- oglas -

Došao iz Kanade u rodni Kiseljak na odmor pa se zaposlio

Pročitajte i ovo

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža nego ikada

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža je nego ikada do sada, pa pored uobičajenih kuhara, sada...

Zet došao ubiti punca i punicu pa izboden 17 puta

​Muškarac iz Wisconsin koji se uskoro trebao razvesti odvezao se u kuću svoje rodbine u Illinoisu s pištoljem, nožem...

NOVI TRAVNIK: Načelnik Dujo primio predstavnike boračkih organizacija

Ismet Gavranović, predstavnik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca i Safet Rizvić, predstavnik organizacije demobilisanih boraca  Srednja Bosna „92-...
- Advertisement -

Putujte i istražujte dok ne nađete posao koji vas usrećuje, poručuje Miroslav Papaz.

Piše: ARTinfo.ba

- Advertisement -

Oglasi za posao u kojima se traži konobar sve su češći. Za konobarom je tako dugo tragala i tvrtka Zrak- optomehanika d.d,  koja u sklopu nekadašnje industrijske zone „Carinski terminal“  na ulazu u Kiseljak , koja posljednjih godina opet oživljava, ima restoran „Expres“. Na oglas za posao javio im se sasvim neočekivano Miroslav Papaz koji  je na godišnji odmor u rodni Kiseljak stigao uz Kanade gdje živi i radi.

Nomadski život

Miroslav je u svoje mjesto donio  i neke malo drugačije navike uz koje je puno lakše razumjeti  ne samo zašto je prihvatio posao dok je na godišnjem odmoru, već i kako u poslovima koji se nude na tržištu rada prepoznati mnoštvo prilika, ne samo za zaradu.

„Ja živim jedan nomadski način života, putujem i pronalazim poslove od kojih živim. Takav način života pogodan je ljudima koji ne žele živjeti po uobičajenim stereotipima, koji žele upoznati svijet, prirodu, otkriti što im odgovara. Posebno je dobar za studente koji putujući, radeći i učeći stječu vrijedna znanja i iskustva te otkrivaju koji ih posao usrećuje. A kada jednom otkriju što je to što zaista vole raditi, onda zapravo ne rade do kraja života jer im je posao prije svega užitak“, mišljenja je Miroslav.

Na pitanje zašto se odlučio za posao u konobara u restoranu u kojemu su najčešći gosti radnici i poslovni ljudi, odgovara .

„Jednostavno jer nisam samo konobar. Dok radim taj posao uspostavljam kontakte s brojnim poslovnim ljudima. Moj posao je inače istraživački, istražujem za industrije nekoliko zemalja u svijetu. Tako i sad dok u Kiseljaku radim kao konobar, paralelno provodim istraživanja ovdašnjeg tržišta rada i njegovih potreba. Možda uskoro pokrenem i svoj neki posao ovdje ili dovedem investitore u svoje rodno mjesto. Jednostavno, ovo je za mene višestruki izazov kojeg sam rado prihvatio“, kaže Miroslav Papaz.

Kiseljak nudi perspektivu

Njegova dosadašnja istraživanja, otkrio je,  pokazala su da je Kiseljak je prekrasno mjesto za život, ima mnoštvo mogućnosti i izazova.

Na mladima je da ih prepoznaju i iskoriste.

„Prije svega radeći kao konobar, a to je jedan sasvim običan posao, ali vrijedan kao i svaki drugi, otkrio sam s koliko se malo novca ovdje može sasvim lijepo živjeti. Najam stana u novogradnji plaćam samo 200 KM, hranu imam na poslu, a nakon posla toliko prekrasnih destinacija u prirodi za koje nisam siguran ni da ću ih stići sve obići.

Ovaj je kraj prekrasan za šetnje, izlete u prirodu, biciklizam. Toliko je toga što mnogi koji ovdje žive, čini mi se, nekad ne vide. Tu je naravno i društvo, rodbina i prijatelji s kojima sam odrastao. Zaista Kiseljak je za mene mjesto u kojemu se može lijepo, kvalitetno i jeftino  živjeti“, prepričao je Miroslav Papaz svoja iskustva radnog odmora  u Kiseljaku.

Poruka koju želi uputiti, posebno mladima jer da im ovo mjesto nudi brojne mogućnosti .

„Putovao sam po cijelom svijetu i ono što mogu kazati jest da Kiseljak nudi perspektivu ukoliko ste spremni prihvatiti izazov. Na vama je da  prepoznate mogućnosti koje se nude i iskoristite ih spuštajući malo razinu očekivanja jer niti europske ni prekooceanske zemlje nisu raj na zemlji u kojemu se sve želje ispunjavaju preko noći. Svugdje u svijetu jedino od rada može se  živjeti, a u mnoštvu poslova samo putujući i istražujući svijet i svoje želje, možete za sebe pronaći onaj najbolji“, poruka je Miroslava Papaza.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža nego ikada

Lista nedostajuće radne snage u Austriji za 2023. duža je nego ikada do sada, pa pored uobičajenih kuhara, sada...

Zet došao ubiti punca i punicu pa izboden 17 puta

​Muškarac iz Wisconsin koji se uskoro trebao razvesti odvezao se u kuću svoje rodbine u Illinoisu s pištoljem, nožem i željom za osvetom, ali...

NOVI TRAVNIK: Načelnik Dujo primio predstavnike boračkih organizacija

Ismet Gavranović, predstavnik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca i Safet Rizvić, predstavnik organizacije demobilisanih boraca  Srednja Bosna „92- 95“  posjetili su danas Općinu...

Busovača i večeras u mraku, zašto bez najave nestaje električne energije

Grad Busovača i okolna naselja i večeras su iznenada ostala bez električne energije. Stanovnici svoje nezadovoljstvo masovno izražavaju putem društvenih mreža, a nikome više nije...

BRUTALNO UBOJSTVO U NJEMAČKOJ: 28-godišnjak ubo majku 111, a očuha 70 puta

U Hannoveru je u srijedu, 7. prosinca, počelo suđenje Ioannisu K. (28) kojeg se sumnjiči za dvostruko ubojstvo krajem svibnja ove godine. Ioannis K. je...

Povezane vijesti