- oglas -

ISKUSTVO VOŽNJE KROZ SLOVENIJU: Vozio u koloni, zaustavljen i kažnjen sa 250 eura te dobio još 3 kaznena boda

Pročitajte i ovo

Zaraženi prešućuju kontakte, žele spasiti prijatelje koji idu na ljetovanje

 “Nemoj me stari prijaviti kao kontakt” ili “Čuj, ispitni je rok,ne mogu u samoizolaciju, a možda uopće ne dobijem...

Novi apel Kriznog stožera: Situacija se pogoršava, izbjegavajte javna okupljanja

 Preporučuje se stanovništvu na području Federacije BiH, da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i...

MILANOVIĆ: UZP nam podmeću, to su gluposti; HVO oslobađao Bihać i Hrvatsku

Svečanim završetkom obuke drugog naraštaja za razvoj vođa Marko Babić i prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata započelo je...
- Advertisement -

Čitatelj Fenix-magazina, čiji podaci su poznati redakciji Fenixa,  poslao je pismo u kojem iznosi svoje neugodno iskustvo sa slovenskom policijom nakon što je zaustavljen u Rogatecu zbog prebrze vožnje.

Iako je, kako piše, vozio u koloni, iza jednog slovenskog vozila koje policija nije zaustavila, izmjerena mu je brzina od 66 km/h, a dozvoljena brzina je bila 50 km/h. Za prekoračenje iznad odbijene tolerancije od 11 km/h platio je kaznu od 250 eura i dodatno tri kaznena boda (koja srećom ne vrijede izva Slovenije).

Pismo čitatelja portala Fenix-magazin.de sa preslikom kazne slovenske policije  prenosimo u cijelosti:

U petak, 17. srpnja .2020. na proputovanju kroz Sloveniju u mjestu Rogatec  zaustavljen sam u vožnji osobnim automobilom zbog prebrze vožnje. Naime slovenski policajac je pokazao na mjernom instrumentu 66 km/h. Izračunao je toleranciju 5km/h i dakle 11 km/h previše u Sloveniji nosi 250 eura kazne i 3 kaznena boda!!!! Budući sam odmah platio, kazna je bila 125 eura.

U ovome je sporno sljedeće:

Vozio sam u koloni sa ostalim autima u razmaku 50-200 m. Ispred mene je bilo vozilo slovenskih oznaka sa praktički istom brzinom koje nije zaustavljeno.

Nije moguće odrediti je li naznačena brzina bila mog ili nekog drugogo vozila, razmak vremena se mjeri u par sekundi između 2 vozila.

Naravno, svaka diskusija o tome s policajcem je bila bespredmetna. Oni imaju vremena na pretek, a vozač kojeg zaustave jedva čeka da napusti tako neljubazan teritorij.

Zabilježena je brzina bila odmah po ulasku u mjesto tako da nije moguće utvrditi da li je izmjerena brzina prije ili poslije table s oznakom mjesta.

Slovenski policajac je već naučenim frazama sve lijepo izgovorio i već su bili spremni zadržati mi dokumente.

Nemaju sitnog1. Kazna od 260 eura u SL

Po vađenju novčanica nisu imali „sitnog“ pa su me poslali u obližnju trgovinu da promijenim Po vađenju novčanica nisu imali „sitnog“ pa su me poslali u obližnju trgovinu da promijenim novčanice.

Prije toga su me podvrgli alko testiranju koje je bilo negativno. Na upit o malo povelikom iznosu bili su neljubazni i odgovorili da mogu s njima u stanicu, dokumente  naravno zadržavaju.

Pri pisanju kazne nije razvidna brzina već samo mjesto, vrijeme i članak zakona. Pri ranijim susretima i kažnjavanju pri ovom prekršaju u Sloveniji mi je izrečena mnogostruko manja kazna.

Na kraju mi je slovenska policajka pri vraćanju dokumenata podrugljivo rekla da mi želi ugodan dan.

U prilogu šaljem fotografiju kazne. O svemu ovome, istinitosti navoda, mogu posvjedočiti moja dva suputnika.

Zar su zaista toliko drakonske kazne u Sloveniji?

Na znanje drugim vozačima

Za svojih putovanja kroz Sloveniju osim ovoga neugodnog iskustva nagledao sam se sljedećeg:

Policajac čuči u grabi neposredno iza granice i kažnjava 100 m od ulaska u Sloveniju (GP Dubrava Križovljanska).

Policajac snima aute koji dolaze između hrvatsko-slovenske granice i naplaćuje kaznu neposredno po kontroli dokumenta na granici, pri ulasku u Sloveniju.

Policijska kamera neposredno prije ili iza tunela na slovenskoj strani prema Macelju- kaznu naplaćuju neposredno po kontroli dokumenata iza kućica na tzv.ničijoj zemlji (GP Macelj, slovenski GP Gruškovje).

Fenix-magazin/S.I. Mandić

Najnovije vijesti

Zaraženi prešućuju kontakte, žele spasiti prijatelje koji idu na ljetovanje

 “Nemoj me stari prijaviti kao kontakt” ili “Čuj, ispitni je rok,ne mogu u samoizolaciju, a možda uopće ne dobijem...

Novi apel Kriznog stožera: Situacija se pogoršava, izbjegavajte javna okupljanja

 Preporučuje se stanovništvu na području Federacije BiH, da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja.Ovo je ponovljeni...

MILANOVIĆ: UZP nam podmeću, to su gluposti; HVO oslobađao Bihać i Hrvatsku

Svečanim završetkom obuke drugog naraštaja za razvoj vođa Marko Babić i prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata započelo je danas obilježavanje VRO Oluja na...

Akcijski katalog Vujević company!

Samo za svoje vjerne kupce, Vujević company predstavlja akcijski katalog za mjesec august!I ovog puta očekuje vas samo najbolje, SUPER ponuda i najbolje cijene!Prilika...

U Neumu se odigrala drama: Dvije osobe na pedalini nekontrolirano plutali morem

 U Neumu se sinoć događala prava drama kada su dvije osobe na pedalini zbog jakog vjetra potpuno izgubile kontrolu nad plovilom.Praktično, pedalina je nekontrolirano...

Povezane vijesti