- oglas -

Kuća strave u kojoj je Hrvatica ubila djecu i sebe: ‘Čuli smo vriskove, prvo su priveli muža’

Pročitajte i ovo

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža nego ikada

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža je nego ikada do sada, pa pored uobičajenih kuhara, sada...

Zet došao ubiti punca i punicu pa izboden 17 puta

​Muškarac iz Wisconsin koji se uskoro trebao razvesti odvezao se u kuću svoje rodbine u Illinoisu s pištoljem, nožem...

NOVI TRAVNIK: Načelnik Dujo primio predstavnike boračkih organizacija

Ismet Gavranović, predstavnik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca i Safet Rizvić, predstavnik organizacije demobilisanih boraca  Srednja Bosna „92-...
- Advertisement -

Kako se za sada vjeruje, australska Hrvatica Katie (42) kuhinjskim nožem izbola je troje djece, Claire (7), Anne (5) i Matthewa (3), a potom je presudila i sebi. Tijela je pronašao suprug i otac, Tomislav Perinović.

- Advertisement -

Australski istražitelji više od 24 sata proveli su u kući obitelji Perinović analizirajući mjesto zločina i izuzimajući dokaze koji bi pokušali dokučiti okolnosti strašne tragedije koja je pogodila sjeverno predgrađe Melbournea Tullamarine.

Scene u kući strave u ulici Burgess šokirale su ih.

Tamo su pronađena tijela australske Hrvatice Katie (42), i njezine malodobne djece, Claire (7), Anne (5) i Matthewa (3). Istražitelji su iznijeli više vreća dokaznog materijala, nakon čega je čišćenje doma trajalo nekoliko sati, prenosi Daily Telegraph Sidney, prenosi 24sata.hr.

Brojni prijatelji obitelji, za koju kažu da su im se uvijek činili kao skladna obitelj, ispred kuće su ostavili cvijeće i svijeće, a među brojnim buketima našao se i jedan dirljivi dječji crtež koji prikazuje obitelj Perinović.

Tijela svoje supruge i djece našao je Tomislav Perinović (48), koji je došao kući iza podneva. Policija je njegov uznemirujući poziv primila u 12.20 sati, a čim su došli na mjesto zločina priveli su ga u lisičinama kao mogućeg osumnjičenika.

U četvrtak navečer, nakon što je ispitan, pušten je na slobodu. Ispitani su i brojni članovi obitelji Perinović, prijatelji te susjedi.

Kako se za sada vjeruje, Katie je prvo ubila svoju djecu izbovši ih kuhinjskim nožem, a potom je presudila i sebi.

Susjedi koji su bili kod kuće u trenutku Tomova dolaska, Daniel and Vicky Schembri, kazali su kako je Tom zanijemio kada su mu policajci stavili lisičine.

Dodali su da je izgledao iznimno uznemireno.

– Ovo mi je slomilo srce. Bili su dobri prijatelji, jako su se lijepo odnosili prema djeci – kazao je Daniel Schembri za Daily Telegraph Sidney.

Bob Hill, zamjenik načelnika tamošnje policije, kazao je kako će ova tragedija ostaviti velike posljedice u zajednici.

– Mnogi ljudi se bore kako bi razumjeli i pomirili se s ovom tragedijom – kazao je Hill.

Susjedi kažu kako je Katie u posljednje vrijeme bila pomalo odsutna i rastrojena, a pretpostavljaju da su je dotukle mjere protiv koronavirusa, odnosno lockdown koji je  Melbourneu jako ograničavajući.

– Na dan smo imali samo sat vremena da izađemo iz kuće i nismo smjeli ići dalje od pet kilometara od mjesta stanovanja – objasnili su susjedi.

Druga susjeda kazala je kako je u četvrtak prijepodne, oko 11.45 sati, čula neartikulirane vriskove iz pravca ulice Burgess, dok je susjed Freddie opisao kako je Katie u rastrojenom stanju došla do njegove kuće ponašajući se čudno.

Susjed Daniel Schembri rekao da je dan ranije tragedije Katie pozvonila na njihova vrata i donijela im vrećicu domaćih šljiva.
Susjedi kažu da je Tomislav po cijele dane radio. S Katie se u zadnje vrijeme nešto čudno događalo.

Prije prije tri mjeseca iznenada je dala otkaz u Glenroy Physiotherapy Centeru, gdje je posljednjih sedam godina radila kao fizioterapeutkinja. Vjeruju da je upala u depresiju koja ju je dovela do smrti.

Najnovije vijesti

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža nego ikada

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža je nego ikada do sada, pa pored uobičajenih kuhara, sada...

Zet došao ubiti punca i punicu pa izboden 17 puta

​Muškarac iz Wisconsin koji se uskoro trebao razvesti odvezao se u kuću svoje rodbine u Illinoisu s pištoljem, nožem i željom za osvetom, ali...

NOVI TRAVNIK: Načelnik Dujo primio predstavnike boračkih organizacija

Ismet Gavranović, predstavnik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca i Safet Rizvić, predstavnik organizacije demobilisanih boraca  Srednja Bosna „92- 95“  posjetili su danas Općinu...

Busovača i večeras u mraku, zašto bez najave nestaje električne energije

Grad Busovača i okolna naselja i večeras su iznenada ostala bez električne energije. Stanovnici svoje nezadovoljstvo masovno izražavaju putem društvenih mreža, a nikome više nije...

BRUTALNO UBOJSTVO U NJEMAČKOJ: 28-godišnjak ubo majku 111, a očuha 70 puta

U Hannoveru je u srijedu, 7. prosinca, počelo suđenje Ioannisu K. (28) kojeg se sumnjiči za dvostruko ubojstvo krajem svibnja ove godine. Ioannis K. je...

Povezane vijesti