Gibonni i Oliver za 23. lipnja pripremaju spektakl u Mostaru

71

Mostar će 23. lipnja biti glazbeno središte regije, s obzirom da u grad na Neretvi, na stadion pod Bijelim brijegom dolazi jedan od najpopularnijih glazbenih dvojaca, Gibonni i Oliver Dragojević.

Vlada nevjerojatan interes za koncert, a Gibonni i Oliver pripremaju rijetko viđen glazbeni spektakl i poslasticu za sve ljubitelje njihovih brojnih hitova. Svi zainteresirani mogu kupiti ulaznice na info pultu Mepas Malla, u poslovnicama Globtoura u Hercegovini, a karte se prodaju i preko interneta, na portalu kupikartu.ba, kazali su organizatori koji pozivaju sve zainteresirane da što prije osiguraju svoje mjesto kako bi mogli uživati u višesatnom koncertu.

Gibonni se već 18. svibnja uvjerio u ljepote Mostara kada je sudjelovao na manifestaciji “Večernjakov pečat”, te je bio iznenađen pozitivnom energijom kojom zrači Mostar. Ista ta pozitivna energija osjećat će se i 23. lipnja već od 20 sati, a dvojica hit makera izvoditi će svoje stare i nove hitove.

Dugogodišnji prijatelji su prošle godine objavili zajednički album “Familija”. Dvojica su od najpriznatijih i najnagrađivanijih glazbenika u Hrvatskoj.

Mi smo se odabrali međusobno, nije tu bilo nekog predumišljaja. Dobri smo prijatelji, volim način na koji on pjeva, a on voli način na koji ja pišem, kazao je prije nekoliko dana u jednom intervjuu Gibonni. Govorio je i o sličnostima i različitostima sa svojim kolegom Oliverom.

Između Olivera i mene postoji jedna generacijska razlika – i u nijansama i detaljima se može iščitati. Oliver živi jednostavnije i njemu za istinsku sreću treba kutija duhana i dvije litre dizela da može ići na ribe. Ja pokušavam naučiti to od njega. On živi u zenu i moj je uzor. Ne treba mu ništa da bi bio sretan. Čisti zen, ističe.

Kazao je i kako Oliver i on uvijek imaju neki okvirni dogovor koliko će tko svirati, ali se na kraju nikada ne drže tog plana.

Tu smo slični, dosta smo spontani. Oliver se često odluči pjevati pjesme koje su njemu najviše značile, a ne one što su bile najbolje na top listama. Ako sam dobro raspoložen, znam čak i neke svoje najtužnije pjesme preskočiti. Naš nastup sliči tome da je publika dirigent, a mi smo orkestar. Ta energija od publike prijeđe na nas i dok koncert ne krene, nikad ne znamo u kojem ćemo smjeru ići. To je stvar trenutka i jako sam zadovoljan zbog toga jer mi nismo predstava od tri čina, nego ljudi kojima obraz dozvoljava da možemo mijenjati tijek koncerta u bilo kojem smjeru, ističe Gibonni pred veliki koncert u Mostaru 23. lipnja.