- oglas -

Ena Rajić iz srednje Bosne svojim humorom ruši rekorde na Youtubeu

Pročitajte i ovo

Ne znate gdje na ručak: Restoran Dačo poziva vas na sočnu teletinu ispod sača (FOTO)

Slika koja govori i više od tisuću riječi. Sočna i mirisna teletina pod sačem je jedno od najluksuznijih domaćih...

EK predlaže gotovinska plaćanja kućanstvima kojima prijeti siromaštvo

Europska komisija je u srijedu uputila Vijeću EU-a preporuku o minimalnom dohotku, što podrazumijeva gotovinska plaćanja koja kućanstvima kojima...

Pravda za obitelj Krstić: Najavljeni prosvjedi u Mostaru

‘‘Molim vas da se odazovete u što većem broju kako bih na taj način dali do znanja da se...
- Advertisement -

Ena Rajić je hrvatska jutjuberka. Rođena je u bh. gradu Travniku iz kojega potiču književni genijalac Ivo Andrić i fudbalski trener Ćiro Blažević. Nakon što je završila gimnaziju, seli u Zagreb gdje upisuje i završava studij psihologije.

- Advertisement -

Centralna: Rodom si iz Travnika, a godima ste živjeli u Vitezu, gdje ste i odrasli.  U Zagreb si otišla da studiraš. Kako ti se sviđa život u Zagrebu?


Zagreb je grad po mojoj mjeri – dinamičan, pun života i kulturnih događanja. Zaista vjerujem da je u njemu izbora za svačiji ukus. Izrazito dobro je povezan s Europom, ali i ostatkom Hrvatske – za čas si na moru, za čas u planini. Meni je taman.

Centralna.ba: S obzirom da dolaziš iz Srednje Bosne, možeš li se predstaviti našim čitateljima, što bi rekla o sebi?

Po zanimanju psihologinja, po pozivu umjetnica. Primarno se bavim tzv. spoken word umjetnošću i video produkcijom. Svoje autorsko stvaralaštvo baziram na izvedbenoj poeziji, obrnutoj psihologiji i satiri kroz koje progovaram o različitim psihologijskim i društvenim temama s ciljem promoviranja mentalnog zdravlja te jačanja društvene odgovornosti.

Centralna.ba: Studirala si i završila psihologiju, a baviš se video produkcijom. Aktivna si na YouTubeu i ostalim društvenim mrežama. Otkud ljubav prema videu i društvenim mrežama? Kako je i kada sve to počelo?
Oduvijek sam pokazivala afinitet prema scenskoj umjetnosti, a zadnjih sedam godina aktivna sam i pred kamerom. Videofilm je kratka, zanimljiva forma audio vizualne umjetnosti pomoću koje najbolje izražavam kreativnost. Društvene mreže volim jer su izvrsna platforma koja mi omogućuje da svoj rad podijelim sa svijetom.
Sve je počelo 2014.godine kada sam, u suradnji s tadašnjom kolegicom Elizabetom Petersdorfer, pokrenula YouTube kanal koji se bavio temama iz popularne psihologije i duhovnosti. Nakon toga napravila sam zaokret i prije tri godine počela snimati spoken word poetry spotove i satirične videofilmove.
Centralna.ba: Vaši videozapisi uglavnom su humorističnog sadržaja. Otkud inspiracija i kakve su reakcije publike?

Spoken word spotovi uglavnom su ozbiljnog tona, a kratki videofilmovi najvećim dijelom nose satiričnu notu. Inspiraciju pronalazim na svakom koraku, a posebice u apsurd u, nepravdi i predrasudama. Reakcije publike su izvrsne. Sadržaj koji stvaram percipira se kao osvježenje na našim prostorima i ljudi se poistovjećuju s temama koje obrađujem. Ono što me najviše veseli činjenica je da im uspijem isprovocirati emocije, potaknuti ih na razmišljanje te na preispitivanje statusa quo.

Centralna.ba: Prije nekoliko dana snimili ste zanimljiv video s Tinom Sedlarom. Kako je došlo do suradnje s Tinom?

Do suradnje je došlo spontano. Svoju zajednicu na društvenim mrežama pitala sam s kim bi me voljeli vidjeti u suradnji, a jedna od preferiranih osoba bio je Tin. Odmah sam mu se javila i predložila suradnju, vrlo brzo smo dogovorili teme, raspisali scenarije i krenuli u realizaciju. Producirali smo dva videofilma – “Spoj u doba korone [2021 UPDATE]” i “Kad a bi prvi spoj bio iskren [ali BRUTALNO iskren!]”. Oba videa postigla su veliki uspjeh, a potonji je premašio sva očekivanja prešavši 2.000.000 pregleda samo na Facebooku.

Centralna.ba: Dolaziš li u Travnik? Možemo li očekivati neki humoristični video iz Srednjoj Bosni. Znamo da naš narod voli humor i uživa u njemu.

U Travnik dolazim dvaput godišnje, u prosjeku. Sad za sad nemam u planu takvu produkciju, no nikad se ne zna.

Centralna.ba: Pratite li naš portal, kakve su Vaše recenzije prema našem radu?

Moram priznati da portale i časopise uglavnom ne čitam jer nemam tu naviku. Tu i tamo pročitam što se događa kako bih bila u toku s informacijama.

Hvala ti Ena na izdvojenom vremenu, a vas dragi naši čitatelji pozivamo da pogledate video naše Ene sa Tinom, te ne zaboravite da sd pretplatite na youtube kanal.

Najnovije vijesti

Ne znate gdje na ručak: Restoran Dačo poziva vas na sočnu teletinu ispod sača (FOTO)

Slika koja govori i više od tisuću riječi. Sočna i mirisna teletina pod sačem je jedno od najluksuznijih domaćih...

EK predlaže gotovinska plaćanja kućanstvima kojima prijeti siromaštvo

Europska komisija je u srijedu uputila Vijeću EU-a preporuku o minimalnom dohotku, što podrazumijeva gotovinska plaćanja koja kućanstvima kojima je to potrebno pomažu da...

Pravda za obitelj Krstić: Najavljeni prosvjedi u Mostaru

‘‘Molim vas da se odazovete u što većem broju kako bih na taj način dali do znanja da se ne bojimo ni Doke niti...

Plenković: SAD su jedna od ključnih zemalja koje su apsolutno za ravnopravnost Hrvata u BiH

Iz svih kontakata s američkim dužnosnicima jasno je da su SAD jedna od ključnih zemalja koje su apsolutno za ravnopravnost Hrvata u BiH te...

Sutra blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije i vojske, svečano slavlje u Ovčarevu

29. rujna Crkva slavi blagdan Sv. Mihovila, Gabriela i Rafaela, trojice arkanđela čije je štovanje u narodu vrlo rašireno. Sveti Mihovil se tako slavi...

Povezane vijesti