuo o nama, nego ostavlja sve meni na brizi i stalno odlazi u svoju BiH radi svog imanja i kuća, pa okolo priča kako je neoženjen, a meni 40 godina smeta i koristi me. Zato sam mislila da pokušam ponovno kako bih bolje živjela.

Na Facebooku se navodno radi o muškarcu, tako sam na početku mislila jer nosi muško ime i piše u muškom rodu. No, sad više ne znam krije li se iza tog profila muškarac ili žena.

Odmah na početku spomenuti je zahtijevao broj telefona kako bi se dopisivali putem WhatsAppa. Nisam mu odmah dala svoj broj  već od njega dobila njegov nizozemski broj, unijela ga u mobitel kako bi mogli funkcionirati putem WhatsAppa. Oko 2 tjedna danonoćno su mi stizale poruke na messenger i WhatsApp. Spomenuti se odmah predstavio kao liječnik ortoped specijaliziran za koštanu srž u kralježnici.  Za Valentinovo, 14 veljače, htio mi je prvi čestitati Dan zaljubljenih i poslao više od deset slika i navodno priznao da se u mene od prvog puta zaljubio i vidio da sam ja njegova žena, da me voli, i kako sam lijepa i u tijelu.

Rekao je kako živi u Frankfurtu i radi u Kölnu

Slike su s majkom, iz mladih dana i za vrijeme doktorske službe. Odmah na početku je pisao da mu je majka umrla kad mu je bilo 8 godina, a otac prije nego se on rodio, te da ga je u Nizozemskoj odgojila baka a da sad stanuje u Frankfurtu na Majni, u gradskoj četvrti Harheim i radi na sveučilištu u Kölnu. Pisao mi je fino i na jedan ljubavni način. Napisao mi je kako zbog načina na koji mu pišem odgovaram u svemu i da me uzima takvu kakva sam. Naveo je da ima 57 godina. Niti u snu nisam pomislila kako će me prevariti.

Počeo je pisati kako ne može jesti, ni spavati, te što sam mu uradila, jer mu nisam preko dana pisala pa sam mu nedostajala. Na početku nisam pisala kako sam nesretna dok nije rekao da sam tajanstvena. Tada sam pisala o svom nesretnom životu i drugi dan cijeli dan plakala jer sam se svega prisjetila. On je treći dan pisao što se ne javljam i da će on mene učiniti najsretnijom ženom na svijetu i tješio me. Navodno s posla, redovno se javljao i pitao me što sam jela i što radim? Tada se tužio kako mora sam sve raditi, da ga je navodno žena ostavila i otišla sa sinom u neku drugu državu, jer nije bio u stanju da se brine o njima. Potom je napisao kako ja moram doći kod njega i da jedva čeka da budem u njegovom zagrljaju i da je sretan što sam u njegovom životu.

Osjećaji su bili obostrani iako se vidjeli nismo. Navodno je svaki dan išao u Köln na posao i vraćao se u Frankfurt, ako nije u Kölnu na poslu prenoćio. Jednom je pisao kako su ga na poslu zezali što se smješka, a on im odgovorio kako je zaljubljen, kako sam ja njegova jutarnja ruža, kako je moja ljepota dominirala, da smo stvoreni jedno za drugo i da je sretan što mene smije srodnom dušom i svojom ženom do kraja života zvati. Često je gotovo plakao i pisao da nije sretan jer je na poslu opet netko umirao, a on nema sve podatke o prijašnjim pacijentima. Ako se nije uobičajeno javio, rekao bi da je pao u nesvijest, ili zaspao. To me zabrinjavalo, jer je pisao da to ima veze s poslom i njegovim prijašnjim životom, jer je žena otišla i odvela sina koji mu puno fali. Navodno se bojao s drugim ženama ulaziti u vezu, a sa mnom bi to rado uradio. Tvrdio je kako je jako usamljen. Nakon skoro mjesec dana, jedne večeri je pisao dugo i sutra ujutro prije nego je navodno krenuo na neki razgovor na kojemu je potpisao ugovor s UNICEF-om, da ide u Gazu s dvojicom kolega na ispomoć u neku bolnicu. Meni se to odmah nije sviđalo.

Napisao je da ide u Gazu

Par dana prije napisao je da ne može više izdržati bez mene, te da želi da dođem kod njega u sljedeću subotu. Bio je utorak kada je otišao navodno na razgovor i potpisao ugovor s UNICEF-om za odlazak u Gazu. Ja sam mislila da je išao kod doktora na pregled radi nesvjestice, jer sam mu to savjetovala, ali on je odlučio da ide u Gazu. U utorak navečer sam mu rekla da pošalje koju sliku prije polaska i to je uradio u srijedu ujutro i kad su navodno stigli tamo. Sada sam ustanovila da su te slike stare od jednog poznatog profesora, odnosno poznatog robotskog kirurga, urologa specijalista raka prostate iz Venezuele koji radi u Los Angelesu, koji je oženjen, ima 2 kćeri, sina i 2 psa.

Tada sam vjerovala da bi to na slikama mogao biti on, ali kasnije sam doznala na policiji da on nije taj čovjek sa slika i da u Gazi nema njemačkih doktora. Par dana prije pisao je da želi osnovati svoju bolnicu, da radi već na tome i da će putovati u Dubai radi neke investicije i da bi ja trebala ići s njim. Navodno je i ta druga žena s kojom je bio u vezi skoro istodobno kad i sa mnom tvrdila da ju je pozvao u Dubai. Meni je to sve bilo novo i nisam ni mislila da se radi o prijevari. Mjesec dana prije nego što smo se počeli dopisivati on je bio navodno u toj nekoj vezi, a nije mi rekao.Tada mi je poslala jedna ženska osoba zahtjev za prijateljstvo na Facebook i ja sam prihvatila, a to je navodno bila ta što je bio s njom u vezi. Jednom sam odlučila da joj pišem jer je vidljivo bila među njegovim prijateljima na Facebooku. Potom mi je ona cijelu večer pisala kako je on njen kolega jer je ona ginekolog i s njim u vezi i da ga je prvi put vidjela na seminaru te da zna gdje u Frankfurtu stanuje. Kasnije je pisala kako je htio da se vjenčaju i njezina rodbina u Hrvatskoj je već počela organizirati svatove. Isto tako mi je pisala da su trčali zajedno i da je vidjela moje poruke i slike kad sam mu još na messenger pisala. Navodno je bila još u vezi s njim dok je bio u Gazi.

Ta žena je tvrdila kako on nije nikakav muškarac, te da mu je rekla da će mu ona pokazati tko je Imoćanka te da će ga uništiti, jer je u ratu bila odvedena iz Vukovara u logor u Srijemsku Mitrovicu i da je njezina majka 100.000 DM platila Srbiji za njeno izručenje i kako ju ni Srbija slomila nije, pa neće ni on. Isto tako mi je pisala da se on dopisuje sa 7 žena.

Nije imao novca za povratak u Njemačku

Kad je navodno stigao u Gazu taj muškarac mi je poslao dvije stare fotografije od navodnog urologa koji putuje operirati po svijetu. Nakon 4 dana navodnog boravka u Gazi javio mi je da su napadnuti od arapskih terorista i da je jedan kolega pogođen a koji je za nekoliko dana umro.  On je navodno bio tužan i govorio da su ih tamo doveli u arapsku državu da ih ubiju. Par dana kasnije je navodno pogodilo i drugog kolegu koji je isto preminuo. Napisao je da je ostao sam, a povratak u Njemačku je bio planiran 25. ožujka.  Poslije tih događanja nakon 10 dana on je otkazao ugovor kod navodnog direktora bolnice i rekao da hoće ići prijevremeno natrag jer da otamo svi žele otići ali da se karta mora privatno platiti, a cijena te karte je 4.920 eura jer kad je ugovor prekinut ne dolazi u obzir više planirani povratak 25. ožujka.Tada je počeo s kukanjem i molbama da mu pomognem, jer navodno nema novaca niti može do svog računa. Najprije je zahtijevao da pišem e-mail direktoru bolnice u kojoj se navodno nalazi da ga pusti kući, a taj je bio toliko bezobrazan i odgovorio mi da platim kartu za navodnog muža i za ostale koji ne bi s njim putovali jer su poginuli i da će muž odmah doputovati. Nakon duge debate s mojim navodnim virtualnim mužem, uspio me nagovoriti da pošaljem novac za kartu na talijanski račun i nečije drugo ime. Primijetila sam da je nešto neobično, ali sam toliko bila izmorena da sam odlučila poslati novac.

Na nepoznate račune sam poslala 23.370 eura

Pošto su navodno dvojica kolega poginula, trebao je bar još jedan kolega putovati s njim natrag, za kojeg je direktor rekao da je pristao na plaćanje karte, ali nakon par dana nitko nije za njega uplatio pa je direktor rekao da uplatim ja i moj virtualni muž stiže odmah. Nakon dugog raspravljanja moj virtualni muž me je uspio nagovoriti i sutradan sam i to uplatila, ali 50 eura više jer je zamolio da pošaljem nešto više da bi mu dao direktor jer bi mu trebalo kad stigne u Frankfurt. On je obećavao da će mi vratiti odmah čim stigne i to s kamatama.Tako je prošlo par dana i nastavilo se dalje s problemima. Navodni direktor je tom mom virtualnom mužu savjetovao da svoju prtljagu u Njemačku pošalje po agentu, ali da ja obećam da ću primiti prtljagu i čuvati dok on dođe, jer mu je sve jako važno i da ima u koferu nešto jako vrijedno što je dobio od jednog pacijenta prije nego je taj preminuo, a radi se navodno o zlatu te da će mi se to sviđati i čak da mogu prodati i sve troškove podmiriti što sam na njega potrošila. To je i uradio i taj agent je navodno odmah krenuo i stigao poslovno na otok Lanzarote. Otamo se agent javio meni i rekao kako ima problema na internacionalnoj carini te da zahtijevaju 16.980 eura, ali da agent ima u sebe samo 3.500 eura i da, traže još 13.480 eura. Nakon burnog dopisivanja s navodnim mužem, uspio me nagovoriti da taj novac pošaljem na jedan drugi račun u Španjolskoj iako sam govorila da više novca nemam jer moram kupiti neki stan. Tako da sam ukupno u 3 puta na nepoznate račune i kartice poslala 23.370 eura.

Nije bilo za izdržati koliko je on kukao i navaljivao da se taj novac pošalje. Sve sam pokušala ako ima nekoga drugoga od obitelji ili kolege, da mu pomognu, a on bi me počeo vrijeđati, i dalje nagovarati tako da sam na kraju sav novac poslala.  Nakon par dana javio se navodni agent, da je na carini u Lanzarote prtljaga od navodnog muža ponovno skenirana kad je mislio na put za Njemačku i da je ustanovljeno zlato u prtljazi za koje traže navodno još 48.270 eura i dvije potvrde.Taj agent je pisao da pripremim novac.

Sin mi je sve doznao i odveo me na policiju

Pisala sam opet navodnom virtualnom mužu, on mi odgovarao da zamolim agenta da smanji iznos, a on je odgovarao da uplatim 10.000 eura manje koje bi mu trebala dati u ruke kada dođe u Frankfurt. Nisam više znala što  poduzeti, a već duže sam mislila da bi morala to prijaviti policiji.Tada je moj navodni budući muž objavio na Facebooku da je sa mnom u vezi i ja dobila e-mail od Facebooka da potvrdim tu vezu kako bi to bilo na Facebooku kod oboje vidljivo. Nisam potvrdila, a tada je moj sin mene upitao o čemu se tu radi i jesam li slala novac jer je vidio to na Facebooku i polio kantu vode po meni. Onda je sin pao na pod u nesvijest i ja njega vodom polijevala da dođe sebi.  Poveo me na policiju da se to prijavi i nakon mjesec dana državni odvjetnik je to obustavio jer nisu mogli ustanoviti tko su osobe iz druge države kojima sam poslala novac.

Na to sam pisala prigovor i pokušala objasniti da se navodno radi o muškarcu koji živi u Frankfurtu, tako i piše na njegovom Facebook profilu, a to mi je rekla i ona ženska osoba koja je navodno s njim provodila noć, i koja mu nije htjela slati novac za kartu, a navodno je i nju pitao. Nije mi jasno kako odvjetništvo može samo obustaviti  istragu, a radi se o većoj svoti novca i navodni prevarant je iz Frankfurta.Taj prevarant mi i sada još piše i uvjerava da sam njegova žena kraljica i da želi biti sa mnom do kraja svoga života jer da me jako, jako voli i najradije želi biti sa mnom, da ništa i nitko neće njegovu sreću i zadovoljstvo pokvariti i njega zaustaviti. U svakoj poruci piše oko 4 puta kako me voli i želi.

Sumnjiva žena s Facebooka

Moram napomenuti da me ona ženska koja stanuje blizu Frankfurta što je s njom bio u vezi par puta blokirala, a on isto, pa opet odblokirali. Tako sam i ja njih jer me ona noću u 3 sata smetala na telefon, a on je navodno bio s njom još u vezi i navodno su vodili ljubav, ali on je pisao meni da nije bio s njom sretan. Kasnije je navodni rekao da ju ne poznaje i da ne želi s takvom zlom osobom nikada biti, te da bi radije umro, a da nas ona želi razdvojiti.

Evo već pet mjeseci prošlo, a on još uvijek piše i ne odustaje. Traži da mu pomognem  da doputuje natrag u Njemačku, i kada ga blokiram na telefon onda traži kontakt na E-Mail ili messenger, kako bi me uvjeravao da sam ga ostavila kad mu najviše trebam te da mu pomognem radi njegovog sina ako već njemu neću. To više nije za trpjeti i sada sam ga opet blokirala. Ona žena koja ga navodno poznaje me je izvrijeđala jer joj nisam rekla kako sam to sve prijavila na policiju i da sam novac slala. A kako sam joj mogla o tome pisati, kad me čitajući njezine priče obmanjivala i slala mi slike iz bolnice u koju je navodno dospjela kad se porezala dok je pršut rezala i kako će se vjenčati s bivšim partnerom koji ima dijete, jer da mu je žena koju je ona porodila umrla.

Kasnije sam bolje pogledala na Facebook i ustanovila kako je taj njezin budući javna osoba pod drugim imenom, a tražio je i prijateljstvo od moje rodice iz Hrvatske pod lažnim profilom.

Meni je žao jer policija ne želi ustanoviti odakle dolaze poruke, nego su to proslijedili na državno odvjetništvo, a oni su to obustavili.  Sada sam svaki dan u suzama jer sam nasjela i prevarena sam. Samoj mi nije jasno zašto baš ja koja sam teškom mukom zaradila taj novac.

Iako su mi u cijeloj ovoj priči pisale tri osobe, sad mislim da je to sve jedna osoba i to ženska osoba. Zbog žena koje su ranjive i koje nasjedaju na ovakve prijevare policija bi trebala o ovakvim prijevarama povesti više računa, napisala je prevarena Hrvatica za portal Fenix-magazin.de

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža nego ikada

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža je nego ikada do sada, pa pored uobičajenih kuhara, sada...

Zet došao ubiti punca i punicu pa izboden 17 puta

​Muškarac iz Wisconsin koji se uskoro trebao razvesti odvezao se u kuću svoje rodbine u Illinoisu s pištoljem, nožem i željom za osvetom, ali...

NOVI TRAVNIK: Načelnik Dujo primio predstavnike boračkih organizacija

Ismet Gavranović, predstavnik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca i Safet Rizvić, predstavnik organizacije demobilisanih boraca  Srednja Bosna „92- 95“  posjetili su danas Općinu...

Busovača i večeras u mraku, zašto bez najave nestaje električne energije

Grad Busovača i okolna naselja i večeras su iznenada ostala bez električne energije. Stanovnici svoje nezadovoljstvo masovno izražavaju putem društvenih mreža, a nikome više nije...

BRUTALNO UBOJSTVO U NJEMAČKOJ: 28-godišnjak ubo majku 111, a očuha 70 puta

U Hannoveru je u srijedu, 7. prosinca, počelo suđenje Ioannisu K. (28) kojeg se sumnjiči za dvostruko ubojstvo krajem svibnja ove godine. Ioannis K. je...

Povezane vijesti