- oglas -

Izetbegović Bošnjacima obećao “mir” za 350.000 glasova: “Ovi izbori su najvažniji od rata”

Pročitajte i ovo

Novi Travnik: Okrugli stol na temu “Podrška i izazovi u odgoju i obrazovanju učenika s poteškoćama u razvoju“

U okviru projekta „Inkluzija je pravo i obveza II“ kojeg  implementira Udruženje/Udruga „Osmijeh“ Novi Travnik uz financijsku podršku Federalnog...

Novi Travnik će biti domaćin manifestacije za izbor najboljeg sportaša godine u SBK

Po treći put Novi Travnik biti će domaćin respektabilne manifestacije „Izbora najboljeg  sportaša Kantona Središnja Bosna“. Rezultat je to dogovora...

Provedena edukacija i istraživanje u osnovnim školama SBK/KSB-a na temu empatije

U okviru projekta „Inkluzija je pravo i obaveza II“ kojeg implementira Udruženje/Udruga “Osmijeh” iz Novog Travnika uz podršku Ministarstva...
- Advertisement -

Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici održan je veliki skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

- Advertisement -

Kako je priopćeno iz SDA, Izetbegović je pred nekoliko hiljada okupljenih istaknuo da je Zeničko-dobojski kanton u mnogo čemu najbolji u BiH. Također je podsjetio na dobre rezultate rada Vlade ZDK i Vlade FBiH u proteklom periodu, koji se ogledaju u konkretnim ekonomskim pokazateljima.

“Tamo gdje je SDA, urađen je dobar posao. Nažalost, u rijetkim gradovima gdje na vlasti nije SDA, poput Zenice, SDA ne vodi procese. Prave neprincipijelne koalicije samo da bi izbacili iz vlasti SDA. Ne vjerujem da ste zadovoljni onim što je urađeno, odnosno onim što nije urađeno u Zenici. I svoj sud o tome ćete reći u nedjelju”, kazao je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović da je u proteklom periodu obišao cijelu BiH, te da se na svakom pedlju i na svakom skupu SDA osjeti posebna atmosfera koja najavljuje veliku pobjedu SDA.

“Uz Božju pomoć i uz podršku naših dobrih, osviještenih i odanih patriota, idemo ka rezultatu koji garantira pozitivni preokret u sudbonosno važnom mandatu koji je pred nama. Od završetka rata nije bilo važnijih izbora. I naš narod to osjeća i zna. Potrebna nam je velika pobjeda kako bismo zaustavili retrogradne snage i pokrenuli zemlju u pravom smjeru. Idemo zajedno u veliku pobjedu”, poručio je Izetbegović.

Od građana je Izetbegović zatražio 350.000 glasova, a zauzvrat je zagarantirao mir, sigurnost, stabilnost i snažan ekonomski razvoj.

“Garantiramo jer to možemo. SDA je politički i ideološki monolit, težak i stamen poput stećka, s emocijom, s povijesnom referencom, s prekaljenim kadrovima”, kazao je Izetbegović.

Ukazao je Izetbegović na činjenicu da su Bošnjaci u proteklom periodu postali nezamjenjiv politički faktor, ali da je taj status plaćen krvlju i da se zbog toga ne smije izgubiti.

“BiH i njene granice će nadživjeti sve dušmane, i stare i nove. Neki su već otišli pod zemlju, neki u haške kazamate, a mi smo večeras ovdje na Trgu Alije Izetbegovića”, izjavio je Izetbegović.

Za susjedne zemlje je kazao da će morati naučiti poštivati integritet i ugled BiH, ali i međunarodne obaveze. Naglasio je Izetbegović da je put ka članstvu u NATO-u jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva BiH, te da je, zahvaljujući istrajnosti SDA na početku tekućeg mandata, taj put nastavljen usprkos otporima SNSD-a.

“Nalazimo se u Akcionom planu za članstvo u NATO-u. Možemo sutra osvanuti kao NATO članica. Za to se pobrinula SDA jer nismo dopustili formiranje Vijeća ministara dok nije usvojen Program reformi koji je to omogućio”, istaknuo je predsjednik SDA.

Uputio je Izetbegović poziv političkim oponentima SDA da prestanu s napadima na najjaču patriotsku i stožernu bošnjačku stranku, te da se pridruže u borbi za državu BiH, njene interese i interese naroda.

“Samo složni možemo zaustaviti nasrtaje na ovu zemlju. Samo složni možemo napraviti prosperitetno društvo i zemlju u kojoj mladi ljudi žele ostati. Ali i mi i vi znamo da nas nećete poslušati dok vas ne pobijedimo, dok vas narod ne prisili da krenete u pravom smjeru. A to će se, s Božjom pomoći, desiti u nedjelju, 2. listopada”, kazao je Izetbegović.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Novi Travnik: Okrugli stol na temu “Podrška i izazovi u odgoju i obrazovanju učenika s poteškoćama u razvoju“

U okviru projekta „Inkluzija je pravo i obveza II“ kojeg  implementira Udruženje/Udruga „Osmijeh“ Novi Travnik uz financijsku podršku Federalnog...

Novi Travnik će biti domaćin manifestacije za izbor najboljeg sportaša godine u SBK

Po treći put Novi Travnik biti će domaćin respektabilne manifestacije „Izbora najboljeg  sportaša Kantona Središnja Bosna“. Rezultat je to dogovora postignutog na radnom sastanku načelnika...

Provedena edukacija i istraživanje u osnovnim školama SBK/KSB-a na temu empatije

U okviru projekta „Inkluzija je pravo i obaveza II“ kojeg implementira Udruženje/Udruga “Osmijeh” iz Novog Travnika uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta...

Dopredsjednik RS Davor Pranjić posjetio Generalni konzulat RH u B.Luci

Dana 29. studenog 2022. godine, dopredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda, dr. Davor Pranjić bio je u službenoj posjeti Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u...

ODBJEGLI GENERAL ARMIJE BIH: Interpol raspisao crvenu međunarodnu tjeralicu za Sakibom Mahmuljinom

Međunarodna policijska agencija Interpol danas je raspisala crvenu tjeralicu za Sakibom Mahmuljinom kojeg je Sud Bosne i Hercegovine osudio na osam godina zatvora zbog...

Povezane vijesti