- oglas -

Kažnjavani tužitelj postao šef Odjela za gospodarski kriminal i korupciju koji bi trebao istražiti aferu “respiratori”

Pročitajte i ovo

Bogata nasljednica dobila sina

Bogatašica Paris Hilton šokirala je svoje obožavatelje kada im je otkrila da je u tajnosti dobila sina putem surogat...

Koliko može doživjeti zdrav čovjek?

Smrt najstarije osobe na svijetu u dobi od 118 godina ponovno je potaknula raspravu koja dijeli znanstvenike stoljećima: postoji...

Najavljeno novo poskupljenje goriva, a što nas tek čeka nakon 5. veljače

Cijene goriva na benzinskim crpkama u Srpskoj, nakon jednog perioda mirovanja, nažalost ponovo će biti korigirane na više u...
- Advertisement -

Vjerujete li da će Sead Kreštalica, tužitelj iz slučajeva Memić, Hotić i Delimustafić, kazniti krivce za nabavku respiratora? Ili će Sanita Alagić od medijske rupe napraviti bazen?

- Advertisement -

Bezočno izrugivanje javnosti postaje svakodnevni manir onih koji bi prema toj istoj javnosti trebali iskazati barem kurtoazno poštovanje. Umjesto toga oni drsko uzvraćaju, okuraženi višegodišnjom nedodirljivošću bez obzira na razmjere kriminalnih radnji u kojima sudjeluju, piše Žurnal.

Sanita Alagić, pobočnica Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite, nakon tvrdnji da je nabavka respiratora iz Kine “provedena u skladu za važećim zakonima i procedurama” te osude novinara koji previše pitaju, rečenicom objavljenom na Instagramu najbolje, navode, predočava mentalitet ovovremenske pljačkaške kaste pod stranačkim okriljem.

„Samo vi meni kopajte jamu, kad završite ja ću sebi napraviti bazen“, poručila je Alagić nakon što su je naljutili “novinari koji su počeli raditi posao institucija koje su nadležne”. Cinizam ove izjave možda je i nadmašila onu “sve po zakonu” Nedžada Brankovića.

Kako piše Žurnal, druga „pljuska“ javnosti došla je upravo iz institucije nadležne za Solaka, Alagić, Hodžića i ostalu malinarsko-respiratorsku družinu i njihove bravure vrijedne 10,5 milijuna našeg novca.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva KS-a Sabina Sarajlija imenovala je Seada Kreštalicu za šefa Odjela za gospodarski kriminal i korupciju.

Tužitelj za kojeg je Ured disciplinskog tužitelja prije osam godina predlagao udaljenje s dužnosti, postaje tako čelnik odjela tužiteljstva koje bi trebalo istražiti i slučaj nabavke respiratora iz Kine (pre)plaćenih iz federalnog proračuna!

Navode da drugostupanjsko povjerenstvo VSTV-a ne samo da svojevremeno nije prihvatilo prijedlog o udaljenju, nego je smanjilo prvostepanjsku kaznu, pa mu je u konačnici izrečena mjera smanjenja plaće za 20 posto na razdoblje od jedne godine.

Da, ističu, tolika je kazna za “ponašanje u sudu ili tužiteljstvu i izvan suda ili tužiteljstva koje šteti ugledu tužiteljske funkcije”. Navode da je vrhunac svog kontroverznog rada tužitelj Kreštalica imao u slučaju ubojstva Dženana Memića na Ilidži, optužujući Ljubu i Bekriju Seferovića da su ovog mladića usmrtili svojim vozilom.

Seferovići su na dva suđenja oslobođeni optužbe, a niz tužiteljskih odluka i potezi tužitelja Kreštalice ukazivali su da su mnogi detalji i dokazi ovog slučaja ili skriveni ili lažirani.

O Tužitelju Kreštalici Žurnal je nekoliko puta pisao, od njegove uloge u ublažavanju kazne poznate osobe sarajevskog kriminalca Mirze Hatića do “slučajnih susreta” s optuženima u predmetu “Pravda” gdje je “glavna zvijezda” Alija Delimustafić.

I sada, pišu, dok čekamo da iz izolacije doma svoga čelnik VSTV-a Milan Tegeltija na harmonici kojom tijekom pandemije uveseljava virtualni puk, odsvira akord koji označava dehibernaciju pravosuđa, trebamo vjerovati da će istraga kupovine respiratora biti potpuna i dosljedna te da krivci ponovo neće biti neki seferovići.

Da povjerujemo kako će tužiteljstvo ustvrditi odgovornost čelnika federalne vlade, direktora civilne zaštite, vlasnika “Srebrne maline” i utvrditi tko je “podrinjski boss” u pozadini? Neće, naravno.

Kako navode, podrugljivost buduće vlasnice bazena ne ostavlja prostora da vjerujemo u suprotno. Oni su naučili da je za tužiteljstvo “sehara” SDA nedodirljiva, iako se ista nemilice puni od danka koji nam svakodnevno sve više nameću.

Ako to još niste shvatili, dodaju, pomoći vam nema, ponovo ćete glasati za iste, za njihov paketić od 100g kave, pola kile “kocke”, a ove godine možda bude i pokoja malina pride…/HMS/

Najnovije vijesti

Bogata nasljednica dobila sina

Bogatašica Paris Hilton šokirala je svoje obožavatelje kada im je otkrila da je u tajnosti dobila sina putem surogat...

Koliko može doživjeti zdrav čovjek?

Smrt najstarije osobe na svijetu u dobi od 118 godina ponovno je potaknula raspravu koja dijeli znanstvenike stoljećima: postoji li granica do koje zdrav...

Najavljeno novo poskupljenje goriva, a što nas tek čeka nakon 5. veljače

Cijene goriva na benzinskim crpkama u Srpskoj, nakon jednog perioda mirovanja, nažalost ponovo će biti korigirane na više u idućih nekoliko dana, ali i...

VELIKI KONCERT DŽENANA LONČAREVIĆA 13. MAJA U SARAJEVU

Ljubitelji pjesama Dženana Lončarevića u Sarajevu konačno će moći uživati u velikom koncertu omiljenog pjevača. Naime, Lončarević je za 13. maj zakazao koncert u sarajevskoj...

MUP uhapsio šest osoba zbog dječije pornografije

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a RS su jučer u akciji kodnog naziva "Karika 2022" uhapsili šest osoba zbog dječije...

Povezane vijesti