Ova informacija potvrđena je u Ministarstvu pravde Federacije. Lijanoviću je, kako saznaje Avaz odbijena nedavno žalba kojom je tražio odgodu izdržavanje kazne te je upućen u zatvor.

Saznajemo da je prošlog tjedna stigao u KPZ Zenica i nalazi se u Paviljonu II.

Lijanovića je Vrhovni sud Federacije pravosnažno osudio na sedam godina robije po optužnici Tužiteljstva Tuzlanske županije za zloupotrebu položaja i ovlasti vezano uz nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području te županije i FBiH od 2011. do kraja 2014. godine.

Pravosnažnom presudom se od Lijanovića oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelima u iznosu od oko 653.000 KM.

S obzirom na to da se radi o pravosnažnoj presudi koja je objavljena još 1. listopada prošle godine, Lijanoviću je u siječnju stigao poziv za izdržavanje kazne, ali je on tražio odgodu koja je odbijena.

Tada je Lijanović tražio odgodu zbog slanje apelacije Ustavnom sudu BiH, ali i Europskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Apelacijsko odjeljenje Suda BiH izreklo je krajem godine oslobađajuću presudu Lijanoviću za aferu „Meso“ i kriminal težak 13,5 milijuna KM.

Bild.ba