- oglas -

Izetbegović: Nećemo odustati od smanjenja ovlasti Doma naroda

Pročitajte i ovo

Realiziran prvi dio projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije”

Limena glazba ,,Lašva’’ Nova Bila, Osječki puhački orkestar i Vokalni sastav Lašvanske dive u subotu 24. rujna održali su zajednički koncert na Trgu...

SIP BiH izrekao prvu kaznu zbog trgovine biračkim mjestom

Navodi se da je Ademir Alibašić bio kandidat SDA 2016. godine, a da je u ime SNSD-a imenovan kao...
- Advertisement -

Večeras je u Sarajevu održan skup „Nove snage Novog Grada“ u organizaciji Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) Novi Grad, na kojem je pristupnicu toj stranci potpisalo više od 200 mladih s područja te općine.

- Advertisement -

Specijalni gost skupa bio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je novim članovima stranke zaželio dobrodošlicu, uz poruku da su upravo oni budućnost stranke, ali i države BiH.

– Sve ono što mi branimo, mogu braniti mladi ljudi, koji su spremni i riskirati. Bez vas i ovo što slijedi se neće moći obraniti – poručio je Izetbegović.


Predsjednik SDA je istaknuo da je politika kompleksan posao koji zahtijeva mnogo znanja i vještina. Podsjetio je da su i SDA osnivali mladi ljudi, koji su u tom periodu, kada je stranka osnivana, imali nešto više od 30 godina.

– Nemojte se ustručavati što će neko pomisliti ako kažete riječ viška ili manjka. Nemojte dopustiti da budete pasivni. Morate govoriti. Riječ je naše oružje – kazao je Izetbegović prisutnima.

Mladi, dodao je, moraju znati svoj cilj i istrajati u ostvarivanju tih ciljeva. Govoreći o ulozi SDA u očuvanju i izgradnji BiH, Izetbegović je podsjetio na reformske procese koje je ta stranka predvodila u proteklim godinama.

– Mi svaki problem na kraju riješimo. Riješit ćemo i ove s kojima se sada suočavamo – izjavio je Izetbegović.

Predsjednik SDA se osvrnuo i na aktualnu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, kazavši da dešavanja u Ukrajini mogu imati posljedice i na cijelu Europu. U tom kontekstu je naglasio važnost intenziviranja integracijskih procesa u kojima BiH sudjeluje.

– Deblokada Federacije, ovlasti Doma naroda FBiH isključivo oko vitalnih nacionalnih interesa. To su naši zahtjevi od kojih nećemo odustati – poručio je Izetbegović govoreći o aktualnim pregovorima o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Realiziran prvi dio projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije”

Limena glazba ,,Lašva’’ Nova Bila, Osječki puhački orkestar i Vokalni sastav Lašvanske dive u subotu 24. rujna održali su zajednički koncert na Trgu...

SIP BiH izrekao prvu kaznu zbog trgovine biračkim mjestom

Navodi se da je Ademir Alibašić bio kandidat SDA 2016. godine, a da je u ime SNSD-a imenovan kao predsjednik biračkog odbora. Središnje izborno povjerenstvo...

Plenković u Livnu podržao Krišto: Večeras smo u gradu buduće predstavnice hrvatskoga naroda u Predsjedništvu BiH

Predizborni skup HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora održao se večeras u prepunoj sportskoj dvorani “Dalibor Perković Dali” u Livnu. Pored zajedničke kandidatkinje...

VITEZ: Započeli radovi na proširenju dječjeg igrališta iza Konzuma

Danas su u Vitezu započeli radovi dodatnog uređenja i proširenja dječjeg igrališta „iza Konzuma“, a kao dio projekta P.A.R.K.- Pokreni, aktiviraj, radi, kreiraj, čiji...

Povezane vijesti