- oglas -

Isprobaj recept za osvježavajuć i sočan kolač od jagoda i jogurta – bez pečenja!

Pročitajte i ovo

​Na Balkanu sve više novih slučajeva korone, raste zabrinutost

 Broj slučajeva novog koronavirusa možda je još uvijek umjeren na Balkanu, ali se ta regija, jedna od najsiromašnijih u...

Krizni stožer FBiH traži hitnu akciju: Zaraženi se kreću bez rješenja o izolaciji

 Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva uputio je županijskim ministarstvima zdravstva i kriznim stožerima, županijskim upravama za inspekcijske poslove, zavodima...

Španjolka planirala odmor u Hrvatskoj pa odustala: “Nema smisla trošiti toliki novac”

 Većina Španjolaca zbog koronavirusa neće putovati u inozemstvo ovo ljeto pa bi ih i u Hrvatsku moglo doći znatno...
- Advertisement -
Osim što je ovaj kolač pravi užitak za oči, definitivno će te oduševiti i svojim okusom. Sočne jagode i lagani jogurt čine ga neodoljivim guštom za nepce. Ovo je idealan kolač za tople proljetne dane te pravo slatko iznenađenje za partnera ili mališane. I lako se spravlja…

Sastojci

Za biskvit

• 250 g keksa od maslaca
• 50 g maslaca
• 150 g čokolade za kuhanje

Za kremu od jagoda i jogurta

• 600 g svježih jagoda
• 250 g šećera u prahu
• 600 g jogurta
• 300 g grčkog jogurta
• 150 g svježeg sira
• 12 listića bijele želatine (alternativno 6 listića bijele i 6 ružičaste želatine za intenzivniju boju)

Priprema

1. Stavi kekse u vrećicu za zamrzavanje te fino razmrvi s pomoću valjka za tijesto.

2. Rastopi maslac i čokoladu u posudi iznad kipuće vode te na kraju umiješaj mrvice keksa.

3. Jednakomjerno raspodijeli biskvit od keksa po dnu kalupa (promjera 26 cm) te dobro pritisni. Stavi u hladnjak da se stvrdne.

4. Za kremu najprije operi te očisti jagode. Izmiksaj voće zajedno sa šećerom u prahu. Ostavi 4 žlice voćnog pirea za kasnije.

5. Pomiješaj jogurte pa umiješaj u pire od jagoda. Na kraju umiješaj i svježi sir.

6. Omekšaj želatinu nekoliko minuta u hladnoj vodi, lagano je istisni te stavi u lonac zajedno sa 4 žlice pirea od jagoda. Lagano grij smjesu (neka ne vrije!) dok se želatina ne rastopi. Potom makni lonac sa štednjaka te dodaj 3 žlice smjese od jogurta da se želatina brže ohladi.

7. Dodaj želatinu preostaloj kremi od jagoda i jogurta te sve sve dobro promiješaj.

8. Smjesu jednakomjerno raspodijeli po biskvitu te ostavi kolač preko noći u hladnjaku, piše miss7.hr. 

9. Ako želiš, prije posluživanja ukrasi kolač svježim jagodama i čokoladnim mrvicama.

Najnovije vijesti

​Na Balkanu sve više novih slučajeva korone, raste zabrinutost

 Broj slučajeva novog koronavirusa možda je još uvijek umjeren na Balkanu, ali se ta regija, jedna od najsiromašnijih u...

Krizni stožer FBiH traži hitnu akciju: Zaraženi se kreću bez rješenja o izolaciji

 Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva uputio je županijskim ministarstvima zdravstva i kriznim stožerima, županijskim upravama za inspekcijske poslove, zavodima za javno zdravstvo i upravama...

Španjolka planirala odmor u Hrvatskoj pa odustala: “Nema smisla trošiti toliki novac”

 Većina Španjolaca zbog koronavirusa neće putovati u inozemstvo ovo ljeto pa bi ih i u Hrvatsku moglo doći znatno manje nego prijašnjih godina, pokazuju...

Jesu li PCR testovi u BiH pouzdani?

 Da li su naši testovi, kao što tvrde europski službenici, lošeg kvaliteta i nepouzdani? Stručnjaci kao i građani su uvjereni da nema razlike između...

100.000 rola WC papira za izbore u BiH

 Održavanje  izbora u uvjetima koronavirusa značajno će poskupjeti, iskomplicirati i usporiti birački proces jer će se, između ostalog, na svakom biračkom mjestu mjeriti temperatura...

Povezane vijesti