- oglas -

HSP ima novog predsjednika

Pročitajte i ovo

Tipa su pokušali smaknuti čak sedam puta! Čovjek izbjegao smrtne kazne i sad bi ga mogli osloboditi

Richard Glossip proveo je više od dva desetljeća čekajući smrtnu kaznu, a njegov je slučaj dobio preokret nakon što...

Zašto brodovi i avioni nestaju u zloglasnom Bermudskom trokutu? Možda se konačno zna pravi razlog

Brodovi koji plove nestaju bez traga. Letovi nestaju s radarskih zaslona i nikad ih se više neće vidjeti. Tajanstveni...

Evo kako će izgledati prvi Xiaomijev električni automobil!

Xiaomijevo prvo električno vozilo, MS11, uskoro bi moglo ugledati svjetlo dana. Kineska kompanija napravila je značajne korake u razvoju...
- Advertisement -

Nikica Augustinović novi je predsjednik HSP-a izabran na redovitom saboru stranke, a u svom obraćanju izaslanicima najavio je da će raditi na daljnjem ujedinjenju pravaške političke scene, njezinom jačanju, rebrendiranju i pripremama za što uspješnije lokalne izbore u svibnju.

- Advertisement -

Nikica Augustinović je za novog predsjednika HSP-a izabran u subotu na redovitom saboru stranke koji je prvi put održan u elektroničkom obliku, priopćeno je u nedjelju iz HSP-a.

U svom obraćanju izaslanicima poručio je da mu je namjera poticati timski rad i kreativnost, te u najkraćem roku formirati tim koji će mu pomagati u operativnom vođenju stranke, ali i u pripremanju i provedbi strateških odluka.

“U prošlosti je znalo biti lutanja, nesnalaženja, podmetanja, kao i miniranja iz vlastitih redova, ali to nam je pouka za budući rad. Ono što mogu najaviti jest da ću raditi na daljnjem ujedinjenju pravaške političke scene, njezinom jačanju, rebrendiranju i pripremama za što uspješnije lokalne izbore koji nam dolaze u svibnju sljedeće godine”, poručio je novi predsjednik HSP-a.

Najavio je da će uz sustavnu skrb o pitanjima vezanim za branitelje, veću pozornost posvetiti radu s mladima, a znatan dio aktivnosti usmjerit će i prema Hrvatima izvan Hrvatske, kako u Bosni i Hercegovini, tako i sunarodnjacima diljem Europe i svijeta. “Svjedoci smo, a posebno posljednjih godina, zastrašujućim razmjerima iseljavanja Hrvata, a mi vjerujemo da postoji način da se taj proces zaustavi, pa čak i preokrene”, istaknuo je Augustinović.

Da bi svoje aktivnosti i planove predstavili javnosti, najavio je da će u HSP-u “na puno viši nivo dići medijske kanale”, a veliku će pozornost posvetiti i gospodarskim, demografskim i svim ostalim pitanjima od vitalnog značaja za hrvatski narod i hrvatsku državu.

“I dalje će nam jedan od prioriteta biti lustracija, isplata ratne štete od strane Srbije, kao i sve druge aktivnosti koje smo usvojili na Programskoj konvenciji stranke u veljači 2018.”, poručio je Augustinović.

“Naravno da pritom nećemo zaboraviti svoje korijene, svoju slavnu prošlost jer onaj tko ne poznaje i ne poštuje svoju prošlost osuđen je da ponavlja greške koje je činio. I dalje ćemo osobitu pozornost posvećivati temelju moderne hrvatske države – Domovinskom ratu, kao i svima onima koji su dali svoj doprinos stvaranju i obrani moderne hrvatske države”, poručio je Augustinović.

Zahvalio je izaslanicima na iznimno velikoj potpori njegovoj kandidaturi, te čestitao svim kolegicama i kolegama izabranima u Predsjedništvo HSP te u Središnji nadzorni odbor i rekao da se raduje budućoj suradnji.

Augustinović se zahvalio i svom prethodniku, Karlu Starčeviću, koji je, kako je rekao, u nepunih četiri godine na čelu HSP-a napravio mnogo dobroga i revitalizirao stranku.

Čestitao je i najmlađim kandidatima na Saboru HSP-a – Mariji Ćaćić i Ivanu Piškoru, koji su dobili najviše glasova izaslanika, što ga, kako je rekao, osobito raduje.

Dnevnik.ba

Najnovije vijesti

Tipa su pokušali smaknuti čak sedam puta! Čovjek izbjegao smrtne kazne i sad bi ga mogli osloboditi

Richard Glossip proveo je više od dva desetljeća čekajući smrtnu kaznu, a njegov je slučaj dobio preokret nakon što...

Zašto brodovi i avioni nestaju u zloglasnom Bermudskom trokutu? Možda se konačno zna pravi razlog

Brodovi koji plove nestaju bez traga. Letovi nestaju s radarskih zaslona i nikad ih se više neće vidjeti. Tajanstveni događaji potaknuli su priče o...

Evo kako će izgledati prvi Xiaomijev električni automobil!

Xiaomijevo prvo električno vozilo, MS11, uskoro bi moglo ugledati svjetlo dana. Kineska kompanija napravila je značajne korake u razvoju svog električnog automobila, a sada...

Prelet asteroida pokazao slijepu točku u otkrivanju prijetnji planetu

Otkriće asteroida veličine malog kamiona samo nekoliko dana prije nego što je proletio pored Zemlje u četvrtak, iako nije predstavljao prijetnju čovječanstvu, ukazuje na...

“Igle” u kozmičkom plastu sijena: Umjetna inteligencija pronašla osam čudnih i nepoznatih radijskih signala

Potraga za tragovima izvanzemaljskih civilizacija u svemiru, jedna je od najvećih zadaća koju astronomi danas mogu imati, obzirom da je svemir područje koje je...

Povezane vijesti